Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

MariaMona 14 Feb 2014 22:25

Desertul din seara asta - n-am mai facut de mult timp - mini ecleruri umplute cu frisca si cu ciocolata deasupra sau Windbeutel (pungi de vant) cum se numesc in germana

anaemona 14 Feb 2014 23:38

Mona, eclerurile sint cumparate sau facute de tine? Ma refer la coca. Arata foarte apetisant.

In mod normal n-ar trebui sa pun nimic din ce fac eu dupa niste poze atit de atragatoare, dar wth :)

Am vrut sa iasa un wrap, dar a iesit un flat bread crocant :) din flaxseed (singurele ingrediente, flaxseed, ulei, apa, sare si am zis sa-i dau putin gust aparte asa ca am pus niste ginger, in general nu ma abtin sa pun ginger, turmenic, cayenne pepper aproape in tot ce fac)

Si pentru ca poza de mai sus e atit de neatragatoare, adaug ciorba/supa facuta saptamina asta :) tg am invatat la virsta respectabila pe care o am sa fac ciorbe :)) asta e de sfecla rosie si dovlecei, o minune.

rvn 15 Feb 2014 22:19

2 Attachment(s)
mai, cand eram mica,nu-mi aduc aminte s-o fi vazut pe maica-mea cand gatea, sa puna sfecla rosie in ciorba, dar acum, o face, si spune ca-i da un gust deosebit de bun. in general, nu mai pot pune baza pe ce spune maica-mea, dar tinand cont, de ceea ce spun si nutritionistii, se pare ca sflecla rosie e pe val. minerale si alte alea....eu o prefer tot murata.momentan.

@Mona, balesc la eclerele tale de 10 minute. imi plac si mie, mai ales daca sunt facute in totalitate in casa. eu nu fac, ca nu-mi iese coca. adica am avut tentative. o singura data am reusit. in schimb, cu diverse ocazii, am gustat facute de alte gospodarese maniace si am constatat diferenta dintre cele de cofetarie si cele coapte si umplute in casa.
azi am gatit ceva ce n-am mai facut de foarte mult timp: chiftele cu sos. imediat revin cu o poza sau doua. sper sa va fac pofta, asa cum am avut si eu.
Attachment 2465
Attachment 2464

MariaMona 17 Feb 2014 17:39

Originally Posted by anaemona:

Mona, eclerurile sint cumparate sau facute de tine? Ma refer la coca. Arata foarte apetisant.

In mod normal n-ar trebui sa pun nimic din ce fac eu dupa niste poze atit de atragatoare, dar wth :)

Am vrut sa iasa un wrap, dar a iesit un flat bread crocant :) din flaxseed (singurele ingrediente, flaxseed, ulei, apa, sare si am zis sa-i dau putin gust aparte asa ca am pus niste ginger, in general nu ma abtin sa pun ginger, turmenic, cayenne pepper aproape in tot ce fac)

Si pentru ca poza de mai sus e atit de neatragatoare, adaug ciorba/supa facuta saptamina asta :) tg am invatat la virsta respectabila pe care o am sa fac ciorbe :)) asta e de sfecla rosie si dovlecei, o minune.

]

anae, rvn, eclerurile sunt facute in totalitate de mine si mie reteta mi se pare super mega simpla. Fac ecleruri din copilarie, ca sa zic asa, cand o ajutam pe Mama, dar atunci, nu stiu de ce unele retete vechi erau asa, nu faceam aluatul cu mixerul si ma chinuiam un pic mai mult (si nu ca nu aveam mixer). Va dau reteta daca vreti, chiar e ceva simplu de tot. Mie ce mi se pare complicat este sa le dau forma aia lunguiata cu poshul - nu prea le am cu ornatul si cu poshul...

anaemona, m-ai facut sa invat un cuvant nou azi - cu flax seeds-urile tale. Mie nu mi se pare ca arata rau, dimpotriva - mie chiar imi plac chestiile astea uscate si crocante.

sigalia 17 Feb 2014 18:40

Ce vedeti voi aici este o supa crema de legume : ceapa,putin pastarnac,morcovi,mazare si cartofi.
Consistent si usor.Nota finala o da lamaia pe care o adaug dupa gust in farfurie si verdeata.Pentru ca nu aveam in casa patrunjel am ornat cu cateva fire de ceapa verde si cimbru( da,merge !).

rvn 17 Feb 2014 21:12

intr-adevar, frunzele de ceapa verde taiate marunt, inlocuiesc cu succes pe cele de patrunjel. cu ocazia asta, se schimba si aroma. mie imi place sa pun piper macinat in farfuria de supa de legume unde predomina cartoful, cimbrul merge la fix la supa de fasole. in ultima vreme (chiar ani), am evitat sa mai pun cartofi in supe (ciorbe), dintr-un motiv care si altora li s-a parut intemeiat: cartoful isi altereaza gustul daca respectiva zeama se reincalzeste ca s-o mananci. dar, asta-i o constatare la scara mica, poate altora nu li se intampla asa ceva. oricum, supa sigaliei este binevenita la ora pranzului, cu tot cu stropul de lamaie, pus in ea.

MariaMona 17 Feb 2014 22:13

Intr-adevar, sigalia, arata si suna bine! Si noi mancam supe creme - deseori fac supa crema de dovleac placintar (doar asa pot sa il mananc si sunt fane si fetele mele) - dovleac, telina, morcov fierte si pasate, adaugat putin mustar, suc de rosii si smantana; am auzit si de varianta doar dovleac si praz pasate. Am mai facut si supa crema de cartofi cu praz si ultima descoperire - chiar maine fac din nou e supa crema de linte rosie - niam-niam. Aici e reteta: http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/...nte-rosie.html

faraimaginatie 18 Feb 2014 21:55

My dinner. Really long days need really good "sweet dreams" food.
Salata cu rosii cherry, ceapa rosie, masline si branza feta. Am pus si ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.

Jack-Jack 20 Feb 2014 10:59

Pff! :-O

faraimaginatie 23 Feb 2014 13:02

Exces de zel...
E prima data cand fac muffins sau orice alta prajitura for that matter. Sunt un soi de anti-talent in bucatarie. Sau asa credeam eu, mai mult de lene cred. Am facut azi dimineata muffins cu capsune si ciocolata alba. Au iesit asa de buuuuuuuuune :D Si frumoase, I must say. (ca-s ale mele)

Lesenfantsduparadis 23 Feb 2014 18:45

ecleuri

pandispan cu visine

rvn 23 Feb 2014 19:14

pandispanul arata perfect in poza. am o curiozitate: unde ai gasit visine pe vremea asta?

MariaMona 23 Feb 2014 21:51

Arata super si eclerurile si briosele si pandispanul. Eu nu fac visinele cu pandispan, ci am o reteta cu margarina. Rvn, visinele pot fi si din congelator si din borcan.

