![]() |
Cat dragä, chiar crezi cä meritä... nu atâta "efort intelectual" (cä nu era necesar!), ci mäcar... timp, în valoare absolutä, dedicat lui Ambrablurica? In plus, nu spui nimic nou, toate astea sunt evidente, respirä, STRIGA din toate acele betii gongorice de cuvinte bombastice lipsite de fond si, de regulä, folosite incoerent si sfertodoct. Apropo, recent s-a nimerit sä discut problema cu cineva în cunostintä de cauzä, care mi-a confirmat vechea impresie: un copilas speriat, frustrat, complexat, care se ascunde, în panicä, sub o imensä fanfaronadä, brutalitate mimatä si alte poleieli - un atotcuprinzätor exercitiu de penis-enlargement. Pretinsul "Bad MotherFucker" e un "Sad MomBoobSucker". Iar profilul psihologic pare suficient de bine fixat ca sä nu se mai desteleneascä pânä-i häul. Pânä si Freud s-ar plictisi. Iar în CineMagia, aerul a devenit mai respirabil de câteva luni încoace. Lasä-l în amaru' lui.
|
nici nu stiu daca e vorba de timp sau de risipa intelectuala. mie mi-e groaza mai degraba de tavalugul care urmeaza tuturor interventiilor la discursurile lui. Ambra are o forta, o indirjire inepuizabila in a urmari, haitui, insulta, in a culege informatii din viata reala si de a abuza de ele. e de domeniul psihopatologiei. traiesc cu senzatia ca imi sufla mereu in ceafa, oricit l-as ignora, si-mi vin mereu in minte dialogurile din Fat-Frumos din lacrima, alea cu "arunca peria", "arunca gresia", "arunca naframa". asta sfredeleste muntii si pirjoleste padurile pentru tot felu de cioace cu miza mica.
n-are nimic demn sau barbatesc in el. e o jivina trista si compulsiva. |
Ai perfectä dreptate, în fond, dar presupun cä esti si oarecum mai sensibil; Ambrablurica îsi epuizeazä potentialul stresant doar atâta vreme cât pästreazä un anumit mister (adicä, pret de câteva mesaje - în parametri forumicesti), pe urmä nu mai inspirä decât milä si amuzament. Oricum, ea nu existä prin sine, ci prin stärile pasagere negative pe care le inspirä - prin urmare, s-o ignoräm; va face implozie.
Si, oricum, mult mai important e alt lucru: SA NU DEVENIM OFF-TOPIC! :D * * * So, back to: Sunt nevoit sä inscriu printre cärtile îndrägite (nu tocmai preferate, dar totusi, impresia pozitivä e substantialä!), "Circul nostru vä prezintä:" de Lucian Dan Teodorovici. Am citit-o recent, si-i voi face o recenzie. De fapt, cu ea am planuri mai mari. Romanul a fost scenarizat, iar proiectul face parte din lotul cu cântec de anul ästa de la C.N.C. Desi cartea e realmente foarte bunä, mä tem cä filmul o va compromite nedrept si crud. Motivele pe care îmi bazez aceastä supozitie le voi expune pe larg, în topicul special pe care am sä-l deschid la "Atelierul de scenaristicä" - începând chiar cu recenzia. Va fi foarte interesant sä urmärim drumul acestui proiect, de la un roman foarte bun, la un film... vom vedea cum. |
@Ambra
Cine e ... cat ballou ? |
That was fuсking painful.
Exactitatea si eruditia cu care penalizeaza doamna neshte chestii pe care eu unul doar le banuiam mai demult mi se par impresionante. ii recunosc semnatura: am vazut-o undeva pe forumul lui gheorghe pana acum un an, cand s-a desfiintat sau s-a schimbat, sau nu stiu ce a patit ala.. eu unul ma declar gata sa invat de la ea, ca stie mult mai multe decat mine. tanti, dati si meditatii ? :) |
Ambrozie, ti-a zis-o mã fata: elegant, frumos...stiu ca e naspha , tu cu cohones, ea farã ... da asha-i e-n tenis ( sau în penis, cum ai spune dumneata)
|
Originally Posted by cat ballou:
Superman, ca si Batman este un culture hero, redivivus. Simte the call, cum zice Campbell, are forte supranaturale, se imbarca upon a quest, exista o solutionare a conflictului, are weaknesses and superpowers si, la finalul interventiei lui, lumea este mai buna, chiar daca nu a invatat scrisul, cititul si tainele agriculturii. Da' am impresia ca habar n-ai ce e aia culture hero. Te-ai legat de Umbanda si Santera (sic!, e Santeria toata ziua, care e, in esenta, aceeasi treaba cu Umbanda), pe care le-am amintit, da, dintr-un spirit sincretic si pamfletar, dar discutia era despre emergenta unor mituri noi, lucru pe care tu il refutai with impunity. Iti mai dau un exemplu, ca sa te edific once for all: miturile sint si ele reglate istoric si cultural. Exista mituri noi care apar, fara a manifesta nici un element constitutiv din miturile de baza (care or fi alea, poate le stii). Mitul bunului salbatic, de exemplu, ajunge la apogeu in perioada descoperirilor geografice (Magellan & co), desi fusese vizitat si de Marco Polo in Milionul si de alti trekkeri prin travelogue-uri. Dar el e mit nou, nu e mit regenerat din schema bazica de care tot amintesti tu. Pentru o serie de mituri noi, de epoca pre- si moderna, iti recomand eseul lui Stephen Greenblatt, din care am mai tot citat copios pe aici si aiurea.
