![]() |
schimbare de macaz: Clint Eastwood pentru regie ºi Best Film. Sãracu Marty... cred cã o sã facã atac de apoplexie. chiar mã aºteptam sã-i dea pentru regie, doar de milã, nu de altceva.
|
surprize surprize
:shock: :? :o |
Danny, le-ai nimerit pe toate mai putin una!!
Ce dezamagire, Million Dollar Baby sa ia best picture... Si ce-am mai cascat la filmul asta.... Ma bucur imens pentru Mar Adentro though. |
well, as I said..cea mai slaba editie din ultimii ani, de la filmele aflate in competitie pina la spectacol si organziare, mai tare a fost Golden Globe..;
montaje-evocari banale, chris rock subtire, beyonce trei numere, (pentru cate "numere"?)...problemele tehnice cu microfoane si fluiditatea showului, nominalizatii de mina a doua primind premiile "in parcare" , vorba prezentatorului, prezentari sau prezente de spirit neinspirate, coafuri saumachiaje stridente: scalet johanson, johnny depp sau natalie porter; prezente luminoase: Kate Winslet si Cate Blanchet; si diCaprio si Scorsese..ca prezentatori; pacat de Marty, dar la o asemenea editie nici nu se merita zau, laolalta cu toti amatorii si neavenitii... :P |
ce inseamna gusturile diferite. mie mi s-a parut unul din cele mai reusite show-uri din ultimii ani. chris rock poate nu a fost cat de sharp m-as fi asteptat dar tot a fost mai bun decat crystal si goldberg de care ma saturasem, outfit-urile actorilor mi s-au parut ok si nu mi-au mai creeat repulsie cum facea paltrow cand aparuse sa-si ia oscaru pt shakespeare in love, discursurile de acceptare au fost toate ok (cu un minus pt swank care cam lungit-o) si nici unul nu a dat-o in penibil.
cat despre premiile in sine, trist rau (tineam cu aviatorul). din nou, celebrul tembelism al academiei s-a dat in spectacol, folosind premiile pentru scenarii, doar ca premii de consolare. iar premiile best movie le dau pe dos rau. anul trecut cand trebuia sa ia filmele mici (ori lost in translation or mystic) a luat epic-ul iar anul asta a luat filmul mic. in fine,... o sa ma uit p postul meu mai vechi si o sa vad cate am pronosticat bine si updatez aici. p.s. : cat de naspa sa iti prezinte un premiu natalie portman si tu sa fii gay. update : 14/24 am nimerit. am fost pe faza la toate cele importante mai putin pt sup actress unde zisesem atunci virginia madsen. |
OSCAR WINNER FOR BEST FILM 2005
WINNER: Million Dollar Baby NOMINEES: The Aviator, Finding Neverland, Million Dollar Baby, Ray, Sideways? OSCAR WINNER FOR BEST ACTOR 2005 WINNER:amie Foxx (Ray) NOMINEES: Don Cheadle (Hotel Rwanda), Johnny Depp (Finding Neverland), Leonardo DiCaprio (The Aviator), Clint Eastwood (Million Dollar Baby), Jamie Foxx (Ray) OSCAR WINNER FOR BEST DIRECTOR 2005 WINNER:Clint Eastwood (Million Dollar Baby) NOMINEES: Martin Scorsese (The Aviator),Clint Eastwood (Million Dollar Baby), Taylor Hackford (Ray), Alexander Payne (Sideways), Mike Leigh (Vera Drake) OSCAR WINNER FOR BEST ACTRESS 2005 WINNER:Hilary Swank (Million Dollar Baby) NOMINEES: Annette Bening (Being Julia), Catalina Sandino Moreno (Maria Full Of Grace), Imelda Staunton (Vera Drake), Hilary Swank (Million Dollar Baby), Kate Winslet (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind) OSCAR WINNER FOR BEST SUPPORTING ACTRESS 2005 WINNER: Cate Blanchett (The Aviator), NOMINEES: Cate Blanchett (The Aviator), Laura Linney (Kinsey), Virginia Madsen (Sideways), Sophie Okenodo (Hotel Rwanda), Natalie Portman (Closer) OSCAR WINNER FOR BEST FOREIGN LANGUAGE FILM 2005 WINNER:The Sea Inside NOMINEES: It Is In Heaven, The Chorus, Downfall, The Sea Inside, Yesterday OSCAR NOMINEES FOR BEST MAKEUP 2005 WINNER:Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events NOMINEES: Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, The Passion Of The Christ, The Sea Inside OSCAR WINNER FOR BEST MUSIC (SCORE) 2005 WINNER:Finding Neverland, NOMINEES: Finding Neverland, Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, The Passion Of The Christ, The Village OSCAR WINNER FOR BEST MUSIC (SONG) 2005 WINNER:The Motorcycle Diaries NOMINEES: Accidentally in love, SHREK 2, Al otro lado del Rio, The Motorcycle Diaries, Believe, The Polar Express, Learn to be lonely, The Phantom Of The Opera, Look to your path, The Chorus OSCAR WINNER FOR BEST SHORT FILM (ANIMATED) 2005 WINNER:Ryan NOMINEES: Birthday Boy, Gopher Broke, Guard Dog, Lorenzo, Ryan OSCAR WINNER FOR BEST SHORT FILM (LIVE ACTION) 2005 WINNER:Wasp NOMINEES: Everything In This Country Must, Little Terrorist, 7:35 In The Morning, Two Cars, One Night, Wasp OSCAR WINNER FOR BEST SOUND EDITING 2005 WINNER:Incredibles NOMINEES: The Incredibles, The Polar Express, Spider-Man 2 OSCAR WINNER FOR BEST SOUND MIXING 2005 WINNER:Ray NOMINEES: The Aviator, The Polar Express, The Incredibles, Ray, Spider-Man 2 OSCAR WINNER FOR BEST VISUAL EFFECTS 2005 WINNER:Spider-Man 2 NOMINEES: Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, I, Robot, Spider-Man 2 OSCAR WINNER FOR BEST SUPPORTING ACTOR 2005 WINNER:Morgan Freeman (Million Dollar Baby) NOMINEES: Alan Alda (The Aviator), Thomas Haden Church (Sideways), Jamie Foxx (Collateral), Morgan Freeman (Million Dollar Baby), Clive Owen (Closer) OSCAR WINNER FOR BEST ORIGINAL SCREENPLAY 2005 WINNER:Eternal Sunshine Of The Spotless Mind NOMINEES: The Aviator, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Hotel Rwanda, The Incredibles, Vera Drake OSCAR WINNER FOR BEST ADAPTED SCREENPLAY2005 WINNER: Sideways NOMINEES: Before Sunset, Finding Neverland, Million Dollar Baby, The Motorcycle Diaries, Sideways OSCAR WINNER FOR BEST ANIMATED FEATURE FILM 2005 WINNER:The Incredibles, NOMINEES: The Incredibles, Shark Tale, Shrek 2 OSCAR NOMINEES FOR BEST ART DIRECTION 2005 WINNER: The Aviator, NOMINEES: The Aviator, Finding Neverland, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, The Phantom Of The Opera, A Very Long Engagement OSCAR WINNER FOR BEST CINEMATOGRAPHY 2005 WINNER:The Aviator NOMINEES: The Aviator, House Of Flying Daggers, The Passion Of The Christ, The Phantom Of The Opera, A Very Long Engagement OSCAR WINNER FOR BEST COSTUME DESIGN 2005 WINNER:The Aviator, NOMINEES: The Aviator, Finding Neverland, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, Ray, Troy OSCAR WINNER FOR BEST DOCUMENTARY FEATURE 2005 WINNER:Born Into Brothels NOMINEES: Born Into Brothels, The Story Of The Weeping Camel, Super Size Me, Tupac: Resurrection, Twist Of Faith OSCAR WINNER FOR BEST DOCUMENTARY, SHORT SUBJECT2005 WINNER:Mighty Times: The Children's March NOMINEES: Autism Is A World, The Children Of Leningradsky, Hardwood, Mighty Times: The Children's March, Sister Rose's Passion OSCAR NOMINEES FOR BEST FILM EDITING 2005 WINNER:The Aviator NOMINEES: The Aviator, Collateral, Finding Neverland, Million Dollar Baby, Ray |
-anu trecut nu i-au dat lui Clint ptr Mystic River era normal sa ii dea anu asta ...
