Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

MinRep 05 Jun 2005 10:39

Originally Posted by catalinpetrescu:

Off-topic: Ma dispera, intr-o maniera enervanta, competitia de pe prezentul topic, pe criteriul cine a vazut cele mai psihedelice filme nordice. Un snobism si o nevoie dea epata patologica a unora dintre voi. Am subscris de cativa ani la Cinemagia dar m-am rezumat doar la a citi nu si comenta, various repys and posts.
But now f*** all that gay like, nordic movies.
M*** la toti pseudo intelectualo-cinefilo-critic de arta ratati.
Mutlumesc

Mutlumesc si tie... Sunt curios cum o sa evolueze chestia asta... :hmm:

Denis_stelistu 05 Jun 2005 11:01

Hell's Kitchen 7,5/10 La fel cu second hand:droguri si violuri.Dar mai povesteste despre un om iesit din inchisoare care devine cel boxer la categoria mijlocie.

BeNnY 05 Jun 2005 12:58

Originally Posted by catalinpetrescu:

Ultimul film vazut: Gangs off New York 2002

Ca de obicei Martin nu dezamageste.
Excelente costume, coregrafie, muzica, documentatie(actiunea coincide cu revolta imigrantilor din 1836).
8/10
"America was born in the streets"

Off-topic: Ma dispera, intr-o maniera enervanta, competitia de pe prezentul topic, pe criteriul cine a vazut cele mai psihedelice filme nordice. Un snobism si o nevoie dea epata patologica a unora dintre voi. Am subscris de cativa ani la Cinemagia dar m-am rezumat doar la a citi nu si comenta, various repys and posts.
But now f*** all that gay like, nordic movies.
M*** la toti pseudo intelectualo-cinefilo-critic de arta ratati.
Mutlumesc

Off-topic o sa dam cu x-u'-n tine data viitoare.

Sm�agol-Gollum 05 Jun 2005 21:16

Der untergang 9/10 superb filmul...bruno ganz l-a interpretat excelent pe hitler, in special felul in care vorbea...sublim! imaginea excelenta,sunetul excelent,fanatismul nazist dus la extrem..ce mai... si toate astea fara sa fie un film american! au dat lovitura nemtii cu filmul asta! singurul lucru care nu mi-a pacut a fost felul in care actiona otrava aia..sa fim seriosi..nu cred ca avea cum sa te omoare asa de rapid!! o pui pe limba si in 2 secunde esti most!

Nae 05 Jun 2005 23:35

One Hour Photo. un film despre singuratatea unui om, care o viata intreaga a avut posibilitatea sa intre in vietiile personale a tuturor oameniilor care fac poze, sa-i inteleaga, si chiar sa-i iubeasca.
povestea este cu adevarat frumoasa, si actorul principal este genial: Robin Williams. idea de a arata singuratatea unui om care developeaza poze, si care de fapt stie cele mai intime detalii din viata oameniilor din jurul lui, este buna, si chiar foarte reusit aratata in film pana un punct. protagonistul este nu numai un personaj, ci devine si narrator,ceea ce face tot filmul sa fie vazut dintr-un punct subiectiv de vedere. partea care m-a surprins, este ca narratiunea povestitorului, nu este despre viata lui, despre singuratatea lui, ci despre imaginea din poza, ce inseamna ea de fapt, dece se face, si pune niste intrebari interessante, ba chiar fascinante.
filmul are ca tema principala viata omului asta, care este singur, care nu are prieteni sau familie; pe scurt, nu are identitate. munca lui in laboratorul de developat este viata lui, aici exista, si aici indeplineste o functie care ii da o oarecare satisfactie. ca se ataseaza de o familie, si ca devine intr-un fel obsedat de ei, suna ca un klischeu, insa la inceputul filmului, dragostea asta, nevoia asta pentru o 'normalitate', este aratata foarte frumos, nu ca un obsedat sentimental, ci ca o persoana care are nevoie de afectiune.
insa... este un film american, si asta strica toata jucaria. la mijlocul filmului, povestea se transforma intr-un thriller, protagonistul descoperind ca barbatul din familia pe care el o iubeste, are o amanta. ca este dat afara din laborator este numai un bonus, care trebuie sa arate disperarea. si de aici, de o data, dragul de Robin Williams devine un stalker, care urmareste familia, si incearca sa-l omoare pe sot, pentru ca a stricat fericirea din viata aia, pe care protagonistul si-ar fi dorit-o de fapt.
pacat ca se prosteste in felul asta filmul, pentru ca ideia chiar era buna. daca filmul ar fi european, ar fi fost lucrata mult mai adanc, pe plan psihologic, uman si poate chiar si sexual. partiile care raman insa frumoase in filmul asta asa cum este el, sunt cele in care naratorul povesteste despre poze, despre ce inseamna sa faci poze, si care sunt pozele importante, si care nu. multe scene sunt foarte frumos legate de monologul asta, si merg incredibil de bine cu stilul filmului, asa cum a fost el la inceput. ruptura aia de thriller este un jeg, si dupa mine strica tot filmul. bine ca sfarsitul iarasi mai salveaza ceva din el. ultimiile poze, cele de pe masa, sunt foarte puternice, si daca inca iti mai rasuna vocea lu' Robin Williams in ureche, din monolog, atunci o sa descopri ce inseamna sa faci poze.
un film cu o tema de exceptie, lucrata bine si constiincios, insa care pierde enorm de mult prin klischeele hollywoodiene de doi bani, care cer suspans, actiune, politie, impuscaturi. bleah. dar in rest, actoriceste, regizorial, ca imagine, si montaj, foarte bine.
6,9/10

