![]() |
Eu recomand si cartile in romana-dar se pare ca eu sunt singurul care a agreat traducerea... :D :D
Cu elfa de pe net e o problema-grija mare la elfa 'contrafacuta' :D adik neoriginala...oricum nu o sa gasesti nicaieri un dictionar elfesc 'a la Tolkien'-ceea ce ai sunt cuvintele(destul de putine) traduse de el insusi,cuvintele rezultate din descompunerea numelor personajelor si cele topografice,plus o doza-mai mare sau mai mica-de inventie-exista unii lingvisti care au incercat sa completeze cu unele cuvinte care lor li se pareau potrivite... Cartile le poti gasi relativ lejer pe net(in engleza);hobbitul a aparut in 3 versiuni,una prin 70-cu o traducere dezastruoasa(se vede mana partidului :D ),alta in 94,scoasa de o editura din pitesti,parca-cea mai decenta,zic eu,eu p-aia am citit-o,cu aia am crescut :D ,si asta noua,din 2002,cred... Silmarillionul il gasesti tradus doar in varianta asta noua,cu o coperta mizerabila. A mai aparut la editura rao 'Roverandom' dar asta tine de cat de mult iti place Tolkien-e o carte pt. copii,fara vreo legatura cu Middle-Earth.Eu o s-o citesc,anyway-anyhow. Cel mai bine ar fi dak atzi pune cu totzii mana si ati citi 'On Fairy Tales' a lui Tolkien,in care isi explica viziunea asupra fantasticului,fanteziei etc.Din pacate(sau fericire?? :D )asta nu e inca tradusa. |
Dar un link ceva de unde am putea invata sau macar sa vedem cate ceva despre Middle Earth Languages?
|
Din cate am auzit io versiunea in romana de la lotr e nasoala!!!!Daca cineva ar vrea sa citeasca lotr eu ii recomand sa o citeasca in ENGLEZA. Eu am terminat joi de citit lotr-fotr in ENGLEZA. E super faina
|
De aceeashi parere. Nu luati carti in romana,in plus cele in engleze are that "je ne sais quoi".Da un aer de aventura shi te face povestirea mult mai interesanta.
|
Corect wraith....vezi ca stii.....LOTR IN ENGLEZA RULZZZZ!!!!!
|
Rulzzzzzzzzzz
Pai asa-i de cine imi poate face shi mie rost de un "hobbit" sau "silmarallion"?
|
Ba....daca ii dati lui Wraith carti sa imi dati shi mie....hai nu fiti bulangii!!
|
Stai calm
Stiu cat de bucuris eshti da stai potol sa vad daca vrea careva.Cine se ofera sa ma ajute shi pe mine intr-un fel :(
|
The two stooges :lol: :lol:
|
Da acum suntem the three stuges. We are complete at last mi rushun bro :lol: :lol: :D (no ofense)
|
Ba BeNnY esti shmeker?aaaaa?
|
Ma Wraith mama.....mai eshti pe net??
Inca nu te-ai dus la nani? |
Nu-ti zic nimic aici (il sup pe BeNny dupa aia). Ne intalnim la sc sau maine poate shi vb at about youre minor problem .k?
|
ce minor problem ba?
nu inteleg...... |
:x :x :x Sunteti stresanti! Astea se rezolva pe PM sau mIRC sau oriunde altundeva si nu aici!
|
:oops: Ma scuzi ba.Gata! It woun't happen again!!!(ma scuzati daca nu am scris corect,ca sunt cam stresat acum) :oops:
|
Sorry BeNny dar dupa cum vezi el a inceput :( Il rezolv la scoala lasa pe mine:)
|
Sméagol-Gollum + Wralth - ce varste avetzi ?
|
LOL
CHiar vreti sa stiti? Da de ce'i asa important? Banuiesc ca tu ai peste 20 nu? Vorbeam shi noi p'aici
|
Re: LOL
Originally Posted by WraIth:
Cam toti de pe aici au varste cuprinse intre 18-21 de ani.....so...daca simtiti ca sunteti depashiti de unele discutii ..ashteptati sa mai creshteti!!shi poate mai vb atunci... |
All times are GMT +2. The time now is 17:12. |