-ma bucur pentru Jamie Foxx si Cate Blanchett -imi pare rau de Scorsese - o sa ii dea si lui in 2006 asta daca mai face vreun film demn de OSCAR ... se zvonea ca nu va mai face filme pentru Oscar-uri ... daca nu ia cu AVIATOR. - imi mai pare rau ptr Kate Winslet sau Catalina Moreno in Maria Full Of Grace - ma mai bucur pentru Incredibles, Eternal sunshine si ptr Spidey cuz i hate Harry Potter ... cam atat ... astept mai multe detalii despre ceremonia in sine... |
este primul an din multi (cei care or sa vina) cind NU am facut pronosticuri, nu m-am uitat, nu m-au interesat ceremonia si/sau premiile...
ce sens are sa vezi daca gusturile tale coincid - fereasca dzeu! - cu ale dinozaurilor de la academie? care e relevanta? ai putea la fel de bine sa dai cu zarul... ;) oricum, singurul lucru de sperat din toata supa asta dietetica este ca nea clint sa traga pe dreapta si sa ne scuteasca de filmele lui! sa-si puna frumos statuetele deasupra seminelui si sa se uite la ele, cu ochii-mpaienjeniti de emotie, all day long - f.u.c.k., iata o cariera spectaculoasa: cine ar fi crezut, back in the 60's, ca actorasul cu fizic si-atit o sa ajunga sa fie luat in serios ca regizor peste 40 de ani??? a "evoluat" eastwood, sau au scazut standardele? both, perhaps? da, c.e. a evoluat - dar nu indeajuns incit sa ne fie vindut ca the best thing around! un tip total lipsit de umor: din clipa in care-i vezi mutra de pergament shifonat, stii ca-n secunda urmatoare o sa casti... filmele lui ii seamana leit :sleep: |
Hmm... Demult nu am mai dormit atat de bine in "dimineata" OSCAR-urilor. Vreau sa multumesc PRO TV-ului (care e naspa) si ASTRAL-ului (care a scos Pro7 din grila de programe)... However, daca nu pot comenta (inca!) ceremonia, macar premiile in sine.
First of all, eu tineam cu "Aviatorul" - si asa nevazand decat cateva dintre filmele nominalizate la categoriile importante. "Million Dollar Baby" nu mi-a trecut prim mana si nici nu ma grabesc sa pun mana pe el. OSCAR or no OSCAR, filmu' tot naspa pare... Scorsese got screwed... And so got John Williams... :D Macar au fost cateva premii date pe merit: Blanchett, montaj si imagine pentru "The Aviator", "The Incredibles" pentru efecte sonore si film de animatie, "Mar adentro" si "Spider-Man 2" pentru efecte speciale. Despre Jamie Foxx nu stiu ce sa spun. A facut un rol exceptional in "Ray", dar parea mea este ca DiCaprio a jucat mult mai bine in "Aviator"... De fapt, mie Jim Carrey in ESOTSM mi s-a parut mai bun decat Foxx in "Ray". Si, ca veni vorba, in sfarsit primeste Kaufmann un premiu pentru scenariu. Asta pare cel mai meritat dintre toate. |
nu am precizat in postul de mai sus, dar si eu ma bucur pt blanchett. in acelasi timp imi pare rau pt dicaprio. l-am luat eu la misto atatia ani dar azi dimineata cand aparuse charlize theron chiar ii tineam pumnii. oh well :(
dar cel mai rau imi pare pt scorsese....o sa mai treaca ceva timp pana la o nominalizare.urmatorul film e departed, si desi marcheaza revenirea lui la gangsteri, desi suna bine si desi are o distributie criminala, in acelasi timp e un remake si astea nu merg bine la academie. dar ce mai conteaza. eastwood are 4 oscaruri :shock: si pt ce? un western slabutz si o drama in nota celor premiate prin anii 80 (terms of endearment, ordinary people, etc). interesant e ca anul trecut mystic-ul imi placuse si tineam cu el. p*** mea |
Singurul moment care merita vazut a fost al lui Robin Williams.
