![]() |
Bv:):D k sa vedem:
Se duc doi prieteni la un han si camera costa 30 lei. Dau fiecare 15 lei si apoi hangiul isi aminteste ca camera pe care le-a dat-o costa doar 25 lei. I-a dat la un baiat restul sa se duca sa le dea celor doi prieteni. Baiatul isi pastreaza 3 lei ca zice ca nu o sa-i poata imparti si le da la fiecare cate 1 leu. Astfel cei doi au dat cate 14 lei deci 28 lei si cu 3 pe care i-a luat baiatul 31. De unde a aparut un leu ? |
3 pe care i-a luat baiatul,2 pe care i-au primit inapoi si 25 pe care i-au platit,sunt 30.Au dat fiecare cate 12,5 nu cate 14,nu stiu de unde ai scos asta cu 14:">
|
Originally Posted by White1:
|
|
Nu am vrut sa ma leg de greselile gramaticale.Raule!:P
|
|
Imi pare rau,da glumeam si eu,la fel cum ai facut si tu.Sper ca nu a mai fost:un om mort pe o campie,alaturi de el un rucsac.Cum a murit omul?(nu a fost ucis,nu a facut infarct,exista o singura explicatie logica)
|
Asta o am dintr-o carte :P teste de logica:P
|
Stie cineva sa o rezolve:-?:(
|
O stiu.... mi-a mai zis-o cineva.... a cazut din balon si nu s-a deschis parasuta sau ceva de genu. oricum rucsacul e parasuta
|
S'a sinucis :)) |
nu, e vb despre un parasutist caruia nu i s-a deschis parasuta.
|
Corect,III.Desigur,se putea sa fie si un parasutist sinucigas:P
|
Ceva de genu asta mi-a dat la examenul de pce :))
Exista 5 case fiecare de alta culoare. In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate. Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasi animal de casa. Se dau urmatoarele: a.Britanicul locuieste in casa rosie b.Suedezul are un caine c.Danezul bea cu placere ceai d.Casa verde se afla in stanga casei albe e.Locatarul casei verzi bea cafea f.Persoana care fumeaza Pall mall are o pasare g.Locatarul casei din mijloc bea lapte h.Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill i.Norvegianul locuieste in prima casa j.Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica k.Locatarul care are un cal locuiste langa cel care fumeaza Dunhill l.Fumatorul de Winfield bea bere m.Norvegianul locuieste langa casa albastra n.Germanul fumeaza Rothmans o.Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa Cine are acvariul cu pesti? |
Damn,la asta trebuie sa gandesti:)) Desi ar fi mai simplu sa pui 5 posturi cu cate un raspuns>:)
|
M-am gandit sa o pun toata ;))
|
E celebrul test al lui Einstein.
|
:)) L-a dat proful meu de pce in examen :)). In loc sa dea ce-am invtat la obiectul PCE el a dat prostii o multime de exercitii de logica sa-si bata joc de noi :)). Idiotul tot am picat la el la examen >:)
|
Acvariul cu pesti il are acel cineva care nu are nici cal,nici pisica,nici pasare nici caine:D
|
da :D
|
Da?Atat?
|
Cine e persoana? Mi-e mi-a iesit germanul:-?
|
Credeam ca tu stii:)) Eu am pus reply-ul ala in gluma.Anyway...sper ca asta nu ati auzit-o:o campie perfect plana,cu un singur copac(mar) in mijlocul ei.Dimineata in copac sunt doua mere.Seara in copac nu sunt mere,pe jos nu sunt mere.Ce s-a intamplat cu merele?(nu a trecut nimeni pe acolo)
|
:-? sigur nu a fost nimeni :)) ?
|
Jur!:P
|
Nici macar un uragan, ceva ? :))
|
Nici uragan,nici furtuna,era o vreme superba:P Acum sa nu ziceti ca au putrezit>:)
|
Aha, si ghicitoarea asta e chiar la propriu, adica pe bune ? Sau ar trebui sa ne gandim si la figurat :-? poate are ceva intelesuri ascunse :))
|
Nu,nu,e pe bune.E o explicatie simpla..dupa ce o gasesti:))
|
Le-au mancat viermii? :)) Desi ar trebui sa aiba un apetit cam mare...
|
Nici viermii,nici ciorile(si nu o sa fac o gluma rasista aici,hihi).
|
Merele sint tot acolo dar nu-i destula lumina sa se vada.
|
:)) Buna incercare.Fie ca se vad,fie ca nu,mere nu Sunt in copac,mere nu Sunt nici pe jos.Mai astept 30 de minute apoi o sa dau raspunsul.
|
Alta incercare :) Le-a mincat persoana care povesteste. Zici ca n-a trecut nimeni pe-acolo, dar el/ea era deja acolo.
|
De ce sa dai raspuns asa devreme? Abia a trecut o ora de cand ai pus... mai lasa acolo chiar si cateva zile...daca se uite de ea si nu raspunde nimeni atunci sa dai raspunsul :P
La aia a lui Einstein mi-a iesit si mie tot germanul. |
Ok,ma gandeam ca v-ati saturat de ea.Nu a mancat nimeni din mere.Sunt intregi,dar mere nu sunt nici in copac,mere nu sunt nici pe jos:)) Am zis ca nu a trecut nimeni pe acolo doar ca sa elimin un posibil raspuns gresit,nu are legatura cu rezolvarea.
|
Un fulger a ars copacul cu tot cu mere? :P
|
Merele sunt intacte.Doar ca "mere nu sunt nici in copac,mere nu sunt nici pe jos".Incepe sa ma enerveze si pe mine:))
|
White, exista o interventie umana asupra merelor? De ex: nu sint in copac, nu sint pe jos, sint in plasa mea :))
|
Nici un fel de interventie..umana:P Pur si simplu mere nu sunt nici pe pamant,mere nu sunt nici in copac:P (te-ai apropiat usor de raspuns)
|
hmmmm in copac cred ca se refera in interiorul copacului ??? intr-o scorbura??? merele sunt atarnate pe o creanga... :-/
|
Sunt in floare merele. Adica nu au iesit inca dintre petale.
|
Felicitari!! Ati gresit amandoi:))
|
Poftim, au cazut pe acoperisul cotetului merele, e bine asa? :))
|
Sunt intr-o galeata sau lada care e si ea pe acolo.
|
Care cotet?Nu exista nici o cladire ori orice alt obiect.Sunt doar doua mere,un copac si pamantul de subt ele:P
|
au cazut intr-un musuroi din ala, gaura in pamant facuta de animale din alea subpamantene.
|
Au cazut pe o pinza de paianjan :D
|
ana are mereeeeee ana are mereeeeeeee
|
Acuma ar fi fain sa sufar un accident mortal si sa va las cu dilema nerezolvata:))
|
All times are GMT +2. The time now is 03:49. |