![]() |
da, mi-a placut - pai am scris si la topicu dspr cannes re: 'actrices'... - si da, NORMAL k stiam k sint surori: helLO, pour qui me prends-tu?? :x
ps ma gindeam... saracu sarko: c nu-ti placea tie d el, darmite acum! :w00t: |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
"Orban in alcool si zapada..." bate filmul.
Cartarescu despre Sinistrii cabinetului Tariceanu http://www.evz.ro/article.php?artid=335131 chiar nu se revolta nimeni pe Cinemagia?! |
E târziu, Herbie... In mai putin de-un an avem alegeri, si-i futem. Uite, pe Chiuaru-Sinesti îl paste puscäria (si-n locu' lui au pus-o pe Mätusa Tamara - ästa, Mätusa Norica! lol), jumatea bunä din peneleu s-a dus dupä Stolo, peremeu' lu' Vadimache moare-ntr-un sant, peceu' lu' Felix nu mai existä, pânä si pesedeaua lu' tätuka Ilici zace pe perfuzii... Mai dä-i în pizderiile mä-se-lor.
|
Originally Posted by Pitbull:
|
Asa zicea mama, cä era o lady si nu înjura. :sleep:
|
Originally Posted by Pitbull:
:shock: :x :(( si cine-i, ma rog, 'jumatatea buna din peneleu'? mucosu ala gigolo-infatuat d bou-reanu?? (= skimbu d miine d kkt?) stolo insusi-lachrima lu base?? pai, astia sint cei mai dubioshi! :sick: pnl-d e un partid cu kre nu voi vota in veci - un fel d pin cu spate (prezidential)... |
Mai bine cu spate prezidential, decât cu limba-n curu pesedential.
Da' ce zici De Cärtärici Cu ce scrise el aici? |
Si ce vreti voi ma, sa intre bartamai ministru la parnaie?
Beau si conduc spectaculos....Plutesc cu 4 roti in aer Cum fac sa...mut si eo zebra aia daca mierlesc un fraier? offtopic @pitbull Baiatu' ala de pe cin. ro. de i-ati pus p. in gat macar are curaj. |
Dacä te referi la djinjis, n-are curaj, e doar histerico-frustratificat. Incearcä sä "disece" "432", da' cu cutitul de bucätärie si metodä de mäcelar (chit cä el se dä chirurg, da' nu le are).
(Gata cu offtopicu'.) |
Revoluþia lui Adi de la doi
de Florin NEGRUÞIU | Gandul 22 DECEMBRIE 2007 "In decembrie 1989, blocul nostru ºi-a dat din plin tributul lui de sânge. Adi de la etajul doi s-a dus în centru sã vadã Revoluþia ºi a murit împuºcat. Azi ºade pe aleea eroilor, strãjuit de clãdirile impozante ale Poºtei, Teatrului municipal ºi Prefecturii din Braºov. Adi de la doi a murit ca un prost. Dacã ar fi stat ca ceilalþi acasã azi ar fi avut 31 de ani ºi ar fi fost... Ce ar fi fost? Ce s-ar fi ales de el? Adi - nebunul vesel, bãtãuºul simpatic, portarul-atacant al echipei noastre de fotbal ºi riºcar redutabil. Ar fi plecat pe vas, ca Cipanu de la patru? Ar fi emigrat în Canada, ca Mãgduþa de la parter, sau naiba ºtie unde în America de Sud, ca Cioarã de la cinci? Ar fi filmat nunþi în Florida, precum Cristi de la zece? S-ar fi mutat la dracu-n praznic, dincolo de linia feratã, în cartierul Tractorul, ca Sicã de la scara C? Sau ar fi ajuns instructor auto, ca Ciobi de la unu, care, de bunã seamã mai patriot decât noi, a rãmas acasã? Ar fi rezistat el în lumea asta sau ºi-ar fi luat câmpii, aruncându-se-n gol de pe marginea balconului, ca Florinel de la opt? Dacã ar fi trãit, Adi n-ar fi citit ce a scris azi despre el Florin de la patru. Lucrurile astea nu l-ar fi interesat. Presa, politica, alegerile l-ar fi lãsat rece. Nu ºi-ar fi exercitat niciodatã dreptul fundamental, pentru cã a învãþat din primele zile de ºcoalã, când îl scoteau la careu pentru indisciplinã, cã nimeni n-o sã facã nimic pentru el. ªi-atunci, de ce sã se deranjeze sã le dea votul? Nu l-ai fi prins azi pe la vreun simpozion despre Revoluþie. Ar fi rãmas cu gura cãscatã auzindu-l pe Ion Iliescu spunând cã Revoluþia „a produs schimbãri structurale, fundamentale, care au dat o nouã fizionomie societãþii româneºti” ºi apoi ar fi ºters-o, cum fãcea pe vremuri când tovarãºa începea la fel ºedinþa cu pionierii. Cãci îl fãcuserã ºi pe el pionier, cã aºa trebuia, dar în seria a doua. Dacã Adi ar mai fi trãit, nu s-ar fi opintit sã