![]() |
da, si eu ma intrebam daca nu e cam scurt 'his girl friday'... :D
|
The Jacket - 8/10 The Butterfly effect 2...nush cine s-a luat dupa cine...sau daca chiar s-au luat...dar e acceasi idee la "The Jacket" numai ca aici e cu mersul in viitor...sfarsitul e unul fericit, pe care toata lumea il doreste...iar Adrien Brody rullz...recomandat...
|
Cuib de viespi 7,5/10 Un fil plin de actiune si thriller.Francezii sunt pe masura americanilor,dar oricum,filmul asta m-a impresionat cu actiunea,atata.
|
Down with love.
Din ciclul Bubble Boy: stupid, but my kind of stupid! :D |
Crash-2004-Paul Haggis
Albi,negri,irakieni,asiatici,discurs rasial obiectiv,scriitura scenaristica a la Innaritu(fara divagatiile temporale).Partea buna,constructia unor background-uri pt. personaje,menite a jusifica discursul. |
The Pacifier - 3/10 mda...kk film, scenariu de rahat (am ramas prostit la ce replici spune Vin, whatever) ... pe imdb, cel mai bun comentariu pentru acest film era..."just for fun"...deci de asta m-am uitat la filmu asta naspet...
Are We There Yet? - 5/10 black Pacifier - acelasi lucru cu filmul mentionat mai sus...numai ca aici erau mai bune: scenariul, fazele, chiar si actorii...tot panarama, dar parca mai mult merita filmul asta vizionat... |
der untergang n-a fost un film prost, by all means. dar that's just all. desigur, nu cred sa fi vazut anul asta pe marile ecrane vreun rol (masculin) mai bun decat cel al lui bruno gans (doamne, cat a imbatranit omul asta de la 'der himmel uber berlin' !), care plonjeaza efectiv in personalitatea lui hitler, adoptandu-i cele mai mici ticuri. desigur, este interesanta si radiografierea fanatismului nazist fata de fuhrer, fanatism care se regaseste pana si in randul copiilor, pregatiti sa moara aparand berlinul. desigur, si imaginea rece isi face oarecum efectul, la fel ca realismul frust al decorurilor.
dar poate tocmai asta e si problema filmului acestui oliver nu-stiu-mai-cum: este rece si steril cap-coada. pe mine personal nu m-a impresionat prin nimic, nici prin crizele de furie si isterie ale lui hitler (ba alunecau involuntar spre comic, mai ales cand auzeam tipetele sale etompate de usile de metal - il vedeam parca mai mult pe chaplin in locul lui), nici prin scenele de lupta (spunea cumva gorzo ca cele din 'un long dimanche de fiancailles' sunt reci ?? stai sa le vezi pe astea !)... si pe bune, la partia sistemul dolby soround facea scaunele sa vibreze. nimic. n-am simtit empatie fata de nici un personaj. sa fiu oare eu o bruta ?... :? |
Playing by Heart 8/10 O distributie exceptionala despre un film cu mai multe povesti.Povestile astea se vor imperechea la sfarsit.3 surori,una e casatorita.si celelalte doua necasatorite isi cauta dragostea.Un film romantic,dramatic si multe povesti spuse.
|
Die Fetten Jahre sind Vorbei. un film care a incercat sa arate ce inseamna sa fii un idealist in societatea din zilele noastre, ce probleme aduce cu el idealismul, si ce se intampla atunci cand este confrontat direct cu pragmatismul. aceasta lupta devine tema filmului asta, si intr-un fel comic si prin gag-uri ieftine se incearca un fel de usurare a temei principale din film, care dauneaza grav ideii.
