![]() |
Todd Solondz - Happiness (1998) - 9/10
A must see. Fanii magnoliei si ai lui PTA in general vor fi in extaz. La fel amatorii de frumuseti americane. Cele mai misto dialoguri de la 'pulp fiction' incoace. Cele mai misto 'moace' de looseri, si asta fara Giamatti in distributie - prietenul nostru Philip Seymour Hoffman, Dylan Baker, Jon Lovitz... Teza de doctorat in scenaristica, un anticoolness cautat, socant (dialogul tata-fiu din ultima treime a fiului e aproape imposibil de urmarit) si, all in all, incredibil de bine facut. International Critics Prize la Cannes si Marele premiu la Sao Paolo. bila neagra: vecina aia grasa si urata si povestea ei horror, total nelalocul ei in ansamblul filmului. ps: o cronicheta excelentaaici |
xxx2 cu Ice Cube...super
|
Mikael Håfström - Ondskan (2003) - 7/10
As in 'Evil'. Film comercial, corect executat (Hollywood style). Prezentat la Cannes si Toronto, dar fara mari sfaraieli. Nimic in particular de notat in filmul asta - bully stuff, highschool drama, ceva romance. Daca era cu Matt Damon si Natalie Portman lua Oscar, iar voi va grabeati sa aplaudati. Asa insa ramane intr-un semianonimat caldut, de vacanta suedeza. |
noi albinoi - o conlucrare perfecta intre scenariu si imagine, intre idee si vizual. tema este cea a izolarii, de data aceasta nu intr-un spatiu inchis (cum a fost pasionantul 'tytsnaden' al lui bergman, ca tot veni vorba), ci intr-unul cat se poate de deschis, un adevarat desert alb care n-a aratat la fel de inghetat, zic eu, de la 'fargo' incoace. cand privesti imaginea aceea de gheata, cu nuante intre alb si albastru, zau daca nu simti naibii frisoane !
|
De cand a plecat frate-miu... nu m-am uitat la filme :(( . Frate-miu ma obliga sa ma uit la filme :D . Ultimile filme vizionate: Hitch // Son Of Mask ( :sick: fata de partea 1 )
|
Haunted Mansion7,75/10 :sick: Eddie Murphy a jucat mai normal decat i alte filme,dar oricum mi-a placut sfarsitul cand plecau undeva si avea globul ala verde cu Jennifer Tilly in el si Capatanile alea care cantau nota 7 si 75 pentru actori.
|
Videodrome - 8.5/10 - Nu primul contact cu Cronenberg, dar din celelalte filme nu prea mai tin minte mai nimic, imi suna cunoscute doar ploturile. Anyway, ideea unique, vizual seamana cu Total Recall desi e cu 7 ani mai tanar decat el. Cronenberg reuseste niste chestii foarte misto in filmul asta. Vedem totul din perspectiva lui Max care are halucinatii. Chestia cu pistolul am inteles-o, dar nu prea am inteles ce era cu casetele. Pistolul il scoatea, de fapt, din holster, dar el avea halucinatii ca si-l scotea din stomac, dar casetele alea?
|
Concert of wishes, r. Krzysztof Kieslowski, 1967 s.m. 15''
Interesant dar inutil. L-a mai vazut careva ? |
a simple plan - 1998, sam raimi - grup apropiat de indivizi incepand sa se dezumanizeze in momentul in care intra in scena o geanta cu 4,4 mil $. crima, incercari de cover up dupa care alte doua crime pentru ca in final sa fim in progresie aritmetica si sa mai adaugam trei. sange si dialoguri (doar putin corny) pe intinderi de zapada cu un cer gri deasupra, billy bob thornton jucand un semi-retard, un bill paxton cam de lemn, bridget fonda gravida la inceputul filmului si destul de evil spre final, ciori si vulpi prin paduri, insa destul de debil la the final shootout in ce priveste povestea. merge la o bere.
