Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

nume 07 Jun 2005 17:28

Originally Posted by Bogie:

Cat desper Cartarescu si locurile unde scrie....si poetii trebuie sa manance, nu? :(...sa nu fim ipocriti.

Ii e foame, al dreacu' el cu melcii lui. Or fi din aia cu roquefort.... :lol:

Nightwane 07 Jun 2005 17:36

Cartarescu mi se pare un fel de coelho. Maculatura si iarasi maculatura. Plus ca e un pedofil si jumatate (nu ca asta ar fi o problema da' in cazul lui E o problema ca-i urat cu spume :sick: _.

herbert 07 Jun 2005 20:14

mazo christule,
dai cu bata in balta. nici in gluma nu poti vorbi despre Cartarescu in termenii invocati de tine.
poate ca nu e un Alain Delon al Romaniei (ma rog, vei fi avand tu vreun interes pe aceasta linie), dar sa stii ca e jinduit de cele mai frumoase femei din Romania. la urma urmei, pretentiile fata de un barbat sunt minime: sa nu semene chiar cu o maimuta.
cat despre Coaelo, asta ar trebui sa-i aduca pe varfuri cafeaua.

nume 07 Jun 2005 20:44

Originally Posted by herbert:

nici in gluma nu poti vorbi despre Cartarescu in termenii invocati de tine..

Ptiu drace, te pomenesti ca a scuipat in biserica ? Multa muie lu' Cartarescu si pe aceasts cale.

poate ca nu e un Alain Delon al Romaniei (ma rog, vei fi avand tu vreun interes pe aceasta linie), dar sa stii ca e jinduit de cele mai frumoase femei din Romania. la urma urmei, pretentiile fata de un barbat sunt minime: sa nu semene chiar cu o maimuta.

Urat cu spume e putin spus, e una dintre cele mai hidoase aratari din peisajul romanesc. Cand imi vine ziarul si ii vad poza aia micuta din jurnalul national, simt nevoia sa vomit. Ieri era prezentat la Omu' zilei (aceeasi poza de dimensiune mare). :sick:

Nightwane 07 Jun 2005 20:47

e jinduit de cele mai frumoase femei din Romania

daca tie iti place asta nu inseamna ca tre sa-mi placa si mie. e problema ta dupa cine jinduiesti.

nume 07 Jun 2005 20:54

Originally Posted by Nightwane:

daca tie iti place asta nu inseamna ca tre sa-mi placa si mie. e problema ta dupa cine jinduiesti.

Care dracu' femei ? Ce femei mah ? Ma lasi ...
Mai era un carnat care primea mesaje de sustinere de la nu stiu ce super fete cu lipici. :lol:

herbert 07 Jun 2005 21:43

mai, cartarescienilor,
nu punem in discutie frumusetea lui Cartarescu, ci valoarea sa de mare scriitor. cel mai important scriitor roman al momentului.
ia spuneti, ati cumparat cele doua volume de Jurnal. am aflat ca la Bookarest s-au vandut cu doar 550 000 lei. eu citesc volumul 2 si-mi place mult.
lectura placuta si atenta. pe urma discutam.
si nu fiti atat de pesimisti, ca intotdeauna este loc pentru surprize care sa va dea pofta de viata. asa, un dialog, o flegma...

nume 07 Jun 2005 22:21

ca intotdeauna este loc pentru surprize care sa va dea pofta de viata. asa, un dialog, o flegma...

Clar, clar , dar nu la autorasul asta. Vorbeam cu Nightwane pe messenger, el zice ca e pedofil, eu zic ca e poponar. Acu' avem o dilema... Eu il gasesc pe micutzul asta prea fitzos si efeminat. In plus cartile lui degaja un miros de TOCANA CU CEAPA, pe care eu nu-l suport. Stii, unele carti iti lasa si senzatii olfactive placute. Aici nu e cazul.