Sm�agol-Gollum 06 Jun 2005 17:42

Man-thing 0/10 superb de prost!! cred ca sunteti de acord cu mine cand spun ca este un jeg total...nimic nu este bun la filmul asta..in special povestea de dragoste...c'mon..give me a break!!

Lady_Skar 06 Jun 2005 18:53

Sub soarele Toscanei

Ieri seara ma simteam absolut oribil,, eram deprimata si filmul asta chiar m-a facut sa ma simt mai bine.
Marcello... daaaaaaaamn. :)

Edit:
Anouncer's voice:
Welcome Diana, to 1k city. :D

ricutza 06 Jun 2005 19:08

well, intrucat nu am mai putut ajunge la cluj after all, am decis sa-mi inec amarul mergand la cinema si inchiriindu-mi dvduri...Prin urmare am vazut Being Julia care mi s-a parut cam fara substanta si m-a cam dezamagit avand in vedere actorii care joaca in el...am vazut un pic de forta in final, dar de departe insuficienta ca sa ridice tot filmul la o conditie acceptabila...

nu acelasi lucru il pot spune despre Butterfly Effect, la care sfarsitul mi s-a parut bestial...pur si simplu nu mi-a venit sa cred...oricum e interesanta si ideea, si e si bine facut (partea de mijloc e un pic cam moale fata de restul), mi s-a parut bine jucat (copilul Tommy e foarte scary), si te pune si pe ganduri...ma obisnuisem sa vad filme in care mi se arata ca viata fara noi ar fi fost mult mai trista...

am mai vazut si Terminalul...merge bine intr-o zi de duminica, dar nu e cine stie ce...oricum e bine ca nu se termina chiar totul cu bine... :P Tom Hanks e simpatic ca si problemele cu care se confrunta...

si am mai vazut si To kil a King, l-a care m-a atras distributia...mi-a placut cum a fost recreata atmosfera din Anglia sec XVII...povestea e cam liniara din punctul de vedere al gradarii atentiei si suspansului, cu alte cuvinte e cam plictisitor lipsindu-i atat intriga cat si punctul culminant...

Nightwane 06 Jun 2005 19:26

Originally Posted by Lady_Skar:

Welcome Diana, to 1k city. :D

Wonder womaaaaan!!!

On-topic:

Interstella 5555 - de data asta am inlocuit Discovery-ul cu Human After All. Experiment totalmente esuat. A iesit o bulibaseala enorma. Note to self: "Lasa dracu' soundtrack-ul original."

europe_east 06 Jun 2005 19:51

Thelma and Louise -- ce film misto. Feminist, ce-i drept e drept, dar f misto, as putea sa ma uit la el de zece ori la rand. accentele faine. brad pitt delicios. si toata atmosfera de america profunda bine prinsa, with its lows and highs. sau mai bine zis charms in loc de highs. keitel :love: as always.

