![]() |
[Vanghelie nu e singurul!! :sick: ]
Primar cu 2,50 la limba romana Pentru Florinel Negraru, primarul comunei ialomitene Platonesti, examenul de maturitate s-a dovedit o incercare mult prea grea. La 40 de ani, edilul a terminat abia anul acesta studiile cu frecventa redusa la Grupul Scolar Alimentar Fetesti, profilul chimie industriala, si s-a inscris increzator pentru Bacalaureat. (...) http://www.evz.ro/article.php?artid=313106 Articolul e de acum doua zile, dar cred ca poate fi citit si asa, din 'arhiva'... |
Scribuliciul zgribulit Gelu Trandafir, a cärui oplosire la un cotidian serios ca "România liberä" rämâne o perpetuä enigmä, iar se ilustreazä cu un textulet fix ca-n plin obsedant deceniu, doar cu haina-ntoarsä pe dos!
http://www.romanialibera.ro/a101124/...a-globala.html Acu' juma' de veac, Pästorel îl încondeia pe Sadoveanu cu urmätoarele douä epigrame: "Intr-un secol agitat Nu e lucru de mirare Cä mâncäm cu toti rahat. Numai eu mä foarte mir Când aud pe Sadoveanu Cä räcneste ca golanu' Cä-i serbet de trandafir!" si: "Sadoveanu, filo-rus Stä cu curu' spre apus Ca sä vadä tot Apusul Cum aratä-n fatä rusul!" Exact acelasi tip de lingäu al lui Big Brother, acum-într-o-nouä-prezentare, ne inspirä urmätoarele parafraze: "In mileniul nou si pur, Nu e lucru de mirare Cä unii mai ling în cur Numai eu mä foarte mir Când îl vad pe Sadoveanu Redivivus, în golanu' Zis si Gelu Trandafir!" si: "Gelu al lui Unchiu' Sam Stä cu curu' spre Islam Pânä când, sorbind din bragä, Tot Islamu-o sä i-o tragä!" |
Noul sef de tarla la tvr e Alexandru Sassu , hahahahahahahahahahahahaha.
|
da si?
car :sick: ne ga :sick: te park zicea k o sa fie valentin nicolau (din ac etnie)? (asta ar merge si la 'amintiri'! :D ) |
E tot PSD. :lol:
|
Din putzul gandirii
"Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti" Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova |
Originally Posted by keepwalking:
|
nu am nimic, dar m-a amuzat chestia asta:
Presedintele autoproclamatei Republici Transnistrene, Igor Smirnov (foto), a obtinut un nou mandat de cinci ani la conducerea regiunii speratiste, in urma scrutinului desfasurat duminica. Scrutinul a fost validat cu citeva ore inainte chiar de inchiderea sectiilor de votare, cind prezenta la urne depasise pragul electoral de 50% :shock: :shock: :shock: |
Oare aceasta tara se poate vizita, are circuit turistic? Pe net nu e nimic. Am vazut ceva pe Antena3, pompos numit film documentar, realizat de un anume Petricã Rãchitã. Zic pompos pentru ca reportajul (titulatura potrivita pentru materialul montat de antena3) nu prea era documentat, nu avea imagini de arhiva mai deloc (decat chestii decupate prost dupa niste vhs-uri vechi) si colaje ciordite cu camera ascunsa care aratau constructii sovietice butucanoase si multi militieni.
Cica la Tiraspol e viata daca ai bani. Femei garla, cluburi de noapte luxuoase care bat la cur si p-alea din occident si multe masini rare de super lux. Smirnov asta ar fi cel mai bogat presedinte din lume in timp ce populatiei profund rusificate i se da mancare expirata retrasa de la marile hipermarketuri din Rusia, pentru ca altfel ar muri de foame cu cei 20 de dolari venit lunar mediu pe luna. Paradoxul e ca in cluburile lui Smirnov, care are si Sheriff Tiraspol, o cafea si un pachet de tigari costa 30 de dolari. Iata si linkurile : http://andreibadin.blogspot.com/2007...-i-grupul.html http://www.fc-sheriff.com/ |
"Nick Nolte bea pana nu se mai poate tine pe picioare"
Un titlu care ma binedispune.... |
http://tru.blog.cotidianul.ro/2007/0...t-si-academic/
un text de interes general.. faza cu arabii care se lafaie prin europa la adapostul intelighentiei occidentale iti da fiori reci pe spinare... :(( |
Originally Posted by Faber:
f.uckin' hate that word! :sick: |
Irinel, esti un nesimtit!
