Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Oscar 2006 (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Cel mai bun film (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=87751)

Cinemania 06 Mar 2006 05:28

nu stiu de ce dar ma bucur foarte mult pt Crash...oricum "la asa nominalizari slabe" Crash e printre cele care si-a meritat nominalizarea...si premiul

Leonard 06 Mar 2006 05:29

victorie!!!

MinRep 06 Mar 2006 06:09

Ha-ha! "Crash", very nice... Problema este ca acum imi doresc sa fi vazut "Borkeback Mountain". O greseala pe care o voi repara cat de repede cu putinta.

qwerty 06 Mar 2006 08:20

Ma bucur foarte mult pentru CRASH a castigat cinstit premiul.Dintre toate nominalizarile mi s-a parut cel mai bun.Exact cum am anticipat.

cherryblossom 06 Mar 2006 09:01

Crash!! Yesss!!!

M0n0 06 Mar 2006 09:11

Votat cu Crash...Crash a castigat...yepeee...

crin3l 06 Mar 2006 09:39

Da a cashtigat . Crek merita totushi .In afara de B.M. shi Crash nu am mai vazut nici un film nominalizat , dar nu cred ca se putea compara vreunul cu Crash mai ales ca B.M. a fost aproape cashtigator.

notorious 06 Mar 2006 10:36

recunosc cinstit - 'brokeback mountain' NU este o capodopera, la fel cum recunosc ca NU 'crash' merita sa castige. cu toate ca, evident, 'bm' a intrat deja in memoria afectiva a cinefililor, cred ca avea nevoie de aceasta 'confirmare', cel mai bun film al anului. nefiind un film MARE (ca 'vertigo', ca 'psycho', ca 'apocalypse now'), nu prea isi permite sa piarda un asemenea titlu. oricum, ce a insfacat, a insfacat pe bune: regie, scenariu, muzica. ok so far...

raman la concluzia mea: nu mi se pare normal, nici corect sa ia pelicule diferite la regie, respectiv film al anului.

cat despre 'crash'... nope, are intentiile cele mai bune (iubeste-ti aproapele bla-bla-bla), dar si le demonstreaza atat de fortat, incat e descalificat din start !

ulrich 06 Mar 2006 10:52

5 filme "academice",decente(comparativ cu calamitatile din anii trecuti),de valori apropiate(cu un plus ptr. crash).cred ca putina lume se astepta totusi ca brokeback sa piarda.

gionloc 06 Mar 2006 12:37

Originally Posted by ulrich:

5 filme "academice",decente(comparativ cu calamitatile din anii trecuti),de valori apropiate(cu un plus ptr. crash).cred ca putina lume se astepta totusi ca brokeback sa piarda.

si eu gasesc ca a fost o competitie buna.
si nu ma asteptam sa piarda BM oscarul. e un viitor film clasic. asta de obicei se premia la oscaruri. iar Crash, cu toate ca a primit oscarul, nu cred ca va fi un clasic (unele motive le-am expus pe aci pe undeva nu de mult).
dar e bine ca ne mai surprind academicienii cateodata. altfel se descalificau (naibii!)

iar cea mai mare surpriza... rolul feminin principal :shock:

Ambra Blu 06 Mar 2006 13:05

Originally Posted by Ambra Blu:

Crash sau Capote.

Sint un clasic. Am mereu dreptate.

Jay 06 Mar 2006 13:21

shock pt mine.... nici prin cap nu mi-ar fi trecut....

Airlight 06 Mar 2006 15:54

Crash.

Intai si-ntai sa spunem ca e foarte bine scris.

LA keeps producing edgy material, de un curaj clar independent si aproape ne-american - au tot respectul meu pentru asta. E o scanare la rece a unui focar de paranoia continua; autorii au ales locul perfect de inspectie.

Eu unul ma bucur pentru premiu, pentru ca mi s-a parut cel mai adanc (as in cu ce ramanem dupa) dintre productiile nominalizate anul asta.

E mult mai dificil sa abordezi un cliseu ca tema si sa livrezi dincolo de el decat sa-ti propui o tema generoasa si sa ramai cantonat cuminte in limitele ei.

Zic eu.

cherryblossom 06 Mar 2006 16:13

corect, si eu zic la fel.

st3fan 06 Mar 2006 21:18

Originally Posted by Airlight:

E mult mai dificil sa abordezi un cliseu ca tema si sa livrezi dincolo de el decat sa-ti propui o tema generoasa si sa ramai cantonat cuminte in limitele ei.