|
Originally Posted by Longshot:
Fiindca editia de anul acesta a trecut, imi permit sa o anticipez putin pe cea de anul viitor... Daca totul merge cum trebuie, Spielberg ar trebui sa se "intoarca" anul viitor, repetand performanta dibn '93, cand "Jurassic Park" si "Schindler's List" au curatat... Anul viitor ar putea fi vorba de "War of the Worlds" (care va lua pentru chestiile tehnice) si acel misterios proiect despre Olimpiada din '72 (care va lua... restul). Bineinteles, imi bazez aceste ultime afirmatii pe faptul logic recunoscut ca "Academia" e plina de evrei. :D Pe proiectul despre Olimpiada de la Munchen, care cica urmeaza a fi lansat in decembrie, scrie mare de tot FILM DE OSCAR... |
ufff.daca e lansat in decembrie sunt clare intentiile de oscar ale filmului.:(
"A chronicle of the 1972 Summer Olympics in Munich, Germany, where Israeli athletes were kidnapped by a group of Palestinian militants. Ultimately, 11 Israelis lost their lives in the tragedy" oh god, e clar... si mai e jarhead facut de sam mendes. programat prin noiembrie. si suna bine din plot outline-ul de pe imdb. dar nici macar nashul daca ar fi lansat acum nu cred ca ar putea concura cu 11 atleti din Israel omoratzi. :P |
However... pana cand filmul nu iese pe ecrane, prefer sa nu abprdez subiectul. S-ar putea sa iasa chiar bine. :) |
Martin Scorsese's The Aviator may have come away with the highest number of Oscars from the 77th Academy Awards, but there's no doubt about the big winner on the night: Clint Eastwood's Million Dollar Baby, which scooped Best Picture, Best Actress, Best Supporting Actor and Best Director – sending Scorsese home empty-handed. Again.
Restu' ciocu' mic, se filmeaza. |
In bulgara, te rog.
|
Originally Posted by Airlight:
|
iak !! eastwood DIN NOU pt regie !
ma rog, sa nu ma pripesc. eu n-am vazut inca 'million dollar baby', poate ca o fi ceva de capul lui (cucuiat). :P eram multumit cu gandul ca oscarul o sa-l ia 'the aviator', si (i, too !) dormeam linistit ! pana am auzit VESTEA ! adevarul e ca 'the aviator' ar fi meritat oscarul. spre deosebire de ultimii ani, acum chiar am avut niste filme de valoare ('sideways' si 'the aviator' - inca n-am vazut 'million dollar baby' si nici 'finding neverland'). anul trecut SA ZICEM ca au fost 'mystic'-ul si... cam atat ! deci... o sa caut, totusi, ceremonia inregistrata pe internet. :) 'the aviator' a primit cam ce-a meritat - alde imagine, montaj, sunet si nu mai stiu ce... l-as fi preferat totusi pe di caprio in locul lui foxx... ma bucur pt amenabar si al sau 'mar adentro', unul dintre preferatii mei la momentul respectiv... dus rece pt 'marty'... :( |
mie nu-mi place nici Scorsese, nici Eastwood, dar totusi dintre cei doi parca ar fi meritat Scorsese, macar pentru intreaga activitate daca nu pentru The Aviator... saracu' de el, cred ca a facut deja depresie...
|
bine, nu-mi faceam iluzii cu gusturile Academiei, dar nici chiar asa...
doi actori negri oscarizati? - simt asa niste palide pulsiuni rasiste :P acum varianta mea, care nu m-ar fi facut sa regret ca am nedormit cu Pro7 (vai, ce m-a enervat nemtoaica care facea interviuri pe carpeta rosie :w00t: ): cel mai bun film - The Aviator, regie - Martinash Scorsese, actor rol principal - Leonard DiCaprio. |
Originally Posted by herbert:
|
Vedeti ca azi este in reluare ceremonia pe Protv (direct in reluare, probabil truchiata si plina de gafe de traducere, dar totusi, pentru cei care n-au vazut...)
Eu m-am bucurat ca a castigat cate blanchett, pot sa zic ca a fost singura care merita fara dubii. Si Jamie Foxx merita, a avut Dicaprio ghinion ca s-au nimerit deodata, ca in alta companie lua si el pentru rolul lui howard hughes. Oricum e interesant ca ambii favoriti au interpretat personaje reale, desi in cazul lui Howard Hughes era loc de mai multa fantezie, ca in realitate nu se stiu prea multe despre cel adevarat... Mi-a placut si Morgan Freeman, rolul sau mi-a amintit de cel din "Shawshank Redemption". Cat despre film...eu as fi vrut Ray, ca a fost foarte placut de vazut, si daca ar fi sa revad vreunul din filmele nominalizate, el ar fi. MDB a fost deosebit de deprimant, dar totusi puternic. Mie mi-a placut foarte mult before sunset, l-ati vazut ? |
a, da am uitat sa spun : foarte enervanta tipa aia de la pro 7, n-o baga nimeni in seama si am mai si reusit sa enerveze cativa actori care altfel sunt simpatici !
|
Originally Posted by Movie_Maniac:
rolul lui morgan freeman e aproape identic cu cel din shawshank. mi s-a parut de rahat treaba. parca au vrut sa foloseasca succesul filmului ala in a-l face pe m$b mai oscarizabil. si am vazut amandoua filmele "before..." |
care e mai bun, primul sau al doilea? sau care e mai prost, ca nu mi-ai zis daca ti-au placut...
|
in arta, cu cit numarul votantilor este mai mare (vezi academia), cu atit relevanta premiului este mai mica!