Irinel Columbeanu si-a inregistrat numele la OSIM pentru a se asigura ca va fi numai al lui si ca nimeni nu-l va folosi in prejudiciul sau. 'Mi-am inregistrat toate variantele de nume. Atat Irinel Columbeanu, cat si Columbeanu separat', ne-a declarat milionarul de la Izvorani. Nimic anormal daca ne gandim la notorietatea omului de afaceri. Numai ca Irinel nu este singurul roman care se numeste Columbeanu. Celorlalti Columbeni nu le-a picat deloc bine gestul milionarului si reactia lor este vehementa: 'Este mai mult decat nesimtire ce a facut Irinel. Este ceva absurd! Si pe mine ma cheama Columbeanu, am scris numeroase carti, am regizat filme si nu mi se pare corect ca el sa inregistreze numele la OSIM', ne-a declarat revoltat regizorul Mihnea Gheorghe Columbeanu. Libertatea de azi, 26 iulie... Pit, ai sarit la gatul virinelului:) |
N-am särit, mä, la nici un gât! :D
Aia au întors declaratiile mele cum au vrut ei. Dimpotrivä, eu am fost amuzat si cam miserupist. Ei mä tot întrebau: "Da' nu vi se pare o nesimtire?" / "Nu stiu, dom'le, nu mi-am pus problema... Mi se pare mai degrabä o chestie absurdä, ca-n Urmuz si Ionescu!" Despre cärtile si filmele mele am vorbit în treacät - ei m-au întrebat, eu le-am spus cä am fäcut douä filme, iar acum träiesc din tradus (drept pentru care, au fortat-o si pe asta în context!) De fapt, azi-noapte am si postat o "Precizare" acolo, pe blogul articolului, în care spuneam toate astea, si încheiam cä nu-i nimic, nu mä supär pe ei: "Libertatea e un tabloid, nu o gazetä serioasä, iar angajatii ei trebuie sä mänânce si ei o pâine! Succes si pe viitor, bäieti! ;) " Si uite c-au sters-o! Nu le-a convenit! :P |
pai ti-ai gasit si tu sa pomenesti de Urmuz si Ionescu unor reporteri de la Libertatea...:)
ziarul e mai mult decat jenant. s-a transformat intr-un fel de "infractoarea roz"... |
Originally Posted by keepwalking:
|
Miron Mitrea si-a cumparat o vila de 450.000 de euro in Austria.
