Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   OSCAR 2005 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85415)

Gaandalf 26 Jan 2005 11:58

And The Nominees Are:

Best Picture
The Aviator
Finding Neverland
Million Dollar Baby
Ray
Sideways

Directing
Martin Scorsese - The Aviator
Clint Eastwood - Million Dollar Baby
Taylor Hackford - Ray
Alexander Payne - Sideways
Mike Leigh - Vera Drake

Actor In A Leading Role
Don Cheadle - Hotel Rwanda
Johnny Depp - Finding Neverland
Leonardo Dicaprio - The Aviator
Clint Eastwood - Million Dollar Baby
Jamie Foxx - Ray

Actor In A Supporting Role
Alan Alda - The Aviator
Thomas Haden Church - Sideways
Jamie Foxx - Collateral
Morgan Freeman - Million Dollar Baby
Clive Owen - Closer

Actress In A Leading Role
Annette Bening - Being Julia
Catalina Sandino Moreno - Maria Full Of Grace
Imelda Staunton - Vera Drake
Hilary Swank - Million Dollar Baby
Kate Winslet - Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Actress In A Supporting Role
Cate Blanchett - The Aviator
Laura Linney - Kinsey
Virginia Madsen - Sideways
Sophie Okonedo - Hotel Rwanda
Natalie Portman - Closer

Writing (Adapted Screenplay)
Before Sunset
Finding Neverland
Million Dollar Baby
The Motorcycle Diaries
Sideways

Writing (Original Screenplay)
The Aviator
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
Hotel Rwanda
The Incredibles
Vera Drake

Animated Feature Film
The Incredibles
Shark Tale
Shrek 2

Art Direction
The Aviator
Finding Neverland
Lemony Snicket'S A Series Of Unfortunate Events
The Phantom Of The Opera
A Very Long Engagement

Cinematography
The Aviator
House Of Flying Daggers
The Passion Of The Christ
The Phantom Of The Opera
A Very Long Engagement

Costume Design
The Aviator
Finding Neverland
Ray
Troy

Documentary Feature
Born Into Brothels
The Story of the Weeping Camel
Super Size Me
Tupac: Resurrection
Twist Of Faith

Documentary Short Subject
Autism Is A World
The Children Of Leningradsky
Hardwood
Mighty Times: The Children'S March
Sister Rose'S Passion

Film Editing
The Aviator
Collateral
Finding Neverland
Million Dollar Baby
Ray

Foreign Language Film
As It Is In Heaven
The Chorus
Downfall
The Sea Inside
Yesterday

Makeup
The Sea Inside

Music (Score)
Finding Neverland
Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban
The Village

Music (Song)
Accidentally In Love - Shrek 2
Al Otro Lado Del R�*o - The Motorcycle Diaries
Believe - The Polar Express
Learn To Be Lonely - The Phantom Of The Opera
Look To Your Path (Vois Sur Ton Chemin) - The Chorus

Short Film (Animated)
Birthday Boy
Gopher Broke
Guard Dog
Lorenzo
Ryan

Short Film (Live Action)
Everything In This Country Must
Little Terrorist
7:35 In The Morning
Two Cars, One Night
Wasp

Sound Editing
The Incredibles
The Polar Express
Spider-Man 2

Sound Mixing
The Aviator
The Incredibles
The Polar Express
Ray
Spider-Man 2

Visual Effects
Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban
I, Robot
Spider-Man 2

Longshot 26 Jan 2005 12:21

ah maaan.puteam toti sa facem asta dar mai bine bagai un link.uite si tu akuma cat tre' sa scrollez. :(

herbert 26 Jan 2005 14:21

propun sa comentam si sa opinam pe fragmente. nu comitem postari km si atentia e mai putin disipata.
asadar, as vrea sa castige la Foreign Language Film - Downfall - filmul despre spazmele lui Hitler... excelent facut si jucat.
ar fi o compensatie si s-ar mai echilibra suspiciunile...
e drept ca membrii academiei - majoritatea, doar intamplator evrei - nu vor vota, se pare, niciodata un film in care apare moaca fuhrerului...
bine ca a fost nominalizat.

pe de alta parte este si filmul spaniol, foarte bun, premiat deja cu Globul...