povestea se desfasoara in germania, si personajele principale sunt 3 teenageri, doi baieti si o fata. cei doi tipi sunt idealisti, si incearca un fel de renastere RAF intr-o germanie dominata de puterea banilor. in felul lor idealist/rebel de a fii, intra in casele oamenilor bogati, si nu fac nimic altceva decat sa construiasca din mobilele din casa un fel de instalatie post-moderna, si lasa un bilet pe care scrie "die Fetten Jahre sind Vorbei". deja de aici filmul asta pierde orice fel de coherenta. inceputul este un fel de teeny-film (european), si apoi pentru 10 minute devine un film de hollywood, cu doi hoti care intr-o intr-o casa, etc. dar, sigur povestea devine mai complicata. dupa jaf, unu' din tipi, cel care are si gagica, trebuie sa plece, si asa ca ramane prietenul cu gagica. eh, si o poveste de dragoste incepe, in care el ii povesteste tot ce fac ei, si chiar intra intr-o casa impruna. partea interesanta este povestea ei, pentru ca ea schimba cursul povestii. dupa un accident, ea este nevoita sa plateasca 100.000 de euro, si asa ca viata ei devine un haos financiar, numai pentru ca a ciocnit un BMW. asa ca acuma vrea sa se razbune, si intra in casa tipului cu masina. deh, fac ce fac, se incurca, se indragostesc, pleaca, se intorc, si sunt prinsi in casa de proprietar. aici se intampla urmatoarea ruptura. ei ii dau cu ceva in cap, il rapesc, se refugiaza pe munte, si nu stiu ce sa faca mai departe. aici se intampla confrontarea intre ideile pustiilor idealiste si viata si filozofia unui om bogat. dialogurile sunt destul de misto din cand in cand, si personajul rapitului devine chiar misto. oricum, el este si cel mai bun actor, pustii fiind infernal de slabi. deh, si asa o tine filmul asta undeva sus pe munte, si o freaca de nu se vede. intr-un final, pustii se imprietenesc cu tipul rapit, si il duc din nou acasa. partea buna este ca desi au devenita aparent prieteni, el ii tradeaza si le trimite niste trupe speciale. sigur ca ei au plecat deja, si se afla acuma undeva la marea mediterana. great. deci, all in all un cacat de filmpe o ideie buna, care devine prea moralist, si mult prea plictisitor de la un punct in colo. imaginea si montajul sunt mizerabile, si ca regie n-am gasit nimic interessant. muzica este din cand in cand ok, dar in general in acelasi ton cu filmul. foarte slab, si nici n-a meritat sa-mi pierd timpul in halul asta. 3,6/10 Breaking the Waves. wow ce film de Lars von Trier. nu cred ca merita sa scriu ceva despre el, pentru ca presupun ca s-a scris mul si mai bine decat reusesc eu sa scriu. oricum, dupa mine, unu' dintre filmele cele mai tari a lu' Lars von Trier, si in acelasi stil inconfundabil ca Dancer in the Dark sau Dogville. 10/10 |
madagascar 9/10 - animatie plina de umor si personaje extraordinare. de vazut!
|
Team America 7/10 "America, F.UCK YEAH!!!"..pot sa spun ca a fost cel mai ciudat film pe care l-am vazut..a puppet movie ;) .si in plus are cea mai tare scena de dragoste pe care am vazut-o vreodata!! :lol: :lol: m-a enervat faptul ca treceau prea rapid de la o idee la alta..
PS: mi se pare mie sau sfarsitul a fost inspirat din power puff girls? |
pe langa mai multe kim ki duk-uri de care o sa zic altadata :
Taegukgi - pe care am pus si eu mana dupa lupte seculare. un war flicker despre razbelul din korea cu tipul din coast guard intr-un rol cam asemanator (cel putin spre final cand o ia razna). genul de film facut spre realism total, sange si rani din plin, explozii si detalii la maxim si subliniez maxim pt ca bugetul a fost doar de 13 mil. are aproape 3 ore si cam drags on la inceput dar picks up the slack prin ora a 2a si incepe sa te tina. call it if you will un fel de saving private ryan ca si realizare, dar cu un pretext mai bun (a brotherhood - la propriu) decat acela (familia ryan decimata that is). 8.5/10 |
Resident Evil 2 7/10 Horror deloc,in schimb SF si actiune,la maxim.Inceputul e de kkt.Povesteste aia ce s-a intamplat,in loc sa treaca la actiune.Dar oricum,e mai slab decat primul.
Lara Croft:tomb raider:The Cradle of Life 7/10 O avea actiune si pe Angelina Jolie :love: ,dar oricum nu m-a interesat.Se schimbau destinatiile la 20 de minute.Slabut. Road to Perdition 9/10 O drama de vazut.Povestea dintre tata si fiu care cauta razbunare pentru sotie si frate omorati.Mi-a si parut rau la sfarsit.Tom Hanks si Paul Newman fac filmul interesant.Jude Law :sick: |
HAIR (*) (*) (*) :love: :love:
se putea si mai bine da chiar mia placut muzica ne-senzationala si excelent amplasata (adica nu ne-a intoxicat cu TOATE dia;loguriole cantate) dar let the sunshine d la final e colosal si ca piesa si ca implicatii si viziunea tripuita asupra americii `69 il face, in opinia mea prorie si personala cel mai vizionabil si revizionabil forman. ever vecinul meu TOTORO (*) :love: daca ar fi fost un scurtmetraj de 20 de min ar fi fost chiar adorabil, cu conditia ca totoro si anumalutele alea ciudatele sa fie in fiecare cadru dar nu e cazul, 2 ore juma de plictis |
Domestic Disturbance 7,5/10 Mi-a placut legatura dintre tata si fiu.respect pentru John Travolta care a jucat bine rolul de tata.Vince Vaughn :sick:
sa se duca la comedii,nu la thrillere. |
The Hitchhikers Guide to the Universe. un film incredibil, plin de bancuri, glume mici si haioase, si detalii pline de un umor britanic, care dau filmului un flare senzational. un film dupa cartea senzationala a lu' Ken Adams, cu un scenariu scris de el si de Lareth Jennings, care este si regizorul.