kiar credeti ca 4000 de ciumetzi sint un criteriu valabil al valorii unui film?? |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
serios acum, ce criterii valabile si/sau valide de clasificare a filmelor avem la dispozitie? cunosc oameni care nu se uita la vreun film in cazul in care nu a primit vreun premiu la cine stie ce festival. Altii vad in nota de pe IMDb un criteriu absolut si sustin cu tarie faptul ca un film cu nota sub 6.5 este prost fara sa fi vazut trailerul macar. In timp, datorita popularitatii imense de care s-au bucurat, Oscarurile au inceput sa fie mai mult decat niste premii acordate unor regizori si actori. E vorba deja de declaratii politice (nu ma refer aici la chestii de genu' "Votati cu..."), confirmarea unor stari de fapt sau gravitatii unor situatii. PS: din cate stiu eu, in general cresterea numarului de oamenilor care "isi dau cu parerea" ajuta la cresterea gradului de obiectivitate al opiniei finale, nu? |
[originally posted on www.andreigheorghe.ro on Mon Feb 28, 2005 5:05 pm]
am stat si anu asta pana dimineata sa vad oscarurile. a dat Dumnezeu si nici un post romanesc n'a mai transmis in direct ºoul, o treaba foarte buna de altfel, pentru ca'n ultimii ani ma disperau la maxim nenii si tantile care incercau sa traduca live ceea ce se'ntampla acolo, de fiecare data iesind o varza de nedescris. oricum maine seara o sa fie pe pro tv un fel de rezumat, probabil subtitrat, ceea ce pare mult mai decent [astept totusi multe perle de traducere, vedem miercuri dimineata]. m'am uitat deci pe pro 7 si pe cnn la partea de red carpet, si zic asa: chris rock sub orice critica, a avut un monolog penibil din care reiesea ca eastwood e o Vedeta [as in adevarata, cu V mare etc], tobey maguire "just a boy in tights" iar jude law e enervant pentru ca apare in toate filmele pe care rock le'a vazut in ultimii patru ani. ce sa zic, robin williams a avut si el un monolog inainte de a prezenta premiul pentru cel mai bun film de animatie (the incredibles), si la ala chiar s'a si am ras. in schimb prima senzatie la poantele lui rock era de rasete din off, dar poate oi fi fost eu prea obosit. apoi acelasi rock intr'un Magic Johnson theater, intreband diversi niggaz daca au vazut million dollar baby, the aviator sau sideways, si ce film le'a placut cel mai mult in 2004. previzibil, nimeni nu le vazuse, iar printre alegerile lor se gaseau alien vs. predator, saw sau the chronicles of riddick. in plus, toata lumea vazuse white chicks, tuturor le placuse, ocazie pentru albert brooks sa spuna ca a vazut si million dollar baby, si the aviator, si sideways, dar white chicks este "the best ever". whatever. prezentarea mi s'a parut mai degraba fara stralucire, cateva gaselnite precum invitarea tuturor nominalizatilor pe scena la unele categorii sau acordarea unor premii direct in public fiind destul de nefericite. au fost chiar si ceva probleme tehnice care au generat momente de'a dreptul memorabile, de exemplu jeremy irons spunand "i hope they missed" cand de undeva s'a auzit o bubuitura infundata. in rest, million dollar baby a luat aproape tot ce era important, the aviator, desi cu mai multe premii, primind mai degraba trofee de mana a doua. pacat ca sideways n'a luat decat pentru cel mai bun scenariu adaptat, pacat ca eternal sunshine of the spotless mind n'a luat decat pentru scenariu original. kate winslet, pe care eu as fi vazut'o castigatoare, a fost batuta de hilary swank, care a avut un acceptance speech extra long si extra boring. jamie foxx a primit si el oscarul, mai degraba in numele lui ray charles, pentru ca performanta proprie nu justifica dupa mine nici macar nominalizarea. in schimb, cum stim, paul giamatti n'a fost nici macar nominalizat. morgan freeman si cate balnchett au luat premiile pentru roluri secundare, freeman fiind de departe cel mai sarmant personaj din kodak theater. cel mai bun film strain a fost mar adentro, de data asta o alegere cu care sunt total de acord, iar cel mai bun cantec a fost ales al otro lado del rio. de fapt aici a aparut si acceptance speech-ul care mi'a placut cel mai mult, jorge drexler cantand pur si simplu refrenul. destul de trist pana la urma ca asta a fost tot ce s'a gasit mai bun in materie de vorbaraie-dupa-marele-moment, dar, in alta ordine de idei, bine ca beyonce n'a luat nimic, desi avea 3 din 5 piese nominalizate. concluzii: o ceremonie deceptionanta pentru mine, si scorsese fara oscar in continuare. in afara de asta, nu s'a'ntamplat nimic important aseara, iar in 2006 e aproape imposibil sa fie un spectacol mai prost decat anul asta. |
Originally Posted by radu83:
nu, depinde si de cat de avizati sunt respectivii. americanii au acest gen de democratie labila - la ei, pana si cand esti acuzat de crima, tot de popor esti judecat. or, eu as prefera sa fiu judecat de 3 profesionisti decat de 12 indivizi luati din strada ! sa nu-mi spui ca, la cannes, de exemplu, o sa vedem in viitorul apropiat 1000 de mancatori de hot dogs dandu-si cu parerea ! |
@skank
:? beyonce doar a cantat melodiile, nu fusese nominalizata pt ele @movie maniac before sunset mi s-a parut mai bun, o parte si pt ca e mai scurt. oricat mi-ar placea dialogul lui linklater, ma plictisesc la un moment dat. |
@notorious
chestia asta cu poporul care se implica e specifica americanilor (neamurilor celtice & derivatele ca sa fim mai exacti). E intr-adevar stupida din punctul nostru de vedere, dar are si partile ei potential bune. E mai greu sa mituiesti 16 oameni de pe strada al caror nume nu il stii decat sa te duci cu "pachetelul" la un om care si-a organizat deja o adevarata industrie in domeniu. In plus, asa cetateanul de rand are iluzia ca se implica in actul de justitie, si simte ca are puterea in mana (Justitia este totusi una din puterile dintr-un stat democratic). Faptul ca majoritatea sint complet neinstruiti si pt a fi un avocat bun intr-o astfel de situatie trebuie mai intai sa fii un excelent psiholog reprezinta inevitabilul revers al medaliei. pentru a reveni la Oscaruri, trebuie mentionat faptul ca situatiile difera fundamental. Oamenii care isi dau cu parerea sint membrii Acaremiei Americane de Film, si se presupune ca au un dram de cultura cinematografica si sint oarecum in masura sa-si impuna punctul de vedere. Dupa cum ziceam, daca SE PRESUPUNE ca au o cultura cinematografica nu inseamna ca o si poseda, sau ca voteaza in concordanta cu ceea ce "simt" Problema cu ceea ce ar trebui sa fie Oscarurile si ceea ce sint este destul de delicata, si avand in vedere popularitatea acestor premii este inevitabil si un subiect controversat |
Originally Posted by radu83:
Sa nu-mi spuneti ca filmul a fost un act de cultura si de inovatie cinematografica.... In mod special, anul asta m-a ingretosat atitudinea unor fata de Scorsese, "saracu Marty, iar pleaca cu mana goala acasa". De parca ar fi un debutant si ratarea premiul i-ar cauza la lingurica. Pur si simplu nu merita Oscarul. Nu mai vorbesc de prim planurile alea cu looserii care par suprinsi si aplauda admirativ contracandidatii. Sa fim seriosi, stiau de acasa. |
Peste 15 minute (orele 23:30) puteti viziona Ceremonia de Decernare a Oscarurilor pe postul public de televiziune PROTV.
|
Oscarul ramane cel mai apreciat premiu de film... that's a fact.
ca acuma nu se mai dau premiile dupa merita, ci dupa succes la public, ca nu mai are vreo importanta valoarea ci faima, ca nu mai exista mari surprize ci ca totul se stie, asta e altceva. orice cineast isi doreste oscarul, macar asa, ca ornament peste semineu. in rest, toata festivitatea a ajuns sa fie ca o gradina zoologica... lumea vine ca sa fie vazuta, poporul se uita ca sa-i vada. gata. punct. |
Robin Williams este prea tare ... nu am cuvinte.