Donnie Darko -- bun film, interesanta poveste, dar nu prea iese din niste clisee in felul in care prezinta viata unor liceeni americani, give me a break cu lectiile alea de literatura ale lui drew barrymore, sau cu profesorul de fizica care explica mari mistere din univers si aiurea. se mai si pica in misticisme cam ieftine. adolescentii cam falsi si cam batrani. in fine, filmul e totusi bun.

Terror_IST 06 Jun 2005 20:52

"Levity" 7/10 Un tip (Billy Bob Thorton) care a stat in parnaie o groaza de timp pentru o crima (pentru care e vinovat), e eliberat. In timpul perioadei de detentie, omul a meditat mult la ce a facut si a ajuns la concluzia ca nu va putea fi iertat, si implicit mantuit, niciodata, asa ca umbla fara nici o tinta prin ghetou, parca cautand moartea. Mai mult sau mai putin, din hazard raspunde la un telefon public si... primeste o slujba de la un pastor local (Morgan Freeman) Omul nostru primeste un pat si ceva mancare si in schimb trebuie sa-l ajute pe popa cu toate-cele (parcat masini pentru pustii bogati care vin la clubul de vis-a-vis sa se drogheze, gatit mancare pentru saraci, tinut prelegeri despre puscariepentru baietii de cartier). Intre cei doi se infiripa o prietenie destul de ciudata pentru ca amandoi sunt persoane care incerca sa lase trecutul in urma. De asemenea, in incercarea de a obtine linistea, omul incerca sa se apropie de familia celui pe care l-a ucis cu ceva timp in urma.
Filmul curge lent, dar nu e plictisitor pentru ca accentul cade pe personaje (oameni care au atins "fundul gropii" dar au resusit sa se ridice si incerca sa traiasca, privind viata si pe cei din jur cu mult cinism. ) si e unul dintre acele filme care prezinta o alta fata a Americii (ghetoul plin de oameni care incerca cu disperare sa se agate de "ceva" pentru a supravietui). Nu e un film vesel dar nici nu iti lasa un gust amar, e o drama optimista, e un film despre iertare, redescoperirea sinelui si a lui Dumnezeu. Merita vazut dar cere o anumita stare de spirit!

PS: O chestie simpatica pentru "fanii" lui Ben Assfleck:
http://www.imdb.com/gallery/ss/02520...Affleck,%20Ben

Denis_stelistu 06 Jun 2005 21:07

Crash 8/10 Un film dramatic despre un pusti care ii fura masini unei femeii si este inchis pe viata.Oricum o distributie exceptionala:matt Dillon,Sandra Bullock,Don Cheadle,mi s-a parut si Brandon Fraser.

Denis_stelistu 07 Jun 2005 09:33

N-am uitat ce-ai facut asta vara 8/10 Un horror de exceptie.Un film la care ai ce vedea:horror.suspans,thriller.De fapt,acuma sunt doi,tata si fiu.

Sm�agol-Gollum 07 Jun 2005 15:53

Les invasions barbares 5/10 un film destul de modest care nu reuseste sa impresioneze....interesant ce poate sa faca cineva cand are bani..

notorious 07 Jun 2005 19:41

Quote:

N-am uitat ce-ai facut asta vara 8/10 Un horror de exceptie.

slava cerului ca eu l-am uitat de mult... :((

herbert 07 Jun 2005 20:30

Originally Posted by Sméagol-Gollum:

Les invasions barbares 5/10 un film destul de modest care nu reuseste sa impresioneze....interesant ce poate sa faca cineva cand are bani..

pe unii, destui, i-a impresionat. vezi poate e o chetiune de reglare a...