înþeleagã nici mãcar idealul pentru care au spus ei cã ºi-a dat viaþa. Condamnarea comunismului i s-ar fi pãrut o chestiune neimportantã, în fond îl condamnaserãm noi destul în faþa blocului, când spuneam bancuri cu Ceaºcã ºi cu Leana sau când îi pictam mustaþã lu’ Toa’ºu în manualul de românã. N-ar fi avut nevoie de Institutul Revoluþiei Române, nici de Raportul Tismãneanu, nici de conducãtori ºi politicieni ºi, tare mi-e, cã nici mãcar de România. Nu l-ar fi interesat, pentru cã asta nu era lumea lui, era lumea lor ºi lumea lor n-avea nicio legãturã cu blocul nostru. Adevãrul de la Revoluþie. Este o sintagmã golitã de orice conþinut, pe care o tot auzim în gura aceloraºi fruntaºi politici pe care Istoria i-a ales în zilele lui 21-22, acum 18 ani. Sã-i lãsãm pe revoluþionarii cu certificat ºi cu privilegii cu Adevãrul lor. Ce mai pot spune în plus Ion Iliescu, Claudiu Iordache, Petre Roman sau Cazimir Ionescu?! Nu e de mirare cã simpozionul þinut ieri de Institutul Revoluþiei Române n-a reuºit, nici de aceastã datã, sã-i strângã pe participanþi în jurul aceluiaºi mare ºi fãrã de tãgadã Adevãr. Vã invit, în schimb, sã ne povestim mai jos adevãrurile noastre, micile adevãruri despre Revoluþie. Sã retrãim o istorie micã, la firul ierbii, despre ultimele zile din comunism. În fond, pe Adi nu cred cã l-ar fi interesat neapãrat cine-a tras în noi, Armata sau Securitatea, ci cum naiba s-a rãtãcit glonþul ãla taman în plãmânul lui?!" n.m. Dumnezeule cum trece timpul...parca mai ieri urcam scarile blocului doua cate doua, cu inima batand sa-mi sparga pieptul, abia indraznind sa respir in tacerea de mormant a imobilului ( niciodata blocul n-a tacut asa) in vreme ce soarele, irizand imensele geamuri ale balcoanelor, facea ca fiecare etaj sa arate ca un acvariu de lumina...asa e, in amintire, ziua Revolutiei...ca o poveste ...ahh si bucuria, bucuria fara seaman, unica, irepetabila, astrala, pe care o simteam zvagnind in mine, pulsand ritmic, o data cu tipatul interior pe care mi-l inabuseam in gatlej: A fugit Ceausescu, suntem LIBERI...A fugit Ceausescu...suntem LIBERI... scriu randurile astea in timp ce beau o Coca-Cola, simt in mine o tristete uscata, adanca ca un abis, si ma gandesc la ...Ady de la 2 . |
Undeva, pe niste foi bätute la masinä, am povestit si eu, pas cu pas. Pe scurt:
- 21: la Inter, cât încä mai era luminä - 22: în zori, scandat la tancurile din militari care trägeau în aer cu munitie de räzboi; apoi, mers cu coloana spre centru; de-acolo, spre televiziune, cu TAB-ul pe care erau Caramitru si George Alexandru. (Ora 12:08 ne-a prins cam prin dreptul A.S.E.-ului.) Stat la televiziune-n curte pânä pe la vreo 16... Venit acasä, luat familie la Revolutie, vizionat lumânäri la universitate, väzut cum începea sä se tragä în Piata Palatului. Luat ziarul "Libertatea" aruncat de la balconul redactiei. - 24: drum degeaba pân-la televiziune si-napoi (cä ne chemaserä, si când am ajuns, se räzgândiserä); leapsa cu gloante de mitralierä pe str. Grigore Mora. Träit scene gen "Hârtia va fi albasträ". - Noptile alea: gärzi la bloc cu babalâcii pensionari, sä nu vinä peste noi teroristii, sä ne-o tragä din toate pozitiile. |
@e&e: telectualu' lu' m-ama :P
|
|
|
Trecerea la cele vesnice a marii noastre actrite Clody Bertola m-a determinat sä dau un Google, pentru a întocmi un scurt memorial. Printre altele, am ajuns si aici:
http://agenda.liternet.ro/articol/13...-pierduta.html (Articolul nu mai e de mult "al zilei" - dar bate filmul de departe!) O scrisoare pierdutã Lucian Pintilie Dilema Veche, noiembrie 2004 Preambul: Acest articol nu îºi are locul aici. Acest articol ar fi trebuit sã nu existe. Acest articol aratã cã nu ºtim sã protejãm - sau mãcar sã respectãm - pe acei puþini oameni de valoare pe care îi avem. Acest articol a fost postat cu tristeþe ºi cu speranþa cã situaþiile acestea nu se vor mai putea repeta. Acest articol e un semnal de alarmã. (Redacþia LiterNet) Bucureºti, 21 iunie 2004 Stimate Domnule Ministru Miron Mitrea, Am trãit, cîteva zile înaintea catastrofei de la Mihãileºti, o întîmplare stranie pe care cu întîrziere v-o comunic. Deasupra Bucureºtiului se stîrnise un potop, din acelea care tot mai des îneacã mahalalele ºi subsolurile blocurilor noastre dragi, fãrã burlane ºi fãrã scurgere ºi care supravieþuiesc numai prin eroicã încãpãþînare. Departe de catastrofã, la Buftea, în deplinã securitate, urmãrind cu o bericã în faþã, la televizor, imagini ale potopului, se afla ostenit dupã o zi de muncã asistentul meu, domnul Mihai Lazãr, cînd deodatã mobilul sãu - de al cãrui numãr secret el este foarte mîndru - sunã. (Reproducere aproximativã a dialogului.) - Dl. Mihai Lazãr? - Da. - Asistentul domnului Lucian Pintilie? - Da. - Aici este Ministerul Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului. - Da. Cu ce vã pot ajuta? - Vã informãm cã din apartamentul doamnei Clody Bertola curg prin tavan picãturi de ploaie în apartamentul doamnei Ecaterina Oproiu Murgescu. - Vã mulþumesc pentru informaþie... Aº vrea sã vã întreb însã în ce calitate intervine Ministerul Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului pentru a semnala aceastã infiltraþie, care este strict de resortul administraþiei blocului? Se ocupã ministerul dvs. cu reprezentarea intereselor doamnei Ecaterina Oproiu Murgescu? - Eu sînt secretara... (Efect de furtunã care tulburã percepþia sonorã.) Vã rugãm sã interveniþi imediat sã opriþi aceastã scurgere... Dialogul mai continuã cîteva minute, apoi moare de la sine, ceþos din pricina acestei confuzii de nerisipit. Ce are Ministerul Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului cu Ecaterina Oproiu Murgescu? A doua zi, mã întreb, secretara cui o fi fost funcþionara care a telefonat? Numele cui a devenit indescifrabil din pricina bubuitului tunetului? Îmi trece mie ceva prin minte, dar mã opresc stînjenit. Nu se poate, o astfel de porcãrie nu mai e posibilã azi. Alung gîndul pervers. Hai totuºi sã-i scriem domnului ministru cîteva rînduri. Despre cu ce se ocupã funcþionarii lui, nu în timpul liber ci în timpul serviciului, cînd din reflex securistic scot din cui ºi agitã biciul oficial. Întîrzii o zi, douã cu scrisoarea - se produce catastrofa de la Mihãileºti - unde peste cranii ºi falange se toarnã rapid asfaltul european, pentru a ajunge cît mai repede, acolo la ei, acasã, ca sã se verifice la faþa locului, prin suflul exploziilor noastre artizanale, româneºti, stabilitatea mult lãudatã a catedralelor lor. ("Bãga-mi-aº picioarele în catedralele lor" - vã amintiþi replica din Balanþa, nu?) Tragedia macabrã mã inhibã însã. Renunþ sã vã mai trimit scrisoarea. Totul reintrã în normal, adicã în obscenitatea cotidianã, cum spune Pleºu. Se orchestreazã þambalurile pentru lupta electoralã. Gata. S-a uitat. Iatã însã cã acum cîteva zile, în mod absolut întîmplãtor, aflîndu-mã în preajma unor funcþionari de la Ministerul Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului, gîndul cel rãu mã încearcã din nou. - Spuneþi-mi, nu lucreazã aici la dumneavoastrã la minister, fata Ecaterinei Oproiu Murgescu? - cred cã Ileana o cheamã. - Ba da, lucreazã... Pãlesc. Va sã zicã gîndul meu murdar pe care l-am izgonit în ºuturi pentru cã "o astfel de porcãrie nu mai e posibilã azi" era ceva drept. O asemenea porcãrie existã, se practicã, funcþioneazã. Un funcþionar, un slujitor al statului, furã ºi se foloseºte de semnele oficiale ale puterii de stat ("Aici este Ministerul Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului...") ºi astfel oficializat prin imposturã, dã dispoziþii pe care locatarii blocului unde locuieºte mama!! fetei funcþionar (probabil superior) al Ministerului Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului trebuie pe loc sã le execute. ("Opriþi