Azi am facut Banoffee Pie adevarata - cu dulce de leche - adica un caramel facut din lapte si zahar sau din lapte condensat. E muuult mai buna decat varianta cu caramel frantuzesc sau facut in casa! A meritat sa fierb aproape 3 ore conservele de lapte condensat.

rvn 24 Feb 2014 00:32

Originally Posted by MariaMona:

Rvn, visinele pot fi si din congelator si din borcan.

pot fi, desigur, numai ca nu arata ca ele.
cand eram mica, aveam in curte un visin ale carui fructe se coceau pe la inceputul lunii iulie. parca le vad si acum in fata ochilor, visine mari, sangerii, dulci-acrisoare, o bunatate! abia asteptam sa se coaca, sa pot gusta. din pacate, natura dezlantuita a facut ravagii intr-o vara, chiar cand visinul era aproape gata sa ne ofere fructele lui pline de aroma unica pe care nu am mai regasit-o niciodata de-atunci, la nici o visina gustata.
p.s.:de cate ori pun visine in pandispan, se innegresc la copt. dar poate asta este doar din cauza faptului ca eu il fac numai in sezon, cand fructele sunt proaspete, dar, oricum, orice forma de consevare, le schimba automat, culoarea. sau, poate, photoshopul joaca ceva feste, n-am de unde sa stiu...

sigalia 24 Feb 2014 01:35

Originally Posted by rvn:

cand eram mica, aveam in curte un visin ale carui fructe se coceau pe la inceputul lunii iulie. parca le vad si acum in fata ochilor, visine mari, sangerii, dulci-acrisoare, o bunatate! abia asteptam sa se coaca, sa pot gusta. din pacate, natura dezlantuita a facut ravagii intr-o vara, chiar cand visinul era aproape gata sa ne ofere fructele lui pline de aroma unica pe care nu am mai regasit-o niciodata de-atunci, la nici o visina gustata.

rvn,exact soiul acesta de visin am avut si eu in copilarie in curtea bunicilor.
Al meu s-a stins de batranete si la fel ca tine ,n-am mai intalnit nici eu, nicaieri, gustul fructelor sale.
Banuiesc ca era un soi obtinut prin altoire cu cires.
Discutand odata cu cineva avizat am aflat ca pomii fructiferi isi schimba si ei "compozitia" : pe masura ce apar noi soiuri ''ameliorate'',altele ies usor din trend,precum visinul nostru fermecat.

In alta ordine de idei : dulciurile voastre arata grozav ,dar eu am sa las orgoliul la o parte si am sa ma laud cu faptul ca sunt intr-un puseu de expunere la " raw& healthy ." :D
Am gatit un smoothie mai consistent din banana,mar,portocala si putina lamaie cu coaja,in care am adaugat seminte de chia si de canepa,plus niste fulgi de cocos.Lasat putin la rece capata textura unei budinci si e delicios ca desert.
http://s3.postimg.org/b1yc6wumr/Fotografie0182.jpg

anaemona 24 Feb 2014 19:57

sigalia, am citit fulgi de cocos, cocosul din curte adica :)) Am si avut imaginea in fata ochilor :)

sigalia, cum s-ar spune, esti fix pe aleea mea :) Smoothie-urile sint in cea mai mare parte mincarea mea de baza, doar ca eu pun mai putin de jumate fructe si restul frunze, spanacul e cel mai usor de suportat si eventual chia seeds. Daca fac ceva mai consistent, cum am facut chiar de curind, din dovleac, numai dovleac, copt, nu stiu daca mi-ar place gustul crud, le zic budinci. Altfel, imi plac smoothie-urile apoase si inul si cinepa, care le ingroasa mult prea tare nu-mi place sa le adaug. Cinepa pun in sosuri sau pur si simplu presar peste salate iar inul, deja mi se pare ca maninc prea mult :) de cind am invatat sa fac pita numai din in. Am testat si varianta in dehidrator in loc sa o fac in tigaie si mi-a placut la fel de mult, poate chiar mai mult.

MariaMona 25 Feb 2014 20:08

Rvn, visinele pot fi si din congelator si din borcan.

pot fi, desigur, numai ca nu arata ca ele.
p.s.:de cate ori pun visine in pandispan, se innegresc la copt. dar poate asta este doar din cauza faptului ca eu il fac numai in sezon, cand fructele sunt proaspete, dar, oricum, orice forma de consevare, le schimba automat, culoarea. sau, poate, photoshopul joaca ceva feste, n-am de unde sa stiu...

Mie nu mi se innegresc, dar folosesc fructe din visinul meu fermecat - congelate. Si visinul nostru face visine asa cum spui, dar nu in fiecare an. Daca e un an prost, face visine mici si mai uscate (si mai putine), iar daca e un an bun - cum ar trebui sa fie asta, cred - i se apleaca crengile de bogate ce sunt, nici nu pot sa le culeg pe toate - sunt pana sus sus si sunt mari, carnoase si delicioase. Intr-un an bun, in afara de visinele pe care le folosesc imediat - la prajitura, inghetata sau la mancat, pot sa imi umplu un sertar de congelator cu pungute pentru prajitura.

rvn 25 Feb 2014 23:00

1 Attachment(s)
uite, Mona, vezi? cam asa se innegresc si la mine...
Attachment 2467
oricum ar fi, mi se pare foarte reusit pandispanul, cel putin asa sugereaza poza. este chiar perfect, asa cum am mai spus, iar cunoscatorii inteleg ce vreau sa spun, fiindca este un secret si-ti trebuie destul de multa abilitate ca sa-ti iasa asa. daca fructele se pun de la inceput in compozitie, pandispanul nu creste, iar ele cad la fundul tavii, fiind prea grele, iar daca le pui in timpul cand tava este in cuptor, risti sa compromiti total prajitura, fiindca, de regula, nu ai voie sa deschizi usa cuptorului, cel putin 15 minute de cand ai pus prajitura la copt. dar, ca fructele doar sa alunece la mijloc si sa-si lase siropul, eu le pun cat mai rapid cu putinta, dupa doar cateva minute, cand compozitia incepe sa se umfle usor. daca lasi mai mult timp, deja se intareste si fructele raman deasupra.
daca cea care a postat pozele, este si autoarea prajiturii, merita cu adevarat felicitari. dar, se pare ca, doar ne-a incitat privirile si....atat.

