![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Acu' dooj si ceva de ani, scrisese Gh. Päun o povestire intitulatä «A l'aveugle» (mä rog, el era moldovean, deci zicea "Alavioglî"), în care în meciurile de... (nu mai stiu ce erau: baschet, fotbal, handbal...? asa ceva) se introducea treptat legea legatului la ochi: mai întâi jucätorii din atac (care erau nevoiti sä tragä la poartä/cos/etc. orbeste), pe urmä si a celor din apärare, pe urmä si a arbitrilor... Si-ntr-un final, apoteoza: de-acum încolo, pânä si SPECTATORII trebuia sä fie legati la ochi! Jocul atinsese perfectiunea! Deci, hai cu minimalimu' SI mai departe: de ce sä avem idei? Intentionez sä-mi fac o lobotomie la cerere. |
pitbull, duci ideea (aia kre e) in derizoriu, k d obicei!...
u r missing the point: ideea NU e sa NU ai idei, ci sa l tii pt tine :lol: dc sa l impartasheshti si altora?! eu aplic copyrightu ink din faza nasterii ideii ;) neuptolem, sorry, but that's the way it is (vezi mai sus)! acu kiar imi pare sincer rau k am publikt acele carti... a fost o slabiciune :(( iar ideea principala e k, d fapt, nu vreau sa comunic, punct |
Deci, în "Libertatea" apare de-acum o rubricä goalä?
Iar mesajele tale aici, pe forum, vor fi tot goale, nu? |
da, in curind...
ma retrag din toate (idei in dialog, etc); am ajuns la concluzia k jurnalismu e o forma d prostitutie, pt k depind(em) d public - or, eu nu mai accept asha cva... :x |
Si din ce-ai sä träiesti?
Cä din câte deduc eu, vocatia ta profesionalä, oricum ai lua-o (jurnalisticä, scriitoriceascä, etc.), tot COMUNICAREA este... |
AM din c trai: mosteniri, etc :P
|
da, dar nu-ti va lipsi febra unui deadline? :)
|
@als
Ca tot veni, vorba, I was meaning to ask this for some time: Dilema, Idei in dialog, Observator cultural etc. ... si Libertatea. Numai eu vad aici o contradictie inexplicabila? |
probabil k nu; important e k EU nu vad nicio 'contradictie': e vba dspr ac meserie. iar libertatea este cel mai vindut cotidian. case closed
|
Eee, päi dacä mä provoci...! :x
Zi si mie: de ce în articolul despre mine din "Libertatea" (atunci, când cu Irinel Columbeanu si copyrightul pe nume), au fäcut urmätorele: - mi-au denaturat afirmatiile, din detasat-ironice fäcându-le isteric-ridicole; - efectiv, unde spusesem NU, au pus DA; adicä, ce sä ne mai încurcäm? - când am postat un fel de "Drept la replicä" lämuritor (si glumet), în blogul articolului, mi l-au sters scurt; - când m-am reväzut cu ziaristul, (Adi Vasile), la înmormâtarea lui Motzu, m-a luat cu "E, läsati..." :oops: - mi-a promis cä, în compensatie, scrie un articol despre problema mea cu casa (care, pe mâna unui gazetar abil, e o bombä incendiarä). Lulu. - ...Dar eu sunt eu: cu Doina Cornea ce-au avut, în '90? Aud? O fäceau "Iago feminin", pentru cä chema muncitorii si täranii la reconciliere cu intelectualii care tocmai se dumireau cine erau Ilici, Roman si Brucan. Da, "Libertatea" o fi cel mai vândut cotidian - da' tot curväsäresc e. Da, existä o contradictie IMENSA între a lucra pentru o asemenea zdreantä si periodice serioase ca "Dilema Veche" si celelalte. ...Numai cä aceastä realä si ireconciliabilä contradictie face parte din cochetele paradoxuri ALSiene, asa cä n-o luäm în serios. ;) Cum nu luäm în serios nici giumbuslucul de mai sus, cu "îmi tin ideile numai pentru mine". Te crede cucu! :lol: (Evident cä l-am restituit derizorului!) (Pe cât cä NICIODATA n-ai sä operezi o asemenea retragere?) |
