![]() |
P.S. si era sa uit
ciclul DUNE de Frank Herbert . |
Originally Posted by herbert:
si care mai are si nesimtirea de a-mi imputa tactici pe care le foloseste cel puitn la fel de frecvent... in fine e trist daca unii chiar cred ca aruncand cateva cuvinte care suna bine (piatra tombala)si aderand neconditionat la opiniile altora dau dovada de personalitate, opinii sau bun-simt |
@als
adica te-am impresionat artistic tocmai partea care era copy+paste(+eventual, traducere) de pe un site? |
Originally Posted by EgoN:
@Egon stai si tu linistit, nu e mai mult decat o "tandrete" fara consecinte. tu cereai pe acet forum, din spirit de echipa probabil (de gasca mai curand) sa fiu inclus in lista rusinii/neagra, ca sa se faca dreptate universala (eu in acel moment deja sangeram :P , luasem un ban de 3 zile pentru un schimb - corect din partea mea - de replici cu un personaj de pe forum). eu ti-am raspuns cu o tandrete - ultima. mie mai multe "chestii" nu-mi plac la vakul - de fapt, sa fiu sincer, deocamdata nu exista pentru mine. poate il "retin" cu alta ocazie, ca el scrie - inconstient - in continuare. nu are cultura, din pacate. nu s-a cultivat si nu se cultiva. are asa un feeling de conjunctura si aglomereaza pagini fara shir. @ALS cum ai "rezolvat" tu problema basarabenelor printr-o singura fraza. esti nedrept si aproximativ, pentru ca nu toti sunt la fel. poate ca nu-i cunosti. s-au mai inasprit intre timp si basarabenii. |
Originally Posted by KORBEN:
da. |
1. nu cred c-am 'rezolvat' nimic, mi-am expus o parere... nici macar atit: o senzatie. 2. sper sa nu fiu nedrept; cit despre 'aproximativ' - cine se poate lauda k nu este!? cind scurta noastra viata-i intregita de un somn...? ;) 3. 'nu sint toti la fel'... :D :D 4. 'poate ca nu-i cunosti'... (dar oare e posibil?? si-mi doresc, oare, sa-i cunosc PE TOTI!?! :D ) 5. 's-au mai inasprit...'? mie-mi zici: sint fan o-zone doar! :P 8) :w00t: |
Apropo de Plesu. Stiati ca urmareste serialul Seinfeld? De-aia imi place mie Plesu, ca este ”de-al nostru”, nu se sfiieste sa spuna ca rade la un serial de comedie american, mai ales ca serialul este chiar foarte bun.
Apropo de cartile mele preferate: am multe carti care-mi plac, in special alea despre oameni /cu alte cuvinte carti ca ”Sobolanul” nu-mi plac/. Ultima lectura pe care o recomand - Bernhard Sclink ”Cititorul” :) . |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
high, ma, lasa-ma. toti va facurati junky acum si la doo fumuri din ganja cadeti in cur. am fost si eu cu moebius la lansare la bu cur enci care este din bu cur esti. amuzant cum acolo - de unde am iesit dupa 5 minute - se dezicea autorul grupa mare, se lepada, sa nu fumezi, sa nu bei, droguri sa nu iei. un faker scolit la brishit council, care incepuse sa abereze intr-un mod plat. parinti care daca si-ar auzi copiii vorbind cum vorbesc eu si ii oripilez pe ipocritii de pe forumul asta, i-ar bate la cur. dar acum admirau flagelulu'. sa nu mai vb de aberatii vb de antevorbitorii sai gen "literatura ca o carte" sau de extazierea tuturor in fata pastilelor de extasy. fugiti, ba, ca vine garda pe tocuri! |
@ALS