MariaMona 27 Feb 2014 13:18

1 Attachment(s)
Am inteles, rvn, poate depinde si de tipul de visine?! Oricum arata - mie imi place la nebunie placinta cu visine. Uite, mie asa imi iese cu fructe din congelator:

Attachment 2469

MariaMona 28 Feb 2014 21:14

Azi fiica-mea cea mare a avut invitate 3 colege + o surioara pentru a face un proiect la engleza (cica sub indrumarea mea). Au fost foarte harnice si cum eu presupusesem asta, le-am asteptat cu niste briose. Am facut pentru prima data frosting/glazura de briose. Mie mi-au placut, toate fetele + una bucata sot au spus ca fara sunt mult mai bune (chiar daca nu la fel de aratoase). Norocul meu de-altfel ca au ramas doar de-alea cu crema - pe care le voi manca.

rvn 03 Mar 2014 00:38

4 Attachment(s)

Am facut pentru prima data frosting/glazura de briose. Mie mi-au placut, toate fetele + una bucata sot au spus ca fara sunt mult mai bune (chiar daca nu la fel de aratoase).

daca nu le-a placut chestia asta roz, ai putea incerca sa faci checul glazurat pe care l-am facut eu, asa....intr-o doara. la mine a avut un succes extraordinar. glazura de ciocolata+nuca prajita de pe deasupra, au schimbat total banalul chec inecacios, pe care, toata lumea stie sa-l faca. micul secret consta in consistenta glazurii. daca o faci subtire, checul se imbiba cu ea si devine un dulce irezistibil.
copiii sunt atrasi de culori, de animalute si personaje de poveste. incearca, te rog si ceea ce iti sugerez eu si te asigur ca atat fetele cat si sotul, se vor linge pe degete:
Attachment 2474
Attachment 2475
astazi, am avut chef sa fac negresa. este o reteta simpla, dar care-ti lasa gura apa, mai ales acelora care sunt fanii ciocolatei. aromele sunt extraordinare. fara cuvinte. nici n-as avea cum sa descriu efectul asupra papilelor gustative. mie imi place foarte mult si sper sa-mi fac timp pentru a incerca diverse combinatii cu altceva.
Attachment 2476
Attachment 2477

MariaMona 04 Mar 2014 13:12

O sa incerc, rvn, dar da niste detalii, te rog - adica ai facut o glazura subtire (cacao sau cioco?) si ai prajit putin nuca taiata mare; le-ai amestecat sau ai pus nuca peste glazura? Si, fii buna si da-ne si reteta de negrese ca arata foarte apetisant!!

rvn 04 Mar 2014 22:53

O sa incerc, rvn, dar da niste detalii, te rog - adica ai facut o glazura subtire (cacao sau cioco?) si ai prajit putin nuca taiata mare; le-ai amestecat sau ai pus nuca peste glazura?

inainte de toate, e bine sa te ocupi de nuca. se taie bucatele mici cu un cutit si apoi se coace in cuptor. ai grija, se arde destul de repede! chestia asta se poate face in timp ce se incalzeste cuptorul, inainte de coacerea checurilor. cand checurile sunt aproape coapte, cam cu 10 minute inainte de a opri cuptorul, te ocupi de glazura. fiecare alege cum are chef s-o faca. se gasesc o droaie de retete de net, dar eu, am ales sa topesc o ciocolata neagra, pe care am amestecat-o cu cu un pahar de apa, 2 linguri de cacao, 3-4 linguri de zahar si un cubulet de unt. poti folosi o crema de ciocolata gata preparata (gen Finetti), pe care s-o diluezi tot cu apa si s-o dai putin in clocot. indiferent ce metoda alegi, glazuta trebuie sa aiba consitenta unui sirop, in asa fel incat sa fie absorbita de chec. o torni peste ele, asa cum sunt, fierbinti, apoi aplici nuca prajita. nu te speria daca glazura "balteste". o sa constati ca pana dimineata, ea va disparea. daca preferi, totusi, s-o faci putin mai groasa, nu este rau, dar o sa constati ca se va forma doar o pojghita de ciocolata peste ceva uscat. acum depinde si de compozitia checului, dar, din cate stiu eu, cea clasica nu contine decat oua, zahar, faina si putin ulei. si asa le-am facut si eu.
daca tu le faci cu alte adaosuri (lapte sau smantana), cred ca glazura mai tare ar merge la fix, fiindca nu ar fi nevoie sa le insiropeze un pic.
deci, daca alegi varianta mea,spune-mi si o sa-ti scriu reteta cu cantitatile exacte.

iar reteta de negresa este asta:
5 oua
250 g. zahar
250 g faina
250 ml lapte.(dar eu am scapat mai mult, cred ca vreo 300)
100-150g nuca taiata si prajita
250g unt
2 pliculete de vanilie.
o lingurita esenta de rom.
100 g cacao. eu am pus patru linguri cu varf. iti recomand sa fie de calitate.
laptele cu cacao si untul se pun intr-o cratita la foc mic pana se topeste untul si da primul clocot. se lasa sa se raceasca complet, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi faina, procedand la fel si, la sfarsit, nuca prajita si aromele. va iesi un fel de aluat moale care se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si se coace pana apesi cu degetul pe el si constati ca nu intra. glazura o faci ulterior, folosindu-ti imaginatia sau internetul. eu nu am pus decat ciocolata topita si amestecata pe foc cu putina apa.

anaemona 04 Mar 2014 23:30

Vai ce desfatare pe topicul asta. Sa incep si eu cu un desert facut de curind, altul nu am pozat, dar am facut si eu negresa saptamina trecuta, cred ca pe undeva pe-aici este reteta mea, este total fara faina si fara lapte, de obicei o faceam cu boabe mici de fasole rosie, dar cum n-am avut am folosit naut si a iesit la fel de buna - evident negresa mea nu arata asa apetisant ca ca lui rvn :) nici glazura nu i-am pus, pentru ca am zis ca oricum se maninca si cu si fara :)) si n-am gresit.

crema e facuta de mine, din nuca de cocos si cam atit

Wrap-ul de flaxseed cu salmon si alte chestii - ma intreb daca asta e cuvintul nou de care zicea MariaMona

uras sa fac poze cu flash-ul dar cum nu apuc sa fac decit noaptea si lumina din bucataria mea e oribila nu prea am incotro

Niste salate

smartapp 05 Mar 2014 00:04

Puneti fratilor un pop-up inainte de accesarea acestui topic, care sa avertizeze persoanele care nu au mancat in ultimele ore. Acum lesin pe aici, si supermarketurile sunt inchise la ora asta, de unde mai cumpar somon & co.?

rvn 17 Mar 2014 15:58

2 Attachment(s)
pentru cei care n-au mancat nimic astazi:
Attachment 2483
Attachment 2484

anaemona 18 Mar 2014 15:51

pentru cei care n-au mancat nimic astazi:

rvn, corect era sa spui: pentru cei care au mincat astazi :)

