![]() |
Criticile de genul asta sunt binevenite. Mai ales ca sunt obiective.
Al doilea desen a fost stricat de o profesoara stupida, care a crezut prima data ca reprezinta o casa deformata. Saraca!:( Al treilea e o incercare nereusita sa copiez in creion un tablou al lui Darascu. Multumesc pentru critici! Sper ca urmatoarea data cand mai pun un desen sa ai mai putine.:) |
incearca sa il copiezi in carbune...;)
carbunele e mult mai misto si ofera mult mai multe posiblitati... sper totusi ca nu am fost prea dura... si sper ca nu te-am speriat si o sa mai postezi pe aici...:) |
Daca e vorba de obiectivitate, am sa spun si eu ceva. Libelulo, eu sper sa nu te superi. Te-am felicitat pentru initiativa, dar din cate am vazut, desenele pe care le-ai expus spre vanzare nu sunt cu mult peste ceea ce a desenat Kramer. De fapt ce a facut Kramer imi place mai mult, ale tale au un iz de kistch, si sunt demne de a le tine in portofoliul cu studii, cu incercari. Eu zic ca te pricepi mult mai bine la pictura, insa ti-as sugera sa studiezi mult desenul daca-ti place, pentru ca nu stai bine la capitolul asta :).
le: Era sa uit. Pentru Kramer ar fi bine daca ar continua sa deseneze cu creionul, nu cu carbunele. Imo, cel mai bine te inveti sa desenezi cu creionul. Abia dupa o vreme, dupa ce ai invatat ce inseamna desenul si ai invatat sa-l stapanesti cat-de-cat, e recomandat sa incerci si carbunele. Nu e nevoie de pripa in desen, iar pasii nu trebuie sariti. Acelasi lucru ti l-as recomanda si tie, libe. |
wooowwww, Rapture, you are so... >:)
i like that. si chiar daca mi s-a strans putin inima, trebuie sa recunosc ca ai dreptate si nu esti prima care imi face astfel de observatii... oricum, in curand o sa incep si cursurile de desen... si o sa ma perfectionez. multumesc pentru sfaturi. you are sweet.:"> |
E o contradictie intre evil si sweet, presupun ca-s paradoxala :)).
E adevarat ca uneori criticele sunt ca un pumn sub centura, am avut si eu parte de ele in viata reala, dar am ajuns sa le apreciez mai mult decat orice chiar daca pe moment ma descurajeaza ca naiba. Pana la urma, critica sincera este un impuls, daca nu aveam parte de ea, nu evoluam. Dupa cum mi-a spus al meu profesor cand a vazut ca am ambitie: "Eu nu iti voi spune niciodata ce ai facut bine intr-un un desen, eu iti voi spune numai greselile. De laudat sa te laude altii, eu doar te voi corecta". Din cand in cand mai scapa si laude, fapt care linisteste. Oricum, imi pare rau ca au fost elevi (putin, ce-i drept) care au ajuns sa-l deteste pentru critica lui. Zilele astea m-am hotarat sa ma apuc de studiat fiecare centimetru din corpul uman, vreau sa lucrez profesional. Pana acum am facut numai ochiul: 1 2 3 4 |
Originally Posted by Rapture:
Desenele tale imi amintesc de cartile cu anatomie din anu 1. |
^ Ai facut facultate a de arte- grafica? :O
Si app, eu fac dupa niste carti de anatomie, iar dupa ce studiez putin, incerc sa fac singura partea pe care am studiat-o si sa-mi notez ce-i important. |
Originally Posted by Rapture:
Sunt la medicina anu 4 acum. |
A, numai ca eu fac studiu dupa anatomie artistica :D.
|
Originally Posted by Cristina_:
Unde? |
Originally Posted by ghost90:
Cluj |
No ca suntem colegi,cu infima diferenta ca sunt doar in anul 2 :)
|
Stoma sau MG? |
Stoma :D
|
:)) Bafta la examene .Nu stiu cum este la voi dar anu 2 la noi a fost cel mai usor pana acum. |
Am o restanta da' is la buget...deocamdata oricum :D
|
|
Rapture, foarte foarte frumoase desenele... :) Sa mai postezi cateva - imi mai relaxez si eu celulele cu con si cu bastonas :D
|
As posta si eu dar din pacate n-am cum ca nu am scanner si nici cu ce sa pozez desenele.Nici nu am mai avut timp sa desenez in ultimul timp,de fapt sa reinvat sa desenez:))
|
Multumesc, Anna. :)
Ceva nou : ![]() |
M-am gandit sa postez ultimul desen poate reinvie topicul asta daca isi mai face cineva curaj sa-si arate desenele.