gionloc 08 Jun 2005 14:45

broblema filmului astia in varianta vizionarii lui acasa, din patuc, e urmatoarea: subtitrarea este de toata jena! si cum in filmul asta vorbesc oamenii de numa si pe deasupra in franceza made in quebec, fara o traducere adecvata filmul de fapt nu mai este deloc acelasi!
l-am vazut la Arta can o venit in tzara (dupa ce o luat oscaru anu trecut) si asa bine mi-a picat... :(( si am reusit sa fug sa-l iau pe tata in brate dupa vizionare! :)

gionloc 08 Jun 2005 14:55

well,
nu e film, da face toti banii!!! 8)
ieri am evadat din Cluj si, ajuns acasa, m-am delectat cu ultima achizitie in materie de live performance:
Depeche Mode - Devotional, dublu dvd, concert, clipuri, rockumentar, povestea conceptului scenografic prezentata chiar de anton corbjin plus proiectiile filmate de el pentru un singur ecran mare, folosit in conceptia scenica din partea a doua a turneului (anul 1994).

o ora jumate de depechisme la volum maxim, de la piesa a cincea (Stripped, prima beneficiind de imaginile filmate de anton) am satrit in picioare si m-am cam zbenguit prin casa :lol: :lol:
Judas si Never let me down again au remarcabile filmulete in spate

altfel, interesant, Martin Gore, cel care compune tot ce canta DM nu are nici un fel de studii muzicale!! singurul care avea era Alan Wilder, el prelua munca lui Martin atunci cand intrau in studio si o prelucra in vedera inregistrarii!

cherryblossom 08 Jun 2005 16:01

Originally Posted by gionloc:

rockumentar, povestea conceptului scenografic prezentata chiar de anton corbjin plus proiectiile filmate de el pentru un singur ecran mare, folosit in conceptia scenica din partea a doua a turneului (anul 1994).

de ce zici rockumentar? cel putin pina in 1995 cind Alan Wilder a parasit trupa, nici vorba de rock...

o ora jumate de depechisme la volum maxim, de la piesa a cincea (Stripped, prima beneficiind de imaginile filmate de anton) am satrit in picioare si m-am cam zbenguit prin casa :lol: :lol:
Judas si Never let me down again au remarcabile filmulete in spate

imi aduci aminte de liceu, de geaca cu DM si trandafir pe spate pe care o invidiau toti.. si de certurile permanente cu r ockerii din clasa :lol:
asa.. vreau si eu concertul ala? se poa'? 8)

M0n0 08 Jun 2005 18:48

Madagascar - 8/10...nu e mai bun decat The Incredibles...dar merge foarte bine...comedia e f buna..."grafica" e flawless...merita vazut...

Terror_IST 08 Jun 2005 20:20

"Amistad" 8/10 (1997) Un film al lui Steven Spielberg, bazat pe fapte reale, care are ca tema fragilitatea democratiei din America dinaintea Razboiului Civil. In 1839 un grup de sclavi negri condus de puternicul Cinque (Djimon Honsou) organizeaza o insurectie si preiau controlul navei pe care erau transportati (nava aflata sub pavilion spaniol). Ei incerca sa se reintoarca in tara natala dar sunt capturati pe teritoriu american, sunt intemnitati si sunt adusi in fata unui tribunali pentru a fi judecati pentru crima. Procesul nu e de loc unul simplu pentru ca mai multe parti (printre care si regatul Spaniei) revendica drepturi asupra navei, si implicit asupra celor aflati la bord. Datorita eforturilor unor abolitionisti (Morgan Freeman & Stellan Skarsgard), sclavii primesc un avocat (Matthew McConaughey) care are drept sfatuitor pe nimeni altul decat fostul presedinte John Quincy Adams (Anthony Hopkins). Acesta isi da seama ca procesul nu este unul de crima sau piraterie ci de "proprietate" si incerca sa demonstreze ca oamenii pe care-i apara nu s-au nascut sclavi deci au fost rapiti si transportati ilegal. Complicatii apar datorita faptului ca, in acea perioada, sclavia nu era abolita, inca mai existau plantatii in sud si dispute cu britanicii si incetul cu incetul acest proces devine scanteia care poate declansa un conflict de anvergura.
Regizorul incerca sa portretizeze o perioada dificila din istoria statului american. Desi un stat democratic, consfintit prin Declaratia de Independenta, democratia acestui stat e inca fragila, supusa intereselor celor din forurile superioare. Spielberg prezinta cu franchetea care-l caracterizeaza problema sclaviei, care poate nu este de aceeasi actualitate ca cea a holocaustului prezentata in sumbrul "Schindler's List", dar oricum reuseste sa impresioneze prin cateva cadre revelatoare. In plus, exploateaza situatia paradoxala a grupului de oameni de culoare priviti ca o marfa al carei stapan nu e cunoscut in tara care sustine prin constitutie "ca toti oamenii se nasc liberi". In esenta filmul militeaza pentru "libertate, egalitate si fraterniatate" pentru oamenii de toate rasele.
Ca realizare filmul poarta amprenta lui "Sir Stevie" care incerca sa impresioneze, sa sensibilizeze si sa mobilizeze; imaginea, muzica si nu in ultimul rand prestatia actorilor sunt foarte bune, dar parca pe la final "scartaie" putin.