Tocmai d'aia trebuia sa castige BM.

Si pentru ca o tema ca cea din BM poate face dintr-un film o mare mizerie penibila.Dar BM nu e mizerie.Si nici penibil, desi are momente in care tinde.Dar tot nu e.

Anonymous 06 Mar 2006 21:47

ce pacat

S-a facut lumina! Dupa ce am fost tinuti cu sufletul la gura:)
Ce pacat ca nu am aflat si pronosticul lui leo serban....a stat in umbra si s-a abtinut?:) Nu pot sa cred! Cel mai mare critic in viata de la...Libertatea:) Daca ma insel si a votat spuneti-mi, caci Cine ar avea rabdare sa citeasca un forum cu atitea pozitii copilaroase si vanitoase? Probabil ca doar membrii sai. Bravo celor care au dat raspunsul corect si rusine celor prea siguri pe ei, gen herbert:)

bill_the_butcher 07 Mar 2006 03:32

hehe, am stiut eu ce-am stiut:)

Alex Leo Serban 07 Mar 2006 10:12

Re: ce pacat

Originally Posted by Anonymous:

S-a facut lumina! Dupa ce am fost tinuti cu sufletul la gura:)
Ce pacat ca nu am aflat si pronosticul lui leo serban....a stat in umbra si s-a abtinut?:) Nu pot sa cred! Cel mai mare critic in viata de la...Libertatea:) Daca ma insel si a votat spuneti-mi, caci Cine ar avea rabdare sa citeasca un forum cu atitea pozitii copilaroase si vanitoase? Probabil ca doar membrii sai. Bravo celor care au dat raspunsul corect si rusine celor prea siguri pe ei, gen herbert:)

draga vizitatorule,
afla despre mine k nu fac pronosticuri... am facut-o si eu, mai demult, nu zic, da m-am lasat de ac. sport. in conditiile in care n-am vazut citeva filme nominalizate ('crash' de ex.; btw, voi unde le-ati vazut? ;) ), mi se pare cam aiurea... e k si cum as compara planeta venus cu planeta marte, si ambele cu pamintul.
ieri am fost la stirile pe de tvr1, unde am explicat k nu vad filmele decit in sala de cinema; macar prima oara!
nu sint un gurmand, ci un gurmet (al artei a 7-a): 'moarte la venetia' l-am vazut mult dupa ce-l vazuse toata lumea - prin 90 - pt k am refuzat sa-l vad la cinemateca in alb-negru sau pe video...

Anonymous 07 Mar 2006 10:36

Quote:

'crash' de ex.; btw, voi unde le-ati vazut

acasa. :P nici mie nu-mi place sa vad filmele noi pe cd (alea pe care vreau sa le vad, fireste), insa in cazul oscarurilor am facut o exceptie din doua motive:

1. voiam sa plang la 'brokeback mountain' in tihna camerei mele (cel putin asa mi se spusese ca o sa patesc). n-am plans, desi m-am straduit. :)

2. cand ma trezesc cu noaptea-n cap ca sa ma uit la oscaruri, vreau sa am o parere formata despre filmele din competitie. cum distribuitorii nu prea au obiceiul de a ne onora cu aceste filme, pirateria ramane solutia.

in orice caz, nu am urmarit decat trei filme (cele cu 'sanse', chipurile); unul la cinema 'munich', altul acasa ('crash'), altul si mai acasa ('brokeback mountain').

btw - are cineva idee cand (sau daca) intra 'capote' pe ecranele noastre ?

Leonard 07 Mar 2006 16:04

Re: ce pacat

Originally Posted by Alex Leo Serban:

ieri am fost la stirile pe de tvr1, unde am explicat k nu vad filmele decit in sala de cinema; macar prima oara!

eu de multe ori, ca mã conving care meritã banii la cinema, le 'testez' acasã (vorbesc de astea noi mainstream, nu de festivaluri unde sunt raritãþi) dupã care le vãd de cîteva ori la cinema aducînd eventual ºi pe alþii cu mine de fiecare datã (la Crash de pildã cred cã o sã mã duc cînd va apãrea pe ecrane).
ºi oricum nu te mai lãda cã vezi totul la cinema, cã le vezi pe gratis pe toate ºi aºa te-ai obiºnuit. în locul majoritãþii, cred cã tot acasã ai vedea multe dintre ele.

în rest, nu încape îndoialã cã e de preferat imaginea mai mare decît realul ºi contemparea artei în public. nu cred cã contestã nimeni asta.

All times are GMT +2. The time now is 04:31.