imediat scurgerea!") Rãposata securitate n-ar fi îndrãznit niciodatã sã foloseascã asemenea procedee primitive ºi compromiþãtoare. (Pãi ºtii tu cine sînt - de fapt - eu?) Deocamdatã nu doresc sã fac publicã aceastã afacere lamentabilã ºi - repet, foarte compromiþãtoare. (Sînt convins cã vã daþi seama.) V-o semnalez înainte ca afacerea sã se malignizeze ºi cînd compromiterea ministerului mai poate fi încã evitatã. Pentru ca sã înþelegeþi natura sfidãtoare a abuzului, am sã vã mai dau cîteva detalii. Acþiunea se petrece într-un imobil - bloc care aparþine prin moºtenire doamnei Clody Bertola - soþia mea. Ea a refuzat din omenie sã-l revendice, pentru cã majoritar este locuit de pensionari. Doamna Clody Bertola a revendicat un singur apartament din tot imobilul - cel de la etajul 1, locuit altãdatã de pãrinþii sãi ºi dãruit de puterea comunistã doamnei Ecaterina Oproiu Murgescu. El este plasat sub cel care i-a aparþinut din totdeauna doamnei Bertola, la etajul 2 ºi de care naþionalizarea nu s-a atins. Doamna Clody Bertola a cîºtigat prin proces apartamentul de la etajul 1. Pierderea acestui proces a provocat o furie istericã în familia Murgescu. Asemenea telefoane, ca cele pe care le-a primit asistentul meu, sînt expresia acestei isterii. [De altfel ºi în antractele procesului - funcþionara dvs. (superioarã presupun), moºtenitoarea care va sã zicã, a avut manifestãri extrem de pãtimaºe, de aceiaºi naturã istericã.] S-ar putea ca aceastã isterie sã se potoleascã, urmare a unor sfaturi bune, dar s-ar putea ºi ca aceastã identificare nebuneascã a unor persoane private (mamã + fiicã) cu instituþii ale statului, prieteni politici omnipotenþi, sã continue, sã se dezvolte ca o tumoare necontrolatã. Este acesta un nou început sinistru, un nou val de abuzuri ale statului comunist reciclat? Cu toatã stima, Lucian Pintilie *** Bucureºti, 9 iulie 2004 Stimate Domnule Ministru Miron Mitrea, O simplã politeþe electoralã v-ar fi obligat sã rãspundeþi la scrisoarea mea din 21 iunie 2004, bon de înregistrare nr. 026574. Mutismul dvs. mã elibereazã de orice promisiune de discreþie privitoare la abuzurile rãsfãþatei dvs. baronese, Ileana Murgescu (Oproiu?). Cu stimã prudentã, Lucian Pintilie P.S. Acum 5 minute (ora 11,55 - 9 iulie 2004) am aflat numele exact al baronesei dvs. Numele exact al fetei ECATERINEI OPROIU MURGESCU este ILEANA TUREANU - arhitect - ºi funcþia ei este de SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCÞIILOR ªI TURISMULUI. Vã înþeleg dilema. Cu multã compasiune, Lucian Pintilie *** 5 LUNI MAI TÎRZIU Domnule Ministru Miron Mitrea, Dispreþuitor din proastã creºtere, nu aþi rãspuns la nici una din cele douã scrisori pe care vi le-am trimis. Presupun cã dupã cîºtigarea alegerilor sînteþi (veþi fi) mai relaxat ºi îmi veþi rãspunde - cu o întîrziere de 5 luni, ce e drept - la o scrisoare la care, prin lege eraþi obligat sã rãspundeþi în termen de maximum 30 de zile. Marþi 30 noiembrie 2004 Lucian Pintilie |
da, aflasem d moartea lui clody bertola ink d dimineatza...
textul lui pintilie este intr-adevar antologic - k tot c scrie acest extraordinar scriitor ascuns! -, tin minte k mi l-a dat mie sa-l publicam in nr in kre a aparut. dspr clody are el insusi citva pagini splendide in 'bricabrac', emil botta i-a dedicat un poem ('cling-cling' s keama, dk nu ma insel), andrei serban o evok si el, fermecat, p cea kre a fost casatorita - in 1ere noce - cu pictorul stefan constantinescu, in 2eme cu liviu ciulei, si-n fine cu pintilie... clody obisnuia, intr-o vreme (anii 70), sa joace bridge cu matusha mea din praporgescu... avea exact virsta bunicii mele - kre s-a prapadit la 91 d ani... clody a fost unica... odihneasca-se in pace! |
R.I.P. |
Ei, haide. Lasä...
|
pai nu poate, bre, nu poa sa 'lase': asta moare dk nu flegmeaza p orice lucru sfint! :sick:
|
All times are GMT +2. The time now is 17:00. |