"Space is big, very big, enormously incredibly vast and tremendously big". asa este descris universul de cartea cea mai importanta si cea mai bine vanduta si cea mai ieftina si cea mai pe intelesul tuturor specilor din univers: the hitchhikers guide to the universe. cel mai important lucru din carte este insa ceea ce este scris cu litere mari si prietenoase pe coperta cartii, propozitia cea mai importanta care garanteaza supravietuirea in spatiu: Don't Panic. felul in care gandeste insa omul, the third most inteligent being on earth, the second being, of course, the dolphin, cand sfarsitul lumii se apropie este altu: should we all lie down, and put paper bags over our heads?. deh, si asa se intampla ca desi delfinii au incercat sa ne avertizeze, noi nu i-am inteles, si acuma pamantul trebuie sa fie demolat pentru a se construii o autostrada inter-galactica de mare viteza. creaturiile care trebuie sa faca acest lucru (demoalarea) sunt the Vougs, o creatura foarte birocratica, care nu face nimic fara un permis de la procuratura, care au nevoie mai intai de o stampilata in trei originale de la notar, care apoi trebuie trimise la verificare, si apoi inapoi, cu semnatura oraginala de la procuratura, care trimite mai departe in arhive, si de unde sunt copiate si trimise inapoi, si atunci se poate face ceva, pe scurt, o creatura inteleasa numai de britanici. gidul descrie the Vougs in felul asta, dar mai spune si: Vougs have the second worst poetry in the entire universe. dar de fapt, creaturiile astea nu sunt intelese, and under this, a bit unlucky outer apearance, inside, they only want to be loved. asa se intampla ca numai 2 pamanteni cu prosoapele lor reusesc sa scape de demolare, si ajung in space-ship-ul presedintelui universului, care este de parere ca "you can't be president with only one head", si unde gasesc usi care au o sunny disposition, un robot genial cu genuine personality (manic depresiava) si descopera ce este un improbability drive. cu o echipa asa de misto, povestea continua, si gasim intrebarea, the answer to everything, simple and fast, care dupa 7,5 milliarde de ani a fost socotita de un computer genial, si care este: 42. raspunsul deci la intrebarea asta, the ultimate question of the universe, is 42, dar care era intrebarea? ca sa fie socotit raspunsul la intrebarea asta, think deep, computer-ul asta genial, inventeaza alt computer, si el se retrage ca sa se uite pentru eternitate la televizor. dupa vizitarea diferitelor planete, si descoperirea unei secte care asteapta the coming of the great handkerchief, ajung pe planeta Vouge, unde nu e prea bine sa gandesti, si unde aflam dece specia aia a ajuns asa cum este. acolo incepe mica poveste de dragoste, care insa nu estre apreciata de ghid, care supne despre dragoste atat: love... avoid if at all possible. dupa alte sarituri cu improbability drive, unde possibilitatea de a nu se intampla nimic este cam 17858743:1, si cand apare o balena care cade din cer, si care gandeste diferite lucruri ciudate, si inventeaza o limba, la fel cum din rachete nucleare devin bowls of petunia, care si ele gandesc in timp ce cad, oh, not again, si de la care umanitatea ar fi putut invata multe daca ar stii dece gandesc falling bowls of petunia, oh, not again, calatorii ajung sa descopere o arma ciudata inventata de femei, si il gasesc pe dumnezeu, sau ma rog, un tip care face custom-build-planets, si care a facut si pamantul. de la el afla de fapt ca the first most inteligent being on the planet were mice, who also ordered the planet to be built, and who made experiments on humans. dupa o lupta scurta cu mice and Vogues, ei se salveaza, si pamantul poate fii reconstruit. some more quotations: - i have a million of ideas, but all end in certain death. - but why?... - 42. heheh - so long, so long, so long, and thanks for all the fish. - i wouldn't go anywhere without my beloved towel.... (uitati-va pana la sfarsitul genericului final!) un film care foloseste tot vocabularul cinematografic, si combina toate elementele culturii omenesti in asa fel, incat sa le poate desfiinta cu un umor britinac, destept, bine ales, care nu devine nici o data de prost gust, si care te face sa razi cu lacrimi. 10/10. |
faust - that was funny ! titlurile erau in romaneste, if you can believe that ! ah, si funny mai era si diavolul din filmul lui murnau, si mefisto la fel: este umorul neintentionat declansat de exagerarile expresionistilor. culmea, in poemul tragic, murnau mai are capacitatea de a include si cateva scene de umor candid, precum cele dintre vrajitoarea satului si mefisto din partea a sasea. in rest, pot spune sincer ca f.w. murnau a reusit o tragedie al carei subiect central este cel al libertatii de alegere (cum era si in piesa lui goethe, de altfel), deosebit de solida din punct de vedere dramaturgic si cu o serie de artificii vizuale tipice expresionismului (luminile, in primul rand sau cadrele memorabile cu satan care vegheaza deasupra satului). frumos, dar tot 'sunrise' ramane preferatul meu. :P
9/10 |
The polar express 5.5/10 asta ar fi mers daca l-as fi vazut de craciun...when the spirit of christmas is high :P ...mi-a placut de baiatu ala "stie-tot"..am impresia ca e acelasi care il interpreteaza pe mandark in dexter's lab...da..acuma am vazut.e unul si acelasi! :lol: un lucru de remarcat este faptul ca nici un copil nu avea un nume, nu era "personalizat", si asta a dat un caracter general povestii...anyone of us could be that kid! ;)
|
Boogeyman - 5/10 suficient pentru un film horror, insuficient per total...cine nu are ce face, sa se uite la el, cine are la ce se uita...f bine, la filmul asta nu pierzi nimic daca nu te uiti...