...Ziarul „Romania libera“ consemna recent declaratia lui Viorel Hrebenciuc, care spunea ca familia Mitrea este plecata in Alaska, la vinatoare si pescuit. Da' Mitrea Cocorii cand se duc, un' se duc? |
bocetul asta ortodox la moartea lui Teoctist imi provoaca o stare de... uluiala, ca sa evit o formulare mai radicala, nu ma indurereaza... poate din cauza ca nu am avut nici un respect, nici macar metafizic pt patriarh. uite un comentariu excelent pe acest subiect, scris de lucida si curajoasa Alina Mungiu-Pippidi, sora lui Cristian Mungiu - ieseni, moldoveni...:
Decorat si in Paradis Alina Mungiu-Pippidi Joi, 02 August 2007, Romania libera Hotarat lucru, ortodocsii au ghinion. Nu ca a murit Patriarhul Teoctist, pentru ca asta a facut, nu a decedat, nu a trecut in nefiinta, nici nu si-a luat vacanta in imparatia cerurilor sau a plecat la o plimbare prin gradina lui Dumnezeu, cum sugereaza titlurile din presa, ci a murit, bine peste media de varsta a barbatului roman, dupa ce fusese poreclit de colegii nerabdatori Nemuritorul-Highlander pentru intarziere. Nimic iesit din comun, ghinionul vine numai din faptul ca un eveniment banal, moartea unui personaj foarte romanesc, putin rau si prea putin bun, caldicel in vremuri care aveau nevoie de oameni mai intregi (care in Polonia se gaseau), devine in mainile industriei opiniei publice de la noi evenimentul kitsch al anului. si asta in timp ce alti crestini foarte vocali au probleme de imagine, pentru ca micile lor intimitati, ca au fost securisti sau ca isi insala nevestele cu cine apuca, au devenit brusc foarte publice si ipocrizia lor devine evidenta pentru toata lumea. As spune ca oamenii politici sunt primii vinovati, daca nu ar da tonul si oameni din biserica. Episcopul Calinic se repede sa scrie la Evenimentul Zilei. Exceptionala ocazie sa isi mai vada numele in ziar! El are de raportat o profetie a unui grec care a prezis ca acesta va fi anul mortii patriarhului. Grecul, daca o fi existat vreodata, era probabil un pagan, pentru ca un crestin nu crede in asemenea superstitii, dar nu as vrea sa ma mir de greci, deoarece, adusi la exasperare de biserica lor nationala ortodoxa, antieuropeana si cu pretentii de biserica de stat, au inceput, mai nou, in numere mari, sa se roage zeilor Olimpului in temple antice, desi Ministerul Culturii grec ii persecuta, pretinzand ca acestea sunt lacasuri de cultura, nu de cult, uitand ca si Nôtre Dame e la fel. Dar Vadim Tudor il bate pe Calinic de departe. El l-a visat pe patriarh mort si pe el insusi plangand la capataiul lui. El stie si cine este criminalul: dusmanii lui Ceausescu si ai lui, care in 1990 l-au facut pe patriarh, in scurtul interval in care nu s-a prins incotro se indreapta Romania, sa se retraga la manastire, plus satanistii de la CNSAS (asta suna bine) care l-au persecutat in tot felul. Patriarhul insa a fost mai tare decat satanistii, dovada ca dosarul lui si ale tuturor celorlalti au ramas inchise si au de patimit azi doar ierarhii ca Nicolae Corneanu, care au avut curajul sa marturiseasca si sa se pocaiasca. Fraieri au mai fost! Ei au devenit astfel singurii securisti dovediti, in vreme ce ceilalti se bucura de o perfecta imunitate. Daca mai si mor, au parte de intreaga solidaritate a vechii retele comuniste, zilele astea mai ortodoxa ca niciodata. Fosti lideri UTC fac emisiuni lacrimogene. Fostul ziar al partidului comunist se depaseste pe sine si orice urma de bun gust scriind lungi editoriale siropoase despre raposatul desprins parca din Filocalie. Or fi avand vreo idee cat e de enorma afirmatia? Ma indoiesc. Marele crestin Nicolae Vacaroiu declara printre cruci ca acum e momentul sa facem Catedrala Neamului. Comunistii astia nu isi uita planul nici peste 20 de ani, asa e, catedrala mai lipsea in ansamblul faraonic de pe Splaiul Dambovitei, trebuie sa o facem, si propun sa il ingropam si pe dl Vacaroiu acolo langa patriarh, ca si faraonii se ingropau