p.s. : am remarcat insa ce frumos a zburat unul din personaje (sotia unuia) in momentul in care a receptionat in piept doua cartuse dintr-un pump action shotgun. evil dead style. |
Gaspar Noe - Carne (1991) - 8/10
Mediumetraj al pe atunci debutantului Noe, premiat la Cannes si Avignon. Reluat si dezvoltat in 'Seul contre Tous'. Mi-au placut atmosfera grea, sangerie, inserturile de text (in descendenta Godard) si super-eroul Carne. Aia care nu l-ati vazut, sa nu credeti ca e Superman - e superlooser, macelar macinat de depresii in rosu. Roman Polanski - Bitter Moon (1992) - 8/10 Daca ati citit mai intai cartea lui Bruckner, e ok. Daca nu, feriti-va. Filmul este net inferior, but highly watchable, cu ceva artificii placute (va amintiti secventa de inceput, cu cele trei semnale, in crescendo?) si cu o partitura extraordinara a lui Peter Coyote in rolul lui Oscar. Per total, mai bun decat ma asteptam, dar viciat de o mizanscena de anii 80 super enervanta. |
Originally Posted by keyzer soze:
Nu, e super loser, cu un 'o'. Looser e cu totul al'ceva. Later edit: eu, unul, stiu ca esti papagal repetitiv, da' credeam ca o sa ai atit self-respect incit sa nu postezi drept 'cel mai recent film vizionat' chestiile prostate deja. Da', deh, unde nu e originalitate, nici Dumnezeu nu cere. |
e prea croit sa socheze, imaginea aia cu uciderea calului de la inceput este sinistra rau... brrrrrrrrr... |
Originally Posted by Ambra Blu:
? |
Originally Posted by Longshot:
hai ca nu e chiar asa debil, e doar in coada de peste asa cum e orice film care se respecta (din familia asta). Thornton face un rol chiar bunicel dar Paxton e intr-adevar inferior partiturii din Frailty sau Aliens |
The aviator 6/10 nicidecum un film de oscar...nu are nimic cu care sa impresioneze and cate blanchet sucks ass
|
Originally Posted by Longshot:
sorry you think this way, dude ! 'a simple plan' este cel mai matur film al teribilist-infantilului 'rau mort' sam raimi, cu o imagine extraordinara (amintind de filmul fratilor coen, prietenii buni ai lui raimi), o tensiune dramatica bine dozata, personaje consistente si un conflict foarte puternic. drama in toata puterea cuvantului. doar tonul moralizator deranjeaza. brzezina (aka 'padurea de mesteceni') - si-asa deprimat si cu nerii foarte fragili dupa o saptamana nu tocmai 'economically productive' si varii alte motive, am facut greseala (sau oare am avut sansa) sa ma duc la 'padurea de mesteceni' a lui wajda (prima intalnire cu regizorul rus). foarte complex (personaje, conflicte interioare / exterioare), poate chiar prea complex in detrimentul sau, foarte incarcat de sentimente (resemnare in principal - in fata mortii - dar si o ura inexplicabila, impotriva, scuzati melodramatismul, fachin fate !), psihologii complicate dar suficient exploatate (raceala dintre fiica si tata etc)... un film de o frumusete posaca, sentimental si tulburator. |
Originally Posted by notorious:
ce sa-i faci daca-i polonez... ;) |
Originally Posted by Bulumulu:
normal ca-i polonez ! da' trebuia sa te bagi tu ! :x eu vroiam sa vad cine citeste ! |
un strop mai mult. tonul moralizator, actingul lui paxton si solutia gasita de jacob in final, final, pe care l-am gasit cu totul nesatisfacator si inegal cu restul filmului, care, da, a avut tensiune, suspans, vana, cam tot ce vrei de la un crime drama dar care mi-a lasat o impresie de so-so si de "that's it?". a fost ok dar ma asteptam la ceva mai mult si era normal, cum vad eu treaba, sa raman putin let down. hence debil-ul ala pus mai sus. dintre "serioasele" lui raimi, simple plan este insa, corect, cel mai bun. iar despre imagine, chiar omu' a recunoscut ca a incercat sa aduca aici o parte din fargo. si i-a iesit. |
