![]() |
Un recunoscätor BRAVO, Lili!
Esti o adeväratä albumä! :x |
Multumesc ! Mi se spune si "micul japonez" :"> ... A fost extrem de obositor...dar a meritat ! Am reusit sa vad intr-o zi ceea ce altii au reusit in 3 :D . Si inca o chestie care trebuie lamurita... am vazut totul doar cu ajutorul unui ghid luat din gara care contine o harta detaliata... Nu am avut parte de experiente neplacute... Am vazut foarte multi turisti si prea putini italieni ! Probabil ca erau si ei plecati in vacanta :)) ... Un plus pentru organizarea de la metrou ( in dreptul statiilor afisate apar si obiectivele importante plus ca unele dintre ele poarta chiar numele obiectivelor pe care doreste toata lumea sa le vada, ex: Colosseo, Piramide, Circo Massimo ). Alta surpriza placuta am avut-o cand am cumparat biletele de tren Gaeta-Roma, dus-intors. In ziua respectiva biletele de tren mi-au oferit gratuitate la metrou si pe transportul in comun. Biletele sunt sub forma unor cartele de metrou care pot fi taxate peste tot. Un alt mit distrus... nici vorba de mirosuri neplacute... Nu am vazut hartii pe jos, iar mucuri de tigara prea putine... Am vazut politisti la toate obiectivele turistice care pun legea in aplicare daca observa pe cineva care mananca langa obiective. Este interzis prin lege... m-am apropiat suficient de mult ca sa vad tichetele de amenda in valoare de 150 Euro :P !
O intamplare haioasa o am de la Basilica San Pietro... unde....desi am fost imbracata intr-o rochie cu croiala clasica, putin peste genunchi... mi s-a spus la intrare ca nu sunt imbracata decent :) ... din cauza ca nu aveam spatele acoperit pana sus iar umerii imi erau goi... Am rezolvat repede problema cu un tricou infasurat in jurul umerilor ;)... O sa revin si cu poze din Gaeta... E un oras care merita vizitat ;) si promite foarte multe in ciuda faptului ca este micut... |
Asa cum am promis... iata si cateva poze din Gaeta ! Dupa cum urmeaza: Sf. Maria Ausiliatrice - este cea care protejeaza Gaeta.....portul, targul de antichitati, Grota si Mana Turcului, Muntele Spart, Biserica Sf. Trinita, Plaja Serapo si cateva poze cu orasul vazut de pe culmile dealului Monte Orlando.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Originally Posted by Pitbull:
Misto si gaetanele! (Cu ocazia asta, m-am prins si eu de unde vine numele Gaetan / Gaetano - as in "Gaetano Sinolone"! La fel cum si la noi pe multi bäieti îi boteazä mamele lor: Ploiesteanu Popescu, Brasoveanu Ionescu, Craioveanu Stamate, Urziceanu Istrate, Râmniceanu Särat Palade, Târgovetu Frumos Cahane, Târgovetu Ocnas Pârligras, sau Drobeteanu Turnaru Adrian Severin Bâcu.) |
Merci :D ! Daca as posta zi de zi poze din jurnalul de calatorii....cred ca as termina intr-un an :)) ... Numai in Italia am facut in jur de 2500 ! |
Mai, voi ce faceti aici, singuri?
A, credeam ca fumati..... |
Nu, eu m-am läsat de fumat de trei ani! O:-)
|
Eu nu am acest viciu. Cine vrea un corp sanatos nu il "umple" cu otrava ;) !
|
Oooo... Felicitari ! Asta da realizare !! |
Felicitä-l pe Tudor Chirilä, cä el mi-a ordonat.
Eu doar am executat ordinul. |
Hmmm... Nimeni nu te poate obliga in viata asta... Tot ceea ce facem... este pentru binele nostru mai mult sau mai putin ! Pana la urma a fost decizia ta, pentru ca Tudor nu te-a supravegheat ca sa vada daca respecti acest "ordin" , nu ? :)
|
Tudor a stiut pe ce buton sä apese, când a spus celebra frazä: "Dumnezeu nu ne dä multe semne. Nu-ti ajunge?"
Iar în lunile urmätoare, m-a supravegheat constant. Odatä, tin minte, am scos un pix sä notez ceva, si la auzul täcänitului, s-a întors spre mine ca ars - dupä care: "...A!... Credeam cä-i brichetä." |
Oricum felicitari pentru perseverenta ! Cunosc foarte multi oameni care au incercat sa se lase de acest viciu dar nu au reusit pe perioade mari... Si in familie am exemple negative :) ! Cheia e in mainile tuturor !
|
Just got back from Greece. Am mers aproape non-stop, am ajuns daramat, dupa vreo 12 ore de zacut inca am chef sa lenevesc azi. Revin zilele urmatoare si cu impresii si, poate, cu ceva poze. Dpdv fotografic am fost mai lenes de data asta, imprumutandu-i aparatul unui amic care avea chef de Olimp, insule si alte alea, in vreme ce eu stateam ca soparla pe plaja sau alergam velocipedul pe aleile statiunii. De altfel, daca cineva ar fi vorbit despre 'tipul cu berea si bicicleta' probabil ca jumatate dintre turisti s-ar fi gandit la mine. B-)
Fara a avea pretentii prea mari, Paralia Katerinii este un loc extrem de agreabil, putand fi pe placul mai tuturor categoriilor, de la fitzosi la peisani. In general ai senzatia de echilibru si impresia ca exista posibilitatea ca fiecare sa se simta bine in felul sau, fara a-l deranja pe un altul. Spre exemplu, regula - respectata cu strictete! - ca dupa ora 11,30 sa fie pastrata linistea a facut ca discotecile si cluburile sa fie amplasate undeva la marginea statiunii pentru a nu deranja odihna celor netentati de astfel de activitati. Si, dupa cum am putut observa eu insumi, zgomotul produs acolo este infernal. Unii poate stiu, eu nu sunt neaparat un adept al acestui tip de localuri, dar de foarte multa vreme nu am mai dansat atat. Si asta mai mult pe mese! Hai ca revin, mai trag un pic de recuperare musculara. |
Ca sa nu ziceti ca v-am lasat cu ochii-n soare.
![]() Deci rasarit de pe balcon, pe la a douazecea bere. ![]() Arcada cu basorelief si bloc. La Salonic. ![]() Si gata for now ca mai am trebi. Mai puneti si voi. Illo, Croatia? Nimic? |
Originally Posted by Judex:
în soare nu, dar în sârme, da! de-aci deduc că până şi stâlpii lor arată mai bine!! :)) |
@ Judex
Eu nu fac poze in calatorii, nu am nici o poza din Croatia, au facut restul colegilor mei din summerschool dar nici macar nu m-am obosit sa ma uit pe Picassa sa le vad. :| Ce vreau sa va intreb....a fost cineva in Estonia, Letonia sau Lituania? |
Stiu ca nu esti fan foto in general, dar o poza acolo, ceva, credeam ca mai faci...
Deci apropo de tarile baltice, am ajuns undeva relativ aproape, adica la Marea Baltica, la Gdansk (Danzig). |
Nu ma ajuta ca ai fost aproape, ma intereseaza daca a fost cineva chiar acolo pentru ca ma bate gandul sa dau o tura in octombrie....
|
All times are GMT +2. The time now is 02:41. |