Alex Leo Serban 08 Jun 2005 11:47

anunt pe aceasta cale ca apar si in 'jurnalul parizian' al lui teodor baconsky!
in general, eu sint tipu ala mai putin celebru care apare in jurnalele unor celebritati - monica lovinescu, cartarescu, baconsky... 8)
cartarescu nu e nici 'poponar' (as fi stiut), nici 'pedofil' (s-ar fi stiut): e doar un om obisnuit & un mare scriitor.
the kinky stuff is in the eye of the beholder ;)
PS ce nas fin are nume! nu s-ar zice, la cit de harnic riciie in rahat :sick:

Bogie 08 Jun 2005 11:50

Cartarescu mi se pare un fel de coelho. Maculatura si iarasi maculatura.

Macar ai incercat sa-i citesti "maculatura"? Sau te-ai rezumat doar la articolele din ziare....pe care, recunosc, nici macar nu le frunzaresc.

Nightwane 08 Jun 2005 15:30

Macar ai incercat sa-i citesti "maculatura"? Sau te-ai rezumat doar la articolele din ziare....pe care, recunosc, nici macar nu le frunzaresc.

da. am incercat. pur si simplu mi s-a parut groaznic. oh well.

Bogie 08 Jun 2005 16:15

da. am incercat. pur si simplu mi s-a parut groaznic. oh well.

Ei...pur si simplu asta e parerea ta.. :P ..dar de aici si pana la a-l compara cu Paolo Coelho...e cale lunga.

Nightwane 08 Jun 2005 16:44

Ei...pur si simplu asta e parerea ta.. :P ..dar de aici si pana la a-l compara cu Paolo Coelho...e cale lunga.

Pur si simplu mi s-a parut un fel de Coelho. Pur si simplu :P

nume 08 Jun 2005 18:11

Pur si simplu mi s-a parut un fel de Coelho.

E o mare diferenta, ala vinde worldwide. Pasarel asta micu' vinde 40.000 de cartulii si cica e mare autor. :lol:

Pitbull 08 Jun 2005 19:11

În general, îmi place Cärtärescu si îmi trezeste respect. (Mä rog, chichiricios într-ale limbii române, nu pot sä-i iert cä scrie cu greseli gramaticale si lingvistice - "generalizate", ce-i drept, tolerabile în general, dar INADMISIBILE pentru orice scriitor. Dar sä trecem peste asta, s-a väzut si la case mai mari.)
Ca sä n-o lungesc, am sä comentez putin doar editorialul ästa.
Spirit de observatie splendid, stil abil si sältäret, sentimentalism sincer, si analizä foarte desteaptä. "Desteaptä", cäci îi lipseste INTELIGENTA. Se învârteste în jurul unei probleme grave, pe care o constatä pertinent si o disecä abil, si dä cu bâta-n baltä peste tot unde încearcä sä fie "obiectiv", "creator", "personal".
Chestia cu isteria nationalä e ÎN SINE istericä - un fel de "hotul strigä prindeti hotul". E o monstruoasä superficialitate de judecatä, oricât încearcä el s-o rafistoleze savant. Omul vede ceva, întelege câte ceva, dar o ia pe-aläturi.
Totodatä, e incredibil de maniheist în trasarea comparatiilor noastre cu alte natiuni (desi - CULMEA! - simte pericolul, si se gräbeste sä precizeze cä "Nu vreau sä spun prin asta cä suntem fundamental räi"; nu vrea, dar O SPUNE! Asta se numeste bulibäsealä ideaticä.) E trist cä un om citit, umblat si departe de a fi prost esueazä atât de departe în a distinge imaginea de ansamblu, în a depista just simptomele si diagnosticele altor popoare, în a construi o relatie justä între ele si noi.
Din nou, mai face o tentativä de reabilitare, când încearcä sä explice si sä justifice tarele noastre nationale - ce-am pätimit, ce ne-a traumatizat, ce ne-a dezumanizat. Dar, nici de astä datä, nu reuseste sä construiascä ecuatia. Argumentele lui, desi juste fiecare în parte, rämân disparate. Relatia esentialä a logicii întregii situatii îi scapä de la cap la coadä.
Rudimentar spus, tot articolul sunä cam ca un: "stii, esti prost... acuma, eu nu vreau sä spun cä esti prost... si stiu de ce esti prost... si recunosc cä nu esti prost... dar de ce nu esti si tu la fel de destept ca altii?" Sau, cum bine spunea Nenea Iancu: "Eu am toate cusururile din lume, dar am si eu o calitate..." / "Uite, vezi, ästa e cusurul täu! ..."
Concluzia articolului e justä, din päcate - din DOUÄ päcate:
1) Pentru cä e adeväratä
2) Pebtru cä e cvasi-aforisticä. S-ar PUTEA demonstra - dar Cärtärescu n-a reusit s-o facä!

