Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

Ambra Blu 03 Jan 2008 21:51

Originally Posted by Alex Leo Serban:

:w00t: :lol: :lol: :lol:

do u know the meaning of that word, copile??

ps sean penn e o peezdah

dupe reteta, prescris, conventional. neoriginal. exact ca 432.
ps asta cu sean penn cu ce parte a trupulii ai scris-o?

Cazeemeer 03 Jan 2008 21:52

Originally Posted by ulrich:

politic vorbind,e fara repros

Sunt de acord cu el pe unele directii, dar chestii gen prietenia cu Hugo Chavez nu sunt nici pe departe ceva care sa nu i se poata reprosa.
Plus ca il vad capabil sa dea un Palme D'Or unui nou Fahrenheit 9/11 fara ezitari.

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 06:47

mai ambrambulik,
confunzi grav tema si maniera d a o povesti...
'formulaic' s refera strictamente la maniera - adik la un film facut dupa retzeta (d unde 'clisheistic' a.s.o.), vezi filme h'woodiene; n-am auzit in viata mea sa s aplice 'formulaic' la subiect - pt k atunci, dragu meu, TOT c exista - riul, ramul - ESTE un clisheu: viatza e un clisheu, amoru e un clisheu, moartea e un clisheu, etc

in plus, filmu asta (= 432) vbeste dspr avort (kit k, asha cum am demonstrat, NU este 'dspr' asta!); acuma, zi si mie cite filme dspr avort s-au facut in ro (sau in lume, for that matter!)?? si, mai ales, la modu (maniera) asta rece, dedramatizata, in yr face - fara inflorituri ilustrate pe cimp etc etc... departe d a fi un subiect 'formulaic', e(ra) kiar edgy & risky!

zici dspr dialoguri k nu sint firesti, sint 'banale'; well, here is news for u: firescu ESTE banal! iar eu, unu, m-am saturat d dialoguri 'meaningful', kre put a 'replici celebre din teatru', ok?

am vazut filmele lu penn - nu m-au convins decit k este un invatzacel silitor, kre-si face temele. iar 'the pledge' este banal (k regie) & adormitor (k formula), n-are nimic original - k sa nu mai zic k e o ecranizare...
penn este un imputzit d stingist infect, si dspr el am scris cu acea parte a corpului p kre o merita! :P

ps cind scrii imediat dupa mesaju la kre vrei sa t referi este redundant sa-l mai copiezi... ;)

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 07:49

am uitat sa adaug cva: ctp e dl ala caruia 'cum mi-am petrecut sf lumii' i-a placut mai mult decit 'a fost sau n-a fost?' :lol:

Ambra Blu 04 Jan 2008 09:55

mai ambrambulik,
confunzi grav tema si maniera d a o povesti...
'formulaic' s refera strictamente la maniera - adik la un film facut dupa retzeta (d unde 'clisheistic' a.s.o.), vezi filme h'woodiene; n-am auzit in viata mea sa s aplice 'formulaic' la subiect - pt k atunci, dragu meu, TOT c exista - riul, ramul - ESTE un clisheu: viatza e un clisheu, amoru e un clisheu, moartea e un clisheu, etc

ziaristule,
nu confund nimic. am zis formulaic, am stiut clar ce am vrut sa sugerez cu asta: ca 432 e un film dupa reteta, facut de un negustor cu simtul pietei. nu am zis nicaieri ca subiectu a fost forjat pina la indobitocire.ca sa vezi cum a ajuns mungiu sa faca filme 'grele', tre sa iti amintesti doar ca, daca nu era puiu sa faca valuri, mungiu habar n-avea cum sta treaba. si, daca nu erau jarmusch si casavettes, nici puiu nu stia cum sta treaba. so on.

in plus, filmu asta (= 432) vbeste dspr avort (kit k, asha cum am demonstrat, NU este 'dspr' asta!); acuma, zi si mie cite filme dspr avort s-au facut in ro (sau in lume, for that matter!)?? si, mai ales, la modu (maniera) asta rece, dedramatizata, in yr face - fara inflorituri ilustrate pe cimp etc etc... departe d a fi un subiect 'formulaic', e(ra) kiar edgy & risky!