Cine mai are niste nume pentru filme bune...dar care se gasesc usor...sa ma anunte... |
Johnny English - expirat rau...pe Malkovich il roade rau buzunarul de a jucat in asa ceva; Natalie: e mai buna in muzica; Rowan...ninik nou sub soare
Napoleon Dynamite - 8/10; fresh...not bad at all...original |
Godzilla vs. Mechagodzilla II. un film despre ce mai poate distruge un dinozaur care este iradiat, si ceea ce mai poate invata omul de la el, desi a incercat sa-l omoare in nenumarate randuri, cand tot nu a invatat nimic.
filmul incepe cu prezentare protagonistului, care desigur nu este un genui tampit, dar care un suflet de luptator. cu calitatiile astea ajunge la G-Force, unitatea speciala contra Godzilla (G de la Godzilla). povestea paralella este ca in acelasi timp, pe o insula pustie este descoperit un ou preistoric iradiat si el, si cand il gasesc, apare si Godzilla, dar si un alt animal preistoric zburator, care este denumit pe scurt, Rodon. deh, si se pune de o lupta scurta, de care profita oamenii care fura oul, si Rodon este invins de Godzilla. cu acel ou se fac tot felul de experimente, si numai atunci cand niste copii supradotati ii canta un cantec, care suna ca un keyboard revival din anii 60 prost, de abea atunci iese din ou, un Baby-Godzilla, mic si frumos, de un metru si ceva cu niste dintii tare fiorosi, care cere dragoste. si dragostea o primeste de la o femeie, de la care mai primeste si niste plante, pana cand incep sa-i placa hamburgeri de la McDonalds. Godzilla apare insa in Kyoto, si il cauta pe asta mic, and here come the special effects. desi marimea lu' Godzilla este nedefinita, adica o data este mai mic, o data mai mare, el reuseste sa distruga tot ce-i sta in cale, pana cand apare MechaGodzilla. un robot de marimea originala, de metal, stralucitor, filmat tot timpul in culori albastre desi lumina naturala nu este asa, si montat pe o muzica de mars japonez proasta. comandat de o echipa de luptatori fiorosi, puernici si frumosi, MechGodzilla incepe lupta, si distuge ceea ce-a mai ramas din oras, fiind inzestrat cu niste arme mai tari decat tipatul tipic godzillaiesc, si razele alea colorate frumos care ies din spate, si sunt aruncate prin gura. cu ajutorul armelor supramoderne, MechGodzilla il face groghii pe originalul Godzilla, si cand este la pamant, ii dau la cap bine in stilul fair-play bine cunoscut. numai ca Godzilla, printr-o greseala umana, reuseste sa-si reincarece ca o baterie puteriile, si se razbuna fioros. MehaGodzilla fiind distrus, originalul se indepta sa-si recupereze fiul, iar oamenii incearca in stilul traditional sa-l opreasca: cu avioane, tancuri, si desigur, cu arme cu laser, pe care Godzilla le cunoaste deja, si le sfarma intre cele 3 degete de la picioare. vazand cu nu se poate face nimic, oamenii il ascund pe BabyGodzilla, si originalul se retrage nejustificat inapoi in ape. la Godzilla-Center se fac alte cercetari prin intermediul lu' BabyGodzilla, si se descopera un alt creier in Godzilla, undeva pe la genitale. desi animalul mic este prietenos, atunci cand aude din nou un cantec din ala cantat de copii supradotati japonezi, care suna a keyboard desi este a-capella, innebuneste, si ochii incep sa-i palpaie intr-un rosu ciudat, care il face pe Rodon (alalalt dinozaur zburator) sa se intoarca din morti, si sa fie chiar mai tare, adica up-grade-at. SuperRodon se indreapta deci spre oras ca sa-l recupereze pe BabyGodzilla, si desigur mai disturge cate ceva pe drum. intr-un fel absurd, orasul Kyoto este din nou refacut, si asa ca are ce sa distruga, cu multe explozii, cu multe artificii colorate, si cu sunetele de distruge traditionale pentru un film Godzilla. MechaGodzilla