Serghei 26 Jan 2005 16:18

Originally Posted by herbert:

propun sa comentam si sa opinam pe fragmente

Sa opinam pe ce?Marea majoritate a filmelor nu au aparut inca in Romania.

herbert 26 Jan 2005 17:25

Originally Posted by Serghei:

propun sa comentam si sa opinam pe fragmente

Sa opinam pe ce?Marea majoritate a filmelor nu au aparut inca in Romania.

din pacate nu pot sa te ajut cu nimic. ce naiba, esti un cinefil pasiv? mai un DVD, un CD, caseta video ceva... internet...
eu am vazut majoritatea filmelor care conteaza din lista nominalizarilor.

daca nu si nu, atunci va trebui sa citesti ce vom scrie noi aici? :P

Longshot 26 Jan 2005 17:39

si eu am vazut majoritatea filmelor si imi da mana sa comentez despre ele.tinand cont ca ceremonia de decernare e anu asta chiar de ziua mea am zis macar acum sa ma pun la punct.
la categoria filmelor "straine" insa nu stau prea bine.am mar adentro de vreo 2 sapt p birou da' nu prea reusesc sa ma bag in mood-ul sa-l vad.iar der untergang ala o sa vina la noi relat. curand asa ca o sa-l vad pe ecran mare.filme ce mai am si inca nu le-am vazut sunt maria full of grace, ray, being julia si fiind in ses. nu prea cred ca o sa le vad prea curand.poate ray totusi, k sa vaza shi ochiu' meu ce-i asha jmecher jamie foxx ala ca-n collateral a fost ok at best (da' tot si-a luat nod-ul, si peter sarsgaard iar a luat-o in mana)

notorious 26 Jan 2005 22:32

nu vrea sa vad filmele pe cd, pt ca majoritatea sunt ripp-uri, nu am bani de dvd-uri, casete video as putea sa inchiriez decat acasa, dar nu prea stiu cate din filmele mentionate sunt disponibile pe video.

mie tot la cinema imi place sa le vad.

so, herbert, do you have a problem with that ? oricum, o sa scriu si o sa urmaresc topicul, pt ca am preferatii mei.

zizi 27 Jan 2005 00:45

propun sa comentam si sa opinam pe fragmente. nu comitem postari km si atentia e mai putin disipata.
asadar, as vrea sa castige la Foreign Language Film - Downfall - filmul despre spazmele lui Hitler... excelent facut si jucat.
ar fi o compensatie si s-ar mai echilibra suspiciunile...
e drept ca membrii academiei - majoritatea, doar intamplator evrei - nu vor vota, se pare, niciodata un film in care apare moaca fuhrerului...
bine ca a fost nominalizat.

pe de alta parte este si filmul spaniol, foarte bun, premiat deja cu Globul...

Downfall, adica Der Untergang, e, dupa mine, foarte subtzirel. Cat de interesanta/discutabila ar fii ideea , problema e, ca dupa juma' de ora, nu se mai intampla nimic nou, siuatiile se repeta, toti sunt fanatici, toti se sinucid, furer-ul e isteric...over&over again. Cateva momente sensibil-emotionante, pe ici pe colo, dar prea putine. Reconstituirea atmosferei, pentru bugetul filmului, este ok, dar nimic mai mult. Nimic inventiv din punct de vedere vizual, ptr. a sustine nebunia ajunsa la paroxism. Cum ziceam, de la un moment dat , devine repetitiv si plictisitor. Mda, Bruno Ganz joaca bine. Realizatorii s-au gandit la problema "politicaly correct" si au aruncat pe genericul de final o precizare referitoare la nr evreilor morti in holocaust(...!?), care, e fix ca nuca-n perete, pt ca filmul NU e despre asta.

The Sea Inside, adica Mar adentro, e si mai subtirel. Hai sa fim seriosi, nominalizarea la oscar, globul de aur, succesul in state, i se datoreaza lui Amenábar, care are foarte multe relatii importante in sistem. In rest, o poveste previzibila, cliseistica, plictisitoare, very-very-politicaly correct, usor exportabila, la care se adauga niste "control-motion-camera", ca sa dea bine la americani, ca, nene, eu am facut film la voi in state, si decupez hollywood-style... si, da, in final, imaginea are culori frumoase, cadre lungi si spectaculoase si, deasemenea un actor ok, Javier Bardem. In rest, pauza.

In aceeiasi ordine de idei, mai e nominalizat un film african, despre o tanara bolnava de sida. Talking about polytically correct... ;)

As zice ca, la cate filme cu subiect universal valabil, si culoare locala, s-au facut anul trecut, am putea gasi unele mult mai bune decat cele nominalizate. La oscar, pariez pe Mar adentro.

