![]() |
hmm
Originally Posted by EgoN:
Cand soldul e zero, e chiar plictisitor. |
Re: hmm
Originally Posted by keepwalking:
zi mersi, eu am de ala pe care se poate citi si minusul. |
doar ca minus cu minus fac plus :P
|
zero plus zero
:D
Mi-am adus aminte de o celebra expresie pe care o tot foloseau guvernele de dupa revolutie apropo de starea economiei: "in sfarsit, am reusit sa avem crestere zero!" |
?
da' chiar..ce e mai frustrant?
un sold de 4 lei pe un monitor de ATM sau senzatia unui buzunar gol? |
Originally Posted by jeleu:
iti doresc mult succes in cariera de matematician. in real life, da mereu minus :( |
Re: ?
Originally Posted by keepwalking:
mai frustrant e senzatia unui buzunar nu numai gol, ci si gaurit. |
Nu am gasit-o inca. Nu am nici banii necesari de a o cumpara sau poate nici timpul de a o gasi intr-o biblioteca, but I will find her.
|
Re: ?
Originally Posted by EgoN:
da:) ce-i drept, un buzunar matasos, bine cusut, iti mai reduce din depresia de falit. |
facem c facem si tot la bani ajungem ;)
|
money makes the world go round, the world go round, the world go round
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
*A se citi discutia despre MPP, afacere de succes pentru unii, un ghimpe in coaste pentru altii, vesnici spectatori de pe margine. |
Alexis Zorba de Nikos Kazantzakis, cartea nu se poate compara cu filmul, desi nu spun ca nu a fost jucat bine.Unele carti sunt prea greu de ecranizat fidel.Incercati-o!
|
Originally Posted by Carmine Galante:
nu: sa ai bani si sa nu faci caz d ei e o virtute! :happy: |
enigma otiliei
|
*ALS, Carmine, etc.:
Când eram mic, cântau unii: "Oftica e boalä grea..." Acuma mie-mi vine: "Offtopica e boalä grea..." (De fapt, am postat asta ca sä pot citi mesajul lui Sinzi, cä iar s-a bägat bugu' äla de nu vezi primul mesaj de pe pagina nouä). |
tocmai am citit "moskova - petuski" de erofeev. :love: . un "poem" in proza naucitor. a aparut in 2004 la editura cartier in traducerea excelenta a lui emil iordache. unii critici occidentali au fost ferm convinsi ca "moskova-petuski" trage un semnal de alarma asupra situatiei dezastruoase in care a ajuns rusia din cauza consumului excesiv de alcool. bullshit! e ca si cum ai spune ( si multi au spus-o ) ca " moartea domnului lazarescu" e un film despre starea sistemului sanitar romanesc. si atat.
recomand cu caldura si cativa poeti romani pt. ca poezia chiar are nevoie de cititori:mircea ivanescu, mariana marin, gellu naum, cristian popescu. poate suna vetust, dar cred ca poate fi cool sa citesti poezie. ideea e sa scapam de tampeniile cu care ne-au intoxicat astia in scoala ( eu am prins si manualele alternative si tot aceeasi poveste )si sa citim poezie fara a avea sentimentul ca dezvelim un bust, oficiem o slujba, scriem un acatist. |
Uraaa!
In sfarsit un topic (abia ce l-am descoperit si m-am si aruncat pe dumnealui) serios. Am si eu un opis (interminabil, cam cat o cronica proaspata a domnului Pitbull...) cu carticelele devorate in ultimii 2-3 ani. Cred, hai sa fiu putin patetic, ca cele mai bune lucruri din lume sunt cartea, filmul, cafeaua si Borges. (- am ascultat vorbele despre Narziss si Goldmund-ul lui Hesse. Lupul de stepa nu m-a impresionat, dar voi incerca acum si N & G) G.G.Marquez - Un veac de singuratate - Toamna Patriarhului - Cronica unei morti anuntate - Despre Dragoste si alti demoni - Generalul in labirintul sau - Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet - Povestea tarfelor mele - A trai pentru a-ti povesti viata M.V. Llosa - Elogiu mamei vitrege - Conversatie la Catedrala - Adevarul minciunilor - Scrisori catre un tanar romancier - Paradisul de dupa colt J.L. Borges - Borges despre Borges - Cartile si noaptea - Cartea de nisip A. B. Casares – O papusa ruseasca A. Skarmeta - Postasul lui Neruda Dostoievski - Adolescentul - Crima si pedeapsa - Jucatorul Tolstoi - Moartea lui Ivan Ilici Gogol - Suflete moarte M. Bulgakov - Maestrul si margareta Ilf si Petrov - Vitelul de aur - Douasprezece scaune V. Nabokov - Vorbeste memorie - Ada sau ardoarea - Masenka V. Erofeev - Stalin cel Bun I. Mamleev - Sectantii C. Aitmatov - O zi mai lunga decat veacul - Esafodul - Cantecul stepei, cantecul muntilor J. Joyce - Ulise - Corespondenta - Oameni din Dublin U. Eco - Pendulul lui Foucault - Numele Trandafirului - Misterioasa flacara a reginei Loana T. Mann - Muntele vrajit H. Hesse - Lupul de stepa A. Camus - Ciuma G. Flaubert - Madame Bovary M. Kundera - Gluma W. Faulkner - Pe patul de moarte J. Fowles - Magicianul S. King - Shining D. Brown - Codul lui Da Vinci N. Hornby - Turnul sinucigasilor J. Franzen - Corectii W. Burroughs - Pranzul dezgolit J.K. Toole - Biblia de neon A. Sebold - Minunatele oase D. Lodge - Ce mica-i lumea T. Capote - O vara de rascruce - Alte glasuri, alte incaperi C. Palahniuk - Bantuitii L. Cohen - Frumosii invinsi J.M. Coetzee - Asteptandu-i pe barbari F. Beigbeder - 199.000 lei M. Houellebecq - Particule elementare - Posibilitatea unei insule F. Weyergans - Trei zile cu mama I. Kertesz - Drapelul englez J. Saramago - Evanghelia dupa Isus Cristos E. Jelinek - Pianista S. Hedayat - Bufnita oarba I. Kadare - Aprilie spulberat O. Pamuk - Ma numesc Rosu A. Plesu - Despre ingeri N. Steinhardt - Jurnalul fericirii H.R.Patapievici - Cerul vazut prin lentila D. Tepeneag - Porumbelul zboara P. Goma - Garda inversa C. Popescu - Arta Popescu St. Banulescu - Un regat imaginar M. Caragiale - Craii de Curtea-Veche O. Paler - Viata pe un peron - Autoportret intr-o oglinda sparta I. Ianosi - Eu si El. Insemnari subiective despre Ceausescu M. Micleusanu - Organismecanisme T. Octavian - Oameni normali A. Ecovoiu - Saludos - Statiunea M. Sebastian - Accidentul C. Stefansecu - Legaturi bolnavicioase St. Agopian - Tache de catifea - Fric M. Cartarescu - Visul I. Chiva - 69 F. Florian, M. Florian - Baiuteii |
Originally Posted by pantagruel:
|
....
Pun si eu asa:
1. Stefan Agopian - Manualul intamplarilor 2. J.D. Salinger - De veghe in lanul de secara 3. Nikos Kazantzakis - Alexis Zorba 4. N.V. Gogol - Suflete moarte 5. Goncearov - Oblomov 6 - majoritatea romanelor cu San Antonio - Frederic Dard :) |
All times are GMT +2. The time now is 14:33. |