este mobilizat sa se lupte cu SuperRodon, si fiind si MechGodzilla up-grade-at, nu are nici o problema. MechaGodzilla mai are si un ajutator, un avion supra-sofisticat, in cockpit-ul caruia palpaie intr-una un mare semn, un display high-tech, cu BATTLE. dupa invingerea lu' SuperRodon, apare insa Godzilla, za original. el reuseste sa doboare avionul, si sa se lupte cum trebuie cu MechaGodzilla. dupa multe artificii si raze colorate care zboara dintr-o parte in alta, si nimeresc mai mult orasul care explodeaza intr-una, si nu inamicii, din MechaGodzilla se face SuperMechaGodzilla, pentru ca avionul, care intre timp s-a reparat, se lipeste pe spatele lui. acuma, cu noua putere, ii dau la cap lu' Godzilla, si il arunca la pamant. de aici sigur ca urmeaza runda de fair-play, si distrugerea mintii din zona genitala. cand faza asta este insa vazuta de BabyGodzilla, ochii palpaie in felul ala cunoscut deja, si desi suna deja blasfemic, Rodon reinvie. sigur, nu ajunge departe pentru ca SuperMechaGodzilla ii da in cap, dar cazand pe originalul Godzilla ii transfera lui puteriile (auoleu cata blasfemie) si acuma il avem pe UltraGodzilla. asta il bate de nu se vede pe SuperMechaGodzilla, si in stilul fair-play, il face muci atunci cand este la pamant. dupa multe lumini colorate, si dupa si mai multe explozii, SuperMechaGodzilla este distrus integral (desigur, pilotii furiosi supravietuiesc). intr-un gest de dragoste materna extraordinar, oamenii il parasesc pe BabyGodzilla, care acuma este pe mana lu' UltraGodzilla. asta fiind tatal lui (sau oricum, o ruda mai apropiata decat omul) are o autoritate mai mare, si il ia cu el, inapoi in ocean. din ciclul "a small japanez wisdom" de la sfarsitul tuturor filmelor Godzilla, vine si ultima propozitie a filmului, in care unu' din piloti ne explica cum viata va invige intotdeauna sinteticul, si cum din instinct avem puterea de a supravietuii: "There you have the prove. Life beats everything." un film genial, pe care il recomand la ore matinale, dupa nopti pline de insomnii, sau la orice sarbatoarte mai interesanta, where you need a party-booster.. 10/10... ba nu, stai, 11/10. |
untergang 8.5/10 - ok filmu'. bazat mai mult pe atmosfera din bunker decat pe luptele de prin berlin si pe un ensemble cast rather than doar bruno ganz (who steals da show), care iese din film cu vreo 30-35 min inainte de final. de vazut in special pt viziunea pe care o prezinta (cum s-a mai zis), fanatismul si loialitatea nemtilor fata de fuhrer, care e prezentat gen personaj tragic (batran, garbovit, bolnav, duios fata de apropiati si atacat de valuri de paranoia si dementa, lansandu-se in tirade violente impotriva generalilor sai si impotriva "conspiratiei mondiale a evreilor").
p.s. : o laba mica la final cand apare scris alb pe negru body countul de evrei si cu "a batrana" cum ca ea nu stia ce si cum. p.p.s. : am vazut inainte de film traileru' de la corpse bride si care looks brilliant. giddyup |
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - 9/10 un film mai mult decat bun, descrierea lui Nae e f buna deci eu nu am de adaugat nimic in afara de: vizionat-l neaparat si "so long and thank you for the fish" :)
|
Kinsey 7.5/10 incredibil cum s-a schimbat mentalitatea oamenilor de azi fata de cei din anii 40', 50'!! cand l-am auzit pe ala care a zis ca a f*tut 27 de specii diferite mi s-a facut rau.. :shock:
|
Hair - 6/10: finally seen it... Insa ma asteptam la mai mult un pic. Melodiile destul de bune (nu cine stie ce, cu cateva exceptii). Interesanta mi s-a parut aparitia lui Nicholas Ray (regizor al unor filme dintre care "Rebel Without a Cause" iese in evidenta) in rolul unui general autoritar.
