![]() |
Nu e bine. Repet, moneda falsă poate fi ori mai grea ori mai ușoară.
Dacă ai 40 mai grele ca alte 40 atunci moneda falsă poate fi mai grea în primele 40 sau mai ușoară în cel de-al doilea grup. Deci în continuare îți rămân 80 de monede din care trebuie să afli. |
e acelasi lucru, eu am luat cazul defavorabil, sau ma rog ceea ce pare defavorabil.
1. 40a, 40b, 40c. compari 40a cu 40b si sunt diferite. sa zicem 40a e mai usor. compari 40a cu 40c(a doua cantarire) daca sunt egale bila diferita e in 40 b si e mai grea. daca 40a e mai usor si decat 40 c bila diferita e in 40 a si e mai usoara( invers daca alegi 40b faci in oglinda). Pana acum 2 cantariri ramai cu 40 si stii sigur daca e mai usoara sau mai grea. apoi ca mai sus 3. 13a,13b,13c,1 compari 13a cu 13b, cazul cel mai defavorabil sunt egale raman 14 4. 5,a,5b,4. compari 5a cu 5b, cazul cel mai defavorabil nu sunt egale si iei grupa care e mai usoara sau cea mai grea depinde ce ai aflat la cantarirea 2, raman 5 5. 2a,2b,1. compari 2a cu 2b. sunt egale inseamna ca bila ramasa e cea in cauza, daca nu iei grupa cea mai usoara sau cea mai grea conform cantarire 2, raman 2 6. compari cele doua bile ramase si gasesti vinovata |
................
|
victor ce ai pus în ultimul mesaj e altceva, nu același lucru.
Rezolvarea pare bună și chiar dacă ai uitat câteva cazuri acelea nu sunt semnificative. Dar deși e cea mai bună rezolvare de până acum, se poate și cu 5 cântăriri. |
da am vazut ca i-ai sugerat lui paul_aramis ca 5 e corect, ma mai chinui....
|
Are cineva nevoie de statusuri pentru odnoklassniki ?
|
Originally Posted by Funner:
|
Niciuna. Continuați...
|
vad ca nu continua nimeni. eu am mai incercat dar prin metoda aceasta cu formarea de grupe nu vad cum se poate face din 5. cred ca e nevoie de o alta abordare pe care eu unul nu o gasesc. cat se asteapta pentru rezolvare ? eu ma dau batut si din partea mea sergiuseling poata sa puna rezultatul
|
mie mi-a iesit cumva, dar e al naibii de greu sa explic. si oricum nu sunt sigura ca e corect 100%. daca aveti dubii, intrebari, lucruri pe care eu nu le-am observat, astept comentarii
Impartim in 3 grupe de cate 40 A, B si C. Apoi, fiecare grupa este impartita in teancuri de 1, 3, 9 si 27 monezi puse una peste cealalta in grupe -astea nu se schimba niciodata (in total 40). cazul I 1) 1A 3A 9A 27A contra 1B 3B 9B 27B -ies egale 2) scoatem, sa spunem 27B: 1A 3A 9A 27A contra 1B 3B 9B 27C asa aflam daca 27C este mai greu sau mai usor (ca sa stim cum trebuie sa fie teancurile care au moneda aiurea) 3) impartim 27C in 9 - 9- 9 si cantarim un 9 cu alt 9 -deja stim cum se inclinda balanta cu moneda gresita 4) impartim teancul cu 9 monezi dintre care una vinovata in 3- 3- 3 si comparam 3-3 -deja stim care 3 este aiurea 5) impartim teancul de 3 in 1 -1 -1 si comparam 1 cu 1 si stim cum se inclina balanta, asa ca am aflat cazul II 1) 1A 3A 9A 27A contra 1B 3B 9B 27B -gramada cu teancuri B este mai grea 2) scoatem teancul 27A si comparam: 1A 3A 9A 27B contra 1B 3B 9B 27C -sunt egale 3) inseamna ca 27B are moneda gresita si este mai usoara -repetam pasii 3-5 de la cazul I numai ca acum este vorba de teancul 27B -LE: cum observa sergiuseling aici e 27A, nu 27B cazul III 1) 1A 3A 9A 27A contra 1B 3B 9B 27B -gramada cu teancuri B este mai grea 2) scoatem teancul 27A si comparam: 1A 3A 9A 27B contra 1B 3B 9B 27C -gramada asta noua cu 27C este mai grea > asta inseamna ca moneda aiurea se afla in teancurile 1B 3B si 9B 3) luam 9B si comparam cu 9A(despre care stim ca sunt toate OK) si vedem daca 9B sunt mai grele -daca da impartim in cate 3 si facem pasii 4 si 5 de la cazul I; daca sunt egale 4) comparam 3B cu 3A (care sunt toate corecte) si vedem daca 3B sunt mai grele -daca da, impartim in cate 1 si facem pasul 5 de la cazul I; daca sunt egale : 5) e clar ca alea 3 sunt aiurea punem 1 si 1 -vedem daca e vreuna mai grea, daca nu, aia lasata pe dinafara e moneda gresita cazul IV 1) 1A 3A 9A 27A contra 1B 3B 9B 27B -gramada cu teancuri B este mai grea 2) scoatem teancul 27A si comparam: 1A 3A 9A 27B contra 1B 3B 9B 27C -gramada asta noua cu 27C este mai usoara > asta inseamna ca moneda aiurea se afla in teancul 27B (cred) si o luam iar cu pasii 3-5 din cazul I, numai ca acum e vorba de teancul 27B si tot asa cu cazurile inverse, ca am obosit sa mai scriu, mai ales ca daca ma gandesc ca am gresit pe undeva si m-am si chinuit aiurea.... |
Cam asta e.
