Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

notorious 02 Apr 2005 12:31

foreign correspondent - unul dintre cele mai bune filme ale lui hitch. nu, nu doctorul ala debil si colorat ca o ciocolata milka, ma refeream la hitchcock. :hmm: foarte misto filmat (incepe cu o ampla miscare de macara, fascinanta, insa nu la fel de ampla precum cea de la debutul lui 'the lady vanishes'), cadrele cu morile de vant darapanate, in mijlocul pustiului, sunt super, contine cateva scene de suspans memorabile (una dintre ele este cea din moara de vant), umor negru tipic hitchcock (intr-o alta scena de supans, personajul lui joel mccrea merge pe pe marginea acoperisului unui hotel, darama vreo doua litere si ceea ce se iese este 'hot europa' :lol:). pacat insa ca hitch de data asta nu este deloc preocupat de povestea de dragoste, consumata in niste clisee foarte, foarte melodramatice.

8.5/10

Gaandalf 02 Apr 2005 14:01

Dirty Harry - 3/10 - sper ca urmatoarele o sa fie mai bune...
" I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?" :lol:

MinRep 02 Apr 2005 15:03

The Life and Death of Peter Sellers - 8/10: ma asteptam un pic la mai mult, dar tot ramane mai bun decat tot ce am vazut anul asta... (in forma de P.S.: Un biopic care ar putea ajunge hit: "The Life and Death of Pope John Paul the Second"... eventual regizat de Mel Gibson, cu o scena fictiva a schinguirii bonus :sick:)

europe_east 02 Apr 2005 15:06

Originally Posted by Ambra Blu:

Originally Posted by europe_east:

Asta a si fost, un mare comic strip miscator. Si cum zicea cineva, this is 'stylized stupidity'. Violent stylized stupidity. Si probabil ca asta i-a si placut lui Tarantino...

And the problem being?

De ce se cheama porcaria asta film?

keyzer soze 02 Apr 2005 15:15

@ minrep: you're funny.

Ambra Blu 02 Apr 2005 15:31

Originally Posted by europe_east:

De ce se cheama porcaria asta film?

Pentru ca tu si Sin City traiti in doua cratite diferite, din punctu' de vedere al gustului. I wouldn't know about it. I only saw the trailer and it looked daringly good.

europe_east 02 Apr 2005 15:37

Posibil. Dar as vrea sa aud cum cineva apara filmul asta ca film... un film care e ca o banda desenata, si in care literalmente mori de plictiseala.

BeNnY 02 Apr 2005 16:58

Un long dimanche de fiançailles - 9/10 All in all a (very) good movie. Doua lucruri care m-a deranjat au fost: ca imaginea a fost, pe alocuri, prea galbena, au exagerat, insa la partea cu razboiul imaginea a fost de-a dreptul minunata si (ma gasesc citand-o din nou pe Mala Portugal...) scenografia Stella Artois. Nu mi s-a parut ca Audrey Tatou a jucat ca in Amelie pentru ca nu am vazut Amelie. Don't save your money! See it!

Despre Sin City: poate e ceva gen The Player.

europe_east 02 Apr 2005 17:17

The Player? Ok, n-am vazut.
Fara sa vreau sa mai fac mult valuri pe subiect, dar filmu' asta m-a enervat asa rau ca tre' sa mai zic ceva: un film de la care iesi cu comentarii de gen "well-done"... ce poti sa zici. Era mai bine medium-rare da' cu ceva emotion on the side. (he-he, ce glumita de trei lei. :) )

BeNnY 02 Apr 2005 17:20

Uite-te la The Player pe imdb, e un Robert Altman facut cand asta se presupunea ca o sa moara si s-au strans mai multi actori buni sa joace in - presupusul - ultimul lui film. E plin de Hollywood insider jokes pe care multi nu le-au prins. Eu fiind unul dintre cei care nu le-a prins.

