![]() |
romanul de tinerete al lui Witold Gombrowicz, "Posedatii", aparut la Edituta Paralela 45 in traducerea excelenta a lui Constantin Geambasu...
nimic nu anunta stilul gombrowicz din "Ferdydurke" si "Jurnal", dar merita citit. fanii Gombrowicz stiu de ce... |
Salutare! Cartea mea preferata e "Schlafes bruder" (Frate somn) de Robert Schneider. E superba, o recomand tuturor. Dar se gaseste greu, foarte greu.. si doar in anticariate, cartea e de prin 2001 sau 2002...
|
colette - cherie, maupassant - bel ami, une vie; zola - la paradisul femeilor; goethe - afinitati elective
|
Originally Posted by Supastar:
Incearca si "Cronica pasarii-arc" sau "Kafka pe malul marii". e drept ca Murakami incepe sa se repete ... |
Murakami e ok, dar nu mai mult decat atat...
nu-mi ofera tensiunea de care am eu nevoie... or, cum am mai spus aici, in spatiul acestui elevat forum, viata si literatura se implinesc doar in tragic... |
Originally Posted by herbert:
|
Originally Posted by LucaM:
ultima carte citita: Alain de Botton - despre farmecul lucrurilor plictisitoare poate cel mai manierat (dar deloc manierist), elegant si mai ales fin postmodernist de care am dat. un stil personal fresh si revigorant care ma face sa-i caut toate cartile. always lovely! :love: |
"Despre limita" - Gabriel Liiceanu
"Jurnalul fericirii" - Nicolae Steindhard "Zbor in bataia sagetii" - H.R.Patapievici |
era sa uit!
"De ce iubim femeile" a lui M.Cartarescu SI mai sunt multe! |
si mie imi place cartarescu, cu o singura exceptie: "de ce iubim femeile"...
acum terry pratchett e "my man"! :P cartuliile din seria Lumii Disc sunt absolut geniale, dar nici trilogia nomilor nu e de rusine. cel mai mare regret al meu e ca a disparut domnica macri din peisaj si acum le traduce dan dobos, care nu se descurca rau, dar... nu e domnica... |
Originally Posted by alessandra:
|
"de ce iubim femeile"
|
si uite asa se transforma mircea in paulo chelio al romaniei...
|
Originally Posted by alessandra:
|
mie imi plac sud-americanii si rusii. in frunte cu gg marquez si tolstoi. romane preferate:
un veac de singuratate - marquez razboi si pace - tolstoi fratii karamazov - dostoievski procesul - kafka |
hmmm... era greu de banuit ca-ti plac rusii...
unul din preferatii mei e bulgakov, "roman teatral". |
si mie-mi plac latino-americanii & rusii (borges, cortazar, bioy casares, carpentier, cabrera infante; gogol, turgheniev, tolstoi, cehov, nabokov...) dar si americanii (mult prea multi pt a fi enumerati aici), englezii (idem), irlandezii (ibidem), francezii, belgienii, italienii - si unii nemtzi :P
ps citeva recomandari d lectura si aici: http://www.realitatea.net/emisiune_229_Cartea-mea.html# |
povestiri de cehov
& henry troyat- cehov. n-am cuvinte. suflete moarte - gogol - cea mai buna terapie cunoscuta de mine impotriva depresiei. iubiri dificile- calvino - sublim. m. agheev- romanul cocainei - crud, simplu. llosa - caietele lui don rigoberto - rafinat. liiceanu - despre limita - excelent in situatiile "limita". palahniuk - bantuitii - citit pe sarite, nu pot sa o iau prea in serios :P . |
pai sigur - matale lipsesti cu lunile d p forum si p urma te-ntorci cu un sac d carti citite, k sa n faci d rushine... rushine sa-ti fie k ai citit atit! :lol:
unii mai si munceshte :P |
hai lasa, sa nu-mi spui ca cititul cartii de credit nu e placut :P
P.S: thanks for hesse, am gasit narciss cu greu intr-o librarie obscura. |
All times are GMT +2. The time now is 16:52. |