deci ce nota-i dam ? :w00t:
|
vazut "muxmäuschenstill" al lui Marcus Mittermeier, Germania 2004
un film impresionant. adica spre ce aspira el: fake documentarism.. nu chiar in genul dogma 95, documentatia vietii intime, private etc,... ci depasind forma (filmatul 'din mana' etc) si cucerind continutul. explicit iti este spus k scenele sunt reale, k toate personajele sunt la randul lor reale si ca s-a renuntat la cenzurarea sferei lor private for deterrence reasons...OLE!!.. despre continut: un tip aplica imperativul categoric al lui kant asupra societatii in care traieste pedepsindu-i pe cei ce incalca legea (de la murdarirea locurilor publice si exhibitionism pana la viol si crima) in his way, in acelasi timp inregistrand tot acest proces cu o camera de filmat de amator, cu scopul de a crea candva un video pt o educare etica si morala a oamenilor, un manifest. a hard-boiled idealist k sa zic asa... mai mult nu zic, k se pierde :D 9/10 a luat premiul pt cel mai bun film nemtesc in 2004 |
ah. deci asta era. 8) hm.... "good solid" 7.5 |
acu stii :D no offence... nu vroiam sa-i las pe cei ce citeste si poate nu stie in intuneric :lol: |
mi-ai stricat mood-ul. offff ! :(
|
Erik Smith Meyer - Svidd neger(2003) - 8/10
Obscuritate norvegiana neasteptat de amuzanta si cu o flamboianta demna de junele Kusturica si de magicienii sud-americani. Film acid, genul pain in the ass (in engleza titlul s-ar traduce 'Burnt Nigger'), cu un scenariu beton si o pleiada de personaje unul mai scrantit ca altul - un puradel negru imbracat in costum traditional groenlandez si cu o oala sparta in cap (fiind negru, normal ca se si pisa in aceeasi oala) si care seara ii scrie poezii de dragoste lui Dolly Parton (!), un cap de familie muci tot timpul si gatit intr-o minunata rochie cu volanse, un vrajitor macho cu geaca tintuita si figura glam, un preot imprumutat din 'black cat white cat' si cazat intr-o privata cu inimioara, etc. Totul evolueaza din pastoral in tragicomic, pentru a poposi in final in una din cele mai absurde scene vazute in ultimul timp - o urmarire cu topoare, drujbe si iatagane finalizata cu interventia in forta a bravului soldat american (negru). Bang, bang! Hai sa emigram in America... Mai puneti si un soundtrack Ulver, si un casting foarte bun, si o fotografie digitala meserias lucrata. And, more than that, un manifest anti-dogma95 lansat cu mare tamtam :D |
Bang Bang, You're Dead - 8.50/10 F***ing briliant... :((
|
In cinstea celor mai recente filme vizionate de koizer acum o luna, din care ne mai da din cind in cind cite un xerox, cu aceleasi glume:
http://www.doodie.com/herosload.php Lui BeNnY i-a fost rusine sa ti-o spuna, mie mi-e lene, il las pe Doodie Man. |
katzelmacher, r. w. fassbinder. ce inseamna titlul nu am putut intelege, dar ideia filmului este foarte buna. un film care descrie mediocritatea societatii germane de la sfarsitul aniilor 60, cu acea tristete ascuna a oameniilor tineri, cu acea obsessie pentru bani si dragoste, care insa nu este inteleasa. un film despre singuratea si iluzia vietii moderne, intr-o germanie care trece prin perioada "wirtschaftswunder"-ului.