cu admiratori cu tot. Cand ma gandesc la toti acesti oameni pe care comunismul (organizat de ei) nu ii lasa sa isi desfasoare credinta in intreaga ei splendoare, imi dau de-a dreptul lacrimile. Mai sunt, desigur, si Voiculescu, si Iliescu, si Traian Basescu, care si ei fac ce pot. Cel din urma i-a decernat patriarhului Steaua Romaniei post-mortem. Dar raposatul avea deja decoratii de la alti presedinti, si a decora mortii nu are nici un sens. Plus, momentul nu e bine ales, mai e un an pana la alegeri, si lumea risca sa uite, daca nu vine vreun consilier cu ideea salvatoare sa i se mai dea una la pomenirea de un an. Alt crestin de circumstanta, Rasvan Popescu de la CNA, s-a trezit si el sa interzica emisiunile de divertisment in ziua inmormantarii. Poate nu a aflat ca divertismentul principal e chiar succesiunea patriarhului, la care se va duce o competitie strasnica intre alte personaje cu dosar, unii mai luminati, altii mai din topor, si care va fi prezentata de presa noastra crestina cu avantul epic si vocabularul cu care ne sunt descrisi sotul Romanitei impuscand infractorul sau liceanul Bogdan sarind de pe balconul iubitei sale. Sa interzica asta CNA, daca poate! Raposatul patriarh s-a cait cu ceva vreme inainte de a muri, a recunoscut ca ii pare rau ca nu a protestat cand Ceausescu demola biserici (cum au facut-o cativa intelectuali). Cum dosarele CNSAS la asemenea personaje considerate si dupa moarte bune de muls de catre oamenii politici nu le vom vedea pe lumea asta, nu ne ramane decat sa presupunem ca ele sunt cunoscute pe lumea cealalta si Dumnezeu va judeca in cunostinta de cauza. Toti suntem pacatosi, deci nu ne ramane decat sa speram ca o sa il ierte. In conceptia pe care o impartasea si raposatul, Dumnezeu nu ne judeca oricum dupa fapte, de asta in lumea ortodoxa nu prea renteaza sa fii bun, ci numai dupa credinta. Eu, care, adolescenta, l-am auzit pe patriarh proslavindu-l pe Ceausescu, l-am gasit si atunci plin de credinta. Credinta numarul unu l-a ajutat sa strabata cu brio comunismul si tranzitia. Cu credinta numarul doi e de sperat ca se va descurca pe lumea cealalta. E grozava lumea asta ortodoxa de dupa comunism, la care s-a ajuns la o asemenea coabitare armonioasa a credintelor, si nu pot intelege de ce membrii altor confesiuni nu le lasa balta si nu o imbratiseaza pe a noastra, care e atat de avantajoasa. Alina Mungiu-Pippidi este presedinte fondator al SAR si cercetator asociat al Colegiului St. Antonys din Oxford |
Mmm, bun articol. Tipa e inteligentä ca de cele mai multe ori, si-n linii mari are dreptate (n-o sä iau acum la puricat vreo douä trei argmente minore care cred cä ar invita la discutii). Toti au uitat total cä Teoctist a fost politruc încä de prin 1947, si mai ales trocul din 1990, când Iliescu l-a repus în scaun cu conditia sä facä din B.O.R. instrument electoral fesenist. Pe tot parcursul carierei personajul o cochetat constant cu simonia. ASTA e cel mai important.
|
Excelent articol. 11/10 Se stie ca PF a ars-o la greu cu Ceausescu si cu securitatea. Ma scarbesc colajele de stiri cu chenar negru, muzica funebra si politicieni care plang la catafalc. In romanica media de varsta la barbati e de 56 de ani (in continua scadere). PF avea 92.
Ce ma mai scarbeste e fostul ministru al culturii, R. Teodorescu care manca rahat cu polonicul pe realitatea tv (la un moment dat mima si un fel de lacrimele timide) cum a salvat de la demolare Teoctist bisericile din Bucuresti. Cica a vrut Ceausescu sa darame cladirile Patriarhiei si sa mute institutia in locul fostei manastiri Vacaresti (care fusese si ea demolata), PF a tras toate sforile posibile (adica a intervenit pe la securistii din anturajul lui Ceausescu) s-o transforme in laborator al Universitatii Teologice deorece era prin lege stipulat ca orice facultate sa aiba laborator. Si astfel PF si-a salvat sediul. Aplauze ! |
All times are GMT +2. The time now is 12:11. |