![]() |
Si tie o sä ti se parä ciudat, dar atunci s-au pus bazele formatiunii intelectuale a lui Collins. îi povesteam în amänunt "Maestrul si Margareta", "Dr. Jivago", "It", "Talismanul", istoria comunismului în U.R.S.S., reproducerea de la amoebä pânä la om, istoria României, procesul de realizare a unui film, diverse piese celebre de teatru - si câte, si mai câte...!
|
Atunci tot raul spre bine.
Asta a fost si motivul pentru care, stand in Militari, ai ales o gradinita din Floreasca? :? |
Nu, da' era fostä grädinitä de stabi, cu educatoare bune si responsabile, copii de calitate, predare în englezä si mäicute catolice irlandeze. Chiar a meritat.
|
ca tot a fost pomenIT de doua ori in ultimele posturi, se pare ca romanul lui king va avea parte de o noua ecranizare
|
Ar fi cazul - aia veche era tare släbutä si expediatä... :((
|
nicio grija, si asta va fi la fel :)
|
Ups :oops:
|
Am vazut si eu filmul si nu pot spune ca mi-a placut. Ideea n-a fost rea, pana la urma din orice subiect se poate realiza ceva interesant, chiar si din necrofilie.
Ce nu mi-a placut... Filmul tinde spre acea vulgaritate specifica filmelor romanesti din acea perioada (ex. Patul conjugal), dar, in niciun caz, NU este nici pe departe vorba de nimic pervers. Anumite scene sunt exagerate, cum ar fi cheful cu ocazia majoratului Magdei. De la inceput Magda este prezentata ca genul de "fata cuminte", ea nu cumpara anticonceptionale, relatia cu prietenul este platonica, dar cand este deceptionata si bea alcool are o reactie cam dusa la extrem. Bun, este de inteles sa se dea un pic in spectacol, chiar incepand un striptease, dar chiar sa se dezbrace de tot in mijlocul tuturor mi se pare cam mult pentru ea. La fel si orgia de dupa plecarea ei... ar fi fost mai credibil daca fiecare cuplu s-ar fi retras in cate un loc din casa, nu chiar asa, toti in aceeasi camera! Replica lui Uritescu de la morga ("D-le doctor, formalitati, neformalitati, tot trebuia s-o vedem, nu?") mi s-a parut in plus, un tata socat si indurerat nu cred ca da replici din astea. Baba aceea, mama lui Aurica, mi s-a parut sinistra, potrivita pentru postura de bocitoare, DAR, totusi, actiunea se petrecea intr-un oras, in anii '90, deci ce cauta un asemenea personaj? In rest, este bine redata atmosfera de dupa revolutie (Romania buticurilor). Un plus, scena cusaturii, ingenioasa, mi-a placut. Alt plus, muzica, suna bine si era bine plasata. Inspirat numele acelei fete, Pamela, Dallas si-a lasat amprenta asupra populatiei din Romania! :lol: A fost o surpriza placuta pentru mine sa gasesc in distributie si un actor de la Teatrul din Cluj, Sorin Misiriantu, dar, pe de alta parte, o dezamagire sa il vad pe Dan Fintescu de la Prima care ma calca pe nervi (dar asta e un punct de vedere strict subiectiv). Poate unii ma vor combate, dar va rog sa luati seama ca e parerea unui diletant in ale cinematografiei. Ma intreb cum ar fi fost filmul daca ar fi fost facut 10 ani mai tarziu. Cred ca mult mai bun, probabil chiar mi-ar fi placut. |
Inca ceva, comenta cineva mai sus anumite replici de genul "Sunt casant", "Sa nu te versi" etc. Chiar daca anumite replici suna tampit, asta nu trebuie sa i se reproseze scenaristului. Efectiv adolescentii aia care faceau pe istetii rosteau niste expresii tampite. De ce n-ar fi consemnate? Natural, nu?