am zambit la mesajul tau „incarcat de emotii”(iconite), dar mi-am reprimat de indata buna dispozitie, m-am incruntat (ce fioros eram!), sa nu care cumva sa observe Korben si sa contabilizeze un nou exercitiu de admiratie intelectuala, ca de fapt CineMagia ar trebui sa fie – in opinia sa –un spatiu al plasei si tridentului (uite inca un cuvint nou pentru „ucenicul nostru vrajitor”!) si de ce n-ai cunoaste cat mai multa lume? cunoasterea pe unii ii elibereaza..., e drept ca pe altii ii problematizeaza. observ ca la „Dilema veche” exista un adevarat fun club O-Zone (tu, Cioroianu s. cl., ), ca mereu citati si fredonati din trio-ul basarabean. te invidiez ca ai stat la „The Angel Hotel” cu Marlene Dietrich, Katharine Hepburn, Bette Davis, Sophia Loren, Gregory Peck, Bob Hope, Beatles... John Major. Eu si astazi ma laud 8) ca am stat intr-un hotel in care poposisera si Bergmanii (Ingrid & Ingmar), Stanley Kubrick si un „prapadit de scriitoras” – Philip Roth (care are sanse la Nobel in acest an, desi mai sunt Kundera si Kadare). |
Originally Posted by Frank:
stiam ca lui Andrei Plesu (angelologului) ii plac filmele cu justitiari: asa, sa fie un tip curajos, dur si eficace, neezitant, care sa-i rezolve pe toti si pe toate. a spus asta la "profesionistii" lui Voda si a ras contaminant. intr-adevar - e de-al nostru :P |
@als
imi odihnesc cazul |
hop si eu...
1.Daniil Harms- Un spectacol Ratat
2. Papini-Gog 3. Boris Vian-Toamna la Pekin 4. Dostoevski-Omul din subterana 5.Garcia Marquez-Toamna Patriarhului 6. Mateiu Caragiale- Craii de curtea veche 8. Vladimir Nabukov-Lolita 9. Huellebeque- Platforma 10. Herman Hesse- Narcis si gura de aur |
Nobel literatura...
http://www.ziua.net/display.php?id=2...ata=2004-10-08 |
Originally Posted by Jay:
Reproduc: Autoarea "Pianistului" ia Nobelul In articol citim: A cucerit publicul german cu romanele "Women as Lovers" (1975), "Wonderful, Wonderful Times" (1990) si "The Piano Teacher" (1988). Cel din urma, inspirat din propria ei experienta, a stat la baza unui film realizat de Michael Haneke si foarte bine primit de critica in 2001. Ca sa nu fie nici un dubiu, cartea scrisa de Jelinek a fost tradusa (partial corect) "Pianista" (si nu "Pianistul"). Acesta a fost ecranizat de Haneke (=> un film socant, dar cam slab)... |
Poate ca s-a mai vorbit aici de cartea aceasta, dar eu de-abia acum am descoperit-o: The World According to Garp de John Irving. Am citit pana acum numai 100 si ceva de pagini dar imi place la nebunie stilul si sunt aproape sigura (depinde cum evolueaza lucrurile) ca va deveni una dintre preferatele mele. Am inteles ca s-a realizat si o ecranizare, dar n-am apucat sa o vad, din pacate...
|
Colectionarul/The Collector - John Fowles
|
Plesu & Dinescu = solidaritate=demisie CNSAS?
Maine ma duc sa pozez in PLAI cu BOI al lui Dinescu, dar ma tem ca voi fi respins din cauza barbii... Bravo lor !!! |
L-am vazut pe Plesu facand o prezentare elogioasa cartii lui Robert Turcescu. A citit cineva ceva de Turcescu? O fi si asta vreo ”carte de capatai” si nu stim noi? Turcescu-moderatorul stiu cum e, cum o fi Turcescu scriitorul?
|
pai vezi ca scrie in Dilema Veche, are o rubrica acolo... |
Ca scrie in Dilema Veche stiam. Intrebam daca a citit cineva vreuna dintre cele doua carti ale sale? Sa-si zica parerea despre Turcescu-scriitorul.