Pentru toti rasistii pe care i-am cunoscut (din pacate) si pentru toti cei care judecati negrii si catalogati drept actori slash rapperi de mana a7a - Jamie Foxx v-a dat la muie cu galeata ... Enjoy ... In afara de aceste highlight-uri ale noptii decernarea a fost de toata jena... Bring on the Mtv Movie Awards ... |
Am vazut si eu rezumatul pe pro tv (stiam ca nu merita sa stau treaz sa le vad la nemti). Penibili, ca de fiecare data. Multe mame, bunici, copii, cantecele si un Banderas "solist". :sick:
|
stie cineva cine a luat zmeura?
|
catwoman, halle berry, bush, rumsfeld & b. spears. lista completa de la razzies pe http://www.cnn.com/2005/SHOWBIZ/Movi...eut/index.html
|
evident ca nominalizati erau compozitorii, dar donshoara knowles ar fi avut numai de castigat daca se'ntampla cumva sa ia una din melodiile cantate de ea la ceremonie. si pana la urma doar cea a lui lloyd-webber era mai rasarita, dar tot 'al otro lado' si 'accidentally in love' erau my favs. apropo de 'accidentally', cred ca freza lui adam duritz poate sa treaca drept cea mai greu de privit coafura de la oscaruri :sick: . pe pro tv alegerea momentelor care'au intrat in rezumat a fost sub orice critica, multe dume care ar fi meritat sa intre au fost taiate [poate erau prea greu de tradus...] si multe momente neinteresate au fost aratate asa cum erau. s'a mai taiat si din discursurile de acceptare, asa ca despre swank de ex n'ai fi zis c'a intrat orchestra peste ea si era gata sa fie data afara de pe scena in orice moment. no magic johnson theater, no jeremy irons, no penelope, plenty of eastwood though. deci varza. |
Originally Posted by nume:
asta e o chestie la care nu m-am gandit. e adevarat ca filmele oscarizate au fost, in general, si succese financiare, 'titanice' (v 'titanic', 'LOTR'), sau medii (v 'the english patient', 'shakespeare in love', 'american beauty' etc etc), si-au recuperat banii, dar n-au trecut, in general, decat foarte putin peste 100 milioane. multe filme, succese de box-office mici (ex 'memento', unul din filmele mele preferate ever made, care in 2001 ar fi trebuit sa castige oscarul pt film si nici macar n-a fost nominalizat) sau insuccese zdravene (ex fenomenalul 'fight club', alt film ce se afla in top 10-ul meu personal) au fost ignorate cu nerusinare. totusi, n-as zice ca asta este chiar un CRITERIU. la americani, un film bun, are de obicei si succes (=incasari ok). IN GENERAL, deci ar putea fi, la o adica, si coincidente. p.s.: vice-versa nu este valabila ! :shock: |
Originally Posted by skank:
:shock: bai, nu caut discutii in contradictoriu dar despre ce dracu' vorbesti mah? uite, banderas si cu santana ce au de castigat acuma, pentru ca au interpretat cantecul care a castigat best original song? cat despre discutia cealalta, nu e vb cu siguranta de bugetele filmelor. e pur si simplu vorba de asa numitul "buzz". apare filmul, si daca se vorbeste mult despre filmul ala, ba de critica (million dollar baby), ba de spectatori(piratii din caraibe anul trecut), si toti au impresia la momentul ala ca e super tare si da bine sa zica ca e super tare, o sa fie bagat in seama la premii. adica think about it. aveti membrul average al academiei.ii vin acasa toate filmele, se uita la ele. ii vine sideways si ii vine dogville. in timpul anului nu prea a auzit el prin ziare si reviste de dogville, in schimb sideways a tot fost laudat peste tot. asha ca pe formularul pe care il trimite o sa puna sideways, alaturi de alte 4. (apropo asta nu inseamna ca im bashing sideways) |
am vazut si eu aseara pe protv oscarurile....mishto de tot monologul lui chris rock!!
am ramas inmarmurit la o faza....pe la vreo 1.15 vin 2 draci care prezinta "cel mai bun film"(cu toate ca nu au fost prezentate multe alte premii)...si m-am gandit: "ma, da premiul pentru cel mai bun film nu se da la sfarsitul spectacolului?..."...bun....dupa ce castiga "million..." aud: "and the other winners are: X,Y,Z...". Ce mama dracului e cu faza asta?nu a mai dat protvu restul premiilor sau asa era si live? |
.au fost de tot c*iu oscaruri-le.m-am uitat la rezumat si dupa vreo 10 minute am trecut pe TCm unde erau MArxx brothers...sa vedem.cine a avut mai mult de castigat?
|
Citeam rezultatele Oscarurilor ästora si nu stiam ce sä zic: “nu-mi vine sä cred”, sau “ba îmi vine”?