MinRep 02 Apr 2005 19:40

Originally Posted by keyzer soze:

@ minrep: you're funny.

:D

The Pink Panther - 5-6/10: exact asa cum mi-l aminteam... doar cateva momente de varf, intretinute de poantele de situatie si suportabil pentru aparitiile actorilor (de la Sellers la Cardinale).

In other news: "Sin City" va fi - cel mai probabil - un Rodriguez 'imitand' "Pulp Fiction", o aiureala cu actori mari... Dar trailerul e superb!

Gaandalf 02 Apr 2005 20:19

EYES WIDE SHUT - miroase a Kubrick - totul e autentic ... Kidman ma inmoaie, Tom e ok ... at one time it has rather slow rhythm & too many tities.
8.5/10

KORBEN 02 Apr 2005 22:02

slaker 10/10
unu din filmele care nu poate fi povestit, pentru simplul fapt ca e mult prea diperasat, intersectat, mult prea vorbit si mult prea vast, desi are o tema si un point foarte usor rezumabile

"oh, it`s a crazy world we`re living in and it`s hard to know where to beggin"

M0n0 02 Apr 2005 22:06

THe Hitch - 9/10 ... cred ca o sa/sau poate deja a devenit un clasic la capitolul comedie romantica...dap...e misto...am ras la greu...

nume 03 Apr 2005 02:17

Balanta - in sfarsit mai am timp de filme la tv.
10/10 (se stie).

Pinky 03 Apr 2005 10:44

Hitch - 7.5/10
The Rainmaker - 9/10

Lady_Skar 03 Apr 2005 12:14

Alfie 5/10

this was some boring shit that didn't go ANYWHERE. Si nici Jude Law nu arat extraordinar.

Hitch 7/10
This was some funny shit that still didn't go anywhere, but I had a nice time on the way there. :) Si Will Smith era ok. :D

apartamentu104 03 Apr 2005 17:51

identity 7,5/10

Sm�agol-Gollum 03 Apr 2005 21:15

Impostor 7/10 foarte neasteptat sfarsitul

M0n0 04 Apr 2005 11:11

Son of the Mask - 3/10 :sick: oribil...pur si simplu oribil...

raptor 04 Apr 2005 12:14

.elektra-foarte de-a'pula
.garden state-pizdos, merita.

Nae 04 Apr 2005 12:26

am vazut multe filme proaste...

tais-toi - 4/10... pentru ca-mi place Jean Reno

laws of attraction - 6/10

after sunset - 7/10

poate ca-mi revin, si incep sa ma uit si eu la filme mai bune

Airlight 04 Apr 2005 12:37

Originally Posted by Nae:

jesus h christ in a chicken basket!

veber, depardieu, nimic ?

io cred c-ai vazut altceva. tais-toi e scoala de scenariu, de actorie, de regie eficienta. De film.

notorious 04 Apr 2005 16:54

raising arizona - singura problema a acestui coen timpuriu (daca nu ma insel, prima lor comedie, din pacate, sub genialul noir 'blood simple' :hmm:) este umorul mai caznit. desi scena evadarii este rupta (seamana al naibii de mult cu o nastere), personajul lui leonard smalls genial si perfect pt economia filmului (este un precursor, zic eu, pt ingrijitorul orologiului din turn, din 'the hudsucker proxy'), scena jafului si fuga de politie/caini s.a. fascinante prin absurditate. si, desigur, imaginea lui sonnenfeld ! :love:

8.5/10

scarface - aiureala asta initial m-a plictisit, apoi m-a facut sa borasc. trecand cu vederea povestea, cusuta cu doua randuri de atat alba (povestea n-a fost niciodata una din armele lui de palma), avem o reteta socanta de vulgaritate, de gratuitate (va rog frumos, nu ma puneti sa explic, ca deja ma doare capul cand imi amintesc), kitsch (ma refer la interiorurile casei tony montana), stupiditate (pacino urla 'i'll swallow your bullets !' inainte sa-si dea obstescul sfarsit, ciuruit de banda de asasini a lui sossa), previzibila ca dialogul dintre doi copii. mai conteaza ca pacino are coaie, ca de obicei ??