Serghei 27 Jan 2005 00:52

din pacate nu pot sa te ajut cu nimic. ce naiba, esti un cinefil pasiv? mai un DVD, un CD, caseta video ceva... internet...
eu am vazut majoritatea filmelor care conteaza din lista nominalizarilor.

daca nu si nu, atunci va trebui sa citesti ce vom scrie noi aici? :P

Te agiti degeaba.

Oscarurile nu sunt decat intr-o mica masura o garantie a valorii cinematografice .

herbert 27 Jan 2005 10:07

@zizi
hai ca a inceput bine discutia pe fragmente.
subiectivitate peste subiectivitate, dar eu tot vreau sa castige Der Untergang , adica Downfall. filmul e f. bun. cand pare ca actiunea a lesinat, sa stii ca se lucreaza in interior.
mai privesc fenomenul si prin prizma a ceea ce se vrea drept o revigorare a filmului german si depasirea unui complex - tot german.
am si eu, evident, subiectivitatea mea in acest caz.
vom trai si vom afla.

herbert 27 Jan 2005 10:13

@serghei
cred ca nu ai intotdeauna proprietatea termenilor. nu ma agit deloc.
iar cabrarea perpetua, cu orice prilej si in orice peisaj - nu care cumva sa ramanem prosti - nu arata deloc bine.

notorious 27 Jan 2005 14:54

Originally Posted by Serghei:

Oscarurile nu sunt decat intr-o mica masura o garantie a valorii cinematografice .

cel mai mare incident din istoria oscarurilor a avut loc, zic eu, anul trecut, cu LOTR. sa speram ca 'anul' asta va fi mai exigent.

Longshot 27 Jan 2005 16:26

anu' trecut au fost oricum filme mediocre.daca as fi votat, as fi votat mystic-ul dar ma rog.anul asta toate care au fost considerate pentru voturi au fost mai bune ca cele din 2003.

Cinemania 27 Jan 2005 16:46

Castigatorul de anul trecut pt cel mai bun actor intr-un rol secundar, Tim Robbins, va prezenta la Oscar

Longshot 27 Jan 2005 17:35

yeah no shit man.nu stiu daca stii, dar majoritatea fac chestia asta.brody a prezentat anul trecut, zeta jones la fel.e quite common.

Cinemania 27 Jan 2005 18:22

Originally Posted by Longshot:

yeah no shit man.nu stiu daca stii, dar majoritatea fac chestia asta.brody a prezentat anul trecut, zeta jones la fel.e quite common.

really, no shit, dude...nu stiu daca stii ca eu stiu ce stii si tu
dar nu stiu daca stiu si altii ce stim noi doi ;)

Longshot 27 Jan 2005 18:41

deah.ai dreptate.a le nega oamenilor dreptul la informatie inseamna a contesta bazele societatii.cine's io sa fac asta :D

in alta ordine de idei, uite o faza marfa despre mom cand a aflat laura linney de nominalizarea ei.

Laura Linney was asleep in a hotel room in Vancouver when the phone rang. And then? "All hell broke loose. My phone almost exploded," the "Kinsey" actress said, laughing, as phones continued to ring off the hook in the background . "I'm still coming into consciousness and every phone in the world is ringing," the actress continued. Linney said she was in shock and happy, but had some mixed feelings. "Of course you're happy for yourself, but it's such a communal effort. I certainly wish Liam (Neeson) had been nominated and that (writer/director) Bill Condon had gotten some more recognition. So you're happy but it's ... it's a strange thing to go though." Linney was in Canada shooting "The Exorcism of Emily Rose," and despite the nomination, was going to try to be an acting trooper. "It's a big day on set. I'm going to let myself jump around my hotel room and be very, very happy, and then I'm going to go to work."

notorious 27 Jan 2005 22:27

Originally Posted by Longshot:

anu' trecut au fost oricum filme mediocre.daca as fi votat, as fi votat mystic-ul dar ma rog.anul asta toate care au fost considerate pentru voturi au fost mai bune ca cele din 2003.

daca in 2004 era nominalizat '21 grams'... well, that's another story.

notorious 27 Jan 2005 22:29

Originally Posted by Cinemagia:

really, no shit, dude...nu stiu daca stii ca eu stiu ce stii si tu
dar nu stiu daca stiu si altii ce stim noi doi

eu cred ca stiti ce stiu si eu, adica stiu ce stiti si voi ca stiu. :P

keyzer soze 28 Jan 2005 08:56

:D

All times are GMT +2. The time now is 17:50.