Bine, cä între Oscar si VALOAREA cinematograficä orice legäturä a apus cam de multisor, se stie, cum spuneau si onoratii mei coforumisti olecutä mai sus. Alte sfori se trag acolo, alte patinoare cerebrale îsi pun în aplicare imobilismul... Totusi, chiar în HALUL ästa...? Nu poti sä nu te întrebi: DE CE? CUM? CE FEL? Pânä si vorba lui Nichita, “râsu-plânsu”, e prea elevatä pentru Grand-Guignolul ästa. Mai degrabä mä duc cu gândul la o remarcä de-ale noastre din armatä, la Caracal (se zice rapid si sacadat, cu o îngrosare grobianä a glasului): "E de râsu' p***ii, bä, e de râsu' p***ii!" (frunzele de vitä asteriscoide ascund, în cazul de fatä, versiunea femininä a rusinoasei pärti anatomice). Mai e si un banc, îl stiu de câtiva ani: INTREBARE: Care-s cele mai importante särbätori evreiesti? RASPUNS: Yom Kippur, Hannuka, Purim si Oscar! Si, în acelasi spirit, si context lärgit: "N-ar mai trebui sä le zicä S.U.A., ci S.U.I." (Statele Unite ale Israelului). Plus o prospäturä de idee care mi-a venit astä searä, comentând cu fi-miu tot circul: "Propun sä scriem cu 2 S: U.S.S.A." (Nu se referä la SS, ci înseamnä "Uniunea Statelor Sovietice Americane".) Vorbeati ceva mai sus, apropo de “nondisputandismul gustibusurilor” si de felul cum se hotäräste în plenara lärgitä a märetei Academy cine sä-si punä Unchiuletul de aur pe semineu, despre diverse variante si formule “democratice”, care, vezi-Doamne, sunt alte gâste-n alte traiste. Dragi feti-logofeti, mai scutiti-mä cu asa-zisa "democratie americanä", cä mäcäne! Cum zicea C.T.P.-ul acu' vreo doi ani, la Tucä: "Americanii n-au abandonat democratia. Americanii au abandonat SIMULAREA democratiei." Uite, spre exemplificare: Stiati cä, dacä de 9/11 stie, evident, tot leatul american (cä altfel, cum?), de 3/11 (2003, Madrid), boborul lui Uncle Sam N-ARE HABAR? Nu le-a spus nimeni... Nu i-a interesat. "Sä-si vazä de trebile ei, Europa!" Stiati cä, la ultimele Jocuri Olimpice, toate transmisiunile lor (si live, si înregistrate), au inclus NUMAI atleti americani? La gimnasticä, de pildä, ajunseserä chiar "de râsu'..." cui ziceam mai sus: numai echipele americane, chit cä fäceau bine, chit cä mai cädeau în cur (tot mereu, "our gurl, way to go!" si la sfârsit: "...oh, and the medal went to the Romanian athlete" (da' pe Romanian athlete n-o arätau neam - nici la treabä, nici pe podium!) Si-ar mai fi multe de spus, da' pe scurt acuma: de când cu New World Orderu' ästa, se practicä acolo o spälare pe creiere, ceva ce nu se poate! Bush Jong-il nu se-ncurcä! In curând vor ajunge fix ca-n "The Handmaid's Tale", de Margaret Atwood (ecranizatä de Schlöndorff) - ca sä nu zic ca-n "1984" de stim noi cine (ecranizatä de Radford), ori ca-n "Hello America", de J.G. Ballard (încä neecranizatä). Pânä nu demult, îmi cäinam soarta cä m-a fäcut mama färä noroc si n-am reusit si eu sä trec gârla. Acum zic: "Doamne-ti multumesc cä nu m-ai läsat!" Vi se pare off-topic? (Cä s-a pus problema asta, apropo de varianta anterioarä a interventiei mele.) N-as pre-as crede – pentru cäci cele de mai sus sunt locu’ unde-i BUBA! De-aia, pentru unii ca ästia, “cele mai bune filme ale anului” sunt niste clisme, si cä valorile s-au rästurnat cu susu-n jos, de “se face praf lumea”. (Mä rog, la Chilian contextul e altul, dar sentimentul rimeazä!) Si vä mai mirati de Clintuletzu c-a luat statua, si cä dago-ul äla de Scorsese (dago = italian, în sens similar cu "nigger", "cioroi", "jidan", "bozgor", etc.) a luat-o-n barbä? "Da' ce vä mirati...?" cum spunea Toma Caragiu, Dumnezeu sä-l ierte. "Eu sunt Mefisto...! Mefisto... adicä DRACUL... (...) Si sä mai zici cä e dracul chiar atât de negru!" (Parafrazä: Ei, cum o sä fie dracu' negru? Condy Rice e neagrä!) Bäga-mi-as... ACTELE, se zicea pe vremea lu’ Ceascä. Dac-as fi acum acolo, mi-as bäga actele sä cer azil cultural în Mauritius. Pe ei i-as läsa cu azilul lor mintal cu tot, sä-si dea cu peria de rädäcini pe cortex într-o veselie continuä! :sick: |
mai jos, unul din cele mai bune comentarii la oscarurile 2005.
dupa el, o cronica excelenta la 'aviatorul'... enjoy! Oscar Without Glamour by Scott Holleran March 1, 2005 Show business glamour is gone, long gone. That was clear from the moment crude Chris Rock stepped on stage to host the 77th annual Academy Awards and received a standing ovationЧfor just being there. By contrast, one of the show's classiest hosts, the late Johnny Carson, received a polite round of applause after a taped tribute. Thirty years of a top-rated show and several Oscar telecasts, no ovationЧone minute of one show hosted by a foul-mouthed cable comedian, instant ovation. Is it any wonder more people don't watch? Not that it matters; Hollywood's elite is too busy inflating their own importance, that is, among those who attended (and most starsЧHanks, Cruise, GibsonЧdid not). Sunday's awards were dominated by a gaggle of shrill, red carpet mongers, twittering about something called swag (free stuff), bling (flashy clothes and jewelry) and the Academy's stupid new rules. Presenters were relegated to the aisles and nominees were herded on stage as if they were being lined up for a firing squad, not an Academy Award. At times, the show reflected the drift from director Martin Scorsese's HollywoodЧwhere ability can be measured by how deeply one cares about making moviesЧto actor and director Clint Eastwood's Hollywood, where you get noticed with a slew of squints, sneers and gimmicks in pictures that are typically tragic and really about nothing at all. Best actor winner Jamie Foxx Photo credit: AMPAS Yet another promising actor reminded us that, in the new Hollywood, one's value is based, at least partly, on one's raceЧnot solely on one's ability to act. Best Actor winner Jamie Foxx, like Halle Berry before him (and many before her), transformed an award granted for an individual's performance into a statement of allegiance to his race, which is racism. This attitude is exacerbated by people like Oprah Winfrey, whose quasi-Black Panther salute from the audience is rock bottom for a guilt-ridden billionaire with more power than practically everyone in Hollywood. What a fraud. Cheering a winner for a characteristic beyond his controlЧrace, sex, nationalityЧis among the ceremony's worst traditionsЧit is an insult to every actor. Racism's corollary, multiculturalismЧthe idea that all cultures are equalЧhad time in Oscar's spotlight, too, with Salma Hayek, Penelope Cruz and Antonio Banderas celebrating a folk song sung in Spanish that was awarded Oscar's Best Song over superior work by Andrew Lloyd Webber and Glen Ballard among others. Million Dollar Baby's toothy Hilary Swank chimed in, citing her own subcultureЧtrailer trashЧas a claim on the Best Actress award. Someday, sometime, some lone actor will have the self-confidence to rise and say, simply, "thank you." And walk away. Of course, there were the movies. Mr. Scorsese's The Aviator, whatever its flaws, was lavish, grand moviemaking about a larger than life subjectЧand that, apparently, was its downfall. Too little death, gloom and doom and not nearly unremarkable enoughЧthe new Hollywood regards high aspirations, Mr. Scorsese's trademark, as