Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Credeti in Dumnezeu (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95547)

dragonfly_drk 26 Oct 2010 23:24

ok, citind ce s-a scris in ultimele minute pe aici, ridic un semn de intrebare. unu mare:

voua de ce va e frica?
1. de Dumnezeu?
2. de Judecata de Apoi
3. de Iad
4. de Moarte si de ce ar putea fi dupa ea?

Rapture 26 Oct 2010 23:24

Originally Posted by dragonfly_drk:

Originally Posted by matmircea:

dragon..cand suntem copii se intampla multe lucruri ciudate flashback cum le zici tu, acum cand esti matura ti s-a mai intamplat ceva de genu? ps: vb serios :) is foarte curios

nu. nu mi s-a mai intamplat. si stiu si de ce. cand esti copil, lucrurile se petrec altfel. esti aproape de viata trecuta, au loc "scurgeri informationale" (daca le pot spune asa). o data cu dezvoltarea "noului individ" acele amintiri se pierd, lasand locul celor din viata asta. le uiti pentru ca nu mai esti pur. te murdaresti de pacate si te individualizezi. tot ce ramane e o farama din personalitatea vietii trecute. o farama pe care nu o poti schimba oricat ai incerca, si care simti ca e mai speciala.
pfff... iara o iau pe enspe mii de carari...

Eu as interpreta flashurile alea ca fiind amintiri timpurii (2-3 ani), care mai tarziu devin noninteligibile, straine (creierul nefiind indeajuns de format). Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa am asemenea amintiri pe care nu le puteam identifica, dar cand mi s-a intamplat sa astept pe cineva intr-o locatie, contempland, am descifrat una din acele amintiri timpurii. N-as zice deloc ca sunt amintiri dintr-o viata anterioara.

Pitbull 26 Oct 2010 23:25

Originally Posted by Liviu-:

offf... ana, liviu, cititi cu atentie ce a scris Pitbull mai sus, va rog.

Pai el spune ca omul se indeparteaza de Dumnzeu pe parcursul explorarii, explorarea care ar fi pe pamant. Inainte ar fi fost perfect, ceea ce interpretez ca fara de pacat. Daca e asa (iau drept corecte cele spuse de Pit, care pana la urma e doar un muritor ca oricare dintre noi care are o parere, ce-i drept, o parere formata dupa o informare mult mai minutioasa, dar cum nu a ajuns si nici nu o sa ajunga la cunoasterea absoluta pe lumea asta ramane o parere) atunci pentru ce pacate din viata anterioara plateste el?

nu e vorba de pacatelelui anterioare ci a bunicilor lui si a strabunicilor lui pana in al 7-lea neam, exista pacate care se "trag" pana in al 7-lea neam

Astea fiind, de fapt, legäturile karmice.
(Oricum, sintagma "al 7-lea neam" e conventionalä, nu se ia ad litteram.)

matmircea 26 Oct 2010 23:26

Originally Posted by omudindulap:

Voi chiar credeti ce spuneti? Auzi, pan la a 7-a spita. De ce nu a 9-a, 12-a?
Aaa...scrie in Biblie.
Oooook.

pentru ca asa e lasat de sus si daca ar fi asa ar fi mai nasol dar in tot raul asta e si un bine si sa iti spun care e daca exista un preot in familia ta marita ti se iarta pacatele pana in al 7-lea neam..sper sa nu ma insel :)

anaemona 26 Oct 2010 23:26

Intrebarea mea a fost stric legata de copii, pentru ca am presupus ca nu exista reincarnare, prin urmare ei nu au pacate de ispasit, nu inca. Cum se traduce Cunoasterea/Mintuirea prin experiente traumatizante? Sa vorbim doar de suferinta din boala, nu de suferinta provocata de altii, daca asa am putea avea o alta explicatie, logica.

