![]() |
Whatever...
|
Originally Posted by Mala Portugal:
pai nu, k n-a stat pina la sfirsit... pt el ala e 'golf' :lol: oricum, individu incurk totu: 1 'showgirls' n-a fost niciodata un blockbuster - k '300' -, dimpotriva a fost un flop; culmea k abia citiva critici s-au gasit sa-l apere :P 2 la 'libertatea' scriu nu d 11, ci d 13 ani - & i'm proud of it 8) 3 k sa intelegi 'conversatia' sau 'blowup' iti trebuie cva minte in creier, nu doar ideea fixa cum sa faci bani & sa t dai mare cu asta... |
Incearca sa scrii ca oamenii, alfabetizeaza-te, mircul se practica la 12/13/14 ani, tu ai 50. ;)
|
eu am scris CARTI ba prostovane!!
carti bine recenzate, laudate, nominalizate & premiate :P ps 1 eu am 47 2 c e aia 'mirc' ?? 3 d c esti asha penibil? |
Filmu' cu elicea brun maronie ramane in continuare un c****. Golf imaginar sa joci tu cu a ta familie.[/quote]
tenis? :sleep:[/quote] 3 k sa intelegi 'conversatia' sau 'blowup' iti trebuie cva minte in creier, nu doar ideea fixa cum sa faci bani & sa t dai mare cu asta...[/quote] sau poate ca-ti trebuie foarte multa minte ca sa-l contesti...nu,zau,tot efortul asta de conceptualizare,de cautare a "esentzelor-dincolo-de-aparentze",nu e un pic cam fals acolo?cam neadecvat?n-am zis-o eu,a zis-o un tip f.interesant(un evreu de extrema dreapta :P ,n.steinhardt pe nume),ca ar fi vb. de un "platonism vulgarizat" in "blowup"(si in "conversatia" implicit,ca e aceeasi idee,doar ca in cheie audio). p.s:carmine,hai sa ne intelegem,filmele astea 2 sunt totusi niste capodopere,nu merita potopul de injuraturi pe care-l arunci peste ele de fiecare data cand pronunta cineva numele "filmului cu elicea"(ti s-a pus tie pata :D ).da macar link-ul catre topicul ala mort si ingropat. p.s 2:despre cce se discuta in topicul asta?despre debarcarea lui basescu? :? aa,nu,despre "cartea preferata"... |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
pt ulrich
deci: 1 kestia cu 'platonismu vulgarizat' e plauzibila, dar nu vad c ar fi rau in asta!? eu insumi nu sint un mare fan 'blowup' (prefer 'aventura' & 'eclipsa' anytime), DAR sint constient k e un film important, kre a markt epok si in kre poti sa descoperi in continuare piste interesante asupra carora sa meditezi - si NU neaparat in zona filozofik; mie, d ex., mi s pare un film (si) politic, dar (si) unul dspr 'misterul' artei/reprezentarii per se... 2 nu vad nimic 'platonizant' (nici 'vulgarizat' makr!) in 'conversatia'! 3 exista vreo probl in faptu k unele filme importante 'filozofeaza'?? dk da, d c? important e cum o faci; mie, d ex., 'filozofarea' dintr-un film supraevaluat k 'calauza' mi s pare bombastik si cam ridicola; in skimb, aceea din filmele de-nceput ale lui wenders - pina la 'cerul deasupra berlinului' inclusiv - mi s pare f ok tocmai pt k nu are aerul acela fortzat, demonstrativ, didactic din 'calauza' lui tarkovski... 4 n steinhardt era intr-adevar evreu - kit k s-a crestinizat apoi - si are multe observatii fine dspr filme (eu insumi il citez in carte re: paradjanov), dar - din cite stiu eu - n-a avut nimic de-a face cu 'extrema dreapta'! 5 presupun k remarcele tale d mai sus erau pt mine; carminume nu stie sa citeask :lol: |
Salinger
Rasfoind situl Polirom, am aflat o veste care m-a bucurat:
"Top 10 fiction: 1. J.D. Salinger - De veghe in lanul de secara (55 saptamini in top)" S-a incercat vreodata ecranizarea acestei carti? |
Re: Salinger
Originally Posted by keepwalking:
Nine stories mi s par mult mai interesante.. :D |
Re: Salinger