Mie nu-mi place Andrei Duban si suferinta Magdei ma facea sa ma gandesc de ce fata aia frumoasa sufera atat pentru papagalul ala care nici macar nu arata asa bine, mai ales in comparatie cu ea. Si in viata reala, de cate ori nu vezi cate o fata superba care sufera pentru un tip banal, care n-are nimic deosebit? Pentru noi nu, pentru ea are! |
As zice cä l-ai radiografiat corect, în mare. Ai dreptate mai ales apropo de spiritul de frondä exageratä al acelei perioade de-acum 16-19 ani - într-adevär, am comis greseala de a mä läsa influentat cam mult de "Patul conjugal"; culmea, de fapt nu de el ca atare (încä nu-l väzusem), ci de imaginea falsä pe care mi-o formasem despre el, din secvente disparate si comentarii (chiar îl credeam un film bun - pânä l-am väzut, dupä ce-l terminasem pe-al meu, si mi-au cäzut ochi-n cizmä: "Ce mai e si insanitatea asta pueril-istericä, dom'le...?!" :shock: ).
Categoric, zece ani mai târziu ar fi iesit nu doar mult mai bun, ci chiar... foarte diferit! |
Eu nu am vazut "Patul conjugal", la vremea respectiva aveam vreo 13 ani, deci nici nu se punea problema. In schimb, am vazut trailer-ul la cinema, cand m-am dus la alt film, pe care parintii l-au considerat adecvat.
Ce imi amintesc din trailerul ala... Lia Bugnar goala pusca purtata pe umeri de doi politisti. Imi amintesc perfect scena, dar nu stiu cum sa descriu exact impresia pe care m-a determinat sa o am asupra filmului: oribil, grotesc... poate chiar un pic nostim! Imi amintesc ca tata si fratele lui, care locuieste in Germania, au pomenit filmul intr-o discutie. Unchiul meu a spus ca vazuse afise la cinema in Munchen, era destul de bine promovat filmul, dar nu il vazuse, desi ii starnise curiozitatea, film romanesc, ma rog. Tata il vazuse, se dusese din curiozitate, si i-a spus ca i s-a parut o porcarie. |
Patul conjugal e un film foarte bun si exprima refularile unui creator ce a trebuit sa coabiteze cu sistemul timp de peste 20 de ani. Si ca Daneliuc au mai facut multi filme din astea "bombastice", voit exagerate, eu le consider "un rau necesar" si util. Pentru o mai buna judecare a lor filmele astea trebuie incadrate corect in epoca. Dupa ce mananci o viata cartofi e posibil sa dai iama in friptura si sa ti se aplece. Mie imi place ce a facut Daneliuc dupa '89 (ca si Pintilie de altfel), e posibil ca vremurile alea sa se intoarca mai curand de cat ne-am astepta, cu alti actori bineinteles.
|
Din päcate, nu pot fi de acord. Le-as ierarhiza asa:
"Glissando" = bun "Iacob" = inegal: excelente începutul si sfârsitul, cam burtos mijlocul. "Tusea si junghiul" = o mizerie "A unsprezecea poruncä" = o läläialä incoerentä, dar cu idei si secvente bune. "Patul conjugal" = o insanitate incoerentä, dar la fel: cu idei si secvente bune. ...dupä care - NEANT! (...cu o singurä exceptie: Rodica Tapalagä, genialä în "Sistemul urinar"). |
Originally Posted by mafalda:
eroare de sistem :) |
Nu, nu. Nu e nici o eroare. Ambele sun douä orori urinare, dar titlurile sunä asa:
- "Sisemul urinar" - "Oroarilena" (De fapt, în "Oroarilena" e vorba si de defecatie.) |
Corinka a scris:
Quote:
|
L-am vazut acasa s l-am gasit pe cinemagia. Postase taticul lui (adica Pitbull) un link la transfer.ro.
|
Adicä ästa:
<a href="http://s4.transfer.ro/storage/transfer_ro-83640da45d.zip" target="_blank">http://s4.transfer.ro/storage/transf...83640da45d.zip Ia-l repede, cä mâine-s zece zile de când l-am pus, si s-ar putea sä nu se stie! |
Originally Posted by Pitbull:
Finalul cel putin e demential. NU APAR QUOTURILE DECAT DUPA 2, 3 EDITARI. CICA VECHIUL FORMAT AVEA BUGURI. |
Exista vreo posibilitate sa vedem filmul de debut „ Fara lumini de pozitie ” (1988) semnat de Mihnea Columbeanu ? Este adevarat ca in 1989 la Festivalul de film Costinesti a fost difuzat impreuna cu inca 3 scurt metraje sub genericul „ Autostop ” - film de scheciuri ? Ce reactii a starnit in randul criticii de film ? In Cinema 89 nu am gasit nici un articol legat de acest film . Pe ecrane s-a difuzat ? Sau a fost trecut sub cheie de cenzura ?