O sa fiu putin mai cinica acum ;) Sa interpretam impreuna un citat. Citatul zice: "iubiti-va aproapele ca pe voi insiva". De aici, orice om cu credinta, intelegind prin asta, care cunoaste acest citat, atunci cind ii va face cu buna stiinta un rau altui om se deduce ca asa se iubeste el pe el insusi. Si merg cu deductia mai departe, De ce se iubeste asa pe el insusi? Pentru ca nu are un exemplu mai bun. Pentru ca i se vorbeste de iubirea lui Dumnezeu dar el vede ca iubirea lui Dumnezeu inseamna de multe ori suferinta si atunci suferinta=iubire. Prin urmare el nu face rau unui aproape cind pleaca la razboi impotriva lui, cind distruge copilaria unui copil, el ii iubeste pe toti, asa cum se iubeste chiar pe el.

matmircea 26 Oct 2010 23:27

ok, citind ce s-a scris in ultimele minute pe aici, ridic un semn de intrebare. unu mare:

voua de ce va e frica?
1. de Dumnezeu?
2. de Judecata de Apoi
3. de Iad

eu unu aleg varianta a 2-a si prima :D sper ca am voie 2 alegeri :D
ps: daca ti-ar fi frica de 1 si a 2-a nu te-ai mai gandi la ultimele variante :)

Liviu- 26 Oct 2010 23:29

poate ca unii copii sunt violati pentru ca lucrul asta o sa le schimbe cursul vietii. o sa devina mari aparatori ai drepturilor copilului si o sa schimbe lumea. aveau nevoie de experienta asta ca sa se intareasca.

Unii poate ajung asa, altii poate ajung criminali in serie, violatori la randul lor etc.

Ce am vrut doar sa spun e ca raspunsul tau nu mi se pare deloc multumitor si oarecum gresit.
Oricum am primit un raspuns bun la intrebarea mea, dar din pacate nu mai am timp sa raspund acum. As vrea sa mentionez insa ca explicatia lui Pit mi se pare cam... persoanala. Nu stiu cati crestini impartasesc ideea asta. As vrea un motiv adevarat pentru care ar trebui sa cred ca aceasta este explicatia corecta si nu alta, dar probabil motivul e unul simplu, prin care ne intoarcem la baza: crezi sau nu crezi, simti sau nu simti. It's that simple :)

Pitbull 26 Oct 2010 23:29

voua de ce va e frica?
1. de Dumnezeu?
2. de Judecata de Apoi
3. de Iad

De nimic din toate astea.
Doar de mine însumi - cu prostia mea, cu räutatea mea, cu släbiciunile mele... De consecinte mä tem. Si nu le aduce nici Dumnezeu, nici Judecata de Apoi - vin de la sine.

dragonfly_drk 26 Oct 2010 23:30

amintirile mele erau destul de clare. nu recunosteam pe nimeni, nu recunosteam locul, nu ma recunosteam pe mine. eram tot Eu, eul meu, dar parca altfel. depinde de interpretarea fiecaruia. insa, sincer, eu nu am iesit din oras cand am fost mica decat de cateva ori. cand am crrescut, am vizitat toate locurile si oamenii pe care i-am vizitat si cand eram mica. trebuia sa simt ceva sau sa imi amintesc de ei. sa imi dau seama ca ei au fost in amintirile acelea. dar nu au fost. nu i-am vazut niciodata nici pe oamenii aia, nici locurile. si culmea, ca mi s-a intamplat de mai multe ori, si de fiecare data erau alte personaej si alte decoruri. scum, insa, daca ma intrebi, nu as putea sa iti descriu ce vedeam. stiu doar ca imi aminteam ceva. atat. mai mult nu. si nu mi s-a intamplat foarte des. cred ca maxim de vreo trei-patru ori. insa eram foarte mica.
deci nu imi pot da seama cum ar putea sa fie din viata asta, din moment ce erau oameni si locuri pe care nu le-am vazut in viata mea...

c.ghevara 26 Oct 2010 23:32

Originally Posted by omudindulap:

Voi chiar credeti ce spuneti? Auzi, pan la a 7-a spita. De ce nu a 9-a, 12-a?
Aaa...scrie in Biblie.
Oooook.