Nu bag mina in foc, dar parca am citit undeva ca Salinger ar fi impotriva ecranizarilor dupa cartile sale, dat fiind retragerea lui din viata publica & all that, trasu cu pusca in tresspassers y compris. (Intre timp am cautat pe net si m-am lamurit: "Salinger would never relinquish control of his work to Hollywood filmmakers after that, even though, when The Catcher in the Rye was released in 1951, numerous offers were made to adapt it for the screen (Samuel Goldwyn among them.)[35] Since its publication, there has been sustained interest in the novel among filmmakers, with Billy Wilder,[36] Harvey Weinstein, and Steven Spielberg[37] among those seeking to secure the rights. Actors ranging from Jack Nicholson to Tobey Maguire have made bids to play Holden Caulfield,[38] and Salinger has said that "Jerry Lewis tried for years to get his hands on the part of Holden."[39] The author has repeatedly demurred, though, and in 1999, Joyce Maynard definitively concluded, "The only person who might ever have played Holden Caulfield would have been J. D. Salinger."[39] In 1995, Iranian director Dariush Mehrjui made Pari, an unauthorized "loose" film adaptation of Salinger's Franny and Zooey. Though the film could be distributed legally in Iran since the country has no official copyright relations with the United States,[40] Salinger had his lawyers block a planned screening of the film at Lincoln Center in 1998.[41] Mehrjui called Salinger's action "bewildering," explaining that he saw his film as "a kind of cultural exchange."[41]") Adevaru e ca Franny & Zooey si O zi minunata pentru pestii banana mi se par foarte-foarte ecranizabile si visam si eu la asta in naivitatea specifica tinerilor de pe intreg mapamondul, ca o sa le filmez eu cind o sa ma fac mare. |
da, auzisem si eu despre fobia lui salinger fata de ziaristi si, in special, fotoreporteri....
nu stiu daca a acordat vreodata vreun interviu... mi se pare stupid comportamentul sau, cu tot respectul pentru capodopera "de veghe in...." |
Originally Posted by erectia eunucului:
Sa-nteleg ca ai citit-o? Zi-mi doua-trei argumente care sa ma determine sa ma apuc de ea, tinand cont ca am 3 carti pe care le citesc momentan. Recomand cu caldura o carte si celor ce cred (in D-zeu) dar si ateilor: "Sufletul dupa moarte" - Serafim Rose Pentru cei care au citit despre moartea clinica, despre numeroasele conflicte dintre religii, marturii si multe altele care va vor face sa vedeti viata cu alti ochi ;) |
dinciclul lansat mai sus de carti ce nu pot fii scrise:
Un guvern cinstit cu postfata scrisa de C.P.Tariceanu Razboi si pace. Pacificarea Irakului :(( promit sa mai vin cu creatii |
Victor Kernbach - Penumbra dedicaþiilor, gãsitã cu 3 lei weekendul trecut în anticariat la Universitate (dupã ce o cautasem, orebecaind, ani de-a randul)
Un soi de istorie subiectiva a întîlnirilor autorului cu "intelighentia" inter&postbelica, scrisã alert, ironic, cu mult umor si - evident - intens portretizatã. Sunt acolo nume grele ( Gala Galaction, Al. Rosetti, Sadoveanu, Arghezi, Calinescu, Lovinescu, Preda, Caraion, Gellu Naum, Nichita, etc. etc.) plus o suma de poeti si scriitorasi efemeri si - o data cu ei - evocari savuroase, amalgamate, schiþe de politruci, metehnele scriitorilor, boemiile vremii, viata cazonã de gazetaraº, profile bolovãnoase de cenzori rusofili, plus o întreagã panoplie de figuri ºi situaþii care întregesc neconventional istoria literaturii... |
mda
cartea de credit clar :)
|
"Reportajele mele" - Felix Brunea Fox, cel mai mare reporter interbelic al Romaniei.
"Palaria pe noptiera" - Teodor Mazilu. |
Originally Posted by erectia eunucului:
Cartea asta o citea personajul Ana Coman in "Ingerul necesar" :) |
si - vba bancului - la c i-a folosit?? :lol: |
da, ca si omul din tecuci care avea un motor si nu-i folosea la nimic :) |
am citit in aceste zile doua carti de nobelul turk - Orhan Pamuk:
1. Ma numesc Rosu 2. Viata cea noua - aparute la Editura Curtea veche. mi-a placut. recomand. rabdare si atentie, ca sunt voluminoase, mai ales cea despre miniaturisti... |
All times are GMT +2. The time now is 01:12. |