fassbinder arata in film un mediu cunoscut, un cartier, unde generatiile stau separate, unde prietenii, gasca, e cea din scoala, si unde fiecare il cunoaste pe vecin, dar avand grije sa-si pastreze imaginea proprie. viata este aratata intr-un fel realist, fara artificii, fara actiune, fara mult dialog. in acelasi stil este si compozitia imaginii si montajul. un film simplu, mediocru, dar care surprinde in cel mai frumos fel imaginea societatii incestuoasa de atunci. dragostea si banii sunt doua chestii fara care nu se poate traii, insa diferenta intre acesti doi termeni nu se mai cunoaste: "Liebe hat immer mit Geld was zu tun.".aceasta mentalitate este lucrata frumos, aratata in toate feluriile, si ironizata atunci cand apara un intrus, care strica rutina vietii de zi cu zi: un grec. cu el apare ideia unei vietii diferite, si de o data toate reguliile gastii sunt puse cu curu-n sus. personajul grecului este lucrat genial... un tip care nu stie sa zica in germana decat "nix verstehen" si "ich, ficky fick fick!!!". prin acest personaj reuseste fassbinder sa arate ca de fapt toata generatia aia este una naiva, inconstienta, care nu stie ce inseamna viata, care lucreaza juma de zi, unde ele sunt "hausfrauen", si unde valoriile vietii numai au nici o importanta. totusi, niste principii raman valabile, insa semnificatia lor nu mai are putere: "Eine Liebe braucht Jeder in Leben". de principiu' asta se tin toti, desi pentru unii asta devine numai un pretext pentru asi dovedii puterea, pentru altii un motiv de gelozie, si pentru ceilalti devine o iluzie. critica aratata de filmul asta este pe intelesul prostiilor... daca stii si germana, filmul asta devine o placere. 9,2/10 |
Little black book 7/10 i just love these backstabbing movies!!
|
Ridley Scott - Kingdom of Heaven(2005) - 5,5/10
Kingdom of Heaven se bate mai bine decat Troia si Alexander, are personaje mai misto decat Ultimul Samurai, este mai bine scris decat King Arthur si mai putin motivat decat Braveheart. Gladiatorul este in sandale, Kingdom of Heaven in British Knights. Si mai are si o mare calitate - exceptand samuraii lui Tom Cruise, este singurul pe care l-am vazut pana la capat, dintr-o cascatura. In rest, same old bullshit. Aaa, si daca mai sperati la ceva scene toride cu Eva Green, nope, ati luat teapa. |
The sleeping Dictionary-8,5/10 O drama romantica foarte placuta.Jessica Alba si-a jucat foarte bine rolul de iubita a soldatului care venise pe insula sa caute ce facuse taica-su.A good movie.
|
Vezi aici - Trimis: 20 Mai 2005 03:10; al tau Trimis: 20 Mai 2005 07:23. Ce coincidenta draguta. |
Un bilet pentru papagal: daca stii ca nu poti comite ceva original, fa cioardele mai cu stil, ca doar nu esti crescut la casa de copii. Si, pentru ca mi-ai accidentat vorbele trecind cu xeroxul peste ele, iti trimit unele noi. Calchiaza si de-aici: Now its all about versace You copied my style Five shots couldn't drop me I took it and smiled Now I'm back to set the record straight |
Vad ca am doi fani care imi fac analiza pe texte, pun virgule, trimit scrisorele si dedicatii la teveu.
M-ar ajuta mai mult daca mi-ar spala vasele si mi-ar face piata. |
Originally Posted by Nae:
bai, ce film e asta de mi-a scapat tocmai mie??..vad ca i-ai dat si nota mare.. hmmmm... |
Cu caterinci din astea poate merge la tiganii care vor sa isi construiasca palat. La mine, nu merge decit textul tau pe brinci. In alta ordine de idei, vezi ca vine echinoctiul de toamna pentru zilele tale pe Cinemagia. Copiaza cit mai poti, pentru ca dupa aia nu mai ramine sa te publici decit in carti de joc. |
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...&hist=0#101949
Check it out. Pe viitor mesaje ca alea, keyzer, vor fi sterse, pentru ca noi comentam on-topic, iar spalatul vaselor e off-topic. |
Wimbledon 6/10 imi aminteste un pic de debutantul (faza ca an old pro vrea sa redevina ce a fost odata)
cam tampita faza cu parintii...se urau si dintr-o data se f** ca iepurii.. :D |
Ozzie 1/10 Nu sunt eu de filme dastea.Un punct pentru Koala ca era dragut.
Hard Rain 6/10 Un film de actiune cu multe picaturi de apa nu prea interesant. Malena 8/10 Un film de talie italiana si Monica Belluci rusinoasa si pasionala in film.Un copil are viziuni despre ea. |
The Banger Sisters 8/10(2002). Un film interesant despre doua femei cu vieti diferite.Una hoinareste in cluburi(Goldie Hawn) si alta e putred de bogata(Susan Sarandon).Dar intr-o zi,cea care hoinareste pleaca in spre bogata.