deci:
1 eu NU colaboram la libertatea in 90 - rubrik mea a inceput abia in dec 94; d altfel, este cu totul alta ekipa decit cea d atunci... 2 prefer sa colaborez la libertatea (un tabloid pur) deci la alde ziua, unde amalgamul valorilor este strident (d o parte zoe petre, iulia popovici, grosan, ib lefter, gabriel andreescu, d alta - roxana iordache, ion spinu, roncea :sick: ...) 3 d la idei in dialog dja mi-am luat bye-bye, cf ult nr... 4 urmeaza celelalte ;) 5 nu te-as sfatui sa pui ramashag cu mine: ult oara am cistigat un pariu cu mircea mihaies! :P |
Originally Posted by Cazeemeer:
:lol: misto. ps.ptr.pitbull:lasa leetspeak-ul si emoticoanele(emoticonii :? emoticonurile :? )dar eu,cand citeam o carte de hartie zilele trecute,am vrut sa ma duc la o nota de la sfarsitul capitolului si cautam manuta cu care sa clickuiesc linkul. ca sa nu mai spun ca,atunci cand fac cate o nefacuta,imi fuge mana(si mintea)sa incarc ultimul save(da' mi se pare ca si cartarescu povestea pe undeva asta,ca i se intampla asa ceva dupa o noapte de gaming). |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Publicul Libertatii nu e nici pe departe acelasi cu cel al celorlalte publicatii de care vorbeam. Mai important, nu cred ca e un public adecvat pentru cronica de film de orice fel. E genul de public care ignora si chiar dispretuieste critica in general. Sunt aia care merg la filmele cu Steven Seagal si la Lacrimi de iubire - The Movie. Stiu ca nu ai cum sa accepti lucrurile astea public fiindca e o chestiune elementara de etica sa nu ataci publicatia la care lucrezi si la care vrei sa continui sa lucrezi in continuare. So consider this just my two cents. |
asa cum aratam mai sus, NU o sa mai colaborez - nici la libertatea, nici la altele; dar am continuat sa colaborez la libertatea pt k sint o persoana fara prejudecati - si pt k stiam k ac 'mare shpagat' (jurnalistic) provoak stupoare... :P
|
Originally Posted by ulrich:
|
Originally Posted by Cazeemeer:
|
E un inevitabil punct de referinta, e nadirul media din Romania.
Ca atare, pot sa aleg sa explic in multe cuvinte ca ma refer la o intreaga directie nesanatoasa din media romane, sau pot sa economisesc timp zicand "OTV" si lumea va intelege la ce ma refer. |
Quote:
Quote:
Quote:
Dar destul despre Libertatea. De ce se vinde? Simplu! Datorita silicoanelor si vrabiutzelor ce zboara pe toate paginile! Sexul vinde! O spune si Trump. Credeti ca citeste cineva ceva? Si ce ar fi de citit? Artiocole cu oameni fara maini si picioare asezati langa Paris Hilton ce si-a mai cumparat un obiect de 1.000.000$ intre timp? Libertatea, ca substantiv/caracteristica social(a), moral(a), etc. nu se limiteaza pe niste pagini ce-ti trezesc repulsie, libertatea ar putea insemna Internet Necenzurat. |
si care-i cartea preferata in ultimile doua pagini de topic?
colaborarea lui als cu Libertatea? pai, nu se stia ca als e unul dintre cei mai liberi oameni din Romania?! hai ca incep sa ma enervez... deci, carte preferata: Philip Roth, "Exit Ghost". Play: "Noi, cei care citim si scriem, suntem terminati! Am devenit niste stafii, martori neputinciosi la sfarsitul unei epoci in care a existat si Literatura"... |
va primi premiul, probabil, Philip Roth...
mai sunt 43 min. pana la aflarea castigatorului. |
All times are GMT +2. The time now is 00:41. |