Ai ceva scăpări, de exemplu dacă la cazul I pasul 2 sunt egale, înseamnă că moneda necunoscută e în 13C, caz netratat La cazul II pasul 3 e 27A nu 27B Și poate nu te-ai exprimat prea bine la cazul 3 pasul 5, dar soluția acolo e evidentă. În rest e bine, ideea de la „2) scoatem teancul 27A si comparam: 1A 3A 9A 27B contra 1B 3B 9B 27C” e practic ideea care rezolvă problema. |
Intr-o incapere sunt 3 tipi: Rica, Bica si Mitica. Mitica e orb.
E iarna. Intr-o cutie sunt 5 caciulite, 3 verzi si 2 galbene. Cei 3 stiu ce culori si cate caciulite sunt in cutie. Fiecare isi pune pe cap cate o caciulita (fara sa-i vada culoarea). Fiecare trebuie sa ghiceasca ce culoare are propria caciulita. Ordinea de raspuns e : Rica primul, Bica al doilea si Mitica ultimul. Daca unul nu stie ce caciulita are, se trece le urmatorul. Cum reuseste Mitica sa fie singurul care ghiceste ce culoare are caciulita lui? Si ce culoare are ? |
Sti ca la prezervative , se mai zice : caciulita/caciulite nu?
|
da :)) pai erau palarii. dar am zis ca e mai amuzant cu caciulite :D
|
reformultez eu atunci ca sa fie treaba ok :
Intr-o incapere sunt 3 tipi: Rica, Bica si Mitica. Mitica e impotent. E iarna. Intr-o cutie sunt 5 prezervative, 3 cu aroma de pepene si 2 cu aroma de portocale. Cei 3 stiu ce arome si cate prezervative sunt in cutie. Fiecare isi pune pe gland cate un prezervativ (fara sa-i cunoasca aroma). Fiecare trebuie sa ghiceasca ce aroma are propriul prezervativ. Ordinea de raspuns e : Rica primul, Bica al doilea si Mitica ultimul. Daca unul nu stie ce prezervativare, se trece le urmatorul. Cum reuseste Mitica sa fie singurul care ghiceste ce aroma are prezervativul lui? merge?:D |
trebuie cateva schimbari
Mitica in cazul asta are o boala congenitala care il face sa nu distinga gusturile. si mai e conditia ca nimeni nu are voie sa-si guste propriul prezervativ.... asta in cazul in care ar putea, fizic vorbind, sa o faca... nu poate sa le guste decat pe ale celorlalti. |
ma dar tu crezi ca suspectii tai sunt Marilyn Manson?????
hai reformuleaza tu... ca deja suna a orgie gay! |
ce sa reformulez?!?!? ca tu ai reformulat si ai stricat tot! a trebuit doar sa repar!
eu sustin in continuare prima formulare a problemei, ca asa cum ai pus-o (sic!) tu deja nu mai e o problema de logica... sau nu numai... |
pai eu am zis sa o reformulezi tu cu prezervative in loc de caciulite... sunt sinonime ce naiba...
apoi culoarea sa fie aroma.... si sa gasesti tu pentru amicul Mitica o disfunctie sexuala.... dar sa nu sune a orgie gay cu boli venerice |
dar nu pot sa reformulez prima varianta cu palarii in loc de caciulite ca sa nu mai iasa confuzii si tot felul de fantezii? :-/
si atunci nu mai ajungem si la orgii a la Marilyn Manson. desi, Manson mi se pare in realitate mult mai zdravan la cap decat imaginea pe care si-o promoveaza. Mai ales ca filmul lui preferat e The Wall. Dupa ce l-am auzit declarand asta l-am studiat mai bine. Am ajuns la concluzia ca omul e doar un zdravan la cap care face si el un ban gramada pentru pensie. Si apoi, muzica lui nu e chiar gunoi. Are ceva imaginatie. |
All times are GMT +2. The time now is 05:19. |