4/10, cu scuzele de rigoare fata de nume.

the man who knew too much - desi pot sa spun mai putin comparativ cu 'foreign correspondent', trebuie sa remarci personajele dezvoltate cu rabdare, construcita solida, scena finala de suspans de la opera. ceea ce nu functioneaza in acest rafinat thriller al lui hitchcock este tonul prea serios.

8/10

WraIth 04 Apr 2005 17:19

rain man (la tv) - 8/10 mi-a placut.dustin super.

Nae 04 Apr 2005 17:25

Originally Posted by Airlight:

Originally Posted by Nae:

jesus h christ in a chicken basket!

veber, depardieu, nimic ?

io cred c-ai vazut altceva. tais-toi e scoala de scenariu, de actorie, de regie eficienta. De film.

damn man, you live on a different planet... serios acum.
asta a fost un jeg de film, pentru care eu mi-am pierdut 2 ore din viata. nu am invatat nimic, scenariu a fost slab, cu niste gag-uri placute, dar in rest chicioase rau, si cu o constructie narrativa de 2 bani.
depardieu... ma rog. ok, agreed. nice playing, dar sub ceea ce poate cu adevarat... daca l-ai vazut in 'of mice and man', o sa intelegi dece scriu asta... acolo a jucat un rol similar, numai ca mult mult mult mai bine.
regie... unde?

nume 05 Apr 2005 00:45

Originally Posted by notorious:

avem o reteta socanta de vulgaritate, de gratuitate (va rog frumos, nu ma puneti sa explic, ca deja ma doare capul cand imi amintesc), kitsch (ma refer la interiorurile casei tony montana), stupiditate (pacino urla 'i'll swallow your bullets !' inainte sa-si dea obstescul sfarsit, ciuruit de banda de asasini a lui sossa), previzibila ca dialogul dintre doi copii. mai conteaza ca pacino are c****, ca de obicei ??

Tocmai asta e frumusetea.

@AirLight
Originally Posted by AirLight:

Tais-toi

Gaandalf 05 Apr 2005 06:30

Rain man - 9/10 melodia aia specifica filmului nu stiu cum se numeste dar e lux. Filmul e superb la fel si "jocul" lui Dustin Hoffman.

Amores Possiveis - 7/10 - ok... chiar interesant uneori un pic telenovela dar isi depaseste conditia.

Airlight 05 Apr 2005 09:36

iko iko, cum se cheama melodia aia, e doar o parte din bucuriile sonore pe care le are rainman.
Hans Zimmer, aflat atunci la primul lui film mare in state, zice ca a facut zeci de variante diferite pe care le-a propus lui Levinson ca teme posibile pentru un film despre autism.

S-au oprit impreuna asupra unui cantec necompus de el, dar proaspat si viguros, ca sa contrabalanseze eventualul balast de melodrama al povestii si ca sa creeze un spatiu sonor care individualizeaza lumea lui Raymond.

Pentru Nae, re: tais-toi (si-s convins ca mai sunt..)
http://www.postnewspapers.com.au/200...s/cinema.shtml
http://www.adelaidereview.com.au/arc...s_story2.shtml
http://www.urbancinefile.com.au/home...p?a=9897&s=DVD
http://www.panorama-cinema.com/critiques/taistoi.htm
http://www.dvd.net.au/review.cgi?review_id=4924
http://www.hollywoodbitchslap.com/review.php?movie=8896

kasper hauser 05 Apr 2005 10:46

David Cronenberg - Videodrome(1986)

Primul Cronenberg care chiar pot spune ca m-a prins.

8.5/10

David Croneneberg - Naked Lunch(1991???, parca...)

Deshi dupa primele 35 de minute imi venea sa imi iau campii, incetul cu incetul, lucrurile au inceput sa se contureze.