Denis_stelistu 08 Jun 2005 20:46

Virtuosity 8/10 Un film bun alcatuit din Denzel Washington si Russell Crowe.Sf,actiune cu roboti care se urasc nespus,merita vazut.

gionloc 09 Jun 2005 12:13

Originally Posted by cherryblossom:

de ce zici rockumentar? cel putin pina in 1995 cind Alan Wilder a parasit trupa, nici vorba de rock...

Rockumentar - asa apare in meniu - MTV Rockumentary... ma rog, se poate incinge o discutie daca in Songs of Faith is elemente de rock...

Sm�agol-Gollum 09 Jun 2005 14:45

Originally Posted by herbert:

pe unii, destui, i-a impresionat. vezi poate e o chetiune de reglare a...

pe mine nu m-a impresionat pt ca nu prea imi place genul asta de film..nu prea ma dau in vant dupa drame..

Kingdom of heaven 8/10 (un film istoric mai merge :P )..eterna poveste in care un fierar ajunge al mai mare dintre toti...incepe sa ma enerveze faza asta. :?

Zatoichi 5.5/10 se vede de la o posta ce nu sunt reale bataliile! inca oleaca mai mult sange si ii ajungeau pa aia de la kill bill.

cherryblossom 09 Jun 2005 16:36

Originally Posted by cherryblossom:

Rockumentar - asa apare in meniu - MTV Rockumentary... ma rog, se poate incinge o discutie daca in Songs of Faith is elemente de rock...

ai dreptate, de la Songs of Faith an Devotion au cotit putin catre rock (din punctul meu de vedere, si asta a contribuit la esecul lor (printre altele).. dar pina atunci au fost vreo 10 albume si tot atitea compilatii care n-aveau nici o legatura cu rock-ul...

Longshot 09 Jun 2005 17:48

trebuie sa scriu ceva pe pagina nr. 100. so :

kontroll 8.5/10 - slick, arata bine, se aude si mai bine, e cul pe alocuri (cand isi trec banderolele pe umar), serios in altele, cand comic, cand trist, ba mai coteste si spre romantic. debut brici.

as tears go by 8.5/10 - suspect de asemanator cu mean streets-ul lui scorsese insa curge mai bine decat ala si e mai frumos, avand si un final mai coerent. subtire muzica though.

BeNnY 09 Jun 2005 18:29

Kontroll - 8.5/10 (ma gandeam la 8, totusi) - Pentru ca e un festin vizual in anumite momente si nici restul nu e chiar slab, dar nu e ceea ce ar trebui sa fie. Si totusi cateva momente raman intiparite in minte, gen cum ii impingea pe oameni. Absolut brutal. Am ratat inceputu', dar nu stiu daca de-asta n-am inteles ce era cu tipu'-n gluga. Deci, ce era cu tipu'-n gluga? (antipaticu' care-i tot impingea pe oameni)

ScurtmetrajeFest 9 iunie 2005:

The Cathedral - 9/10 - Animat, polonez si nominalizat la oscar. Ultimele doua parti le-am aflat dupa ce l-am vazut & nu stiam ca polonezii fac animatii asa bune din punct de vedere vizual, si sunt tot aici, vecini cu noi. Ireprosabil genial vizual & muzical. Si e si scurt.