Nu stiu daca dau idei cui trebuie sau poate deja se lucreaza la programul asta :P sa putem intercepta in creier prin intermediul unui program aceeasi senzatie de placere/satietate pe care ai avea-o mincind o mincare, numai cind te uiti la o poza. Cu alte cuvinte sa nu mai fie nevoie sa mincam :)) ne luam pastilutele sa ne tina in viata si ne uitam la poze cind ni se face pofta de ceva bun. Nu prea imi dau seama de unde se vor lua ingredientele pentru mincarurile poftite, chiar si numai pentru poze, dar sper sa gaseasca o solutie sa se foloseasca de pozele vechi, de pe vremea cind inca se minca.

rvn 18 Mar 2014 22:02

[quote=anaemona]

sa putem intercepta in creier prin intermediul unui program aceeasi senzatie de placere/satietate pe care ai avea-o mincind o mincare, numai cind te uiti la o poza. Cu alte cuvinte sa nu mai fie nevoie sa mincam

asta este doar o dorinta a lumii moderne, ceva care, chiar daca s-ar putea realiza vreodata, tot nu ar suplini cea mai vitala necesitate a unui organism viu: hrana. ceva trebuie sa mancam pentru a supravietui. indiferent ca este vorba de hrana procesata, de radacini, plante,seminte sau fructe,pastile sau alte suplimente create in laborator, organismul nostru este programat sa manance. singurul care ii poate controla aceasta nevoie, manifestata prin foame, este creierul. dar, ca s-o faca in sensul pe care ni-l dorim noi, este tocmai cea mai dificil de controlat,actiune.
eu nu cred in diete si nici in pastile de slabit. nici atat nu cred in schimbarea totala a tipului de hrana. eu cred doar in schimbarea stilului de viata. poti amagi foamea cu diverse surogate, dar singurul mod in care poti slabi depinde doar de computerul din cutia craniana.

MariaMona 19 Mar 2014 11:00

La cat de mult imi place sa mananc - nici nu as vrea sa se inventeze asa ceva! :)

faraimaginatie 25 Mar 2014 21:06

anaemona, sa stii ca am fost inspirata de green smoothie-ul tau si azi cand eram in magazin mi-am cumparat spanac si kale si ananas si flaxseeds (de la tine am pescuit-o si pe asta) si mi-am facut un smootie care a fost delicios. Nici nu ma asteptam. Is curioasa doar ce pui tu in el. Imparti si cu noi reteta? :D

anaemona 26 Mar 2014 00:25

faraimaginatie, desigur ca o impart. Acum sint putin pe fuga, dar am facut mai devreme o poza la green smoothie-ul meu de azi :D jumate din ce am baut toata ziua si pot sa-ti spun exact ce am pus in el.

- 2 cani spanac
- 2 cani kale
- citeva fire de marar
- jumate de mango
- aprox 200 g ananas
- 2 banane
- 300 ml apa de cocos (total ne-necesara, dar mie imi place atit de mult ca mi-as injecta-o in permanenta :D)
- completat apa pina am ajuns la 2 litri (asta e cantitatea de smoothie pe care o fac eu zilnic)

Pun in mod curent chia seeds pe care le-am lasat la inmuiat in prealabil. Intr-un borcan de 1 litru pun cam jumate de cana de chia seeds si aprox pina sus apa. Amestecul asta il las in frigider si-l folosesc 3-4 zile.

Nu imi place sa pun flax seeds in smoothie, dar pot sa pun hemp seeds - cinepa.

Incerc sa variez verziturile atit cit se poate. Iarna e ceva mai greu, dar incepind din primavara pina la sfirzitul toamnei pun cit mai multe plante salbatice: urzici (miam), papadie (inclusiv florile si daca e cazul radacina), patlagina, burdock frunzele tinere - nu-mi amintesc daca asta e brusturele - e planta cu frunzele imense si tepi in al doilea an.

Eu mi-am ajustat gustul ca pot sa pun cele mai amare frunze si daca ii adaug o banana (pe care o pun ca sa iasa cit mai cremos) sau avocado sau piersici/pere/caise pot sa beau orice.

Nu imi place sa pun capsuni sau celelalte berries in afara de blueberries. Dar cind sint fructele astea in sezon ma rasfat si cu smoothies facute doar din fructe. In afara sezonului le cumpar rar congelate - in special blueberries.

Dupa cum vezi, pe fuga fiind :)) nu pot scrie mai multe, dar daca am reusit sa trezesc in cel putin o persoana dorinta sa le incerce inseamna ca misiunea mea continua :D n-ati scapat de retetele mele :))

faraimaginatie 26 Mar 2014 11:05

Nu e prima data cand ma inspir de la tine...ca am inceput de vreo luna o cura de detoxifiere. Mersi mult. E amuzant ca totusi am nimerit 3 ingrediente ca eram in magazin si n-aveam nicio reteta la indemana. Oricum banuiesc ca il faci dupa "ureche " oricum, in functie de ce-ti place. Eu mi-am luat si niste Pak Choi aseara si-o sa pun azi si din ala in el. De exemplu, mie bananele nu-mi plac deloc deci nu le-as folosi in el. O sa cumpar azi si niste mango ca ala suna bine si cred c-ar merge. Si acuma mi-am dat seama ca am coconut water. Poate o sa incerc sa pun si-un pic de de-aia. Desi e din doza ... Deja am inceput sa fiu sceptica la tot ce vine in doza/ conserva.

Anyway...o sa caut si chia seeds azi ca n-am incercat niciodata. Mi-am pus flax seeds azi dimineata pe muesli si i-au placut. In smoothie nu cred ca le-am simtit gustul. De ce zici ca nu-ti place sa le pui in smoothie?

anaemona 26 Mar 2014 17:39

faraimaginatie, pentru detoxificare, daca suporti sa-ti faci in principal smoothies, adauga patrunjel mult (verdeata), cilantro (partea verde de la coriandru, nu semintele) daca suporti gustul, cite 1/4 lingurita chlorela (alga), lamiie, avocado, spanac, urzici - excelente daca le gasesti. In afara de asta maninca mere, cele mai putin dulci, verzi. Chia nu are nici un gust si mi se pare mai cremoasa decit flaxseed. Flaxseed-ul are un gust care-mi place chiar gol sau pe fructe, dar nu-mi plac smoothieurile prea ingrosate. Le prefer mai apoase. Daca nu-ti place banana pune foarte putin, vezi daca-i simti gustul, mie mi se pare ca nimic altceva nu face smoothie-ul asa cremos - nu-mi place nici sa se separe particulele de frunze prea tare :D Avocadul e probabil la fel de bun, dar ceva mai scump decit bananele. Daca suporti poti sa-ti pui si o lingura doua de praf de proteine - eu pun hemp seeds pentru asta - nu-mi place gustul proteinelor, nici macar ala care zic ei ca e natural, plain, fara nici o aroma, alea aromate nici nu mai vorbesc. Ti-am spus si de proteine pentru ca in felul asta poti spune ca smoothie-ul tau e un meal complet, adica are si grasime, in special daca-i pui avocado si proteine si carbohidratii din fructe si frunze. Daca bei 2 smoothieuri si maninci o masa solida - salata + proteine (pe care le poti lua din vegetale cit faci detoxificarea) e excelent. Bine ar fi daca ai avea timp sa-ti face si un suc proaspat - nu portocale :D mere+telina+castraveti+spanac+ginger+lamiie (un exemplu).