8/10

Ken Russell - Women in Love(1969)

Indraznet pe alocuri, dar de multe ori retinut shi formal, liniar, mereu mi-a dat impresia de film ce ar fi putut ieshi mai bine. Per total insa nu a fost, rau, doar insuficient

7.5/10

Ken Russell - Gothic(1986)

Dupa multa vreme am reushit sa revad acest film. Shi pot spune ca inca imi place. Eficient, cu idei indraznete, cu un inceput nu foarte reushit, per total mi s-a parut un film care a meritat cele doua saptamani in care m-am chinuit sa il scot de pe eMule.

8.5/10

Nae 05 Apr 2005 10:59

wow, da stai mult pe net, nu gluma....
deh, eu ti-am scris impressia personala, si asta a fost. pe mine nu m-a atins in nici un fel filmul asta, si nici nu cr5ed ca vreo cronica imi va schimba impressia pe care o am acum.

oceans 12 - 4/10...... incredibiol de slab... buhuhu... some more wasted time.

apartamentu104 05 Apr 2005 16:14

ca sa raman pe acelasi fagas al pierderii de vreme (nu ca asa am vrut dar s-a nimerit) :
the order (cu van damme :sick:)-un meritat 2/10

bellhop 05 Apr 2005 16:25

The Assassination of Richard Nixon (2004), slab subiect, scremutã interpretare, prea multe interioare, final de-ampulea, nota 5 cu indulgentã;

Denis_stelistu 05 Apr 2005 19:11

Ultimul film vizionat de catre mine este Constantine.un film ce prezinta batalia dintre Rai si iad pe Pamant.Filmul asta le intrece pe toate si merita toate aplauzele.Ma lasat uimit la iesirea din cinematograf.
Sper sa apara o a doua parte a filmului.

notorious 05 Apr 2005 22:44

constantine - a dracu' coincidenta ! :lol: cel mai prost film pe care l-am vazut anul asta la cinema. inutil orice comentariu. 3/10

mar adentro - un salut tuturor fanilor amenabar de pe cinemagia ! amenabar are (in afara de coaie, cum zicea ALS acum ceva timp) ceva ce eastwood doar simuleaza: suflet. decenta. calm. poezie. durere. vindecare. tristete. dar, mai presus de orice (chiar si de SUPERBA imagine a lui javier aguiressarobe), suflet, fara sa faca din el un subiect precum al unei pelicule de almodovar. desi nicaieri cred ca n-am mai vazut un plan secventa precum cel in care bardem zboara deasupra padurilor / muntilor / marii). javier bardem insa parca putin cam monoexpresiv... plus ca fanii unor amenabar-uri precum 'abre los ojos' sau 'the others' ar putea sa caste la melancolia ultimului sau film. putin cam lung.

8.5/10

raptoRu 06 Apr 2005 12:53

un manga super-bengos...produs cred in 2004 pe nume APPLESEED. Impresionant dpdv grafic. Se vede ca domnii japonezi si-au dat oasteneala in ceea ce priveste CG-ul. Cui i-a placut Final Fantasy - The Spirit Within o sa-i placa si acest film. Muzica se imbina foarte bine cu filmul, exista scene gen matrix....de slow-motion. Bad Robots au asemanari cu robotii din Final Fantasy (ma refer aici la modul in care se misca). Doar personajele sunt desenate clasic si nu sunt generate pe calc. O simbioza foarte reusita.
Un alt film pe care l-am vazut de curand este ROBOTS produs de cei care au produs si ICE AGE, foarte reusit din pct de vedere grafic, nostim (fac glume pe seama cantaretei Britney Spears, parodiaza melodia "Singing in the rain", etc), muzica e antrenanta.....Citisem tot pe acest site un "post" din partea cuiva care spunea printre altele ca povestea sucks. Eu sunt de alta parere: Daca stai si te uiti atent la ceea ce ti se desfasoara in fata ochilor poti remarca faptul ca nu e o poveste de copii ci o tema de actualitate care priveste lumea de azi si felul in care actioneaza marile companii. But enough.....ambele sunt de vazut[/b]

Gaandalf 07 Apr 2005 01:18

Star Wars Episode IV - A New Hope Special Edition -10/10 - foarte greu recunosti Star Wars. Totul e crystal clear... sunetul impecabil, imaginile sunt restaurate complet. Multe schimbari sunt binevenite dar parca nu mai e Star Wars ORIGINAL.

