![]() |
Eu ma indoiesc foarte tare ca ar da nume strazilor dupa LOTR! Adica, da-o dracului de treaba!
|
Originally Posted by Sméagol-Gollum:
:lol: Ar fi naspa rau...."de la Universitate o iei pe Gondor, apoi faci stanga pe Calea Victoriei, si la intersectia cu Rohan faci dreapta!" :? |
chiar ca suna naspa! :D
si in plus la noi nu merge pt ca numele astea sunt englezesti, si deci nu prea merg in romania/romana |
O coincidenta interesanta
Am gasit zilele trecute, absolut intamplator, celebra epopee indiana Ramayana. Rasfoind, am dat peste un indice de nume. Mi-a atras atentia un anumit pasaj:
"Vali - sau Bali sau Balin, rege al poporului vanara" O coincidenta interesanta, nu-i asa? |
to all
Pentru cei care nu ati aflat, National Geographic a programat sambata, 18 septembrie, ora 22 un documentar numit "Din culisele filmului Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui" si tine o ora. Chestia e ca am mai vazut un documentar despre LOTR pe N.G. si era destul de nasol...era un fel de paralelism intre LOTR si viata reala, diverse situatii din istorie... Sper sa nu fie acelasi. We'll see....
A, si inca o chestie: TTT in premiera pe HBO, duminica, 19 septembrie, ora 20! Nu strica revazut... Ca veni vorba, am vazut si eu in sfarsit FOTR si TTT extended:) Mi a flacut ff mult scena in care Frodo si Sam ii zaresc pe Elfii Padureni, chiar dupa ce parasesc Comitatul sau scenele suplimentare cu Aragorn, in care acesta canta un cantec elfesc ...astea din Fotr. In TTT parca au fost si mai multe chestii faine. Una dintre ele este atunci cand Faramir isi aminteste cum a gasit barca in care a fost asezat Boromir, cornul spart al acestuia si apoi scena din Osgiliath cu Boromir, Faramir si Denethor. Sau Merry si Pippin In Fangorn Forest band apa entilor, super simpatici...sau faza in care Aragorn ii spune, oarecum jenat, lui Eowyn ca are de fapt 87 de ani! :w00t: Anyway, sa nu va mai plictisesc , a fost o experinta super pt mine... Now waiting for ROTK extended... |
Re: O coincidenta interesanta
Originally Posted by elanor:
:D coincidenta da,interesanta,nu :sick: ...mie nu-mi plac deloc asiaticii(excluzand arabii si chinezii..anyway) multe "coincidente" :happy: pot fi gasite in schimb in mitologia scandinava... |
Am auzit ca apare partea a VI a...se aude ca joaca si Jennifer Love Hewitt in noul film....
|
Originally Posted by Jay:
what? despre ce vorbesti? |
Bai Gandalf, eu cred ca astia isi bat joc de tine ma...
|
Immortality
Am citit zilele trecute prin Silmarillion ceva despre semintiile ce populau Middle Earth (da, stiu ca nu face parte din ''the miracle I call LOTR" :x ,dar nu exista rubrica Silmarillion :P )si m a mirat ceva : orcii tragindu se din elfi traiesc vesnic,dar nu mi se pare normal findca nu e spusa direct...si despre gnomi la fel , foarte batrani, dar nu spune ca s muritori , nici nemuritori! Sau cel putin asa am inteles eu.Doar oameni sunt muritori?
|
Totzi oamenii erau muritori numai k mai existau shi nishte supravietzuitori din Numenor a caror viatza a fost binecuvantata shi prelungita. Ei ajungeau sa traiasca circa 200-250 de ani.
De orci sincer sa fiu nu shtiu ce sa-tzi spun ... tre sa ma documentez dk erau muritori sau nu dar precum elfii dk erau "transhatzi" mureau ... S-a facut shi un topic cu Silmarillion acum mult timp doar k tre sa-l cautzi prin arhiva ... dar oricum era un topic kre prezenta cartea pe scurt, o parodie srisa de un american shi postata de moi ... |
Dar despre gnomi?Spune ca traiau mult , dar cat nu se stie...Au fost creeati de unul dintre valari inaintea elfilor.
Asteptam parerea lui Raptor! :D |
Originally Posted by nightsorrow:
Aule i-a conceput pe gnomi dar nu a avut puterea de a le da viatza. Ei au luat viatza de la Illuvatar dupa ce Elfii, "copii stelelor" s-au nascut. Asta era planul lui Illuvatar ptr Arda. Elfii primii, Oamenii shi apoi "s-au trezit" shi gnomii. |
:D dap.ase e cum zice Gaandalf.Tehnically speaking,gnomii au fost primii creati,dar Eru a decis sa-i tina "la rece" :P pina la venirea elfilor pe lume...dar tot piticii au fost primii.
|
"la rece" - :lol: ce fel suna ? :lol: zici k sunt "six pack" shi le pui la frigider pentru mai incolo la meci ... :lol:
|
:x Tot n ati raspuns daca sunt nemuritori gnomii ! :((
|
Who Is That Gandalf? - have fun guys!