Biblia e o carte, o compilaţie cu autori necunoscuţi. Până la proba contrarie. ;)
Logic, dacă ar fi "dictat-o" Dumnezeu, şi e scrisă în perioade diferite, are mai mulţi autori. Asta înseamnă că le-a "dictat" mai multora?

matmircea 26 Oct 2010 23:33

Originally Posted by anaemona:

Intrebarea mea a fost stric legata de copii, pentru ca am presupus ca nu exista reincarnare, prin urmare ei nu au pacate de ispasit, nu inca. Cum se traduce Cunoasterea/Mintuirea prin experiente traumatizante? Sa vorbim doar de suferinta din boala, nu de suferinta provocata de altii, daca asa am putea avea o alta explicatie, logica.

O sa fiu putin mai cinica acum ;) Sa interpretam impreuna un citat. Citatul zice: "iubiti-va aproapele ca pe voi insiva". De aici, orice om cu credinta, intelegind prin asta, care cunoaste acest citat, atunci cind ii va face cu buna stiinta un rau altui om se deduce ca asa se iubeste el pe el insusi. Si merg cu deductia mai departe, De ce se iubeste asa pe el insusi? Pentru ca nu are un exemplu mai bun. Pentru ca i se vorbeste de iubirea lui Dumnezeu dar el vede ca iubirea lui Dumnezeu inseamna de multe ori suferinta si atunci suferinta=iubire. Prin urmare el nu face rau unui aproape cind pleaca la razboi impotriva lui, cind distruge copilaria unui copil, el ii iubeste pe toti, asa cum se iubeste chiar pe el.

odata si odata toti platim fie ca am facut bine fie ca am facut rau nimeni nu ramane nepedepsit de aceea zice Iisus lasati razbunarea in mainile lui Dumnezeu, iar daca am respecta decalogul asa ceva nu s-ar mai intampla dar Bad angel nu sta de pomana si se uita cum respecti tu decalogul ci te impiedica
ps: un preot spunea in liceu la orele de religie ca diavolul vine la tine ca un prieten hai sa facem aia hai sa facem cealalta,dar Dumnezeu bate la usa intai daca ii deschizi intra daca nu sta si plange ...si pleaca de la usa ta

Liviu- 26 Oct 2010 23:35

voua de ce va e frica?
1. de Dumnezeu?
2. de Judecata de Apoi
3. de Iad

De faptul ca o sa mor si nu o sa cunosc cat as fi vrut. De faptul ca o sa mor si nu o sa traiesc tot ce as fi vrut. Practic e imposibil sa evit lucrurile astea, deci nu-mi ramane decat sa cunosc cat pot de mult si sa traiesc cat pot de mult...

Si cu asta am incheiat pentru moment. De acum ma pregatesc pentru ziua de maine... dormind.

LE:

ps: un preot spunea in liceu la orele de religie ca diavolul vine la tine ca un prieten hai sa facem aia hai sa facem cealalta,dar Dumnezeu bate la usa intai daca ii deschizi intra daca nu sta si plange ...si pleaca de la usa ta

Suna mai degraba a scoala primara decat liceu...

Pitbull 26 Oct 2010 23:36

Originally Posted by c.ghevara:

Biblia e o carte, o compilaţie cu autori necunoscuţi. Până la proba contrarie. ;)
Logic, dacă ar fi "dictat-o" Dumnezeu, şi e scrisă în perioade diferite, are mai mulţi autori. Asta înseamnă că le-a "dictat" mai multora?

Ce-ar fi sä nu mai reinventäm apa caldä?
Biblia e o compilatie de texte de diferite feluri:
Istorice, administrative, poetice, genealogice, biografice, legislative, morale, filosofice, esoterice, profetice...
Ce mare lucru, sä-l luäm pe fiecare asa cum e, si sä învätäm din fiecare ceea ce are de spus?
Ce ne tot învârtim ca coiu-n cäldare?

dragonfly_drk 26 Oct 2010 23:36

corect. daca el nu se iubeste nu ii iubeste nici pe cei din jur.