Iar concluzia mea e: zäu cä n-are nici un rost sä dati cu noroi în el; dincolo de Tucä si Voiculescu, dincolo de agramatism, dincolo de plafonul cerebral, dincolo de persupusele si irelevantele preferinte sexuale, e totusi un bun scriitor, obiectiv vorbind; respectabil si admirabil pânä la un punct.
Si, mä rog, ar trebui sä-mi actualizez (sau... updatez, ca sä fiu trendy) nivelul de informare literarä româneascä pentru a mä putea pronunta dacä e "cel mai bun scriitor român actual" (personal, îl consider mult sub Bujor Nedelcovici, dar recunosc cä sunt subiectiv, Bujor fiind cel mai bun prieten al meu în viatä). Însä, luat ca valoare absolutä, NU ARE DATELE a ceea ce-ar trebui sä fie un "cel mai mare scriitor" al unei perioade. DACÄ o analizä statisticä si obiectivä l-ar plasa într-adevär acolo... ar însemna cä stäm räu de tot!

P.S. Comparatia cu Coelho e totalmente deplasatä. Äla nu-i decât un impostor limitat si färä har, umflat cu pompa promotionalä.

nume 08 Jun 2005 22:14

Originally Posted by Pitbull:

"Desteaptä", cäci îi lipseste INTELIGENTA. Se învârteste în jurul unei probleme grave, pe care o constatä pertinent si o disecä abil, si dä cu bâta-n baltä peste tot unde încearcä sä fie "obiectiv", "creator", "personal".

Totodatä, e incredibil de maniheist în trasarea comparatiilor noastre cu alte natiuni (desi - CULMEA! - simte pericolul, si se gräbeste sä precizeze cä "Nu vreau sä spun prin asta cä suntem fundamental räi"; nu vrea, dar O SPUNE! Asta se numeste bulibäsealä ideaticä.) E trist cä un om citit, umblat si departe de a fi prost esueazä atât de departe în a distinge imaginea de ansamblu, în a depista just simptomele si diagnosticele altor popoare, în a construi o relatie justä între ele si noi.
Din nou, mai face o tentativä de reabilitare, când încearcä sä explice si sä justifice tarele noastre nationale - ce-am pätimit, ce ne-a traumatizat, ce ne-a dezumanizat. Dar, nici de astä datä, nu reuseste sä construiascä ecuatia. Argumentele lui, desi juste fiecare în parte, rämân disparate. Relatia esentialä a logicii întregii situatii îi scapä de la cap la coadä.
Rudimentar spus, tot articolul sunä cam ca un: "stii, esti prost... acuma, eu nu vreau sä spun cä esti prost... si stiu de ce esti prost... si recunosc cä nu esti prost... dar de ce nu esti si tu la fel de destept ca altii?" Sau, cum bine spunea Nenea Iancu: "Eu am toate cusururile din lume, dar am si eu o calitate..." / "Uite, vezi, ästa e cusurul täu! ...".