reteta este: 'realism', minimalizm, banalitati anodine, cadre lungi, impersonale, redescoperim free cinema-ul caruia ii atasam un easy rig (desi la 432 camera se mai si subiectivizeaza, mai si 'empatizeaza'; daca vrei, fac un efort sa iti explic trick-urile astea). am mai vazut deja toate astea, a zillion times. FORMULAIC. stiam inca din momentu cind am iesit din timpul primei vizionari a acestui film ca nimeni nu o sa pateasca nimic apoteotic de rau, ca asea e in viata, rau' se scrie cu litere mici, si e realist sa nu se intimple nimic dramatic. si, mai ales, asa scrie in reteta: o intimplare bijbiita despre ceva care se termina asea si-asea. ma fut pe el de film.

cite filme cu avort am vazut? patu conjugal, vera drake, palindromes, asta numai asa, ce-mi vine in minte acu'. toate mai bune ca 432.

zici dspr dialoguri k nu sint firesti, sint 'banale'; well, here is news for u: firescu ESTE banal! iar eu, unu, m-am saturat d dialoguri 'meaningful', kre put a 'replici celebre din teatru', ok?

asta s-o crezi tu. firescu' nu e numai banal. poti sa vorbesti nu numai despre saorme, autobuzu 104 sau gabita si gentu'. cind o sa am timp, o sa iti recomand Los lunes al sol, tot un film realist, de data asta despre 'men living lives of quiet desperation', cu niste dialoguri care se pisa pe 'de unde iau si eu un kent'. si, ca tot vad ca tipi p-aici ca o leoaica ranita aparind jegu' de 432 pentru realism, iti dedic o birfa de culise: parul pubian al Gabitei e o mesa prost pusa, recoltata din podoaba capilara a unui membru din echipa de filmare.

halal realism.

ps: iar despre sean penn fiind o 'peezdah' si partea trupului, ma tem ca ori am fost eu prea subtil, ori ai refuzat sa pricepi ce ti-am zis acolo. cred ca, totusi, nu ai inteles. in rest, o mie de mungii nu fac cit un sean penn.

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 10:45

Originally Posted by Ambra Blu:

ziaristule,

<OUCH, M-AI LOVIT!! :lol: >

nu confund nimic. am zis formulaic, am stiut clar ce am vrut sa sugerez cu asta: ca 432 e un film dupa reteta, facut de un negustor cu simtul pietei. nu am zis nicaieri ca subiectu a fost forjat pina la indobitocire.ca sa vezi cum a ajuns mungiu sa faca filme 'grele', tre sa iti amintesti doar ca, daca nu era puiu sa faca valuri, mungiu habar n-avea cum sta treaba. si, daca nu erau jarmusch si casavettes, nici puiu nu stia cum sta treaba. so on.

<SO?? WHAT IS YR POINT: K TOATA LUMEA E INDATORATA CUIVA, KRE A DESCOPERIT AMERIK SI/SAU ROATA INAINTE?! THNX! :w00t: >

reteta este: 'realism', minimalizm, banalitati anodine, cadre lungi, impersonale, redescoperim free cinema-ul caruia ii atasam un easy rig (desi la 432 camera se mai si subiectivizeaza, mai si 'empatizeaza'; daca vrei, fac un efort sa iti explic trick-urile astea).

<MSI, LE STIU SI EU... :P >

am mai vazut deja toate astea, a zillion times.

<ME TOO; CONTEAZA C FACI CU ELE!>

FORMULAIC. stiam inca din momentu cind am iesit din timpul primei vizionari a acestui film ca nimeni nu o sa pateasca nimic apoteotic de rau, ca asea e in viata, rau' se scrie cu litere mici, si e realist sa nu se intimple nimic dramatic.

<EH, ASHA ESTI TU, MAI BAZAT/BLAZAT. DA FILMU NU S FACE PT REGIZORI BLAZATI, CI PT PUBLIC...>

si, mai ales, asa scrie in reteta: o intimplare bijbiita despre ceva care se termina asea si-asea. ma f** pe el de film.

<OOPS! LOST CONTROL?? ;) >

cite filme cu avort am vazut? patu conjugal, vera drake, palindromes, asta numai asa, ce-mi vine in minte acu'. toate mai bune ca 432.