Original ![]() Digital painting Replica ![]() Schitat si facut in acrilice dupa.A iesit mai deschis pentru ca tineam poza originala marita tot timpul si se deschideau culorile ca sa nu mai zic ca tubul de alb mi s-a terminat si n-am cum sa-l fac mai intunecat deocamdata. Originalul nu e al meu si nici nu stiu al cui e,ca i-as da un big up pe deviantart. |
nicely done!!! ochiometric sau cu cadrane?
|
Totul e din ochi.:P
Cand mai fac rost de un tub de alb cred ca-l fac mai intunecat ca originalul. Pentru un incepator in pictura eu zic ca mi-a iesit foarte bine.In afara de asta am mai facut vreo 3 picturi,tot cu supereroi.As putea sa le postez si pe alea. |
![]() La asta am trisat pentru ca pierdusem deja o ora la un desen unde nu puteam sa imbin cum trebuie culorile si pierdeam timpul asa ca am luat foaia,am pus-o pe ecranul de la laptop si am tras conturul fetei si al corpului dupa care am inceput sa adaug detaliile si sa-l pictez.Am stat 5 ore ca sa-l termin,pana am inceput sa prind care-i treaba cu imbinatul.As zice ca seamana cam 80% cu originalul. |
a iesit chiar bine Kriss !!! Keep going ;)
|
Ce a inceput ca un simplu exercitiu de facut umbre,mai exact mapping in engleza,s-a transformat in asta. M-am mirat ca a iesit asa de bine si nici macar n-am masurat din creion.
Cu ocazia asta mi-am dezvaluit si identitatea pe aici.Damn,now everybody knows I'm Batman!X( ![]() |
De Niro in Godfather II.In afara de cateva schimbari minore la maxilar fata de poza originala eu sunt multumit de rezultatul final.
![]() |
God damn it, boy! u really want to impress girls :P
Ti-a iesit nemaipomenit, imi plac cutele vestonului si cuta de pe pleoapa dreapta, la stanga nu pare naturala. Mana aia nu e cam...manuta?:-? in rest, seems perfect :D |
Originally Posted by Pepper:
![]() Te las pe tine sa decizi,pozitia nu e exact la fel ca in poza originala dar eu zic ca in proportie de 80-85% a iesit cam la fel.N-as mai vrea sa mai corectez anumite lucruri pentru ca mi-e frica sa nu-l stric de tot si sa las urme. Oricum asta a fost un fel de experiment sa vad daca-mi ies still-uri din filme.Eu unul sunt multumit si in curand o sa mai urmeze scene din filme celebre pe care vreau sa le fac numai in creion.Cu putin noroc poate reusesc sa vand cateva din ele daca ies cum trebuie.:P |
K-K, fata ti-a iesit foarte bine, mina mai putin, dar e o pozitie destul de dificila. Ar mai fi luminile si umbrele, chiar daca desenul tau urmareste portiunile mai intunecate si mai luminoase ale fetei, totusi lipseste luminozitatea aia din poza intitiala. Dar, eu zic ca inceputul e excelent si pina la urma o sa-ti iasa ce vrei.
|
De vina e si aparatul digital,pozele in realitate arata mai bine.A fost prima oara cand am creionat toata fata si dupa aia am sters cu guma portiunile care trebuiau sa fie luminate.Sper ca urmatorul sa iasa mai bine.
|
Mie imi place ce ti-a iesit, se pare ca ai talent. Daca il vei cultiva, iti va iesi ce vrei, cum a spus si anemona.
Totusi, cred ca ar fi de foarte mare folos un sistem de referinta, iar din cauza lipsei lui, gura desenata de tine nu sta pe acelasi plan cu nasul si ochii, adica desi ele sunt putin inclinate, ea este in pozitie dreapta...plus ca urechea este plasata cam jos. In orice caz, este un inceput chiar bun, bravo! Studii cat-de-cat recente: Primul autoportret David Moise Autoportret, din nou Compozitie inca una |
Multumesc,Rapture! Cred ca va trebui sa fiu mai atent si intradevar,la cel care-l fac acum am luat niste masuratori,pentru ca nu pot face chiar totul din ochi.