showy and arrogant. There is no place for the exaltedЧonly the downtrodden, preferably done with mediocrity. Mr. Eastwood, like other conservatives, appeared content to have gained the approval of others, especially liberals. His Best Picture winner, Million Dollar Baby, seems to have dragged even producer Albert S. RuddyЧwho produced Mario Puzo's The Godfather and once sought to make Ayn Rand's Atlas ShruggedЧinto what Miss Rand called "the cult of moral grayness," which in Mr. Eastwood's case means a bleak world drained of color, purpose and life. We watch the Oscars for a sight of Hollywood at its best. While it hasn't been pretty for years, we keep looking, hungry for a glimpse of someone who sparkles with the confidence of having achieved somethingЧsomething good. We look for our favorite movie stars, we root for our favorite movie, we wait to be moved, touched, humoredЧand, in that rare instance, enlightened. But, year after year, it does not happen. That's why Hollywood is losing its luster, in television ratings, in theatrical attendance and in general. The glow of Hollywood's Golden Age stems from splendor on the screen, and that was replaced by unending assaults on both sense and sensibility long ago. Real glamour is gone. Increasingly, and encouragingly, so is the audience, which may cause Hollywood to give them a reason to return. THE AVIATOR (2004) **** (out of four) About a third of the way into Martin Scorsese's fabulous The Aviator, a young Howard Hughes (Leonardo DiCaprio), with ingщnue Jean Harlow (Gwen Stefani) on his arm, attends the premiere of Hughes' lavish WWI epic Hell's Angels (1930)--a picture that burned a significant portion of Hughes' millions before becoming a smash, and one that still contains some of the most daring, astonishing aerial sequences ever shot for a motion picture. As paparazzi throng, smothering Hughes with flashbulbs and red carpet questions, he looks dazzled, confused: a consequence of his deafness in some part, sure, but also, I'd suggest, a clue into this idea of Scorsese's--which he's had since at least Taxi Driver--that film is a waking dream, a kind of bad yet thrilling hallucinogenic dope trip, and this Howard Hughes is a sleepwalker who is, at this moment, struggling to stay asleep. Later, Hughes takes his lover Katharine Hepburn (Cate Blanchett) up in his airplane where they cruise the sky above the Hollywood hills and share a (gulp) bottle of milk. (No small step for the pathologically germ-phobic Hughes.) The source for Hughes' mental illness is traced to a haunted opening scene where as a child he is bathed by his mother (comparable in repressed eroticism to the notorious bathtub sequence in Jonathan Glazer's Birth) and warned that the world outside can only hold for him the promise of abandonment and mortal contamination. Lost in the clamour to excoriate Scorsese as a sell-out for finally helming a broadly appealing piece is the idea that The Aviator is actually extraordinarily subversive in its success, made as it was in the middle of enemy territory and essaying as it does another of Scorsese's hopeful loners striving against his own insanity for a place in the madness of the public eye. This Hughes is Rupert Pupkin and Travis Bickle, Henry Hill and Paul Hackett, and, by the end, more than a little Jake LaMotta in his isolation and steadily bottoming self-delusion. Scorsese's take on the legend is the culmination of a career of holy misfits, infiltrating the promised land of Tinsel Town with an outsider's mentality and ultimately being swallowed whole like a Billy Wilder antihero--left a shell for all his success in molding himself into the image of his gilded gods. The Aviator is a success story that ends with the hero sitting on a pyrrhic throne, naked in a screening room watching an endless loop of The Outlaw and Hell's Angels and collecting his urine in jars. Scorsese the Hollywood outsider wins with The Aviator, and he comments on the cost of that victory in the same breath. DiCaprio is perfect as Hughes. There's a carefully disguised desperation to his performance that mirrors Hughes' own struggle against the demons that would eventually consume him. DiCaprio does the impossible: he makes the image of a mad recluse shuffling around in his sealed hotel room with a pair of tissue boxes on his feet one that's tragic instead of comfortably derided. He plays mental illness well (What's Eating Gilbert Grape?, The Basketball Diaries), well enough that when he looks at the lip of the milk bottle Hepburn has just touched, pauses, then takes a drink himself, you develop a sense of hopeless melancholy for wanting Hepburn to be his salvation even though you know that it was not to be. As his illness progresses--despite the firm hand of business manager Noah Dietrich (John C. Reilly) and the ministrations of one-time lover Ava Gardner (Kate Beckinsale, no Ava Gardner)--and pressure from rival airline Pan Am's ruthless boss Juan Trippe (Alec Baldwin) as well as corrupt Senator Ralph Owen Brewster (Alan Alda) mounts to a well-publicized congressional hearing concerning Pan Am's attempt to monopolize international air travel, DiCaprio performs a breathless tightrope between competence and incoherence. Although I couldn't see how he would live up to the challenge before, he impressed the hell out of me here. Step for step is Blanchett: saddled with the thankless task of impersonating the imitable Hepburn, she starts out rough but ends like a dream. The Aviator is about ambition as it manifests itself in the pursuit of immortality through the phallic pastimes of pointing cameras and producing fast machines. It's a story of the American Dream of being fast and having someone capture it on film; like the American Dream, the courting of it ends, and often, in the wreckage of surreal expectations. It's that sense of artificial inflation that lends the picture a strained, burnished lustre: The Aviator is itself as interested in image creation as Hughes, conflating the billionaire with Scorsese (as all of this year's biopics have done with their auteurs: Oliver Stone and Alexander; Kevin Spacey and Beyond the Sea; Mel Gibson and The Passion of the Christ), and in so doing crafts a film that feels like a millionaire's Xanadu. The Aviator is Scorsese's love and knowledge of the mystique of Old Hollywood presented through the prism of an obsessive eccentric haunted by the dream of being loved by phantoms of his own desire. William Blake's idea of gods created in the breast of man is transmuted in the picture into the cult of personality and the patina of nostalgia for the titans of the silver screen's golden age. This is a shrine to individualism and a critique of the dreadful cost of individuality, an ambiguous and ambitious picture that, for its epic scope and towering craft, never for a moment feels anything but intensely personal. A great film and great filmmaking, The Aviator plays like an ode to needing to make movies, and to needing to watch them. -Walter Chaw |
|
lasa frate ca daca te mai plimbi pe acolo dai si de tipa aia care a luat oscarul pt documentar. zana briski, parca. sa vezi la aia aparitie.