|
Exorcist - The Beginning: Oh, Hollywood why have you forsaken me? sau cum iti poti bate joc de un film dupa reteta americana pentru filme spectaculoase si sangeroase...atat de mult s-au chinuit toti sa ne sperie incat totul a devenit un mare fas, filmul terminandu-si resursele pana spre final; scenele cu tipa sex-obs-posedata (cum altfel?!) n-au mai putut repara nimic; tare faza cu baiatul devorat de hiene, though :w00t: - 5/10
|
A Trip to the Moon - 1902 - Georges Méliès; un extraordinar inceput pentru cinematografia sf; trecand peste detaliile tehnice, story-ul si modul in care acesta este prezentat prefigureaza marile inclestari "tehnico-tactice" intre civilizatiile Universului ce au urmat in filmele de gen
Meet the Fockers - Meet the Parents reloaded; filmul a patit-o cum a patit-o si continuarea la Analyze This; merita vazut doar pentru distributie 6/10 House of Sand And Fog - Un tur de forta al psihologiei umane, sustinut cu varf si indesate de Ben Kingsley, Jennifer Connelly si Ron Eldard; atmosfera e magica, "foggy" & "dark" 9/10 |
welcome back :)
|
|
Untergang, Der - 7/10: Pai, in primul rand, acest film iese in evidenta pentru interpretarea magnifica a lui Bruno Ganz. Primul film pe care l-am vazut in care Hitler este prezentat in concordanta cu personalitatea sa istorica, cu latura sa psihologica si cu Parkinson cu tot. In rest, nu mi s-a parut decat un film obisnuit, fara 'sclipiri de geniu'. Laudabil ca nu s-a incercat un film despre caderea unui dictator, ci despre caderea unui 'imperiu'... Altfel, A.M.Lara joaca bine... ;)
|
King Arthur 7/10
Chiar nu a fost asa de rau pe cat ma asteptam! Cred ca se datoreaza si faptului ca in ceea ce-i priveste pe Clive Owen si Ioan Gruffud, ar putea sa-mi citeasca si Legea Fiscala si eu tot i-as asculta mesmerised. :) Si asta a ajutat pentru ca scenariul a fost slabut, pana si replica mult prea cool "Your God doesn't live here" a sunat fake. Ca sa nu mai zic de Arthur care suna ca o placa stricata: "I have a cause, I need a cause, someone give me f@#%ing a cause!" Get a life dude. La sfarshit se aude vocea lui Lancelot (who kinda died in the movie) care zice: "Nu plangeti pentru cavalerii care au murit caci ei vor trai pentru totdeauna, amintiti in legenda lui Arthur" Daca-i asa, atunci Lancelot, baiete, you kinda got a bum deal! LOL |
Die Hard :lol: :lol: :lol:
Hans...get the detonators |
My Baby's Daddy - bunisor...comedie buna...de vazut
Spy Hard - presupun ca toate lumea il stie pe Leslie Nielsen, deci va da-ti seama cum poate sa fie filmul asta...de vazut de asemenea... |
wait until dark - facut de terence young dupa piesa cunoscutului domn frederick knott, a carui precedenta piesa, 'dial m for murder' il insiprase pe hitchcock. ei bine, n-am vazut 'dial m for murder', DAR, ca tot veni vorba de hitchcock si gustul sau pt teatru (lucru normal, atata timp cat el insusi a fost regizor de teatru), ma intrigase un lucru: cum a reusit, totusi, le maitre, sa faca astfel incat 'rope', un film care porneste de la premise deosebit de teatrale (un singur decor, unitate de timp etc.) sa evite toate capcanele genului ? sa fie acel tur de forta de a filma intr-un singur plan ? sa fie evitarea notelor explicative in exces din teatru, necesare acolo datorita limitarii decorurilor, dar care subtiaza dramaturgia unui film ? jocul actoricesc care evita acel iritant scheletism teatral ? oricare ar fi raspunsul, hitchcock stia ce inseamna 'teatru' si ce inseamna 'film' si (mai ales !) diferenta dintre cele doua concepte.
as vrea sa pot spune si despre filmul lui terence 007 young aceleasi lucruri ca si despre filmul lui hitchcock. dar, well - previzibil, nu? - nu pot. in 'wait until dark' nu trebuie sa te uiti cu lupa ca sa identifici reziduul teatral. aici, totul arata a teatru: actorii intra in 'scena' (in cazul de fata, apartamentul oarbei suzy, jucata destul de anost, zic eu, de audrey hepburne), isi spun replicile si ies. luminile se sting (atunci cand audrey manioasa trece la atac si hotaraste sa-si transforme umilul apartament intr-o adevarata capcana pt hotii jucati de richard crenna si alan arkin) si iar se aprind (atunci cand sotul ei face efectiv 'lumina'). fiecare scena cuprinde cate o nota explicativa, care, chipurile, contureaza intriga (o intriga care nu, nu se poate constitui in scene propriu-zise, ci prin povestire, printr-o obositoare tirada a fiecarui personaj), dar mai degraba demasca constructia cel putin gaunoasa a scenariului. ba mai mult, ai acel efect static, de lancezeala a personajelor si a actiunii - timp de 107 minute esti prins intr-o singura camera populata de o serie de personaje care efectiv 'joaca teatru', si la propriu, si la figurat. si inca 'teatru' cusut cu ata alba, de nu este in stare sa pacaleasca nici un copil de 10 ani. sau poate ca sunt prea pretentios... poate ca trebuia sa ma las pur & simplu speriat atunci cand alan arkin ii face 'bau !' lui audrey hepburne si o fugareste cu cutitul pe scena (pardon, vroiam sa zic prin apartament). era asta suficient ? well, not for me it isn't. ;) vedeti, eu nu prea ma innebunesc dupa teatru, mai ales atunci cand isi baga nasul in film. ;) p.s.: cu ocazia asta ii dau o steluta norocoasa si lui andrew davis, care a reusit, pana la urma, cu talent mestesugaresc, sa faca dupa aceeasi piesa, 'dial m for murder', un thriller dinamic si emotionant - 'a perfect murder'. deci, se poate. :P |
