![]() |
Intr-un compartiment de tren calatoreau istoricul George Popescu, poetul Adrian Ionescu, prozatorul Ion Costescu si inginerul Daniel Alexandrescu. Fiecare era autorul unei carti recent aparute si fiecare citea cate o carte scrisa de unul din ei. Adrian Ionescu, terminand de citit cartea, care era o lucrare stiintifica, i-a propus lui George Popescu, care tocmai terminase si el lectura, sa-si schimbe cartile intre ei - lucru pe care autorul de lucrari istorice l-a acceptat. Prozatorul Ion Costescu, ajungand si el la sfarsitul cartii, s-a declarat, de asemenea, dispus sa faca schimbul cu oricare din tovarasii de drum, cu conditia sa nu i se ofere lucrarea istorica, deoarece nu-l intereseaza. Nici unul din autori nu citea si nu dorea sa citeasca propria carte. Ce carte a citit fiecare?
|
george popescu-lucrarea stiintifica a lui adrian ionescu
adrian ionescu-lucrarea istorica ion costescu- lucrarea inginerului. daniel alexandrescu- lucrarea prozatorului. |
Dupa cum s-a spus, poetul a citit un volum stiintific.
|
DA - lucrarea istorica
GP - lucrarea stiintifica AI - proza IC - poeziile literele sunt initialele oamenilor |
George Popescu- proza
Adrian Ionescu- cartea stiintifica Ion Costescu- poezii Daniel Alexandrescu - istorie |
g.p.=d.a
a.i.=i.c. i.c.=a.i. d.a=g.p. am nimerit-o? ca daca nu,mai incerc si alte permutari si aranjamente. |
Originally Posted by White1:
|
Exista in Craiova doua persoane cu acelasi numar de fire de par in cap?
|
Daca-s chei, probabil ca exista mai multe:P
|
Daca sunt chei nu au fire de par in cap:D. Nu e raspunsul corect.
|
Au acelasi numar de fire de par in cap, respectiv zero:)) Trebuia sa incerc si eu:D
LE : da un raspuns de genul "Nu, nu exista" merge? |
in cap??? in cap e creier... poate fire pe cap :D de raspunsul meu e ca nu exista
|
Originally Posted by White1:
|
Există, după cum au mai spus unii există mulţi cu zero fire ori cu 1 fir răzleţ care a scăpat la tunsoare şi vreo 2 din ăştia tot găseşti.
Sau demonstrat presupunem prin absurd că toţi au număr diferit de fire pe cap. Rezultă că fiecare are pe cap de la 1 la 300 şi ceva de mii de fire de păr. Şi din asta rezultă că peste 100.000 de oameni au peste 200.000 de fire de păr în condiţiile în care mai toate numărătorile arată că peste 150.000 de fire de păr e deja extrem de rar. Deci ceva nu e în regulă, deci presupunerea e falsă, deci există persoane cu acelaşi număr de fire de păr. |
hint:ce populatie are Craiova?
p.s.detin raspunsul corect. |
Cu sau fără bebeluşii născuţi azi noapte? Vreo 300 de mii în orice caz.
Uitaţi una interesantă numai bună să vă bateţi puţin capul cu ceva numărători ori calcule. Ce procent din numerele naturale: 0, 1, 2, 3... infinit sunt numere care conţin cifra 7? |
1/10
|
Nu. Asta doar dacă ai numărat până la 10, dar ia mai numără mai încolo poate îţi dai seama că nu e aşa uşor.
|
Originally Posted by sergiuseling:
raspund,ca vad ca s-a trecut la altceva: sunt putini oameni care au putin peste 100.000 de fire de par in cap, iar craiova are ca populatie cateva sute de mii, deci sunt persoane cu acelasi numar de fire de par in cap. chiar mai multe. |
Cam tot aia am spus şi eu, dar poate tu ai spus mai clar.
|
All times are GMT +2. The time now is 08:11. |