![]() |
True Romance?
|
1:Identitate
2:Constantin 3:Da-te mare si tare 4:the ring 2 5:Resident Evil 2 Top 5 filme |
Re: Vad ca...
Originally Posted by kasper hauser:
atata clisheistica intr-un singur mesaj n-am vazut nici nu mai tzin minte de cand. da-mi voie sa fac cateva ajustari impuse de realitate: 1. la box office au succes filmele care sunt promovate intr-un mod intzelept. Nu exista nici o corelatzie cu calitatea filmului in acest sens. 2. in general oamenii cand merg la un film incearca sa se intereseze la ce film merg. Sunt convins ca sunt destul de putzini oameni intr-o sala care proiecteaza Spiderman, carora sa le para rau ca au aruncat banii. O persoana care merge, sa zicem, la Alien vs. Predator, si iese dezamagit de acolo e ori bou, ori nu stie pe ce lume traieste. E absurda sugestia ta ca la simpla interogare a oamenilor vom afla crudul adevar despre cat de "neplacut" este un film la care "lumea merge". Ar insemna ca "lumea" este foarte selectiva in gusturi dar, paradoxal, traieste intr-o perpetua dezinformare si dezamagire. 3.efectele speciale, povestile de dragoste si dezastrele nu sunt bazaconii. 4.bugetul nu se poate corela in nici un fel cu succesul/insuccesul, calitatea/lipsa de calitatea filmului (titanic este un exemplu prost ales, dar convenabil). 5.Fight Club nu are cum sa fie supraevaluat si "de succes" atata vreme cat a fost un dezastru de box office (mai bine de jumatate pierdere). Este un film indecis? Sa vezi cat de indecise sunt filmele lui David Lynch. 6.Finalul lui FC nu este deplorabil (nu exista un standard de calitate a finalurilor) 7.Lost Highway nu are nici in clin nici in maneca cu Fight Club. Nici in intentie, nici realizare. Ordonarea lor pe o aceeasi scara valorica este absurda. |
top_blue
- amadeus
- acei oameni minunati si filmele lor minunate(un film ceh) - la vita e bella - marele albastru (besson) - efectul razelor gama asupra craitelor |
Originally Posted by manelesux:
shi eu ce am scris? |
1. Dead poets society
2. Ethernal Sunshine ... 3. Wonder Boys 4.IA 5. LOTR ... cred mai mult din cauza catrii |
La mine cam asa e:
1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind - se vede ca Jim Carrey se pricepe si la altceva 2. Fight Club 3. Lord of the Rings - The Return of the King 4. Pianistul 5. The Incredibles 6. Snatch 7. Saving Private Ryan 8. Punch Drunk Love 9. 25th Hour |
1. Scent of a Woman
2. Lost Highway 3. Stalker 4. The Insider 5. Oldboy |
Nu prea vad asemanarea dintre "Fight Club" si "Lost Highway". Primul este o satira la adresa societatii de consum cu un mesaj clar de "Free your Mind (sau "Fu*k the System"). Din cauza spleen-ului si a insomniei, personajul principal isi creaza un alter-ego, Tyler Durden, o personalitate total antagonica cu ceea ce este el de fapt. "Lost Highway" este o introspectie in mintea distorsionata a unui criminal. Fred Madison nu-si creaza o noua personalitate ci o noua realiatate dar sentimentele de vinovatie il coplesesc si lumea lui se prabuseste. Simbolistica din "Lost Highway" e mult mai complexa decat in "Fight Club" care e mai mult un film de protest, un film punk. |
tu ai scris ca la box office au succes "toate mizeriile de filme". incearca sa sesizezi nuantza. |
Desi fregventez acest sait de vreo 2 ani, e prima oara cand intru pe forum.........cam asta ar fi clasamentul meu:
1. Lord of the Ring(toate 3); 2. Constantine; 3. Alien vs. Predator; 4. The Day After Tomorrow; 5. Pirates of the Caribbean. Ar mai fii si altele dar nu intra in top 5. :P |
Cand ma-ntreaba lumea de un top 5 din toate timpurile primele care imi salta in cap sunt:
Brazil, Boogie nights, Ed Wood, The man who wasn't there, Shawshank redemption. dupa aia imi amintesc si altele si imi dau seama ca e absurd sa fac un top dar creca faptu ca astea 5 imi sar in minte spune ceva. |
Originally Posted by Terror_IST:
Nici nu trebuie. Pentru domnul k.hauser 'lost highway' si 'mullholland drive' functioneaza pe post de adam si eva. In rest, e simpatic ;) |
pentru ca nu m-am putut abtine:
Contact Brazil Blade Runner Lotr The Chronicles of Riddick (da stiu, numai SF-uri... si... chiar si Chronicles...stiu... "...et de coloribus") |
[quote="keyzer soze"]
Originally Posted by Terror_IST:
Nu chiar, fiidca nu sunt creshtin(decat in acte) :lol: |
Legat de "Fight Club" shi "Lost Highway", nu m-am referit la faptul ca exista intre ele o asemanare dpdv al story-ului sau al modului de regizare, din aceste privinte(ca shi din multe altele) sunt 2 filme total distincte. Spuneam doar ca, "Lost Highway" a realizat mai bine partea psihologica shi spuneam asta datorita faptului ca shi LH lucreza cu "ideea" de alter-ego. Masura in care exemplul("Lost Highway") a fost mai mult sau mai putin fericit, e la latitudinea fiecaruia(la urma urmei exemple pot fi luate multe altele).
Anyways, nevermind, I may be wrong... |
1001 de filme lucreaza cu ideea de alter ego. de ce n-ai facut o comparatie cu psycho? fight club n-are ce parte psihologica sa realizeze. citeste cartea ca sa intzelegi de ce. |
Am sa o citesc.
Legat de "Psycho",dupa cum am zis, am luat un exemplu aleatoriu. LH a fost primul care mi*a venit in minte |
2001: A Space Odyssey
Zerkalo (Mirror) Apocalypse Now GodFather-s Leon ar mai fi dar cu restrictionarea asta la 5 si cum n-am vrut sa pun pun cate 5 filme de la Tarkovsky si Kubrick... |
pulp fiction
snatch forrest gump fight club cast away |
All times are GMT +2. The time now is 08:28. |