Si eu m-am apucat de un fel de detoxificare :D Nu maninc oua si brinza pentru 3 saptamini. Stiu ca multi oameni sint capabili sa tina posturi religioase, eu n-am facut-o niciodata. Am stat ani de zile fara carne si nu e ceva ce simt nevoia sa maninc, dar ouale imi plac foarte mult, sint si sanatoase, daca ai de unde sa le cumperi de la gaini adevarate. Dar e bine sa renunti din cind in cind chiar la lucrurile care-ti plac :D sa nu te atasezi prea tare de ele. Vorbind strict din punct de vedere nutritiv, poti sa-ti creezi dependenta la un aliment sanatos si asta nu e bine. In afara de oua mai am citeva dependente sanatoase, dar le voi elimina una cite una =))

anaemona 26 Mar 2014 18:40

faraimaginatie, legat de can-uri, categoric trebuie sa te feresti de ele - sint din aluminiu, nu? Ocazional beau si eu bere din asa ceva, in fine, sa nu ajungem la ridicol cu feritul. Eu cumpar in tetrapak si ma uit sa nu contina zahar suplimentar sau alti agenti de conservare. Oricum, legislatia fiind bendable producatorii pot sa nu scrie agentii de conservare daca se incadreaza sub 0.5% dintr-o portie si-aici daca va uitati pe etichete o sa vedeti ca toata lumea pune ce portie vrea, numai sa iasa convenabil pentru ei, nicidecum pentru consumator.

Ideal e sa cumperi coconut fresh - cumpar de cite ori gasesc destul de proapete, doar ca e munca sa decupezi partea de deasupra sa scoti apa. Ca bonus ai coconut meat, si aia e excelenta si daca o am o pun in smoothies sau o maninc asa sau fac alte creme cu ea. Pun o poza cu o nuca din asta prima oara cind ma ocup de ea.

faraimaginatie 26 Mar 2014 19:37

Si eu am descoperit ca-mi place foarte tare flaxseed-ul. L-am mancat si eu cu iaurt si cu fructe azi. Nu am ajuns la magazinul ala cu produse naturiste deci nu mi-am luat chia seed. Am luat, in schimb, mango, kiwi si tulpini din alea de telina. Se numesc celeriac in engleza, nu stiu exact traducerea. Mi-am facut portia pe azi abia duoa ce am ajuns acasa. Cand veneam spre casa am vazut urzici pe marginea drumului si mai ca am vrut sa le culeg. Cred ca o sa devin un pic freak ca am tendinte obsesiv-compulsive. Adica daca ma apuc de ceva o duc la limita normalului. Sper sa reusesc sa fiu putin mai echilibrata de data asta, Cu varsta... :"> Ma rog...ideea e ca voiam sa te intreb..tu de unde gasesti urzici? Umbli pe camp dupa ele? Ca banuiesc ca in magazin nu poti sa le cumperi. Eu aici n-am vazut, cel putin.

Avocadul imi place foarte tare dar prefer sa-l pun in salate. Mi se pare ca i se duce tot farmecul in smoothie :D Chiar azi mi-am facut o salada cu quinoa, broccoli, avocado si seminte de dovleac prajite cu un dressing facut din lamaie, coriandru si menta si-un pic de ulei de masline.

Eu incerc sa renunt de tot pentru vreo luna la branza, de care is obsedata, in orice forma. Si la vin :-< Inca ma tin bine. Vin n-am mai baut de 2 saptamani jumate. :D

Ah, si cand zici cilantro te referi la coriandru? Ca ala imi place mult. Si banana nu pot manca nici macar un pic un pic. Mi se face rau numai de la miros. Nu stiu exact care-i problema mea acolo.

anaemona 28 Mar 2014 20:29

faraimaginatie, urzicile le culeg din parc. Nu as culege nimic de pe marginea drumului, pe unde circula masini. Sau poate as culege ceva extrem de rar :D ce stiu ca n-am gasit nicaieri in alta parte. Daca ai un parc putin mai salbatic, o padurice cu un piriu, pe-acolo poti gasi urzici. Apar de vinzare in piete, eu pot cumpara de aici, 5$ o punguta, nu-ti ajunge nici sa faci o portie de mincare :)) bineinteles ca se vind persoanelor care habar nu au ce pot face cu urzicile.

Am renuntat fara probleme si la brinza si la vin. Evident ca daca vreau maninc sau beau fara probleme, nu-s ca la AA, unde daca reincepi sa bei nu te mai poti opri. Vad ca sint ok si fara oua, in curind renunt si la apa si va spun atunci unde am ajuns :))

Cilantro e planta verde care iese din saminta de coriandru. Seminte macinate pun in mincare si-mi plac. Planta verde, care seamana f. mult cu patrunjelul nu o suport, miros si gust. Italienii o folosesc, eu n-am mincat niciodata copil fiind, asa ca nu am fost obisnuita cu gustul. Oricum gusturile se schimba. Prima data cind am mincat avocado mi s-a parut oribil si aveam acces la cele mai bune fructe posibile. A doua oara cind l-am descoperit mincam avocado non-stop. De atunci sint inebunita, maninc aproape zilnic. Si eu zic ca e o pierdere sa-l pui in smoothie, dar citeodata am jumatati sau mai putin si nu vreau sa se oxideze.

Daca nu-ti place banana, nu-ti place, nu trebuie sa te fortezi sa maninci. Pentru mine banana e o solutie de fast-food, cind nu am nimic de mincare, imi da destula energie si nu ma apuc sa maninc alte prostii. Poate iti place papaia, ar putea avea o consistenta asemanatoare in smoothie, dar daca nu-ti place fructul, in sine, in mod deosebit nu incerca, gustul final e destul de puternic si dulce. Mie imi place destul de mult papaia, dar cind imi pun in smoothie trebuie sa-l dezdulcesc cu lamiie la sfirsit, altfel nu-mi place.

MariaMona 28 Mar 2014 22:15

Fetelor, va admir pentru exercitiul de sanatate si imaginatie! Dar nu inteleg neam de ce vreti sa renuntati la alimente care sunt sanatoase si va plac! Care-i faza? Vreti sa demonstrati ca puteti? Aveti o dorinta neinteleasa de a renunta la viata sau???! Glumesc (un pic), dar totusi??? :-O

L.E. Adica, nu mi-o luati in nume de rau, nu va judec, live and let live, nu am nici o treaba cu alegerile alimentare sau de alt fel ale oamenilor, dar spun, cum as spune cuiva drag, nu duceti lucrurile un pic prea la extrem?