|
n`am vazut decat 2 emisiuni d`ale luyi turcescu
si l-am citit prin dilema da cred ca e placut ca lectura, poate chiar surprinzator in nicvi un caz senzational si io am "dans de bragadiru" pe lista de achizitii viitoare" |
Pai daca ai citit ce scrie in Dilema Veche e de ajuns, pentru ca "Dans de Bragadiru" este de fapt o culegere a textelor scrise de el in Dilema si Dilema Veche... ;) |
hai, fratilor, nu se poate vorbi cu seriozitate despre Turcescu -scriitorul. e o mare exagerare. a profitat si el, ca mai toti dilematicii, de prezentarea lui Plesu, exagerat generoasa... nu are conflict fiintial acest Turcescu, nu are nici un sambure de originalitate si nici stilistic nu se remarca... ce ma face sa ma opresc uneori in dreptul "scrierilor" sale din Dilema (originara & veche) este limpezimea discursului, care toaca mereu efemeride. are asa o plutire de bun-simt, un ochi antrenat, dar nimic mai mult. deocamdata. sper sa invete cat mai mult de la Magdalena (Lenca :love: ) Boiangiu si de la ceilalti din redactia Dilemei.
|
Originally Posted by Ambra Blu:
|
Vorbeam de cu totu' altceva.
|
pai stai ca nu era nimeni asa entuziasmat de Turcescu... de la Dilema Veche imi place cum scrie Vintila Mihailescu, si el a scos o carte cu articolele publicate de-a lungul timpului, "Socio hai-hui", asa cum se cheama si rubrica lui... si el este baiat de comitet, si mai si decat Plesu, studentii de la socio spuneau ca era singurul profesor are iesea cu ei la bere... :) |
Propunea un subiect la care dadeau telefon ... care mai de care . Iar cand il intreba cineva parerea lui spunea ca parerea lui nu conteaza. Dupa mine e genul de jurnalist (scriitor mai nou) care pune intrebarile in asa fel incat stie si raspunsul deja. Le sugereaza raspunsul interlocutorilor. Un fel de "Nasul" de pe B1 TV(nu in totalitate),care nu prea are nimic de zis... debutant, care si-a facut un pic de reclama si acum are telespectatorii lui. Printre acestia se numara si cei care se uita la serialele "de succes": VACANTA MARE si LA BLOC. (ascultatori de manele poate).............poate prin asta mi-am atras inamici, dar asta e parerea mea . |
pt cherryblossom: ma bucur k nu am fost 'baiat de comitet', ci o acritura antipatica :P
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
ei, am exagerat si eu... si totusi, domnule Alex Leo Serban, nu pareti chiar o acritura antipatica daca e sa judecam dupa ce ati scris pe aici si prin alte locuri... :) |
Un articol interesant, Che chique, despre Che Guevara, ca tot am avut o mica disputa cu Mala pe aici.
http://www.algoritma.ro/dilema/fw.ht...t=46/index.htm |
Nu -ai uitat huh? :D :P :lol:
|
chestii citite si placute
pizdet- aproape literatura in nici un caz vreo capodopera da nue un fake colosal am ap[reciat f mult anumite pasaje/capitole galapagos- finalu omenirii (inca o viziune a lui voinnegut dsp) cinism, sf de mana a doua dar o carte senzationala nu la fel de senzationala ca leaganul piscii din pacate lacate carnivore-wow brussolo la maxim m`am bucurat ca un copil de fiecare propozitie.... acu in lucru/lectura canibalismu-de la sacrificiu la supreavietuire saua cam asa ceva parca a un supliment de la libertatea da merge usor.... si am terminat si o carte minunata cultura media |
Originally Posted by Mala Portugal:
Tocmai pe tine sa te uit? :) Ce am mai citit...Matei Calinescu - "Viata si opiniile lui Zacharias Lichter" M-am apucat acum de "Darul lui Humboldt", de Saul Bellow...si va urma "A citi, a reciti", tot de Matei Calinescu. Am vrut ieri sa cumpar ceva de Truman Capote...dar pe langa pretul destul de mare, romanele aveau o coperta oribila, gen Sandra Brown. Nu stiu ce parere aveti voi, dar mie imi repugna sa citesc o carte in asemenea format....ceva asemanator am vazut si la "Secretul Parintelui Brown" de Chesterton :sick: |
cafenea
imi place Julio Cortazar.