Dupa ce mi-au atras atentia Pepper si Ana despre mana,mi s-a spus si pe conceptart.org ca am tendinta sa fac mainile cam mici.:)) Multumesc pentru sfaturi,o sa tin cont la urmatoarele desene. P.S: N-ar strica ceva mai mult detaliu in studiile tale,just saying. |
Sunt studii prin care urmaresc o forma generala, un volum, sau un schelet compozitional, prin care incerc sa invat, nu e nevoie de detalii.
|
![]() Yippee ki-yay, motherfucker! Nici nu stiu de ce sunt mai multumit,de faptul ca l-am terminat in sfarsit dupa vreo 2 saptamani sau ca mi-a iesit asa de bine.:)) In orice caz,portretul asta ii este dedicat Malombrei,tinand cont cat de mult ii "place" Die Hard.=)) |
felicitari, Kriss! e mare lucru sa te nasti cu o anume inclinatie artistica. esti un norocos!
|
Originally Posted by rvn:
Multumesc! Era mare lucru daca ma trezeam la realitate de cand eram in liceu,dar presupun ca mai bine mai tarziu decat niciodata.:)) Cred ca e genetic talentul,pentru ca bunica-miu invatase singur sa picteze tablouri,mama la fel stie sa deseneze destul de ok pentru o persoana care n-a studiat niciodata si acum eu care ma chinui sa mentin traditia autodidacticismului in familie.:)) Mai e mult pana departe dar cred ca sunt pe drumul cel bun. |
E si mai greu cu autodidacticismul pentru ca trebuie sa te fortezi sa intri in rutina aia care se instaleaza destul de usor pentru cei care merg la cursuri.
Cand nu-ti iese ceva,n-ai la cine sa apelezi,deci trebuie sa afli singur raspunsul si asta poate duce la anumite lucruri inovatoare in abordarea unui anumit subiect.:D |
imi pare rau ca am scris si apoi sters mesajul anterior. nu stiu de ce am facut-o. impuls de moment. m-am gandit ca era o doza de "superioritate atotstiutoare" in el, cand, de fapt, eu nu sunt nici pe departe, in postura de a aprecia talentul artistic al cuiva, decat ca o umila admiratoare.
|
![]() It's alive! Igor,it's alive!:)) Spre rusinea mea,inca n-am vazut filmul lui James Whale.:-S |
uimitor! nu pot decat sa-ti admir desenele si sa te invidiez pentru bucuria si placerea (pe care sunt sigura ca le simti) atunci cand faci lucrul acesta. sincer, nu cred ca e greu de ghicit cum arata fata ta dupa ce faci ultimele tuse...
|
pot să-l folosesc drept avatar? nu vreau să încalc drepturi de autor. e absolut magnific...sau ceva.
|
Multumesc rvn! E intradevar o placere imensa cand ma uit la desenul terminat si sunt multumit de felul in care a iesit,ba mai mult,a ajuns sa ma sperie cat de realiste par,parca-s gata sa sara de pe foaie.
E treaba migaloasa la portretele astea si sincer nu as pierde atata timp sa le fac daca nu aveam de gand sa le vand cand ar trebui sa-mi petrec majoritatea timpului pe studii. Daca o sa le vrea cineva,ramane de vazut in curand cand o sa-mi dau seama daca mai continui sa le fac sau ma axez doar pe studiat.:-S |
Originally Posted by chuckyfan:
Cred ca de fapt Universal Pictures detin drepturile de autor ale pozei dar nu am de ce sa ma supar daca o folosesti ca avatar.:D |
bravo domnu kriss. trebuie sa recunosc , dar da! le ai, si le ai al dracu de bine. cate berici trebuie sa dau sa imi faci un desen care sa il pun la avatar? :D :D :D :D
|
Originally Posted by iiii:
Fuck beer,show me the money ! Mersi pentru compliment iiii,discutam despre desen prin pm.:P |
I like it too, Kriss, bravo! Am o singura rugaminte la tine: watch the damn movie! Poate iti vei aprecia si mai mult opera :)
|
O sa-l vad zilele astea,am scos si dvdrip la film atunci cand ma ocupam cu un prieten de asa ceva.
Stati pe aproape ca mai vine unul in urmatoarele zile.B-) |
Am mai terminat o bucata si aici e procesul
Before: ![]() After: ![]() Poza nu-i face destula dreptate desenului,care in realitate arata mai bine.Va trebui sa-l duc la scanat ca sa se apropie de calitatea reala.:P |
kriiiiss, acuma am văzut dedicaţia. mersi, mamă, mersi! nici nu ştiu ce mi-aş pute dori mai mult de la viaţă, poate numai pe willis însuşi, here and NOW !
arată bine desenele, but u've heard that before, haven't ya? |
All times are GMT +2. The time now is 15:07. |