@ nightsorrow : Dwarves aree not immortal ... cam 250 de ani traiesc. Asta shtiu de mult. Nu cred k s-a schimbat intre timp ... |
foarte mishto linku :D merita 19 clickuri
|
Originally Posted by Bulumulu:
|
[quote="Gaandalf
@ nightsorrow : Dwarves are not immortal ... cam 250 de ani traiesc. Asta shtiu de mult. Nu cred k s-a schimbat intre timp ...[/quote] ehmmm... nu sunt mare profesor, dar totusi am citit si eu ceva :oops: , si dupa mne, dwarves traiesc in jur de 450 de ani... cam asa ceva... de abea la 130 ei sunt adulti, asa ca viata lor ajunge la 450 de ani daca nu vine din nou un razboi cu niste orci. no offence gaandalf... :D |
Excelent link-ul! M-a facut sa ma gandesc cum ar fi stat lucrurile daca Bilbo ar fi fost vrajitor (poza 9)... :lol:
|
Re: to all
Originally Posted by evenstar:
a fost acelasi...nu mi-a prea placut...niste paralele intre roman si realitate, intre film si realitate...plus ca la ora 22 a fost un documentar despre seabiscuit :) |
Mda, mare dezamagire si pt mine documentarul respectiv :( ....Dar nu inteleg de ce oamenii aia difuzeaza exact acelasi documentar de mai bine de un an sub denumiri diferite :x
|
wow! incredibil! am nimerit UNA! sunt cel mai bun. :D :P
ma amuzat faza cu Rowling! :D |
Originally Posted by Nae:
|
Originally Posted by Gaandalf:
|
|
|
hey... me too... si pentru ca mi-am dat si eu seama de asta, am loat cartea mea de d&d players manual (rpg), si m-am mai uitat... asa ca corectez ce-am scris mai sus, si spun ca dwarves traiesc in jur de 350 de ani... numai ca marea parte nu traiesc sa ajunga pana la varsta aia. ;) |
Esti amnezic? |
Originally Posted by BeNnY:
esti un tiganus mucos? |
ajunge bajetzi ...
nu aici va rog ... nu infectatzi shi topicul asta. |
ups... :D
|
Originally Posted by Nightwane:
Esti un gras imputit? |
Originally Posted by BeNnY:
nu. dar la tine raspunsul stiu clar ca e "da" ;) anyway..continuati cu LOTR-ul vostru :D |
II greu vietu' baieti?
Mutati va la topicul 'loc de dat cu capu n zid'. |
am aflat azi ceva interesant: stra-stra-stra bunica lui Arwen era Maia! :D
|
sursa ? ... da-mi shi mie sa citesc. Io intre timp am facut calculele shi mi-a ieshti ca toata isprava asta cu The One Ring a durat ecat 18 ani. De la petrecerea lui Bilbo pana la plecarea spre The Grey Havens shi mai departe in Valinor ... long time isn't it ? |
pai, am cumparat din anglia o carte intitulata "A guide to Tolkien" scrisa de DAVID DAY. Si aici am aproape tot ce se poate sti despre lumea lui Tolkien. Acum cateva zile am inceput sa citesc despre Valar, Maiar si kestii de astea. Asa am dat de o Maia numita Melian care s-a casatorit cu un elf.Si astfel, din fiu in fiu, am ajuns la Elrond, care la randul lui este tatal lui Arwen. DEci arwen este stra-stra-stra nepoata lei Melian! Lamurit? :happy: |
i guess!
i want the book now ... no matter what. Dar pun mana pe ea. No problem. THX! |
Si eu am citit ca Arwen o avea ca stra stra strabunica pe Melian, chiar in Silmarillion. Chestia asta apare si in carte,si la genealogiile de la sfarsit, unde intelegi mai bine.
|
M-am gandi k poate vretzi sa vdetzi ce nesimtzit este witchking ...
Return Of the King Special Extended Edition DVD Desktops |
Pentru fanii Lotr si nu numai : http://www.armsofvalor.com/ O multime de reproduceri dupa armele din Lotr si nu numai...(cred ca e cel mai bun dintre toate de genul lui)Eu il gasesc interesant desi nu prea ma ajuta la imbunatatirea calitatilor mele de warcrafter...da,fac arme in timpul liber. :D
|
dk nu sunt originale degeaba ...
http://www.lotrfanshop.com/lotrshop/weapons.asp |
Cine vrea sa stie cum va arata loc. Gura lui Sauron in film trebuie sa joace LOTR ROTK acolo apar faze din extended...
|
Originally Posted by nightsorrow:
|
Sper sa continue . Ar mai fi The Hobbit de la J.R Tolkien, si mai sunt cateva. Desi rolul lui Gandalf i-a fost harazit prima data lui Sean Connery(acesta refuzand pe motiv ca nu a inteles niciodata care e faza cu hobbitii), si "Magnito" din X-men isi joaca bine rolul.
|
Dk avzti ocazia shi bani ... achizitzionatzi The two towers - Speciial Extended Edition. Akolo vetzi vedea ce au facut cei de la Weta WorkShop shi toate locatziile de filmare din Middle Earth slash New Zeeland shi comentarii shi imagini kre o sa va dea pe spate ...
+ 44 de minute superbe la varianta The Two Towers... imaginea este impecabila shi prezentarea dvd-urilor la fel. Va recomand ... Nu vetzi regreta absolut deloc. |
fazele cu locatiile de filmare si cu comentariile se gasesc doar in dvd? eu am special extended vhs edition si am doar +42 minute. PS: ce e frate cu plictiseala asta la voi? dc nu mai scrie nimeni? :huh: |
TTT EE - am acasa shi are 44 minute extra my dear ...
... in rest toata lumea hiberneaza ... shi eu la fel cu licentza asta nemernica ... |
All times are GMT +2. The time now is 01:53. |