Meriti titlul de "portretrist cinemagia" si nu numai. Deja esti la a 2-a mare reusita. ;)

Iar concluzia mea e: zäu cä n-are nici un rost sä dati cu noroi în el; dincolo de Tucä si Voiculescu, dincolo de agramatism, dincolo de plafonul cerebral, dincolo de persupusele si irelevantele preferinte sexuale

Tocmai d-asta trebuie dat cu tocana maronie in el. Revin cu citate, am picat pe jos de ras. Incredibil. Cica nu e bine sa indoi cartile la colturi, e semn de lipsa de respect fata de ele etc P-asta cu femeile am facut-o varza, e plina de perle si gogorite. Pe la jumatate am constat ca o indoiam din 2 in 2 pagini, asa ca m-am oprit.

insä, luat ca valoare absolutä, NU ARE DATELE a ceea ce-ar trebui sä fie un "cel mai mare scriitor" al unei perioade. DACÄ o analizä statisticä si obiectivä l-ar plasa într-adevär acolo... ar însemna cä stäm räu de tot!

Pitbull 09 Jun 2005 01:20

Bre, nu-s' cât de "mare portretist" sunt, je me strädouillesque seulement. (Allez, P'tite Obvieuse, introduis grande! - adicä "bagä mare!") Vorbeste anii, vorbeste lecturile, vorbeste ce-am väzut la altii mai buni si-am bägat la cap - adicä, numai chestii în care n-am nici un merit.
Dar, ca sä fim pragmatici: nu crezi cä te contrazici în acelasi mesaj, monsericul meu drag, scump si mic? Mai întâi lauzi tipul de 'portret" tentativat de mine, si pe urmä insisti pro-dat cu tocana maronie. Päi, ori-ori! Nu? Recunoaste si tu: bäläcäritul e fixamente aceeasi Märie care-i închinä osanale, da' cu altä pälärie - una pusä pre dosule!

Alex Leo Serban 09 Jun 2005 13:58

yuk-k, ce de duioshii dubioase, ce de salamalecuri kitsch...
unul vorbeste singur, crezindu-se 'dascal', iar allalt se pisha-n gitul oricui, dindu-se mare jmeker :hmm:

pt a termina o data pt totdeauna cu aberatiile de tipul coelho vs cartarescu, u take it from me: n-au in comun decit initiala patronimului!

PS pt naivii patetici care confunda valoarea cu numarul de exemplare vindute - think about movies baietii, poate asa va e mai usor :lol:

Pitbull 09 Jun 2005 14:38

Originally Posted by Alex Leo Serban:

yuk-k, ce de duioshii dubioase, ce de salamalecuri kitsch...
unul vorbeste singur, crezindu-se 'dascal', iar allalt se pisha-n gitul oricui, dindu-se mare jmeker :hmm:

Asta putea sä lipseascä. Inträ tocmai în categoria izbucnirilor supte din deget similare cu cele care-l denigreazä pe Cärtärescu. Ca admirator si prieten al lui, se cuvine sä-l aperi la cu totul alt nivel.

pt a termina o data pt totdeauna cu aberatiile de tipul coelho vs cartarescu, u take it from me: n-au in comun decit initiala patronimului!

De bunä seamä. Am si spus, mai sus. Orice C. vs. C. ESTE o aburealä. Si, cât de fortate si false, totusi comparatiile astea SUNT net în favoarea lui Cärtärescu.

PS pt naivii patetici care confunda valoarea cu numarul de exemplare vindute - think about movies baietii, poate asa va e mai usor :lol:

Din nou, sunt întru totul de acord.

Mult stimate si distinse (da, ok: salamalec kitsch... ;) ) sper cä esti de acord cu mine cä ne îndreptäm spre un nivel mai normal de comunicare, ferit de reluäri ale cosmarului din tristul februarie a.c. Atâta vreme cât amândoi suntem constienti de asta, merge sä glumim cât vrem - si cât de sarcastic. S-avem doar olecutä de grijä - ok?

amoma 09 Jun 2005 16:24

User-ul nume e un tampit. User-ul Pitbull scrie mult si degeaba. User-ul Alex... pare simpatic. Cand apare si user-ul cartarescu?

All times are GMT +2. The time now is 13:28.