Poveste la scara C - 8.5/10 - L-am vazut, pentru ca l-am intalnit pe Cristian Nemescu si mi se pare un tip ok. Si filmul si mai ok. Nu exceleaza in dialoguri, ca Puiu, dar cadrele (cartierul filmat a la Altman) as zice relativ unice in ro. Dar nu prea sunt in masura sa zic asta, ca nu am vazut foarte multe. Anyway, bun. Poate la acelasi nivel cu Daca aveti un minut... sau mai bun?

Doodlebug - 4/10 - Scurtmetrajul de debut al lui Nolan. Idiot & waste of ~5 minute.

Daca aveti un minut... - 8/10 - Majoritatea punctelor se duc spre Andi Vasluianu si vreo 2 se pierd pentru regizor & muzica absolut stridenta, nepotrivita si nereusita (trenuri?!)

Un cartus de Kent si un pachet de cafea - 8/10 - Puiu e cel mai potrivit sa puna realismul pe ecran obiectiv, fara indoiala, si asta si face, si cu actori buni si dialoguri la fel de bune, ca de obicei, dar atat. Nu m-a atras atat de mult faptul ca fiul era un comunist muist si rebengiuc un batran umil, umilit moral de tip.

Deci Teddy-ul de aur se duce catre Cathedral.

Denis_stelistu 09 Jun 2005 20:24

Reconstruction 8,5/10 Un film psihologic si romantic de toata frumusetea.Totul se petrece intr-o carte ce o scrie sotul femeii iubite de personajul principal.Filmul e confuz,trebuie inteles.

gionloc 09 Jun 2005 21:13

aseara n-am de lucru si pornesc un film... SCHIZOPOLIS al lui Steve Soderbergh

filmu asta trebe vazut si revazut (dupa cum ne anuta domnul de pe scena la inceput) ca a grai ceva din si despre el e cam greu. o comedie absurda despre locul de munca, despre un filosof eventualist care nu-si scrie propriile discursuri, despre familie si intalniri cu nevasta in imaginatie, desi in fapt te paraseste 8) , un actor Elmo, deparazitator (e bine :? ,adica se ocupa cu dezinsectia) , care pleaca de la filmarile peliculei actuale injurand echipa de filmare, pentru a se aventura intr-un thriller.

8) movie, 9/10.
la a doua vizionare poate mai primeste un punct (dar peste cine stie cati ani va avea loc!) :alien:

Longshot 09 Jun 2005 21:15

Originally Posted by BeNnY:

Deci, ce era cu tipu'-n gluga? (antipaticu' care-i tot impingea pe oameni)

inceputul e misto dar nu ai ratat nimic legat de tipul ala. terror_ist are o interpretare pe la iconoclast la care subscriu si care mi-a trecut si mie prin cap in timpul vizionarii.

pacifier - aia de la disney trebuie spanzurati pt abominatia asta. macar filmele lui ed wood au un clunky charm. asta a fost atat de slab incat da nastere unui sub-genre intreg. vazut intr-o sala plina de ratati care inca rad la gagurile cu alunecarea pe scari.

Terror_IST 09 Jun 2005 21:39

"Reconstruction" 8/10 - Fascinant si tulburator! O iluzie despre gasirea si pierderea iubirii filmata avangardist de catre regizorul danez Christopher Boe.
Alex, un fotograf, o paraseste pe iubita lui Simone pentru a petrece o noapte cu superba Aimee. Cand se trezeste a doua zi constata cu stupoare ca apartamentul sau nu mai exista si nici unul dintre prietenii sai nu-l mai recunoaste, nimeni in afara de Aimee.
Filmul e cu adevarat deosebit si ar trebui vizionat de mai multe ori. Imaginile, dialogurile si muzica sunt superbe iar viziunea asupra iubirii te pune pe ganduri.

cherryblossom 09 Jun 2005 21:45

vazut si eu Kontroll aseara... foarte faine punctele de vedere ale lui the above terrorist si al lui obvious de la iconoclast...