< YEP, LA CAPITOLU ENORMITATI STAM BINE... 'PALINDROMES' E RATAT, BRE! S VD ASTA D LA O POSHTA :lol: IAR PATU CONJUGAL - EU INK SINT DINTRE CEI KRE-L APARA - DOESN'T QUITE QUALIFY...>

firescu' nu e numai banal. poti sa vorbesti nu numai despre saorme, autobuzu 104 sau gabita si gentu'. cind o sa am timp, o sa iti recomand Los lunes al sol, tot un film realist, de data asta despre 'men living lives of quiet desperation', cu niste dialoguri care se pisa pe 'de unde iau si eu un kent'. si, ca tot vad ca tipi p-aici ca o leoaica ranita

<POATE 'LEO', DAR NICIDECUM 'RANIT'! :? >

aparind jegu' de 432

<OMG! :shock: >

pentru realism, iti dedic o birfa de culise: parul pubian al Gabitei e o mesa prost pusa, recoltata din podoaba capilara a unui membru din echipa de filmare.

<SO?!>

halal realism.

<'REALISM' P ECRAN, BRE! MI SE RUPE DIN C E FACUT ALA - N-OI FI VRIND K SI FETUSU SA FI FOST 100% REAL?! :(( >

ps: iar despre sean penn fiind o 'peezdah' si partea trupului, ma tem ca ori am fost eu prea subtil, ori ai refuzat sa pricepi ce ti-am zis acolo. cred ca, totusi, nu ai inteles.

< :P ;) :sleep: >

in rest, o mie de mungii nu fac cit un sean penn.

<YEAH RIGHT :lol: >

Ambra Blu 04 Jan 2008 10:51

< YEP, LA CAPITOLU ENORMITATI STAM BINE... 'PALINDROMES' E RATAT, BRE! S VD ASTA D LA O POSHTA :lol: IAR PATU CONJUGAL - EU INK SINT DINTRE CEI KRE-L APARA - DOESN'T QUITE QUALIFY...>

Palindromes e ratat? Pacat, aveam uneori incredere in ce verdicte dadeai. Dar ma intristeaza sa vad ca reportedly (hai, fie, si dupe gustul meu) cel mai bun critic de film din Romania da cu bita in balta la modul extrem. Ti-a lipsit sensibilitatea necesara? Sau a fost o nuca prea tare de spart intre dinti? Prea revolutionar pentru tine? Tu prea mic si filmu' prea mare?

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 11:02

hai ma ambro, si eu aveam incredere in panashu tau (kiar per a contrario, citeodata... da asta e sharmu tau 8) ), da kiar nu pot crede k TU consideri 'palindromes' un film bun! :o
conced k device-u e clever, but sadly, in practice, it sucked! :(
si asta (ti-)o spune unu kre pune 'happiness' peste 'formulaicu' ala d 'am. beauty'...
p bune.
nu i-a ieshit.
goes nowhere.
just like 'brown bunny'... ;)

shall we agree to disagree? :)

Ambra Blu 04 Jan 2008 11:40

happiness peste american beauty pune orice om cu simtu raspunderii (desi mie imi place SI american beauty, chiar daca e a narcissistic watered-down version of the excelelent happiness)

dar

palindromes mi s-a parut f tare, mai tare ca welcome to the dollhouse, de exemplu

si

mi-a placut si brown bunny, desi e penalut.

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 12:19

Originally Posted by Ambra Blu:

happiness peste american beauty pune orice om cu simtu raspunderii (desi mie imi place SI american beauty, chiar daca e a narcissistic watered-down version of the excelelent happiness)

< 'WATERED-DOWN' E UN EUFEMISM: E COPYCAT 100%, EDGY STORY GONE MAINSTREAM...>

dar

palindromes mi s-a parut f tare, mai tare ca welcome to the dollhouse, de exemplu

<DK OMU DEBUTA CU 'PALINDROMES' VS 'WELCOME...' CRE K LUA MIELU LA TRINTA... S-AR FI ZIS K L-A STUDIAT P BUNUEL :lol: >

si

mi-a placut si brown bunny, desi e penalut.

< LOL. IMI PLACE CUM GASESTI TU CUVINTU POTRIVIT: 'PENALUT' :P >

Ambra Blu 04 Jan 2008 12:26

una peste alta, acum, ca am vazut citeva din filmele cu care a concurat 432 la can, imi permit sa citez un tovaras: nu-mi dau seama cum un 'barbarism romanesc' a putut sa le bata.

