Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

bremen1980 19 Oct 2010 11:20

Sa nu uitam reteaua de magazine MIC.RO alta inventie care sa distuga si ultimele chioscuri de unde-ti mai puteai cumpara o cutie de cribite si o punga de seminte.

Pitbull 19 Oct 2010 11:24

N-o uitäm. Nu intru la Cora, la Mega-Image, la Carrefour, la Mic.ro, nici de fricä! Din principiu, îmi fac toate cumpäräturile de la tarabele, chioscurile si alimentärutele din piatä, de la oamenii pe care-i cunosc de ani si ani si väd cum se chinuiesc ca sä träiascä si ei, si eu.
(Si nici nu mä pun l-o las pe Hera afarä, da' cârlig pentru lesä, ciuciu!)

bremen1980 19 Oct 2010 11:40

Deviez un pic dar vad ca o alta excrocherie se extinde :magazinele cu produse eco ,bio ,naturale .etc.
Cu mai bine de un an urma am cunoscut ( si ajutat la ceva acte si alte hirtogarii ) un tip care facea afaceri en-gross .Tipul cumpara la greu produse alimentare (brinzeturi si carne ) pe care le vindea intr-un stand din Bucuresti .Cumpara tone de brinza din Teleorman ,Ialomita ,Calarasi si le vindea apoi micilor comercianti.Printre acesti comercianti se aflau si multi ardeleni care vindeau apoi aceste produse cu etichete ''ardelenesti ''
Tu te duceai intr-un magazin de ''produse traditionale '' cumparai de la un ardelean autentic o brinza neautentica pe care dadeai 30 lei/kg cind ea costa 10 lei/kg si era produsa la Caracal nu la Bihor. :))

rrs85 19 Oct 2010 12:01

@bremen1980

stai linistit ca astfel de practici sunt intalnite peste tot in tara. De la carne ce sta pe prapastia putrefactiei la branza de buruduf, e plina Romania de escroci... Cunosc cazuri in care - chipurile - taranii din Bran merg si cumpara branza de burduf de la un producator local brasovean, si apoi o vand bucurestilor ca fiind "home made"... frumos, nu!?:(

bremen1980 19 Oct 2010 12:09

Marfa tipului era ok numai ca era rebrenduita de catre ardeleni :)) iar sibienii ( am vazut chiar pe Calea Mosilor un asemenea magazin ) erau sibieni dar vindeau alte minuni.
Hoti si banditi chiar si printre cei cu clop.

Pitbull 19 Oct 2010 16:11

...Apropo tot de darea-n gât a lui S.O.V.
Stiam de mult cu ce se mänâncä chestia Doru Buscu (cu polonicu'), da' acum, voala de vezi (pentru cine n-a avut räbdare sä meargä pe linkuri):

„De astăzi, deciziile mele sunt literă de lege"

Doru Buşcu

Sorin Ovidiu Vîntu îl sună pe Doru Buşcu, directorul editorial al revistei "Academia Caţavencu", nemulţumit că o parte dintre angajaţi au plecat şi au fondat publicaţia "Kamikaze".

6 martie 2010

Sorin Ovidiu Vîntu: Bun, şi Doru, încă o chestiune, tati, să nu avem discuţii: Academia Caţavencu a devenit din momentul preluării mele, eu am lăsat-o liniştit în pace, să o las să-mi calce chiar propriile mele interese, dar în momentul în care a trecut pe finanţarea mea, „Academia Caţavencu" (A.C.) este o organizaţie patronală. Ea trebuie să răspundă intereselor patronatului. Intereselor de business ale patronatului. Acest lucru trebuie vorbit cu oamenii. Răbdare! E delicat chiar în acest moment: vreau să-mi angajez o trupă de copii, de 19, 20, 21 de ani, care să nu aibă niciun fel de prejudecată sau rahat la creier, oameni care înţeleg exact ce timpuri străbatem.
Doru Buşcu: Ăştia se formează în ani, Sorin.
S.O.V.: Da, se formează în ani, sunt de acord cu tine, dar eu nu mai concep niciun fel de disident în A.C. A.C., ca orice instituţie de presă din trustul meu, răspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe faţă cu toţi oamenii. Cui îi place rămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile.

S.O.V.: Băi, tati, normal, nu sunt un cretin, nu mă amestec pe chestiile de...dar în interiorul unei strategii editoriale nu mai mişcă nimeni. Dacă decidem, de exemplu, mâine suntem tovarăşi cu Băsescu. Păi de mâine, toată lumea îl lasă pe Băsescu în pace. E ca exemplu. Sau mâine agresăm, criticăm cu supra de măsură, instituţia f...ut- ului din România. Toată lumea începe să înjure instituţia f...ut-ului din România.

S.O.V.: Iubitul meu amic, da, dar din momentul ăsta, eu asta încerc, din momentul ăsta, de la 7 decembrie, deciziile mele sunt literă de lege. Îţi convin, nu-ţi convin, ai libertatea să-ţi dai demisia, să pleci acasă. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariaţii mei. (...)
D.B.: Vrei să te încadrezi în statura de mogul, în definiţia de mogul.
S.O.V.: Nu, mamă, nu, mă, Doruleţ! Dar cum să lucreze salariaţii, cărora le dau să mănânce, împotriva intereselor mele? Asta-i noaptea minţii! Pe banii mei! Asta este noaptea minţii! Ei luându-şi o şpagă de doi bani sau aranjându-şi vreun post în viitorul guvern. Nu se poate aşa ceva. Şi dacă am fost cu menajamente, cu mănuşi, cu aia, cu aia, de-acuma nu mai sunt, de-acuma e pe faţă totul. Şi aşa e normal în toată lumea asta. Ce, am fost eu puţin legat la ochi, dar lucrurile s-au terminat. Deci construieşte organizaţia în acest sens, bătrâne!