Mai intai se urasc,si dupa aia una dintre se duce la cealalta si...incepe distractia. |
After the sunset 6/10 foarte interesanta relatia dintre stan si max..total neasteptat sfarsitul(faza pe care a facut-o stan)
|
The Amputee (scurt al lui Lynch) - 3/10 - Daca Blue Velvet era rahat cu pretentii, asta e rahat lugubru. L-am vazut din greseala, inainte de Dogville. Acum vad, asta e primul film al lui Lynch. Great. Cu actori, I mean. Previous three movies erau animatii.
Dogville - 9/10 - Now there's a movie I liked. Si Nicole Kidman, pe care de obicei n-o suport, a fost foarte ok in rolul de femeie violata (am I being evil, here?). Am apreciat faptul ca lui Lars von Trier nu-i tremura mana la fel de mult ca-n Dancer in the Dark. L-am vazut cu placere. All three hours of it. Finalul genial. Singura chestie pe care o pot reprosa: se putea taia gen juma' de ora din prima ora. Deci daca Lars von Trier is gonna lay off those coffe & cigarettes, atunci ma mai uit la alte filme de-ale lui. La Dancer in the Dark am ametit, unfortunately. |
Originally Posted by BeNnY:
Mai e si Alphabet (care daca nu ma insel e inainte de Amputee). Si ala e cu om :P (si animatii). |
Before Sunrise (revazut) - 7/10.
Der Untergang - 7/10. Oldboy - 8/10. Nekojiru-so (Cat Soup) - interesting. |
you can't take it with you - finalmente, screwball comedy facut k lumea (fara cascadele anoste de cuvinte exasperante ce ieseau pe gura lui rosalind russell - vezi 'his girl friday'). puterea se afla in mainile actorilor (lionael barrymore - de neuitat, jean arthur - cuceritoare, james stewart - cuceritor si inocent) si in umorul negru, parfois macabru al lui frank capra (poanta cu pisoiasul folosit pe post de press-papier cel putin e teribila ! :lol:), care din nou isi pune in practica stereotipurile de structurare a actiunii si de construire a personajelor: 'raii' sunt rai, 'bunii' sunt idealizati (flawless), in final triumful constiintei (vezi 'mr deeds goes to town', 'mr smith goes to washington').
9/10 |
.dogville. oricat m-ar dezgusta minimalismul cu care opereaza lvt, nu pot sa nu dau jos palaria in fata acestui film. noua.9
|
Star Wars 3:Revenge of The Sith 10/10 Un film exceptional cu mai multe genuri:comedie,aventura,actiune,dragoste si drama.Va asigur ca daca va duceti la film,nu aveti de ce sa va plictisiti.Tradari,lupte cu sabiile laser si multe altele,caci Consilierul Palpatine era de fapt un tradator.
Finalul este de clasa mondiala.Moartea lui Padme si copiii,dupa cum ati vazut in urmatoarele episoade. Dogvlle 9/10 Un film dramatic cu o femeie care vine intr-un oras pe care o pune la munca. |
Francis Ford Coppola - The Godfather (1972-1990) - 10/10
Revazut dintr-o bucata, intr-un maraton de peste 9 ore. Magnific. ps:
Originally Posted by Denis_stelistu:
|
Triple X 2 - 8/10 very nice action, nice efects, nice stunts si cam atat ca restu e cam clisee...oricum mi se parea mai misto daca era tot cu Vin...dar in fine...
Good Boy - 6/10 comedie frumoasa de familie...mai ales pentru iubitorii de caini... DENIS...zi si mie de ce ai spus ce se petrece in sfarsit...ai stricat toata placerea de a viziona filmul acum...te rog da un edit...si sterge partea aia...sau doar mi s-a parut ca e sfarsitul? |
Originally Posted by cherryblossom:
ti-a scapat un film f. bun. facut in 1969, cu o durata de 83 de minute, cu R. W Fassbinder in rolul principal, cu Hanna Schygulla, Harry Baer si Irm Hermann. eu l-am vazut la cinemateca, insa cred ca-l poti gasii si pe internet daca stai si cauti cum trebuie... oricum, merita! |
All times are GMT +2. The time now is 20:52. |