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 12:45

hmm... eu da :)
zi-mi unu kre ti-a placut mai mult :P
(si nu-mi veni cu 'no country...', k atunci iti zic si eu k 'barton fink' NU merita palma!! :x )

Ambra Blu 04 Jan 2008 12:54

ZODIAC shoulda been in its stead (although i know what u think uv it)

sau no country (dar era prea recent dupa The 3 Burials...)

no country vs barton fink = mdl vs 432

u do the math

:P

asta obiectiv; subiectiv, toate, cu exceptia lui the banishment. daca ar fi concurat doar cu the banishment, da, 432 ar fi fost un film medical despre avort mai reusit . :alien:

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 13:17

eh, c sa-i faci... ma tem k nu esti destul d rafinat :lol:
(stiu k ti s rupe, d aia si zic!)

ps 'zodiac' (filmu preferat al unatecishtilor) = booooooooooooooooooooooooooooooring!!! :sick:

Ambra Blu 04 Jan 2008 18:27

daca e filmu' preferat al iatc-istilor, e pt ca iatcistii stie film.
si nu e boring, e doar matur.

Alex Leo Serban 04 Jan 2008 20:53

ma lashi?

herbert 04 Jan 2008 23:13

Mai intai despre Cristy (CTP)
CTP parca a pandit/asteptat vorbele lui Mungiu pentru a trimite in derizoriu cel mai glorios regizor si film romanesc all time (imi pare rau pentru cei care au fost si cei care vin in aceasta meserie…). Este tipul de reactie exagerata, stranie, care tradeaza o persoana… complexata, terorizata de idea ca trebuie sa fie intotdeauna originala si superinteligenta... Imi amintesc ca notatiile lui CTP la “432” erau pozitive, dar ascundeau parca un scrasnet, o parere de rau ca trebuie sa se ralieze opiniei ca filmul e bun… Si uite ca a picat momentul sa dezvolte subiectul in registru negativ…
Recunosc ca uneori ma “fura” razvratirea lui CTP – ii place, asculta rumoarea multimii, e popular/populist… - , dar, urmarindu-l linistit, observi ca are si pasaje comice. Asa a patit-o cu comentariul-secure impotriva lui Nichita Stanescu, pentru care a fost “batut” de scriitori (imi amintesc un excelent text semnat de Bogdan Ghiu).

Uite un articol care ma amuza/binedispune -
http://www.evz.ro/article.php?artid=336216
Un american este invidios pe un roman - Julian Schnabel (Scafandrul si fluturele – Cannes 2007) spune ca el ar fi trebuit sa ia Palme d’Or, nu Mungiu...

Pitbull 05 Jan 2008 00:17

Originally Posted by herbert:

Mai intai despre Cristy (CTP)
(...) Este tipul de reactie exagerata, stranie, care tradeaza o persoana… complexata, terorizata de idea ca trebuie sa fie intotdeauna originala si superinteligenta...

Nici nu stii ce bine l-ai descifratärä!
Cu deosebirea cä Cetepeu', totusi, ARE acele calitäti (inteligentä, culturä, originalitate), dar nu la nivelul "super" la care aspirä (subconstient; culmea, la nivel constient el chiar e un om modest, dar... complexele, ah, complexele...) Oricum, în contextul ästa, gafa cetepeului chiar are un haz al ei - nu prea poti sä te superi pe el; nu-i un räget de mägar, ci mai degrabä un cucurigu din-äla scäpat färä voie în registru pitigäiat.

Originally Posted by Autoarea textului, Susan Walker,:

„Nimeni nu pare mai convins de geniul lui Julian Schnabel decat insusi Julian Schnabel”.

Sweet :P
Va fi cu atât mai simpatic dacä-i suflä Cristi (cestalalt, nu ...TePeu) si Globu'.
Al'fel, bun articol, multam Herbie!

Alex Leo Serban 05 Jan 2008 06:50

mda; schnabel e schnabel, face unele kestii la plesneala, sa s puna-n fason a la dali - ma-ndoiesc k e convins dc spune...
este (era?) un pictor f bun, un fel d superstar in domeniu lui, da a considerat probabil k acel domeniu nu e suficient d glamorous si a cirmit-o spre film. iar primele lui 2 filme nici nu erau rele ('basquiat', respectiv 'before night falls')...
'scafandu...' nu l-am vazut
ps comentariu lui herbert il rezuma perfect p ctp; dar nu vi s pare k am vbit cam mult dspr un txt kre ar merita, mai degraba, compatimire pt autoru lui?

Pitbull 05 Jan 2008 07:09

Justaminte.
Pânä vine cineva pe interval cu un nou articol, cel linkuit de Herbie meritä mai mult decât am punctat noi. Hai mai ziceti.

All times are GMT +2. The time now is 10:53.