Originally Posted by Cinemania:
filmu asta mi-a fost laudat can o venit la cinema (anu trecut candva), l-am vazut si am fost atat de suparat pe el incat va chinui acu cu un text despre el. e lung, asa ca impuscati-ma! :oops: Daca Jeniffer Connoly nu ar fi atat de frumoasa precum este, ce parere va face(cum as fi trait :P ?) filmu 2 ore si ceva deseneaza drumu de la sacrificiu pentru casa pana la a renunta la idea (dorinta) posesiei spatiului respective. Pentru ce toata drama? Pentru 500USD, pe care femeia oricum NU trebuia sa-i achite: asadar, pentru nimic. Mie nu-mi zice multe lucruri calde, singuru lucru de care m-as agata e trupu lu Jeni, dar... :huh: Insa poate fi un film semnificant pentru natia Americana. Inlocuim “casa” cu “patrie” si avem in fata o ecuatie: “totu pentru patrie” cu sublinierea posibilelor unghiuri de vedere. a) lui Jen Connoly [omu American obisnuit, ff frumos fizic, deocamdata, da cu casa plina de vase murdare = viata ei e mizerabila (la o prima si usoara citire), da a carei meserie e de a face curatenie in casele in care era angajata/chemata, adica in lume daca e sa privim in mare]. Statu ii ia casa din greseala, incearca sa repare povestea, da nu mai poate fiindca a intervenit arabu in afacere; asa ca statu il indica drept vinovat. Nu noi (statu) suntem de vina acum, ci arabu, care nu vrea sa returneze bunu cumparat in mod legal, adica dupa legile teritoriului respectiv! So, kill the Arab! Ceea ce se si cauta; da nu in mod direct, barbar, ci mai intelligent, terorizandu-l psihologic, pe el si pe familia lui (cum zic astia pe la TV), [adica pe poporu arab, care este tapul ispasitor la nivel general, - in povestea in care casa = patria], mai pe ascuns, nu in vazu lumii [politistu ala destept care isi abandoneaza familia… pana la urma de inteles, si mie mai imi vine sa ma ascund din cand in cand], ca pe fatza incercam sa-i pedepsim pe cei vinovati [sefii politistului certandu-l pe asta care ameninta arabu]. Pana la urma arabu nu mai asteapta sa fie executat si el de stat = in mod legal, ci se sinucide; o atitudine corecta, dupa cum ne invata si d-l Sartre (in Existentialismu e un Umanism). Jeni, omu de rand devenit exceptionalu fiindca deja STIE TOT, aflase intre timp ca arabu e un om bun, suffletist, ca nu e cu nimic mai prejos pe scara umanului decat ei, si cauta sa paraseasca realitatea de cacat, dar chiar arabu o salveaza, iar la final alege atitudinea superioara a celui ce STIE: refuza casa = patria aia de doi lei care prin mecanisme absurde te aduce aci – in situatia ei, adica. b) ARABU – ca sa nu fie spanzurat acasa fiindca promova imagini politice occidentale – io zic ca era spion American in Iran, altfel ciuciu refigiu si cetatenie asa repede! – se trezeste in plina societate la care visase. Unde intretine o fantasma (imagine) de om instarit si de caracter (omu halucineaza), o lume artificiala pe care o creeaza si o mimeaza doar pentru a-si marita fiica – frumoasa de numa – cu un tip cu coada prinsa, negricios si cu burtica ce arata ca un manelist first class de pe la noi – societate ale carei reguli, desi le joaca tare bine, ii aduce numai necazuri. Si cand vre sa indrepte povestea (macar in ce-i priveste familia) pierde tot! pai, din punct de vedere moral-crestin o merita, numai ca masura crestina (!!? Care o fi aia) ii cantareste doar lui comportamentul! Insa in povestea casei si el poate fi considerat, obiectivist privind (cu toate ca jeni e mult mai frumoasa) , o victima a sistemului. Si iaca, sa mai si scurtez, nu-l omorara fratii lui, da-l ucid tatacii adoptivi, americanii! Concluzie: - 1.sistemu e de vina, daca vreti sa nu mai fie nereguli in el - sa-i omoram pe arabi, astfel nu mai are cine sa-ti calce patria (casa). Desi is oameni ca noi, americanii, cu vase murdare in casa, ii omoram – uite-te care-i obiectivu politic numaru unu al americanilor! 2. sistemu e de vina, ca sa eliminam defectiunile (sa schimbam sistemu), cu totii anarhisti sa fim! Un film care imbraca o poveste super banala si plictisitoare intr-o haina pretentioasa cu vreo 11 numere mai mare! [muzica lu James Horner aminteste de Mulhilland Drive si anunta neincetat intamplari fabuloase, care ne vor face sa ne varam sub scaune, insa niciodata, zic io, muzica nu-si gaseste correspondent pe masura in imagini! Astfel avem create o atmosfera artificiala de suspans si de neprevazut, care nu exista dincolo de banda Sonora – de unde si artificialu. O scena e luata pe de-an-tregu din Requiem for a Dream (aia in care jen merge pe podetu ala peste ocean si e filmata cu o camera fixa din departare) – sa-i aminteasca fetei de cel mai bun film pe care l-a facut!, apoi, cea mai tare faza – nenea Ben (arabu) vorbeste cu nevasta-sa in ARABA, da can se roaga divinitatii sa-i salveze copilu, nu-i zice ALLAH, ci GOD!!! :sleep: |
Fratilor scrieti mai putin ca n-are nimeni timp de pierdut pt. cititul unui singur post.
