![]() |
Michel Tournier - Piticul Rosu, Editura Univers Colectia Cotidianul 2006
super povestiri, cred ca dupa oricare dintre ele se pot face scurtmetraje |
Originally Posted by cornel:
corneluº...vino sã te pup |
:x pai da ca eu tocmai terminasem de citit Lullaby si acum aflu ca e tradusa.
La fel am patit si cu Haunted . Pariez ca daca ma apuc de Rant ... :happy: |
re: 'america' lui baudrillard (si constient off-topic!): in 95 am curatoriat o expo d grup la centrul cult american din buc, cu vreo 6 artisti kre nu fusesera niciodata in sua...
expozitia s kema 'my own private america' propria mea contributie a fost un 'altar' marilyn si un panou cu 2 txte unul linga altu, unul xerografiat f mare (prima pag din 'america' lui baudrillard) si altul f mic (prima pag din 'america' lui kafka), cu un scaun in fatza lor - k la oculist. tinind cont k america lui baudrillard este 'ameriQue' iar cea a lui kafka - 'ameriKa', instalatia s kema 'Can u C ameriCa?' ;) |
Originally Posted by erectia eunucului:
Apropo de scriitori care si-au pus singuri capat zilelor: romanul lui Stig Dagerman, "Urme de pasi sub apa'', cine l-a mai citit si daca i-a placut... La mine carticica e printre preferintele din literatura de gen si as fi curios de un 'schimb de impresii' aici (observ ca se vb. mai putin aiurea decat prin alte 'zone' ale forumului). :) |
un oarecare E. Hemingway??????? :shock: nu ai auzit de Hemingway????? :shock: |
dak nu ar trebui sa-ti fie rusine.. :oops: :oops: ca nu stii cine este Hemingway |
Originally Posted by lady_mystyque:
Stai linistita, se pare ca eunucul chiar a auzit, dar a fortat o ironie:) a facut aluzie la "zapezile de pe kilimanjaro". |
tin sa va atrag atentia ca ati omis-o tocmai pe scriitoarea mea favorita - Virginia Woolf
|
@erectia eunucului
Liviu Rebreanu? esti sigur? (...n-ar fi prima data cand aud bazaconii la 'enciclopedistii' aia.) Revenind, despre romanul amintit de mine poti citi ceva aici: http://www.aol.ro/2005/septembrie/ga...aleriaaa01.htm. Stig Dagerman s-a stins din viata la o varsta f. tanara si consider cazul sau asemanator celui al autoarei cartii 'De ce fierbe copilul in mamaliga', Aglaja Veteranyi, adica aceeasi decizie aparent tampita de a renunta la viata intr-o vreme cand incepeau sa devina figuri demne de atentie in peisajul literar. Cartea e formidabila, gandeste-te te rog doar la urm. lucru: unul dintre subcapitole se intituleaza 'Cand infloreste pustiul' si vb. despre revenirea eroului la viata si 'in viata'(=societate), o splendida pledoarie anti-suicid a la "Hotel du Nord" (filmul lui Marcel Carne din anii '30) - asta asa, sa avem aici si o referinta cinematografica :) . (Din toata cartea cel mai mult m-au atins paginile 'In lumea cateilor', dar n-are rost sa continui acum divagatia fara sa stiu ca pot vorbi cu cineva 'la obiect'. :D ) |
si un oarecare alexandru odobescu... |
john kennedy toole(pe care ma mir ca nu l-a trecut nimeni),mishima,celan,esenin si maiakovski,ion stratan si un oarecare georg trakl.
nici la filosofi nu e mai bine... |
Originally Posted by ulrich:
cineastii sunt mai ekilibrati ;) . probabil ca "imaginea" e un refugiu paradisiac.... |
Originally Posted by marx:
umm...da,cred ca doar fassbinder imi vine acum in minte.care mai sunt? |
Originally Posted by ulrich:
benny hill co-regizorul de la 'Whisky', mort anul trecut, nu stiu cum il keama.... |
in afara d rwf - jean eustache ('la maman et la putain')
pt marx juan pablo rebella; ar fi trebuit totusi sa stii... iar urmuz fusese dja citat mai sus |
Si ar mai fi si acest regizor japonez: Juzo Itami - http://www.imdb.com/name/nm0411631/ .
(Marturisesc insa ca nu i-am vz. nici un film si am 'informatia' doar pt. ca mi-am facut la un moment dat un dosarel cu cinema-ul japonez al ultimilor 20 de ani. :) ) Dar e ok sa vorbim de regizorasi pe topicul asta?... :hmm: |
Originally Posted by Faber:
nu doar d la eustache & fassbinder in sus 8) |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
(off-topic:) pai daca punem prbl. asa nu vad de ce Juzo Itami nu 'rezista'. Intr-adevar, opera lui e modesta in comparatie cu a celor doi, dar faptul ca e pomenit in dictionarele de profil (la litera 'I', fix dupa Otar Ioseliani 8) ) ii da dreptul sa fie amintit in paranteze de genul asta. ('regizorasi' era un alint pt. toti, nu-l viza doar pe jap. :D ) |
was a joke
poti sa zici d cine vrea mushkii tai - incl d cristina nikitush! cum, ea nu s-a sinucis?! da filmu ei ce-i? :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 00:56. |