Who Am I ? - Jackie Chan... :D final de vreo 12 minute non-stop de coregrafie kung fu... si amuzant pe deasupra. Tot nu te saturi. E de apreciat ce cascadorii face in film. E nebun. poveste, actori si dublare PENIBIL dar ushor de digerat.

Lady_Skar 07 Apr 2005 06:19

Originally Posted by raptoRu:

un manga super-bengos...produs cred in 2004 pe nume APPLESEED. Impresionant dpdv grafic. Se vede ca domnii japonezi si-au dat oasteneala in ceea ce priveste CG-ul. Cui i-a placut Final Fantasy - The Spirit Within o sa-i placa si acest film. Muzica se imbina foarte bine cu filmul, exista scene gen matrix....de slow-motion. Bad Robots au asemanari cu robotii din Final Fantasy (ma refer aici la modul in care se misca). Doar personajele sunt desenate clasic si nu sunt generate pe calc. O simbioza foarte reusita.
[/b]

Nu inteleg ce era cu urechile lui Briareos. He looked like a huge evil bunny wabbit. :)

notorious 07 Apr 2005 10:16

moarte la venetia - efectiv m-a dat pe spate ! filmul lui visconti debuteaza cu un cadru de o frumusete greu de descris in cuvinte - un vapor, fumegand, calatorind pe apele linistite ale venetiei, strabate indraznet ecranul timp de vreo doua minute... nu numai ca este impecabil filmat - visconti alterneaza prim-planurile cu cadrele largi (ex la serata de la hotel sau pe plaja, unde avem o imagine de ansamblu a multimii care, pe masura ce filmul se deruleaza si epidemia se extinde, devine din ce in ce mai restransa, culminand cu fascinantul cadru final in care singurii care mai raman pe plaja sunt dirk bogarde, silvana mangano si acel copil, tadziu, obiectul adoratiei compozitorului nostru) si cu planurile detaliu, de o sensibilitate exemplara, cercetand fiecare obiect ca privirea curioasa a unui estet intrebator. 'ce imi spun, oare, toate acestea' ? aratandu-ti, parca, frumusetea in cele mai neasteptate ascunzisuri.

ci mai ales pt meditatia orgolioasa asupra frumusetii, ce poate fi creata de artist prin truda (vezi 'pygmallion') si asupra subiectivismului cu care este aceasta perceputa. un film de autor in cea mai inalta forma, un fel de '8 1/2' la o scara ceva mai mica.

10/10

MinRep 07 Apr 2005 11:35

Originally Posted by notorious:

moarte la venetia [...] un fel de '8 1/2' la o scara ceva mai mica.

Sunt de acord cu tot ce ai zis mai sus (nota este relativa), dar aici as avea o mica obiectie... Chiar daca mi-am exprimat obiectiile asupra lui "8 1/2", trebuie sa recunosc ca, in ceea ce priveste realizarea si abordarea temei, "Morte a Venetia" e cu cel putin o clasa in urma "capodoperei" lui Fellini. Ramane, oricum, un film grozav, desi nu este un landmark cum ar fi putut sa fie...