|
Fallen Art - 9.5/10 - Tot al lui Baginski, am scris de Cathedral al lui in urma cu ceva zile. Asta e mult mai bun decat celalalt, pentru ca nu e numai absolut impresionant vizual (quote de pe imdb, ca e trendy, un tip spune ca Baginski e in a league of it's own, ca animatie, shrek fiind un mic cacat - si ca film, de altfel - pe langa astea ale lui Baginski), are si o idee geniala in spatele ei cu muzica de la tipi numiti Fanfare Ciocarlia. Gen Goran Bregovic. E greu de descris. Plot outline-ul de pe imdb e foarte ambiguu, descrie jumatate din filmulet. Continuare la imdb: ajunge la tipul mare si fotografia e bagata intr-o masinarie uriasa, incepe muzica, poza ajunge alaturi de multe altele si e proiectat un slideshow foarte rapid care formeaza gen un filmulet in care pozele cu soldatii cazuti pe asfalt formeaza un dans sincronizat cu muzica (asta e fraza a la Calistrat Hogas). Si tipul mare incepe si el sa danseze. Nu cred c-ati inteles ceva, dar MERITA VAZUT. Desi nu stiu daca-l gasiti. Pentru ca sunt atat de convins ca tipul e un geniu dau Cathedral si Fallen Art cui vrea. Ok, atat. Mult pentru un film de 5 minute. SEE IT!
ps nume, fiecare scrie cat vrea si citeste cine vrea. E scris prea mult si despre ceva ce nu te intereseaza, nu citi. Simple as that. |
The Game 9/10 M-a impresionat filmul asta cu subiectul sau.Suspans de toata frumusetea.Actori de calitate:michael douglas si sean penn.
sfarsitul a fost confuz,adica unul e impuscat,cel care a tras se arunca de pe un zgarie-nori,nu pateste nimic.Si jos vine mortul. Mi s-a parut mai mult decat un joc.adica principalul este trimis in Spania,i se pune casa la licitatie. Film de 5 stele. |
Originally Posted by Denis_stelistu:
Denis, n-am inteles subiectul filmului din cronicutza ta. ce s-a intamplat? de ce te grabesti, ca-ti strici stilul. altadata erai mai limpede... & inteligibil. |
Originally Posted by BeNnY:
subscriu. am vrut sa arat filmuletul asta si unei prietene, dar n-am avut timp... oricum, un MUST SEE. eu i-am dat 10/10. e impecabil. |
Unde ai scris de el? Partea misto e ca eu am luat Cathedral downloadand chestii la intamplare de pe DC++. Si mi-a placut si am luat cam la fel de la intamplare si Fallen Art. It's a sign from God.
|
nu mai stiu unde am scris de el, ideia este ca filmul asta e o capodopera care nu a iesit la suprafata. e plin de fineturi, are o regie impecabila, si o ideiecare devine incet incet mai placuta cu cat il vezi mai des.
monajule este de zile mari, pe muzica aia, care este Fanfara Ciocarlia, daca nu ma insel. eu il am pe un CD pe undeva, si de fiecare data cand vreau sa ma amuz, si sa invat ceva, il scot si ma uit la el.... |
lucia y el sexo, l-am revazut si parca mi-a placut mai putin ca prima data. mi s-a parut cam saracutz, vorba titlului... povestea, interesanta, cred ca putea fi exploatata mai mult.
|
Pai,unul semneaza hartiile,face mai multe la CRS(nu stiu ce inseamna).
Si d-aici incepe suspansul.Mai intai la casa,ii vorbeste televizorul si etc. |
benny, daca tot dai, da si mie filmuletele :)
|
Shaolin Soccer 7.5/10 now that's what i call a football match!! foarte interesanta ideea de a combina kung-fu cu fotbalul...oare se poate aplica si in realitate?... :?
American pie 2 7.5/10 am vazut si eu in sfarsit filmul asta si nu am regretat deloc! :lol: am murit de ras cand l-am auzit de fratele lui stiffler vorbind! si ca orice film care se respecta trebuia sa fie un happy ending, in sensul ca everybody f*cked everybody! |
Originally Posted by Denis_Stelistul:
mexic. |
Who am I? 0/10 foarte foarte prost! am rezistat doar jumatare din film (si asta cu mari eforturi)...firul actiunii parca este discontinuu, scenariul este prost, replicile sunt proaste, majoritatea actorilor sunt f slabi..ce mai..a crapy movie!
First daughter 7/10 asta mai merge ca film...pacat ca subiectul asta a mai fost folosit deja(chasing liberty)...abia astept sa o vad pe katie holmes :oops: in batman begins.. |
Originally Posted by Sméagol-Gollum:
o vad eu azi, ce sa-i transmit din partea ta? :) |
oo...nice of you to do that, but...eu nu vreau sa ii transmiti nimic...eu vreau altceva de la ea.. :oops:
|
All times are GMT +2. The time now is 00:48. |