|
cronica acestui domn scott holleran mi se pare prea pesimista. de la oscaruri a extrapolat la intreaga lume a hollywood-ului, care ne-a oferit, anul trecut, cateva filme fantastice ('lost in translation', '21 grams', 'kill bill' :P,'eternal sunshine of the spotless mind' si inca). ignorate la oscaruri, ce-i drept. dar, de ce-ar trebui sa ne mai doara ? castigul lui eastwood in fata lui scorsese nu mi s-a parut, totusi, o aberatie mai mare decat castigarea, de anul trecut, a 11 oscaruri de catre LOTR !
eu n-am vazut inca 'million dollar baby', hence, ma abtin sa dau 'verdicte anticipate'. :) si nici nu am un asemenea hobby de a-l uri pe eastwood - adica, nu ma ispiteste ca lvt, par example, dar nici chiar asa... gorzo, cel putin, mi-a mai temperat pornirea (vreau sa zic, dupa ce-am discutat acea unica data, i mean before being dumped). |
Originally Posted by notorious:
Mai încape vorbä? Si, nota bene, îti dau dreptate de pe pozitia mea de fan LOTR (cartea, nici pe departe filmul!) si fantasy în general! |
Un articol interesant gasit pe CNN.com... Nu, nu este inca o cronica a OSCAR-urilor de anul acesta (care au fost asa cum sunt descrise in articolul postat de ALS), ci o anticipare a celor de anul viitor. Iata principalele candidate:
"Million Dollar Baby?" Old news. Jamie Foxx? Ancient history. It's time to set odds on which films will dominate next year's Academy Awards, based on what's visible in Hollywood's ever-changeable lineup for 2005. Granted, no one's seen these movies, and some haven't even started shooting, so who knows which might have that touch of Oscar gold, or which won't manage to be ready in time to qualify? But there are keys to early Oscar handicapping. Does it have Gwyneth Paltrow in it? Does it feature a woman pretending to be a man? Does it have Gwyneth Paltrow pretending to be a man? Beyond that, the best signposts are a film's heavyweight-drama quotient and pedigree of talent. How many past Oscar winners are involved? Does a cover-girl performer efface her looks for a stark and sober story? Is it a "master" filmmaker tackling a "momentous" subject? These are subjective criteria, but as a studio mogul noted in "Barton Fink": "I guess we all have that Barton Fink feeling. But since you're Barton Fink, I'm assuming you have it in spades." For this crystal-ball exercise, we're looking for that Oscar feeling, and we figure people such as these -- Steven Spielberg, Peter Jackson, Ron Howard, Roman Polanski -- must have it in spades. And the Oscar could go to: "Cinderella Man" -- Oscar winners Russell Crowe and Renee Zellweger star in the story of Depression-era boxer Jim Braddock, who gets a second chance in the ring. The academy loves underdog stories, Ron Howard ("A Beautiful Mind") directs and Crowe punches people out. "Memoirs of a Geisha" -- Rob Marshall ("Chicago") directs this adaptation of the novel about an orphan girl (Zhang Ziyi) who becomes a queen-bee madame kept in style by powerful men. Sex, sumptuous sets, exotic locales, a beautiful leading lady poised for a breakout role. Sex. "Kingdom of Heaven" -- Ridley Scott ("Gladiator") directs the saga of a battling knight (Orlando Bloom) in Jerusalem during the Crusades. Scott revived the moribund Roman epic. If anyone can make a Crusades story palatable in this politically correct age, he's the man. "War of the Worlds" -- Steven Spielberg and Tom Cruise spin the spectacle of sci-fi spectacles, a new take on H.G. Wells' invaders-from-Mars classic. Everyone secretly loves to see the world toasted, and it co-stars that adorable Dakota Fanning. "All the King's Men" -- Sean Penn stars in this update of Robert Penn Warren's novel loosely based on political kingfish Huey Long. Penn in the meatiest role since his Oscar win for "Mystic River," backed by Anthony Hopkins, Kate Winslet, Patricia Clarkson, Jude Law and James Gandolfini. Can you say dream cast? "Charlie and the Chocolate Factory" -- Johnny Depp has scored Oscar nominations as a sashaying pirate and a repressed Edwardian playwright. Can he earn another as Willy Wonka? Tim Burton's remake offers endless visual possibilities, and the story of candyman Willy playing tour guide to children is a beloved one for academy boomers. "Jarhead" -- Sam Mendes ("American Beauty") aims for another mix of drama and macabre humor with this tale of an elite sniper unit in the Gulf War. British theater vet Mendes has a keen outsider's eye for stories about Americans. And enlisting Jamie Foxx to co-star doesn't hurt. "King Kong" -- "Lord of the Rings" maestro Peter Jackson directs a remake of the great ape biopic, with Naomi Watts as the new Fay Wray. After elevating the fantasy genre to Oscar glory by treating hobbits with dead earnestness, Jackson's madman enough to do the same for a giant gorilla. "The New World" -- Colin Farrell tries to put "Alexander" behind him in this colonial tale of John Smith and Pocahontas, from director Terrence Malick ("The Thin Red Line"). Malick hardly ever makes movies, but when he does, they're awesome. "Oliver Twist" -- For his first film since winning the best-director Oscar for "The Pianist," Roman Polanski has a go at Charles Dickens' classic of an orphan among pickpockets. Oscar winner Ben Kingsley as the nefarious Fagin. Doesn't everyone prefer Sir Ben in "Sexy Beast" demeanor rather than "Gandhi" mode? "The Producers" -- Nathan Lane and Matthew Broderick reunite for a movie based on a stage hit based on a movie, about con men bilking investors on a Nazi musical. A best-picture trophy for producer Mel Brooks would make a nice companion bookend for his screenplay Oscar on the 1968 original. "Walk the Line" -- Joaquin Phoenix is the man in black, Johnny Cash, with Reese Witherspoon as wife June Carter. In the same way people went, "Huh? Jamie Foxx as Ray Charles? ... Oh, yeah. I see it," Phoenix bears a curious resemblance to Cash. But can he lip-synch? "Untitled Steven Spielberg Project" -- The director goes for another twofer in one year, this one featuring Eric Bana in a drama chronicling events at the 1972 Olympics in Munich, when 11 Israeli athletes and coaches were killed by Palestinian militants. It's his most "important" film since "Saving Private Ryan." ------------------------------------- Eu raman la parerea ca acest Untitled Steven Spielberg Project va lua ce e important, dar cateva dintre cele de mai sus o sa prinda si ele cate ceva (mai putin Malick, care probabil va avea o serie de nominalizari nefructificate...) |
All times are GMT +2. The time now is 09:34. |