@mircea. ce fel de alegere e asta? pe bune. e ca si cum eu as alege cu cine voi vota peste 20 de ani. ti-e frica de ceva ce poate va fi peste foarte mult timp. in loc sa iti fie frica de prezent. de greselile pe care le faci si sa te axezi pe incercarea de a le indrepta. daca ti-e frica de Judecata, e clar ca o vei da in bara. trebuie sa fi degajat si sa iti vezi de viata dar sa nu Il uiti pe Dumnezeu.

c.ghevara 26 Oct 2010 23:38

Şi care-i dovada că e de inspiraţie divină, că e "cuvântul lui Dumnezeu" ?

anaemona 26 Oct 2010 23:42

voua de ce va e frica?
1. de Dumnezeu?
2. de Judecata de Apoi
3. de Iad

Teoretic mi-e frica de tot ce nu pot controla dar ma afecteaza direct, cum ar fi o boala incurabila, da e discutabila frica asta, stiu, daca am credinta o s-o depasesc :)). Adica nu-i frica aia sa-mi dau drumul pe Carp, e altceva ;)

Pitbull 26 Oct 2010 23:42

Hai, mä, mai terminati cu judiciarismele astea de douä parale - care-i "dovada", auzi acolo! Vä credeti la trebonal, sau unde vä credeti? Chiar n-aveti minte sä mai si gânditi, sunteti sclavii imediatului, ai simturilor, ai lui 1+1=2?

matmircea 26 Oct 2010 23:43

corect. daca el nu se iubeste nu ii iubeste nici pe cei din jur.

@mircea. ce fel de alegere e asta? pe bune. e ca si cum eu as alege cu cine voi cota peste 20 de ani. ti-e frica de ceva ce poate va fi peste foarte mult timp. in loc sa iti fie frica de prezent. de greselile pe care le faci si sa te axezi pe incercarea de a le indrepta. daca ti-e frica de Judecata, e clar ca o vei da in bara. trebuie sa fi degajat si sa iti vezi de viata dar sa nu Il uiti pe Dumnezeu.

pai stai sa iti explic gandindu-ma la judecata si fiindu-mi frica de Dumnezeu ca..de..daca nu ti-e frica de Dumnezeu care e creeator de cine sa iti fie frica atunci? revin gandindu-ma la judecata de apoi ma face sa ma infricosez de ce ma asteapta si ma face sa ma gandesc de mai multe ori la un pacat,fapta rea inainte sa o fac,sti ca toti sfintii se considerau cei mai mari pacatosi de pe pamant?

Pitbull 26 Oct 2010 23:46

[daca nu ti-e frica de dumnezeu care e creeator de cine sa iti fie frica atunci?

De nimeni!
Ce-i cu obsesia asta, cä "trebuie" sä-ti fie fricä de cineva?
Frica e o emotie vulgarä, proprie fiintelor slabe, inferioare, neevoluate moral, afectiv si cognitiv, pe care credinta si inteligenta ne ajutä s-o depäsim. E eminamente nocivä, dezumanizeazä, îmbolnäveste, duce sigur pe calea rätäcirii.

matmircea 26 Oct 2010 23:50

Originally Posted by Pitbull:

[daca nu ti-e frica de dumnezeu care e creeator de cine sa iti fie frica atunci?

De nimeni!
Ce-i cu obsesia asta, cä "trebuie" sä-ti fie fricä de cineva?
Frica e o emotie vulgarä, proprie fiintelor slabe, inferioare, neevoluate moral, afectiv si cognitiv, pe care credinta si inteligenta ne ajutä s-o depäsim. E eminamente nocivä, dezumanizeazä, îmbolnäveste, duce sigur pe calea rätäcirii.

eu nu prea cred ca de nimeni orice ii este frica de cineva sau de ceva

All times are GMT +2. The time now is 13:21.