Am doua nepoate foarte dragi, unicele mele nepoate, de 16 si 18 ani vegetariene de 1 an - 2. Cred ca sunt singura din familie care nu le-a pus la indoiala alegerea, ci doar am intrebat ce mananca si ce nu sa stiu ce sa le pregatesc; chiar si asa am dat-o in bara ca am uitat o data si le-am chemat la cina si m-am scos cu prajituri si le-am pregatit repede ceva fara carne (am imaginatie). Cu toate astea, am 3 copii, eu zic ca mancam sanatos ca familie si totusi ma intreb uneori daca ar trebui sa ii impun sau nu fiicei mele cele mari de 9 ani sa manance mai multa carne pentru propria-i sanatate si dezvoltare. Adica atata timp cat ea e bine, nu o oblig sa manance ceva ce ii face rau sau scarba; dar, pe de alta parte, atata timp cat eu gatesc, va manca de cateva ori pe saptamana legume, ciorba de legume sau chestii sanatoase pe care nu le agreeaza in mod deosebit. Delicata chestie nutritia... Tocmai azi am citit un articol pe gustul meu aici http://www.theguardian.com/lifeandst...foods-is-wrong

By the way, voi aveti copii? Ce ganditi in privinta alimentatiei lor? Sau cum ati face daca ati avea copii? Am vazut trailerul unui film cu Bette Midler parca in care mama nu le daduse voie copiilor niciodata sa manance tort si mi s-a parut destul de extrem. Voi ce ziceti?

rvn 30 Mar 2014 00:47

By the way, voi aveti copii? Ce ganditi in privinta alimentatiei lor? Sau cum ati face daca ati avea copii? Am vazut trailerul unui film cu Bette Midler parca in care mama nu le daduse voie copiilor niciodata sa manance tort si mi s-a parut destul de extrem. Voi ce ziceti?

sunt total de acord cu ce-ai scris, fiindca si eu gandesc la fel. nici eu nu sunt de acord cu extremele,dintr-un motiv foarte simplu. organismul nostru s-a adaptat in zeci de mii de ani la modul asta de hrana, iar daca acum, il privam fortat de anumite alimente din care el isi ia ce are nevoie pentru a mentine pe termen lung, functionarea normala a organelor vitale, a metabolismului in general, nu facem decat sa-l imbolnavim mai tare.
convingerea mea (cum am mai spus-o) este moderatia si schimbarea modului de viata (daca cel pe care-l avem, ne afecteaza sanatatea, starea generala). nu slabim si nici nu intinerim, doar fiindca renuntam la carne, oua, lapte, zahar, ulei si alte alimente, mai mult sau mai putin prelucrate. nici n-am avea cum sa ne hranim 100% natural, fiindca asa ceva nu mai este de cateva zeci de ani, posibil.
am credinta ca tot din ceea ce gasim de vanzare, in magazine, in stare proaspata, este conservat sau tratat chimic,in diverse forme, pentru a-i mari valabilitatea si mai ales, pentru a nu se deprecia aspectul fizic. mi se cel putin naivitate, sa credem ca exista fructe exotice, aduse de peste mari si tari, care sa nu fie pline de astfel de substante, la fel cum sunt si legumele din extrasezon.
si eu gatesc mancaturile cu asemenea legume si sunt constienta ca odata cu vitaminele de care organismul are nevoie, inghit si pesticide. nu stiu cat de toxice sunt in realitate, dar, nu degeaba au existat destule avertizari din partea unor persoane (institutii) avizate, pe care, n-am cum sa le ignor.
am trait pana la 20 de ani fara sa mananc iarna rosii,vinete,dovlecei,ardei (ca sa le numesc doar pe-alea clasice) in stare proaspata si n-am murit ( de foame). ei bine, o sa mor de chimicalele din alimentele zilelor noastre, asta daca nu ma omoara inainte de asta, stresul si poluarea imensa in care traim.
Mona, desigur, copiii au nevoie cel mai mult de hrana diversificata si cat mai sanatoasa si cel mai sigur mod in care le-o putem oferi este sa le gatim in fiecare zi, feluri de mancare cat mai gustoase si delicioase si chiar sa-i motivam pe ei, sa ne ajute sa o facem. in felul acesta, copiii vor manca cu mai multa placere, stiind ca acolo se afla si aportul lor. am observat ca le gatesti fetelor tale tot felul de dulciuri, dar si supe sau alte minuni. bravo tie! ar fi si pacat sa n-o faci, fiindca am considerat ca, intotdeauna, o familie, se uneste cu adevarat, in intregime, numai in jurul mesei.

faraimaginatie 30 Mar 2014 00:51

Eu trebuie sa renunt la branza si vin pentru ca am ceva probleme de sanatate si trebuie sa evit unele alimente pentru un timp. In special alcoolul. Nu-s chiar masochista . :D (nici alcoolista nu-s, for the record :"> )

MariaMona 30 Mar 2014 20:31

Originally Posted by faraimaginatie:

Eu trebuie sa renunt la branza si vin pentru ca am ceva probleme de sanatate si trebuie sa evit unele alimente pentru un timp. In special alcoolul. Nu-s chiar masochista . :D (nici alcoolista nu-s, for the record :"> )

Ok, asa inteleg, dar cum ai scris inainte suna ca si cum o faci de bunavoie si nesilita de nimeni! Multa sanatate! Sper ca dupa aia sa mai mananci macar lactate daca la alcool te hotaresti sa renunti!

anaemona 01 Apr 2014 21:16

Fetelor, va admir pentru exercitiul de sanatate si imaginatie! Dar nu inteleg neam de ce vreti sa renuntati la alimente care sunt sanatoase si va plac! Care-i faza?

Mona, eu am zis, e bine sa renuntam din cind in cind chiar la ce ne place, in special daca avem mici probleme care nu stim de unde vin, inclusiv probleme care nici doctorii nu stiu de unde vin. Eu am mici probleme :) Tinind regimul asta actual m-am intilnit cu niste foste colege. S-au uitat putin cam mirate la alegerile mele alimentare, care nici nu sint asa deprivante cum par, adica am renuntat la piine, oua, brinza, mare lucru, sint oameni care nu le-au mincat in viata lor si nu au simtit nici o lipsa. Dar fiind intr-un restaurant italienesc, unde am niste paste preferate, normal ca restrictiile mele sint bizare, cind nu maninc nici paste, nici pizza, nici nu vreau parmezan pe salata comandata. Unde vreau sa ajung, una din colege imi spune ca ea nu renunta la nimic decit daca-i spune doctorul, dupa ce cu 10 minute mai devreme spusese ca s-a ingrasat 10 kile. Sint multe motivele pentru care te ingrasi, dar cind te duci la doctor si lui nu i se pare nimic neobisnuit ca esti cu 10 kile mai gras decit anul trecut, cred ca e cazul sa schimbi doctorul sau sa cauti tu solutia. Cam asta fac si eu cu regimul, incerc sa ajung la cauza care imi da micile probleme pe care doctorii nu stiu sa le rezolve.

