![]() |
v-am spus că e simplă.
cred că ar trebui să facem ca la ”ghicește filmul după imagine”. adică cine ghicește primu să pună o problemă nouă, că dacă lăsam să pună fiecare când își aduce aminte thread-ul va muri iarăși. d'accord? |
Eu mi-am epuizat problemele cateva pagini mai in spate asa ca poti sa pui tu alta daca vrei.
|
Hai că pun una de, cum ar zice americanu, ”lateral thinking”.
O pun cu toate că parcă îmi aduc aminte că am mai citit una asemănătoare pe thread-ul ăsta cu ceva timp în urmă, dar, scuzele mele, îmi e cam lene să caut. Antoniu si Cleopatra sunt morti într-o vilã din Egipt. Pe jos, lânga ei, se afla un vas spart. Nu au nici un semn pe corp si nu au fost otrãviti. Cum au murit? observație: nu are un răspuns absolut, ci necesită o gândire imaginativă care să respecte totuși criterii logice. deci, nu vă pot zice dacă ați răspuns corect așa, gen copy-paste ( că tot e la modă) din locul de unde am luat-o, ci trebuie analizat răspunsul. |
Ar putea sa fie mania zeilor, i-a trasnit pe amandoi, cat sa nu lase urme, si vaza s-a spart din cauza sunetului produs de fulger, sau pentru ca unul dintre ei o avea in mana. Ar putea fi logic pentru acel timp, si acea gandire. They believed in Gods...
SAU Au murit de spaima a ceea ce au vazut in vaza. |
Prima variantă nici nu merită discutată.:)
A doua, cu toate că nu e exagerată, nu explică de ce e spart vasul. Gândirea răspunsurilor date nu tocmai, cum ar spune bhutanezu, ”outside the box”. Și apropo, nu merge cu indicii tocmai pentru că nu e un singur răspuns corect |
Poate Antoniu şi Cleopatra îşi exercitau datoriile de cuplu (no, se reproduceau), a venit o rafală de vânt, vasul a căzut, s-a spart, cei doi s-au speriat şi au făcut infarct. Sau şi mai bine, erau amanţi:))
|
Avand in vedere ca nu s-au specificat informatii despre varstele lor, la momentul mortii, sau in ce incapere erau-> Ei erau intr-o vila din Egipt, se poate sa fi ramas singuri in vila, si chiar mai bine, incuiati intr-o camera, se poate sa fi fugit de ceva/cineva, si acolo era un loc sigur unde puteau sa fie in afara pericolului; dar au ramas blocati in acea incapere. stand de o zile acolo, si avand numai o vaza cu vin, apa sau orice altceva ce i-ar fi sustinut in viata cam 24 ore, au baut tot ce era in vaza, si stiind ca sfarsitul se apropie, Antoniu a spart vaza de suparare, si a imbratisat-o pe Cleopatra de ramas bun, si au stat asa pana s-au stins, asadar au murit. Iata-i pe jos, morti amandoi, fara semne pe corp si cu vaza sparta alaturi.
|
welcome back libe.
eu zic ca in vasu ala era un sarpe/ |
pai si ce facea sarpele? s-au speriat de el si au murit? ca daca i-ar fi muscat ar fi lasat urme...
|
Si nu au fost otraviti 8-| Au murit de ciuda ca nu au putut sa rezolve ghicitoarea asta:P
|
Cleopatra manca niste struguri, s-a inecat, a scapat vasul pe jos, vasul s-a spart, ea a murit, Antoniu a gasit-o moarta si a facut infarct. Ambii morti, fara semne pe corp, fara sa fie otraviti. X_X
|
Prima mea intenție a fost să zic că răspunsul lui namaste ar putea fi corect ( cu toate că duce lipsă totală de acel lucru pe care îl urmărește problema - gândirea laterală) , dar uitându-mă mai atent pot să spun că e nevalid. Adică explicația e logică, dar se fac prea multe presupuneri care nu decurg în mod suficient și necesar din premisele mele, cât despre răspunsul lui Aeryn nici nu mai zic - foarte multe presupuneri , iar povestea bună de o epopee.
dragonfly, cu rafala ei de vânt, a fost mai aproape de răspunsul clasic care se dă la problema asta, dar și ea a fost, în esență, departe.::) PS. Terminați cu infarctul! Dă dovadă de atât de multă imaginație :-O ...covârșitoare chiar. |
rahat cu perje. or murit de deshidratare!
|
da. răspunsul clasic.
a mai fost întrebarea, nu? |
a mai fost. ştii vorba aia, poanta veche... (no offense)
oricum exemplele astea de gândire laterală sunt nişte tâmpenii. e ca aia: într-un autobuz urcă 3 oameni la prima staţie. la a doua coboară unul şi urcă doi, la a treia etc. etc. iar întrebarea e câţi are şoferul şi şi ce număr poartă la pantof. |
hai paul , te asteptam cu un exercitiu care nu a mai fost :D
|
ok. un scriitor tocmai a terminat de scris un roman în două volume, ambele egale ca şi număr de pagini. la primul volum a scris câte 10 pagini pe zi, la al doilea câte 20 de pagini pe zi (de, inspiraţia a fost mai mare). care a fost ritmul mediu zilnic de scris al autorului?
|
Desi pare prea usor, 15?
|
13,(3) pag/zi?
|
15
|
All times are GMT +2. The time now is 17:46. |