Nightwane 09 Jun 2005 22:09

The Interpreter. 6/10. Slabutz si previzibil. Il salveaza Nicole ca, deh, e Nicole. I hate Sean Penn. :sick:

europe_east 09 Jun 2005 23:33

Happiness, Todd Solondz, 1998 parca. Misto umorul in filmul asta. Se vorbeste mult de fericire, dar o superficialitate crunta bantuie asupra tuturor personajelor, motiv pentru care nimeni nu ajunge la nici o fericire, ba dimpotriva, numai singuratate si nefericire. Care duce indirect la perversiuni si nebunii. Si cu toate astea, si ucigasul si pedofilul au circumstante atenuante, exista motive valabile pentru ca au ajuns cum au ajuns. O comedie neagra, realista as zice, ceva in spiritul legilor lui Murphy, de exemplu, cand un personaj crede ca a gasit fericirea, dureaza doar o zi pana afla ca persoana cea minunata are nevasta si copii si e de meserie spargator de case. Un film bun, una peste alta.

axiology 10 Jun 2005 07:48

Originally Posted by Terror_IST:

"Reconstruction" 8/10 - Fascinant si tulburator! O iluzie despre gasirea si pierderea iubirii filmata avangardist de catre regizorul danez Christopher Boe.

avangardist, expresionist, bine filmat & montat, premiul tinerilor cineasti la Cannes = un film de tinut minte si povestit la nepotzi . :happy:

pacat doar de interpretul lui Alex care e un pic cam plat :hmm:

Mala Portugal 10 Jun 2005 07:50

Originally Posted by axiology:

pacat doar de interpretul lui Alex care e un pic cam plat :hmm:

Nu, nu e deloc plat desi rolul din "macelari verzi" il prinde mult mai bine

MinRep 10 Jun 2005 11:11

Reconstruction (aka "Reconstituirea unei iubiri" :sick:) - 7.5/10: Revazut aseara... Parca nu mi-a placut ca odinioara (ceea ce era de asteptat). Totusi, imaginea grozava, interpretarile actorilor la fel, vocea calda din off...

Sm�agol-Gollum 10 Jun 2005 13:09

Frostbite 2/10 jalnic cu "J" mare...si eu care ma gandeam sa o sa fie cev de genu out cold..se pare ca m-am inselat...si in plus, actorii sucked ass :sick:

notorious 10 Jun 2005 15:25

masinistul - probabil cel mai misto thriller noir de la 'memento' incoace, cu un christian bale incredibil (cu ocazia asta, am vazut ca exista si altii mai slabi ca mine :?), o imagine superba (culorile sunt diluate si obscurul invadeaza ecranul in mai bine de 50% din film), foarte bine scris si mai ales regizat de brad anderson... toate pana la ultimele 5 minute, cand miasma 'psycho' se pare ca mai imbata cineastii si dupa aproape o jumatate de secol. :( twistul final mi s-a parut tras de par in toate directiile. dar, well, nothing is perfect... cu exceptia celor de la U2 odinioara... :P

Denis_stelistu 10 Jun 2005 15:50

Cool Hand Luke 8/10 Un film foarte bun cu Paul Newman inspirat dintr-un roman de al lui Donn Pearce.Un film cu un Premiu Oscar despre un om care este condamnat la inchisoare pentru devastarea proprietatii publice.
Cand ajunge acolo,se da dur.Oricum e bun de vazut.

Nightwane 10 Jun 2005 15:58

Originally Posted by notorious:

(cu ocazia asta, am vazut ca exista si altii mai slabi ca mine :?)

pai in afara de mine nu cred ca exista cineva mai slab ca tine si/sau bale ala :P

on-topic:

House Of Wax riiiiight. un jeg. ii dau -234123243245245324 pt. ca apare si telefonu' meu p-acolo. initial vroiam sa-i dau -234123243245245325.

Madagascar Un cacat. N-am schitat nici cel mai mic zambet, cel mult m-am scarpinat in cur de plictiseala. 0/10

Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events

3/10 pt.

1. violet - aia cand o sa fie mare o sa fie buna rau.
2. meryl streep. yey!
3. Sunny ca mushca mult si le zice bine.

I hate jim carrey! :sick:

Serghei 10 Jun 2005 16:56

Originally Posted by notorious:

cand miasma 'psycho' se pare ca mai imbata cineastii si dupa aproape o jumatate de secol.