|
Situatia e urmätoarea:
Tripticul "Autostop" a fost format din urmätoarele scurt-metraje de debut regisoral si operatoricesc, a câte 26 de minute fiecare: "Färä lumini de pozitie", scenariul Adrian Dohotarul (necreditat) si Mihnea Columbeanu, regia Mihnea Columbeanu, imaginea Mihai Spätaru. "Podul", scenariul Lelia Munteanu, regia Valeriu Drägusanu, imaginea Petru Maier. "Premiul", scenariul Lelia Munteanu, regia Radu Caranfil, imaginea Anca Jurjut (azi Damian). Tripticul a rulat în avanpremierä la Costinesti, în 1989, fiind primit cu reactii pozitiv-moderate. Singurul articol despre el a apärut în fascicula "Ecran Studio", dupä festival. Era scris de Bogdan Burileanu (care fusese si producätor delegat). Probleme cu cenzura n-a avut - nici nu existau motive. Premiera a fost programatä pentru seara de luni, 25 decembrie 1989. (Din motive istorice arhicunoscute, n-a mai avut loc; niciodatä. Nimeni nu s-a mai preocupat de filmuletul nostru - nici chiar noi însine.) La fel ca "Neînvinsä-i dragostea", va deveni disponibil imediat ce fac rost de o capturä digitalä. N-am idee când, dar va veni ea si vremea aceea. |
Merci de info Pitbull . In grupajul Autostop , intr-unul din numerele revistei Noul Cinema postdecembrist , figura si filmul de mediu metraj „ Prinsi in plasa ” - Regia : Bogdan Dragulescu . Sa inteleg ca respectivul redactor era gresit informat ?
|
Cu sigurantä. Bogdan n-a participat la proiect. El a intrat la regie în 1983 (era-n anul I când eram eu în IV, îi tin minte extrascenicul cu "Acesti îngeri tristi"), deci a terminat în 1988 (Regia era la seral, se fäceau cinci ani), chiar când intram noi în productie. Nimeni nu i-ar fi aprobat debutul, färä stagiu.
|
Pe acest site http://www.tmf.ro/teatru/?q=node/65 am gasit informatii despre biografia lui Bogdan Dragulescu . Se pare ca in 1988 a realizat filmul de mediu metraj „ Prinsi in plasa ” . Intradevar a fost student la UNATC in per 1983 - 1988 . Dupa momentul 89 , un singur film de lung metraj in palmares : Unde fugi maestre ? (1992 / coproductie cu Moldova Film) si inca unul ramas neterminat din lipsa de fonduri „ Fara dragoste ” . Iar astazi CNC acorda fonduri unor filme , total aiurea ...
|
"Neînvinsä-i dragostea" again:
http://s4.transfer.ro/storage/transf...0b13b65ad0.zip Cä s-a mai cerut. Care nu-l aveti, luati-l cât e cald! |
Am si eu o rugaminte privind transfer.ro. E aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...84#post1444284 Iertati offtopicul, va rog! |
|
Saru'mana!
|
merci, l-am luat is io in sfirsit! |
Luati, neamule:
http://s6.transfer.ro/storage/transf...668850ff58.zip |
Ce e? Tot Neinvinsa-i dragostea? |
Da' ce...?
|
Poate nu ne intereseaza sa-l vedem.
Cica ideea e buna dar filmul prost punct. |
am si eu o rugaminte: mai uploadeaza cineva "Neinvinsa-i dragostea" va rog? L-am vazut in anul aparitiei lui cred, la cinematograf, dar sincer nu m-a strabatut cine stie ce, mai ales ca la vermea aceea vedeam multe filme pe an, in special romanesti (fervoarea de dupa lovilutie...). Si am descoperit recent o multime de discutii despre filmul asta, inclusiv aici pe forum. Am ramas si mai surprins cand am aflat ca producator a fost Danieliuc (ale carui filme le-am vazut pe toate, mai putin "Vanatoarea..."). Deci, inca o data, poa' sa ma ajute cineva cu un upload la "Neinvinsa-i..."? (si explicatii pentru downloadare, mai ca pentru amatori asa...) Multam anticipat!
|
|
repune linkul; eu nu am reusit sa-l deschid.
|
Am dat click pe el, s-a deschis.