Longshot 07 Apr 2005 15:04

de la un terminal strain de casa(cel putin pana maine) de la o tastatura de-ti vine sa te imbeti, longshot in efect :
saptamana subtire(cantitativ) cu 2 exceptii : - revazut finding neverland, despre kr nu mai aberez
- ring 2 6.5/10 incepe de parca e film de tv, dar continua ok. acceptabil even, doar ca, in afara de personaje, nu prea mai are leg cu primul (stiti voi : before u die u see the ring, 7 days) si devine o banala poveste de posesie demonica :P . pustiul se descurca bine insa si la fel si naomi care da bine pe ecran, in special knd i se intrezaresc sfarcurile prin haine :D (mai mult nu era necesar k stiam din 21 grame)

Ambra Blu 07 Apr 2005 18:47

Originally Posted by Longshot:

naomi care da bine pe ecran, in special knd i se intrezaresc sfarcurile prin haine :D (mai mult nu era necesar k stiam din 21 grame)

Este ca le are pe sfircuri? Si din prima parte a ringului, cind era in put, si tot promitea.

K's 07 Apr 2005 19:34

Originally Posted by Ambra Blu:

Este ca le are pe sfircuri? Si din prima parte a ringului, cind era in put, si tot promitea.

Da, mari, roz si pe sini blegi. :sick:

Sm�agol-Gollum 07 Apr 2005 21:06

ugh...getting kinky...

KORBEN 07 Apr 2005 22:39

jesus christ superstar 8/10
camp...
gsus....
era hippie...
love it or hate, este, cum a spus unul dintre ante-scriitorii mei, un landmark
southpark-tollerance death camp (sau ceva gen) 10/10
un animal de talie mica este introdus in rectul lui mr slave
copii sunt in vizita la muzeul tolerantei
si mr garrison face pe eltonjohn ca sa fie concediat
si totule oarecum parabolic despre fascismul discriminarii pozitive...
TARE
southpark-un episod in care cartman e posedat de spiritul lui keny, caruia i-a mancat cenusa 8/10
si se face mistocareala de rahatu cu ochi de rob schneider

Nae 08 Apr 2005 00:07

bridget jones 2, cu tristete vazut, si fara sa vars nici o lacrima, si fara sa rad, m-am ofticat ca mi-am pierdut timpul... un clar 4/10 pentru filmul asta.
insa am avut si noroc, vazut un film excelent, cu critica la sistemul si cehoslovacia, cu personaje adevarate, cu dragoiste, cu tristete, si cu tot ce-i trebuie unui film, care sa devina cultuar... milos forman at his best, cu love of a blonde....10/10.
un antonioni mai slab, cu un titlu pe care nu-l tin minte, straviski (sau asa ceva) Point, dar cu un fimal de exceptie, si poate cu cea mai simbolistica scena de dragoste ever. un sfarsit impecabil, si de fapt, unu care nu a putut fi evitat in nici un fel. un film cu coaie, insa care nu mai are nimic din ceea ce avea antonioni in italia. ameica l-a stricat. pacat. totusi, un film excelent 9.5/10
si am mai vazut ceva... insa nu-mi amintesc ce... must have been bad :D

Ambra Blu 08 Apr 2005 02:04

Am facut un film fest pe cont propriu: Sin City (pareri in Iconoclastul de luna viitoare), Eros (dublat in italiana) si The Ring 2, vairanta americana a lui Nakata.