Psycho e alta mancare de peste.Daca tot o arzi in influente macar pune mana pe o carte de psihologie.

Denis_stelistu 10 Jun 2005 21:09

Paparazzi 6/10 Un film la care te plictisesti.Paparazzi=cei care filmeaza,
Victima=cea care trebuie sa se ascunda de cei care o ataca.
Neinteresant,foarte slab.

Longshot 10 Jun 2005 23:00

moartea d-lui lazarescu 8.5-9/10 bun.hardcore.fara artificii vizuale, filmat simplu, scris brici cu dialoguri care te tin atent si care nu suna prost. are efect, transmite nervozitate spectatorului si lasa sentimentul de film gandit si muncit, lucrat cu atentie. insa ambra spunea bine, "e prea romanesc". in nici un caz filmul care sa improspateze cinema-ul nostru, reprezentandu-l insa cu cinste.

Lady_Skar 10 Jun 2005 23:33

The girl next door
A teen comedy with some soul. Who woudl've thought!?
PS: 100 de pagini! Nice round number!

Denis_stelistu 11 Jun 2005 10:10

One flew over the cuckoo's nest (Zbor deasupra unui cuib de cuci) 8/10 Bun,si o drama in azil.Un om ajunge in inchisoare ca e indragostit de una de 15 ani :huh: .Dar nu sta bine acolo si se crede nebun.Merita vazut.O drama cu Jack Nicholson cu Premiul Oscar castigat de acesta.
Devil in the Flesh5/10 :sick: :huh: .tipa aia era buna.dar sa se culce cu adulti. :huh: :huh:

gionloc 11 Jun 2005 10:38

scurtmetrajele lui Bill Viola din anii '80

de fapt e cam impropriu spus scurtmetraje, filmuletzele sint un fel de meditatii (videofilme experimentale) pe teme urbane, temporale, organice.
zoomuri, incremeniri ale imaginii, travlinguri impresionante, montaj a rebours, scene amintind de Cainele Andaluz. impresionante filmele Anthem si The Reflecting Pool !

gionloc 11 Jun 2005 10:47

Lisbon Story

cu cat ma afund mai mult in opusul wendersian cu atat sint mai cucerit de stilul omului astuia. e incredibil cata poezie poate exista intr-un oras pe care l-as fi ignorat pe vecie daca nu l-as fi vazut prins pe celuloid, filtrat prin lentilele lui Wim Wenders (a se vedea discutia dintre Friedrich si Philip despre imaginile 'pure' si rostul cinematografiei!).

Madredeus, mmmm :love: , Madredeus, dziga vertov, zumzetul urbei, riul atoatemartor, finul umor, copiii.

superb!

notorious 11 Jun 2005 14:47

Originally Posted by Nightwane:

pai in afara de mine nu cred ca exista cineva mai slab ca tine si/sau bale ala

mda, da ! you wish ! i'm the thin of the woooorld ! yuuhooo ! :P :P

on topic:

the interpreter - kidman e pur & simplu senzationala, de la look (obisnuita frumusete de portelan, fata ei alba, pala) la accentul chiar trasnet, in timp ce penn e deja iritant in tot cabotismul sau exersat. 'the interpreter' e genul de film care are in spatele culiselor o poveste gen 'daca vrei, poti', cu doi scenaristi din afara marilor studiouri, care baga intr-un scenariu tot ce poate inghiti un thriller 'cool': urmariri, love story imposibil, o intriga gen 'bodyguard', investigatii politiste, piste false etc etc. si, desigur, ignora tot restul: verosimilitate (spre final, e total aberant !), personaje (alcatuite dupa toate cliseele genului - traume, morti in familie s.a.m.d.), happy end umflat.

deci, kidmann rules, penn fools, pollack falls.

6/10

MinRep 11 Jun 2005 15:06

Sweet Charity - 9/10: dar nu asta conteaza... Se da urmatoarea problema: avem 2 ore de emisie, in care trebuie sa bagam 1 ora de publicitate si 2 ore de film. Ce facem? Taiem din film. Iar dintr-un film de Bob Fosse, ce taiem? Muzica si dansul! :x De 1000 de ori MUlE ProCinema!

All times are GMT +2. The time now is 12:44.