![]() |
Originally Posted by anaemona:
Mi-a placut mai mult filmul, desi am citit cartea mai intai. Mai bine spus... filmul chiar mi s-a parut foarte misto. De altfel de la Saramago nu mi-a placut decat Eseu despre orbire, in rest (Omul duplicat, Toate numele, Intermitentele mortii) mi s-a parut ca bate campii in stil intelectualist, bazandu-se pe niste premise de luat ochii, dar fara cine stie ce de spus. My 2 cents, as vrea sa mai citesc si altele oricum. Filmul mi-a placut datorita modului in care a fost facut. Foarte atmosferic, ceva accente de cinema japonez bagate pe acolo. De cealalta parte cartea e la polul opus, rather bland. |
ii dau dreptate lui Liviu. Filmul e mult mai viu decat cartea. Cartea e lenta, treneaza in descrieri, crearea atmosferei este atat de lunga incat te plictisesti si iesi total din poveste. Uneori simteam nevoia de pauza, ceea ce nu e deloc bine pentru story in general. La descriere e ca un fel de Sadoveanu al nostru.
Cineva mi-a recomandat Dublul, romanul lui Dostoievski. E mult mai bun, chiar daca insusi autorul isi desfiinteaza ulterior opera si astfel aflam ca literatura germana ce tratase cu mult inainte subiectul a avut nu doar o influenta, ci chiar a constituit un fel de plagiat modern. (nu imi amintesc termenul folosit... ceva cu multe consoane :D ) Oricum, revenind la film, nu e nu stiu ce productie, dar are surprins tot suspansul cartii, fara sa treneze. Parerea mea!;) |
1 Attachment(s)
Originally Posted by Namaste:
Attachment 2701 |
Originally Posted by rvn:
LE-Scuzati daca m-am bagat aiurea dar s-a bulibasit oleaca topicul, nu se mai intelege cine ar trebui sa puna poza. Mi-e sa nu se blocheze.:D ![]() |
Bedevilled
![]() |
![]() |
|
3 Attachment(s)
|
Să fie 'not so fantastic' Bogarde ?
|
yeeeee! el este un diabolic servitor pentru un celibatar naiv.
|
Atunci e The Servant.
|
da.
|
rvn, lets play master and servant
![]() |
am o curioziate: tipul asta este complet gol, pe sub mantia\pelerina aceea?
|
Gîdilă? ) E, gata de zvîrcolit cu nevastă-sa.
![]() |
Irlanda. Soțioară infidelă.
![]() ![]() |
calvary?
|
Nu. Mai vechi.
|
1 Attachment(s)
|
Coherence
|
All times are GMT +2. The time now is 06:02. |