![]() |
Aoleu!! da' poti sa te sinucizi de mai multe multe ori?! (nu cred ca avem voie sa uitam de 'liliac'...) ;)
|
dk nu reusesti din prima... ;)
|
Originally Posted by Faber:
am citit-o cu multi ani in urma (fo' 15), in colectia Globus. plotul nu mi s-a parut cine stie ce, dar scriitura m-a dat gata la vremea respectiva: o combinatie de Beckett (Prima iubire), Hamsun (Foamea) si Strindberg (Camera rosie) din vremea tineretii lor, tema rupta din existentialism, dar cu un touch de sensibilitate feminina, caci se vede cu ochiul liber ca autorul nu a suferit in zadar de schizofrenie. frumos, simplu sfisietor, dulce-amarui... da' am imbatrinit, n-as reciti-o. |
Caltabosul, Torgny Lindgren - o lectura de vacanta delicioasa.
Criticii au vz. in Caltabos (si alegatura dupa el) o metafora a cautarii perfectiunii, dar pana sa ajungi la asemenea 'interpretari'' mai sigur e ca vei cauta sa-ti astamperi pofta de viata pe care cartea ti-o inspira. (iar pofta vine mancand!', nu? :P ) |
Originally Posted by cat ballou:
mai ce aveti de vorbiti asa de negatvi si mohorati? eu una acum mi-am schimbat orizontul de a vedea lucrurile daca mai demult eram indiferenta cu mine acum am inceput sa ma iubesc mai mult si sa imi apreciez mai mult viata. acum vreau sa fiu sanatoasa sa imi revin sa traiesc cat se poate mai mult si mai sanatos si fericita si taote cel..e imi place sa vad si sa ascult sa interactionrez si sa simt tot ce-i frumos si bun ca o viata in paradis ASa ca mai bine cautati carti care sa iti dea un tonus optimist si tot ce-i mai frumos ,fericire etc viata |
Originally Posted by irene marlyne monroe:
draga IMM, iti recomand o carte de Emil Cioran... oricare carte... care iti pica prima in mana! :happy: |
d ex 'pe culmile disperarii' sau 'tratat de descompunere' :lol:
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
pt IMM (gheiºa noastrã cogitabundã) recomand.... Amurgul Gândurilor
-: |
aparut(la polirom)"dragostea e un caine venit din iad"-bukowski-in traducerea lui dan sociu si cu desene de gorzo.60 de poezii scrise foaaarte detasat si complet lipsite de patetism.le recomand cu caldura.
|
Pentru cine vrea mai multe poezii de Bukowski (pe care de o saptamana incoace nu ma satur sa-l citesc zilnic), dar si pt (aproape) orice alt poet, mai clasic sau mai dadaist, mai romantic sau mai suprarealist, vizitati www.poemhunter.com Puteti descarca volume de poezii. Eu mi-am facut o colectie adorabila de autori de avangarda, Paul Eluard, Andre Breton, Tzara, Desnos s.a.m.d.
Iar Bukowski e delicios in poezia "A radio with guts"... |
Originally Posted by erectia eunucului:
|
Originally Posted by erectia eunucului:
|
the curious incident of the dog in the night-time - mark haddon.
nu stiu daca s-a tradus la noi, nu cred, dar daca o gasiti, nu o ratati....de nota 11 |
tocmai am citit Henri Troyat-- Sfarsit de vacanta...hmmm hmm dragutzica cartea in principiu
|
"Orbitor. Aripa dreapta", de Mircea Cartarescu - roman polifonic, roman-matrioºcã, metafizic, fantastic, mitologic, biblic, hologramatic, cuantic, parodic… , aha, si cu fractaliii... Dar e ºi un roman realist, istoric, despre comunism, revoluþie…, despre Ceauºescu, despre artiºtii ºi scriitorii colaboraþioniºti…, despre poeþii de curte…
recomand cu incredere! |
aa iesit "aripa dreapta"?? super de-abia astept sa o citesc. in ultimul timp Cartarescu nu mai scotea nimic nou si editura ii tot publica fragmente din cartile precendente sub alta forma. ceea ce mi se parea pe jumatate impostura, mai ales ca am si luat o teapa cumparand o carte pe care o mai publicase si o citisem...
dar acum imi retrag nervii. oricum nu erau impotriva lui cartarescu ci a editurii. pe cartarescu il ador :love: |
Originally Posted by herbert:
|
Bump cä nu väd.
|
:sick: nu am ceva cu el..el este o parodie umana, un copil intarziat care nu a stiut s smasturbeze la vreme si andropauza l-a pocnit ca un marfar. Acum produce plozi cu cateva decenii mai mici decat primul lui copil si s crede intinerit, cam greu din moment c nici nu te-ai copt.
Si ca vine vb d Orbitor..is there any point further to discuss it? Nu imi place..Refuz pe ce am mai sfant sa mai deschid vreun tom ( :lol: vb vine) de-al lui..ma face s ma gandesc cu tristete la cati copaci au cazut k el s s screama pe o pagina velina. Let bygons be bygons. |
All times are GMT +2. The time now is 03:35. |