O fi fost ceva de moment. Try again. |
Au trecut cinci ani...
Mesajul #6 din acest topic, postat în 31 Dec 2004, 04:14, a fost intrarea mea în CineMagia...! Nici chiar marea mea iubire pierdutä, Forumul Vama Veche, n-a rezistat atâta... L-am descoperit în ianuarie, 2003 - si l-a încuiat în octombrie, 2007. Un dublu "La multi ani!" pe ziua de azi. Hai sä träim! |
hmm, Mihnea ma faci sa fiu nostalgic, imi aduc aminte de primu' post cand eram un nestiutor si tu m-ai indrumat :"> , tine minte; cand o sa fac si eu primul an o sa-ti dau de stire :)
|
Hihi, ce faceam eu acum fix cinci ani? Eram la Sibiu, incepusem deja sa ma fac cleste impreuna cu niste colegi. Yesssssss! :P
|
La multi ani!
Hehe...acum cinci ani visam la ce visez si acum.
La multi ani maestre si tot asa! Prezenta ta aici este singurul ( sau printre singurele motive ) pentru care citesc in fiecare zi forumul. Zi de zi. Cu bune si rele, viata sau forumul merge inainte. La multi ani si multa sanatate! |
Am jucat domnule Columbeanu in filmu Neinvinsa-i dragostea, eu Brad Alexandru, fratele si sora mea. in film ma numeam Bobi Capatana, tin minte ca tata era Geo Costiniu. Imi aduc aminte am venit la preselectie si erau cred 50 de insi acolo, am intrat separat de frati meii la preselectie, la sfarsit s-au strigat cel care au fost alesi adica eu si fratii mei si ne explicati ca in acest film vom fi frati, la care noi am spus ca chiar suntem frati si nu venea la nimeni sa creada. A fost o experienta frumoasa va multumesc..
As dori sa-mi spuneti de unde putem face rost de acest film, ca sa-l avem si noi. |
In primu rand cui nu-i place sa nu uite in al doilea rand vb. multi care nici macar nu au vazut filmul. Va spun este un film chiar prea tare pt vremea cand a aparut pt ca a avut scene de toate felurile de la scene fierbinti pana la actiune si asta va spune unu care a jucat in film, hai va pup:)
|
Mie abramburicul imi suna a pitbullic.
|
Daca pitbull s-a dat drept diaree ar cam fi in dezavantajul lui.
|
Daca as fi regizat un film si as crea o clona prin care sa imi aduc osanale, m-as fi exprimat mai inteligent si inteligibil. Or grafia rahatului lasa de dorit...
|
si care e faza? avetzi prea mult timp liber si nu shtitzi ce sa facetzi cu el:D asha se vede din afara.
|
Eu am de invatat si mi-e lene. Am avut o zi plina, si-s prea obo si fara chef ca sa invat sau sa ma culc.:))
|
Eu zic ca amandoi sunt Pit :)).
|
'Neata, popor!
"Diaree" e un user legitim - chiar cel care se declarä: Alexandru Brad, interpretul rolului Bobi Cäpätânä din "Neînvinsä-i dragostea". Aparitia lui aici tocmai acum, în timp ce nu puteam posta, n-a fost decât o coincidentä destul de comicä - oricum, l-am contactat prin mesaj privat si ulterior am vorbit la telefon, ne vom întâlni curând la o bere, cu el si fratii lui, sä ne mai amintim... (Desigur, si pe mine m-a surprins nepläcut nick-ul - dar mi-a explicat cum de a ajuns la acel cuvânt... well... so sick.) In schimb, Ambraburicul e sigur clona cuiva. S-a înregistrat în noaptea de 19 februarie, când am splitat eu cele câteva off-topicuri din micro-thread-ul "Offtopic Asylum - to be merged with", si a început sä posteze acolo un räspuns - dar, pânä sä-l trimitä, eu am încuiat topicul si l-am trimis la Condicä (unde stä si acum, desi ar fi trebuit sä fie unit de mult cu cel principal...) Acum, a venit iar sä se manifeste aici. Nick-ul lui contine o trimitere la räposatul Ambra Blu - dar e improbabil sä fie el... Cam asta ar fi... |
All times are GMT +2. The time now is 14:01. |