Eram sigur ca nu o sa citezi fraza in intregime, pentru ca ar fi facut sens: am spus ca miturile nu sint legate de durata nedeterminata (aici tre' sa il iei de urechi pe Eliade, pentru sintagma asta), ci ca pot aparea de mînuþã cu religii noi si laice, chiar si in modernitate. E greu cu frazele compuse mai alambicat decit subiect plus predicat, nu? Tot din Eliade am citit (desi si Jung prevestea asta) de mitologii noi, nazismul si comunismul. Citeste-i, dracu, cartile, nu le mai rasfoi. Iar daca la Borges am zis patru povesti mari si late, nu inteleg cum nu ai putut sa sesizezi pamfletul acolo.
In privinta utopiilor si a distopiilor, iti recomand un post de-al meu scris acum citiva ani, tot pe forumul asta. Vorbim acolo si de The Land of Cockagne, si de Utopia, si de Campanella, amintim chiar si de Augustin, ne pricepem sa insailam date ce tin de geografia paradisului terestru. Cu bunavointa, aducem si citate din Jacques le Goff.
Ah, atacurile ei la persoana si ironiile de doi lei. Cit de rectiliniu imi trasezi tu mie traseul catre iesirea din pestera. Ce ne facem, insa, il aducem in discutie pe Sfintul Anton doar ca sa aratam ca am privit tablouri de Bosch? Nu imi zici acum si ca legendele sint intr-o relatie de descendenta cu miturile, ca de acolo deriva ele? Mai zi-mi-o pe aia cu miturile care circula pe cale orala, pina sint capturate de culegatorii de folclor, mai baga alea 4 mituri ale poporului roman, cu citate din legenda mesterului manole, ca imi dau seama la ce nivel poti vorbi tu despre mituri: la nivel de seminar de facultate de umanioare. Bref, miturile si derivatele lor, legendele, reprezinta sistemul cu care membrii unei societati, indiferent de datul spatio-temporal, opereaza in definirea si organizarea realitatatii, acolo unde metodele stiintifice fie esueaza, fiind sint imposibile. De-asta antropologia e stiinta mai degraba calitativa, decit cantitativa, baga la cap. Dincolo de definitia asta de semi-dictionar, miturile sint plombele pe care membrii tuturor culturilor si subculturilor le pun in gura realitatii, to fill in the gaps. Gata, nu mai am nimic de adaugat. Ah, nu. Ca tot schimbul asta de re-plici a fost pe sistemul securist Ctrl + F, tre sa rid putin de tine, amintindu-mi cum perorai grozava pe alt forum de duduia Harmony Korine. Te-am corectat atunci, o fac si acum: fiecare sex tre sa-si vada lungul nasului. |
Originally Posted by Ambra Blu:
|
continuati! - ma distrez :happy:
|
Bai prietene, adica ce problema ai tu ca am inceput sa fac filme cu 10 ani de montaj pe branci ? am fost cel mai bun in ce am facut, sa stii si tu. si poate inca o data o sa mai fiu. scorsese a inceput asa, von trier a inceput asa, sigur - vorbesc respectand proportiile. cat despre ce pareri ai tu la ce fac eu, mi se desface. obtin prea greu ce fac in munca mea ca sa ma uit macar la parerile tale. nu ma aduce ca argument intr-o polemica a ta virtuala. si oricum, she shitted you from above. |
Originally Posted by Airlight:
|
tu mai usor monser, singurele lucruri pe care le-ai inteles din posturile de dinainte sunt 2 injuraturi, asta cam spune tot..
|
Avem de-a face cu o noua grungensoniada, mai mult trista decat vesela. |
atunci tie o sa-ti dau niste dvd-uri cand ne vedem, bine asa ?
|
si crezi k va intelege cva din filmele lu matale? (intrebare retorik, dar poti sa si raspunzi :lol:)
i mean - c'mon, va place-nu va place, ambra l are cu filmele, k e antipatic unora, k are gura bogata & spurcata e partea a 2-a, da individu asta (carminume that is) n-a inteles nimic din 'conversatia' & 'blowup', din godard pricepe doar k 'actiunea stagneaza', ii plac serban marinescu, 'showgirls' & such stuff... :w00t: faptu k este SI antipatic kiar nu mai conteaza! |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
@Airlight Astept niste titluri totusi, poate dau de ele pe odc, sunt curios sa vad ce ai facut. Daca imi plac am sa ma pronunt pozitiv fara nici un fel de retinere. Oricum, din cei care se dau mari scule p-aici, foarte putini au filmat ceva. Pentru acestia respect. Din ceea ce stiu eu destul de putini la numar. |
hai sa nu ne mai cramponam in jmekerii. ma bucur ca nu ti-a placut filmul cu "elicea brun maronie", dar vreau sa aud si motivele. si nu confunda "nu mi-a placut" cu "e de cacat".
|
Originally Posted by jeleu:
|
Originally Posted by Carmine Galante:
aici: Trimis: 17 Apr 2007 22:45 Titlul subiectului: -------------------------------------------------------------------------------- Alex Leo Serban a scris: 2 'nashul' (ok, sint f bune toate 3 (mai ales 2 si 1 ), dar NU peste 'conversatia' Carmine Galante a raspuns: Sa fim seriosi, conversatia e de foarte multe ori "adormitoare". |
Originally Posted by Carmine Galante:
|
All times are GMT +2. The time now is 12:11. |