Copil am si din pacate nu mai am absolut nici un cuvint de spus in privinta regimului lui alimentar :D pentru ca nu-i mai fac eu de mincare. Parca am mai spus, daca nu, spun acum. Eu eram vegetariana mai mult decit convinsa, cu multi ani inainte sa am copil. Copilul am vrut sa-l fac vegetarian :D nu e nimic neobisnuit, sint un intreg popor de vegetarieni, indienii, care cred ca sint destul de sanatosi, iar eu ca si ei, mincam lapte, cereale, mai putin legume. N-am putut sa-l fac vegetarian, am inceput sa-i dau carne, destul de repede, sub un an, nu intru in amanunte de ce. Eu am continuat sa fiu vegetariana si pina pe la 3 ani nu i-am gustat niciodata ce-i faceam cu carne. Culmea culmilor e ca copilul meu e un mare carnivor :)) adica el cam maninca zilnic carne, desi, cit era acasa faceam in asa fel sa nu-i dau in fiecare zi. Pe masura ce a crescut copilul am inceput si eu sa mai maninc carne, in special in afara casei, imi place sushi in mod deosebit, dar lui ii gateam peste si pui, nimic altceva. Nu stiu daca am avut eu ghinionul sa nu maninc carne de porc sau vita bune, dar pur si simplu nu-mi plac, mi se par atoase, greu de mestecat, fara gust, de-acum nici ca o sa incerc sa invat sa le gatesc sau sa le gasesc gatite cum se cade, pentru ca ma simt destul de bine fara ele. In schimb copilul ma omora sa-i fac si altfel de carne. Pentru ca, ce nu face o mama pentru copil, acum vreo 2 ani am inceput sa-i cumpar carne de vita, dar cum nu stiu s-o gatesc, probabil ca o faceam destul de proasta, desi copilul o minca :)) Pina la urma a inceput sa-si gateasca singur si am pus si o poza mai de mult cu stir fry facut de el, printre altele si cu carne. Incerc in zadar, i-am cumparat eu vita crescuta 100% cu iarba, sa-l conving ca ce se vinde in magazine nu e sanatos pentru simplul motiv ca vaca nu maninca nici porumb si nici soia in mod curent si ca mincarea de genul asta, desi ii face carnea mai frageda, o imbolnaveste, traieste ultimele luni din viata cu o infectie permanenta in intestine, pentru care primeste antibiotice, dar nu am reusit sa-l conving sa renunte sa-si mai cumpere el, zice ca ce-i duc eu nu e la fel de gustos.

In concluzie Mona, copilului am incercat sa-i ofer cele mai sanatoase alternative, atita timp cit am putut si nu zic ca maninca acum, cind nu mai sint eu pe capul lui, nesanatos, maninca destul de sanatos, isi gateste de cite ori are timp, dar si-a adoptat stilul lui, cu care in proportie de 80% sint de acord.

Un sfat pentru fetele tale, sa manince fructe, salate cit mai mult si zahar prelucrat cit mai putin. O vorba pe care am auzit-o de curind, "nature made sugar hard to access for a reason", in schimb omul modern n-a inteles asta si l-a facut disponibil pina cind a devenit indispensabil in cantitati ridicole.

MariaMona 01 Apr 2014 22:11

Mersi, anaemona de sfat! In general la noi se mananca si fructe si salate, iar dulciurile sunt conditionate de obicei de mancatul fructelor. Eu insa nu sunt impotriva prajiturilor de casa si a dulciurilor de casa si fiindca imi si place sa stau prin bucatarie, prefer sa stiu eu exact ce dulce mananca decat sa-si cumpere prostii.

Mi-am amintit in timp ce scriai de fiul tau ca ai povestit intr-adevar o data de el.

Eu am zis ca mi se pare extrem fiindca am inteles ca vreti sa renuntati la anumite alimente fara sa fi dat motive concrete si fiindca ai scris ca vrei sa renunti la apa! Pai cum sa traiesti fara apa? Sau sa bei doar suc de fructe si legume?! Na, nu stiu ce sa zic, e un pic extrem dupa parerea mea. Asta e, asa gandesc eu.

anaemona 01 Apr 2014 22:43

Mona, renuntatul la apa era o gluma, pentru ca am scris ca renunt pe o perioada la una si alta. Dar acum ca ai amintit, sa stii ca renuntatul la apa nu e ceva exagerat :D Am citit mai demult, chiar am vazut un video, dar era f. scurt si exista material pe youtoube pentru cei interesati, dar in rusa, despre un retreat facut de o rusoaica, unde te duci si nu maninci si nu bei absolut nimic. Deja vorbim de altfel de chestii, nu mai vorbim de mincare. Tinarul care a facut filmuletul pe YT a stat 5 zile fara apa, se intelege ca si fara mincare. Nu stiu exact cum rezisti, dar rezisti si poti sa te simti si foarte bine, o mare parte din zi o petreci facind yoga, meditind si oricind vrei poti renunta, nu esti obligat sa stai un anumit numar de zile. Din ce am citit, daca imi amintesc bine, au stat oameni 30 de zile doar cu aer. Pare incredibil, hoax, etc, dar oamenii aia cauta altceva, poate e si sanatatea unul din factori, dar nu numai si nu neaparat.

rvn 03 Apr 2014 22:28

metabolismul nostru este influentat de multi factori.adesea, dereglarile hormonale, sunt acelea care decid soarta aspectului nostru fizic si daca nu incercam sa le aflam cauza si s-o eliminam, degeaba incercam sa ne automutilam doar cu diete alimentare paranoice. mostenirea genetica a fiecaruia, insa, este decisiva. unele persoane (eu cunosc destule) raman slabe toata viata, desi mananca de toate si nu in cantitati mici. altele, doar "ciugulesc" de cand se stiu si au tendinta de ingrasare. femeile, au in plus, obsesiile lor: fundul sa nu fie prea mare si picioarele prea subtiri, sau invers, fundul prea mic si picioarele groase...s.a.m.d. toate aceste lucruri ne preocupa in masura in care, viata noastra devine din ce in ce mai sofisticata, dorim sa ne impresionam anturajul, dorim sa ne mentinem jobul (daca depinde destul de mult de asta) si in final, dorim sa fim sanatosi, daca putem reusi asta, intr-un ritm de viata naucitor. nu stiu cat de multi dintre noi isi permit (financiar si din alt punct de vedere) sa cumpere sau sa-si procure alimente care sa nu le dauneze sanatatii, dar sunt convinsa ca lucrul acesta, nu este posibil daca locuiesti si muncesti intr-un oras mare si aglomerat, decat daca ai bani foarte multi, sau o sursa personala unica. evident, daca locuiesti in padure, sau intr-o vagauna "virgina", gasesti destule: si urzici si alte buruieni foarte eco, dar n-ai tv,internet,robot de bucatarie, curent electric,apa la robinet si cel mai important, nu te streseaza nimeni si nimic.
oamenii gasesc intotdeauna metode si motive ca sa-si umple timpul cu ceva. nu este nimic rau in asta, din contra, e semn ca sunte activi, ca mintea noastra este preocupata. depinde acum cat de importante sunt aceste lucruri pentru noi, daca pentru noi sunt prioritati, este tot ce conteaza, fiindca, indiferent de parerea celorlalti din jur, noi trebuie sa facem totul cu convingerea ca stim ceea ce ni se potriveste cel mai bine, in ciuda sfaturilor date de altii.