Dupa cele 4 Ringuri vazute, ma simt ca The Lord of the Rings. Trag o linie si zic ca, dintre toate, varianta lui Verbinski este in mod evident cea mai buna. Proaspata, chilling, imagine rapitoare de inimi de copii si vise de om. Ultimul The Ring are doua chestii bune: ideea copilului mort in cautare de mama si secventa in care Samara intra in Aidan, preluind conducerea, iar Naomi 'Rachel' Watts este nevoita sa traiasca in casa, pentru o noapte, cu copilul alteia in trupul propriului copil. Reteta ca el sa 'treaca' (bag ghilimele, desi nu obisnuiesc) e ca in bancul cu compresele cu apa rece: il ineaca in cada, sa ii scoata necuratenia din trup. Desigur, s-ar putea analiza mult si bine despre sindromul depresiei post partum (mamele dupa nastere, stiti?) sau despre 'strain' (fetusul in uterul mamei), dar nu ne pricepem, asa ca de ce s-o facem? Intrebarile retorice se opresc aici, in acelasi loc unde s-a scurs si imaginatia lui Nakata, obsedat de apa neagra si soarele negru. Ca, deh, coborirea aia a lui Rachel in put trebuie sa aiba in ea si ceva din descensus ad inferos si, implicit, si ceva alchimie. Lasind la o parte aceste comentarii pe linga, mentionez un ultim amanunt menit sa descreteasca fruntile batrinelor de 70 de ani: se pare ca The Ring 2 nu o sa mai aiba continuare, ca am vazut eu cu ochii mei cum Rachel nu numai ca a tras apa, dar a lasat si capacul peste put. Samaria nu mai poa' sa iasa, a ramas sa se balaceasca in apa de care i se rupe mamei sale, ma refer la mama lui Aidan, baiatul cu ochi de pastilat dubios, care navigheaza noapte si noapte pe net in cautare de insule in retea cu huburi mai bune, cu filme pirat. Ho-ho-ho, to the bottle I go.

MinRep 08 Apr 2005 11:45

Dupa o perioada de absenta...

Splendor in the Grass - 9/10: probabil filmul pe care mi-a fost cel mai greu sa-l notez in ultima vreme... Anyway, Elia Kazan in mare forma, la fel si Natalie Wood. Saracul Beatty afiseaza o imagine de adolescent blazat, probabil incercand sa-l imite pe James Dean, fara prea mare succes, insa a facut si el cat a putut de bine (la varsta aia)...

Phanton of the Opera - 3/10: mi-a cam taiat macaroana filmul asta... Muzica ramane destul de buna, dar realizarea mi s-a parut demna de toata mila. Se vede mana lui Schumacher planand asupra atmosferei mai mult gen "Batman & Robin" decat a doua jumatate a secolului XIX... Pacat ca nu se pot detasa de Broadway cand fac filme dintr-astea.

Baraka: Asta da! Pentru orice om pasionat de imagini (a se citi si cinefil, daca vreti), acest film este un regal. Desi pare o simpla plimbare a lui Fricke in jurul mapamondului, atintindu-si camera la tot ce gaseste mai frumos/exotic/socant/intolerabil, acompaniata de o muzica de calitate indoielnica, "Baraka" este un test, dar nu al rabdarii, ci al "culturii generale" si al fascinatiei pentru cinema. Lectie de montaj pentru cei de la Discovery, filmul este un documentar mut, aproape metafizic.

Serghei 08 Apr 2005 14:04

Originally Posted by MinRep:

Baraka: acompaniata de o muzica de calitate indoielnica

Dincolo de gusturi personale soundtrack-ul la Baraka e unul din exemplele fericite pt. muzica ce vine in completarea imaginii.
Ai pe Lisa Gerrard si Brendan Perry cu The Host of Seraphim si Michael Stearns(cu care Fricke a colaborat si la Chronos)-
http://www.michaelstearns.com/
Daca mai vrei ceva in genul asta se recomanda Serghei Paradjanov.

Ambra Blu 08 Apr 2005 14:09

Originally Posted by Serghei:

Originally Posted by MinRep:

Baraka: acompaniata de o muzica de calitate indoielnica

Dincolo de gusturi personale soundtrack-ul la Baraka e unul din exemplele fericite pt. muzica ce vine in completarea imaginii.
Ai pe Lisa Gerrard si Brendan Perry cu The Host of Seraphim si Michael Stearns(cu care Fricke a colaborat si la Chronos)-
http://www.michaelstearns.com/

Corect. Am vrut sa ma sesizez si eu, dar mi-am zis ca nu se merita sa dai margaritare la porci.

All times are GMT +2. The time now is 01:42.