|
Si mie... (-|-)
|
Recomand cu caldura doua carti foarte faine aparute la editura Pandora M... "Memoriile unui tanar ticnit" de Frederic Beigbeder si "Bestii" de Joyce Carol Oates...
|
am terminat "canibalismul de la sacrificiu la supravietuire"
very entertaining, atat ca scriitura cat si lista cu diverse parti ale corpului/organe si locurile unde sunt consumate si in lectura letopizdet nu chiar la fel de ok ca pizdet da are chestii absolut geniale in special ale care distrug/adica isi baga p@#$/se c)c( pe/ ceva fazele "high' sunt imbecile, da nici chiar la fel de imbecile ca realk si iti da toate motivele ca sa (nu) detesti "fratii nostri de peste p[rut" pot zice ca e singuru must din ce am citit de pana acum din literatura/cliteratura tanara |
Cartea preferata a mea este Macromedia Flash MX 2004 e super interesanta
|
un deliciu - Umberto Eco, "Misterioasa flacara a reginei Loana" (roman ilustrat).
de toate pentru toti, "regie" impecabila... |
Ernesto Sabato - Tunelul... recomand tuturor iubitorilor de monologuri interioare si nebunii incredibile... o carte frumoasa, dar 'ciudata'... s-ar putea sa gasiti un pic din voi in personaje... recomand.
|
pentru cei care m-au intrebat:
deocamdata nu intru la "Clasic" si "Iconoclast". mai am asa un sentiment greu... |
Chiar te-a intrebat cineva???? :shock:
|
ei, asta-i buna! doar stii ca-mi masor cuvintele. evident, peisajul e mai sarac fara tine, dar lumea in general intreaba...
|
Si nu puteai sa raspunzi la lume pe acelasi canal pe care ai fost intrebat?
|
in general raspund la putine mesaje si... la si mai putine persoane... aici speram ca am rezolvat totul dintr-un foc, dar vad ca am intrat in prelungiri cu tine. e o placere, dar totusi...
|
|
salman rushdie - the satanic verses... not quite through with it, dar definitiv un candidat serios pt cartea preferata..
|
Am descoperit de curand o noua carte (brosurica de fapt) a lui Mircea Cartarescu - 'De ce iubim femeile'.
De ce? 'Pentru ca din ele am iesit si in ele ne intoarcem, si mintea noastra se roteste ca o planeta greoaie, mereu si mereu, numai in jurul lor.' Simpatic, usurel, amuzant. :love: |
am descoperit si eu o carte interesanta, si scrisa superb. J.M. Coetzee "Disgrace". scrisa intr-o limba engleza frumoasa de tot, cu o poveste interesanta, si cu un personaj principal adorabil. a castigat the booker prize, si premiul nobel pentru literatura. merita banii.
p.s. nu stiu cum ar fi o traducere, dar asa, in original, it's extraordinary. |
ca tot v-am recomandat "Misterioasa flacara a reginei Loana", roman (ilustrat) de Umberto Eco, iata un f. mic fragment dintr-un interviu cu acesta pe care il traduc pt o revista romaneasca.
Intrebare: - Numele dvs. de familie, domnule Eco, e foarte frumos, parca ar fi fost gandit de un profesionist in reclama. Raspuns: - Mie mi se pare un nume... destul de pragmatic, economicos, mai ales atunci cand, dupa diverse conferinte, sunt obligat uneori sa semnez cateva mii de exemplare de carte. Va puteti imagina cat de obositoare ar fi fost pentru mine o sesiune de autografe, daca as fi avut un nume mai complicat, de pilda Monte-scalferi... Va dezvalui un secret, numele meu de familie a fost inventat: „Ex Caelis Oblatus”, ceea ce inseamna „conceput in cer”. Istoria e simpla si cat se poate de banala: un functionar cu imaginatie i-a dat numele acesta bunicului meu, un copil abandonat. |
All times are GMT +2. The time now is 02:39. |