rvn 03 Apr 2014 23:00

2 Attachment(s)
imi place sa gatesc si sa savurez o bucatica de carne. foarte rar mi se intampla sa ratez friptura, indiferent ca este din carne de porc, vita sau peste. secretele sunt multe. unul dintre ele, foarte important, este rabdarea. mostra asta doveste, cel putin vizual, cat de imbietoare devine carnea, atunci cand ai norocul sa inveti sa o gatesti.
Attachment 2487
Attachment 2488

faraimaginatie 03 Apr 2014 23:13

rvn, sa-mi fie cu iertare, nu stiu daca intentia a fost sa jignesti dar postul tau dinainte mi se pare usor hmmmm....cum sa-i zic...rude. Adica "diete alimentare paranoice", "dorim sa ne impresionam anturajul" (ce legatura are asta cu faptul ca vrem sa fim sanatosi, nu stiu) ""oamenii gasesc tot timpul motive sa-si umple timpul" Poate vrei sa-ti ajustezi un pic discursul...nu de alta, dar ce-ai scris mai sus te face sa pari un pic "condescending".

anaemona 03 Apr 2014 23:26

rvn, daca gatesti sanatos pentru tine, tu esti exemplul cel mai reprezentativ. Tu te simti bine cu ce maninci, nu te ingrasi, nu ai probleme de sanatate, inseamna ca nu trebuie sa-ti faci probleme. Nu ma refer la tine specific, este valabil pentru oricine, cu alegerile lui/ei alimentare. Specific la tine, tu maninci gatit in casa si asta e enorm in ziua de azi. Citi oameni cunosti care isi gatesc zilnic si nu-si iau in drum spre casa o pizza sau mai stiu eu ce? Eu toata viata am fost mai rebela cu mincarea, in copilarie mincam doar ciocolata :D in rest, nu spun cum mincam, n-am fost niciodata o mincacioasa. Si de fapt nici pizza probabil ca nu ne omoara cit crackers sau alte snack-uri pe care le mincam in timp ce ne uitam la un film sau citim o carte. Am si eu un obicei extrem de nesanatos, chiar daca nu maninc crackers, maninc la ore tirzii, chiar foarte tirzii.

anaemona 03 Apr 2014 23:29

Originally Posted by faraimaginatie:

rvn, sa-mi fie cu iertare, nu stiu daca intentia a fost sa jignesti dar postul tau dinainte mi se pare usor hmmmm....cum sa-i zic...rude. Adica "diete alimentare paranoice", "dorim sa ne impresionam anturajul" (ce legatura are asta cu faptul ca vrem sa fim sanatosi, nu stiu) ""oamenii gasesc tot timpul motive sa-si umple timpul" Poate vrei sa-ti ajustezi un pic discursul...nu de alta, dar ce-ai scris mai sus te face sa pari un pic "condescending".

faraimaginatie, nu o lua si tu personal. Uite eu n-am luat nimic din ce-a scris rvn personal si asa cum l-am citit asa a trecut, fara sa ma afecteze si bineinteles fara sa ma faca sa-mi schimb felul meu de a fi.

faraimaginatie 03 Apr 2014 23:42

Stiu, anaemona, nici pe mine nu ma afecteaza, sa stii. Doar ca nu inteleg de ce cand discutiile aici au fost foarte amicale si de la egal la egal, trebuie sa fie cineva care sa vina cu ceva de genul si sa strice voia buna.

MariaMona 05 Apr 2014 00:09

faraimaginatie, nu te supara nici pe mine, nici pe rvn, poate uneori unele alegeri alimentare sunt mai greu de acceptat. adevar zice rvn ca in ziua de azi e foarte greu sa mananci sanatos daca stai "in lume" si nu in padure fiindca, cel putin in Romania, nu ai nici macar convingerea ca ce cumperi de pe piata ca "bio" e chiar bio... Sa nu mai vorbim de preturi corelate cu salarii. Nu cred ca rvn se referea la voi, ci doar spunea ca in societatea de azi aspectul este important si uneori dicteaza dietele - vezi adolescente anorexice, etc. Pentru mine nutritia, asa cum spune anaemona, e ceva destul de personal, am discutii cu sotul meu care vrea sa ne oblige copiii sa manance anumite chestii si atunci eu i-o intorc - 'dar nici tu nu mananci vinete', par exemple... Gusturile sunt diferite si la fel si cerintele organismului, am vazut la 3 copii cum imi cer sau nu imi accepta anumite alimente in functie de miscarile lor intestinale (vezi miere, portocale, ceai de menta/musetel). Uneori si eu as vrea sa mananc mai sanatos si nu o fac din cauza familiei - sotul meu ar manca doar carne cu carne. Noroc ca, desi sotul imi zice sa nu mai incerc retete noi, sunt incapatanata si gasesc totusi feluri noi mai sanatoase, mai diverse care sa imi satisfaca ideile mele despre o dieta completa si sanatoasa. Si eu nici nu imi indemn cu tot dinadinsul copiii sa manance carne, desi la ce friptura fac - ca si poza rvn - chiar ca imi vine sa ii spun ca o sa-i para rau daca nu mananca, dar nici nu ma supar daca nu o fac. Mananca anumite feluri de carne fiecare - eu sunt multumita - eu stiu ca un copil are nevoie de proteine din carne pentru dezvoltare - asa am citit pe site-ul OMS si insist pe fructe si legume proaspete, cereale cat mai neprocesate (doar 2 din 3 fete accepta) si fara zahar si alte minuni, gatit doar in casa, extrem de rar la fast-food. Dar, cum am scris in postarile anterioare, si eu ma sochez uneori vrand-nevrand; incerc sa nu judec si uneori, mea culpa, nu vad smiley-urile cand unii zic ca nu vor sa mai bea nici apa si ma ambalez prea tare. Nu mi-o luati in nume de rau!

All times are GMT +2. The time now is 05:07.