* * *

Mergeti pe link, nu fiti fraieri - mai sunt o multime:
http://www.adevarul.ro/actualitate/e...355765050.html

...Deci, nu träim într-un "stat politienesc" (cum i-a scäpat porumbelul curvetelui de Stelicä Tänase, care si el a pus boticu' la sarmale-n Vînt). Nu träim într-un "stat politienesc" (bine-ar fi - NECESAR ar fi - SANATOS ar fi!), ci într-un Stat National Mafiot de filiatie Securisticä Generalizatä.
(Iar pentru mironosite: scurgerea stenogramelor în presä este o ILEGALITATE LEGITIMA! Altfel, le musamalizau Procurvatura Generalä si Curva Constitutionalä, de nu le mai afla nici dracu'!)

De ästia, nu ne-ar mai scäpa decât Sfânta Gardä de Fier, sau o Noapte a Cutitelor Lungi, sau Sfântul Oficiu.
Problema e cä resursele umane s-au cam dus peste hotare...

Liviu- 19 Oct 2010 16:18

Originally Posted by bremen1980:

Stenogramele astea cu SOV arata cit de ''independenta'' este mass media.Realitatea ,Catavencu ,Nistorescu ,Turcescu ,Patriciu,Cristoiu ,Antenele ,boc ,Basescu ,Udrea ,Becali asta e Romania noastra .

Nu spun ca n-ar avea ce cauta in lista Turcescu, dar ramane totusi de dovedit. La realitatea TV isi pierduse emisiunea de mult si, daca nu ma insel, avea doar o emisiune la radio. Acum nu mai lucreaza deloc pt realitatea si s-a mutat pe alte meleaguri. Cred ca pana ajungem sa improscam pe cineva cu noroi cum ni se scoala noua avem niste explicatii de dat...

Pitbull 22 Oct 2010 10:59

Vineri, 22 Octombrie 2010.
EDITORIALUL EVZ:
A fost poliţie politică în dosarul Vîntu?
Mircea Marian

Băsescu ascultă telefoanele jurnaliştilor şi politicienilor, iar ulterior îi compromite publicând aceste conversaţii - aceasta este teoria pe care o aud tot mai des după ce dosarul Vîntu a ajuns la tribunal, iar presa a avut acces la documente. Poliţie politică, spun mulţi politicieni şi ziarişti. Nu cred.

O nuanţă, înainte de a explica de ce cred că înregistrările din dosarul Vîntu îşi aveau locul în construcţia pe care procuratura o prezintă judecătorilor pentru a încerca să demonstreze că patronul Realităţii l-a favorizat pe infractorul Nicolae Popa. Sunt şi eu îngrijorat de absenţa unui control parlamentar asupra structurilor de informaţii din România. De ani buni, plenul parlamentului nu a mai discutat rapoartele de activitate ale SRI. Iar în 2009, când Internele erau controlate de PSD, Marian Vanghelie a declarat că Direcţia de informaţii a ministerului deţine informaţii despre viaţa privată a Elenei Băsescu şi a Elenei Udrea. Ulterior, Vasile Blaga şi Traian Băsescu au acuzat acest serviciu de poliţie politică. Dar, după ce Blaga a ajuns şef la Interne, scandalul a fost îngropat.

N-am auzit de vreun dosar trimis la Parchet şi nici de un control finalizat al comisiilor de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor. Acestea sunt doar câteva dintre faptele care mă fac să suspectez că se face poliţie politică în România, principalul beneficiar fiind, probabil, Băsescu. Dar faptul că liderii opoziţiei nu fac un efort serios (nu unul de conjunctură) să pună sub control civil serviciile secrete mă determină să cred că şi lor le convine actuala situaţie, de care vor profita din plin când vor reveni la putere. Iar până atunci să nu uităm că directorul SRI, Liviu Maior, provine din PSD şi este naşul de căsătorie al lui Victor Ponta.

Dar, în dosarul Vîntu, înregistrările discuţiilor cu ziarişti şi politicieni arată cum se folosea acesta de trustul său pentru a-şi promova propriile interese. "Cu mogulul nu te joci" îi spune Vântu directorului său de la Realitatea, Sergiu Toader. Afirmaţie pe care o înţelegem mai bine atunci când îi explică lui Bogdan Chirieac că a "construit alianţe" pentru suspendarea lui Băsescu, întrucât acesta i-ar fi "deschis" dosarul de la Banca Agricolă. Discuţiile cu Stelian Tănase, Corina Drăgotescu sau Cornel Nistorescu arată cât de implicat era Vîntu în politica editorială. El îi cere Corinei Drăgotescu să nu mai mediatizeze numărătoarea paralelă a PDL, care-l dădea câştigător pe Băsescu - la câteva ore după memorabilele scene în care Geoană ţopăia pe scenă, fiind învingător în exit-pollurile de la Realitatea şi Antena 3. Şi tot Vîntu îi spune unui alt director din trustul său că va discuta cu Crin Antonescu şi Mircea Geoană pentru ca aceştia să "preia mesajul" referitor la referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari.

Sunt relevante aceste discuţii în dosarul favorizării infractorului Popa? Eu susţin că da, pentru că judecătorul ar putea înţelege mai bine puterea pe care o avea Vîntu şi cum se transformase un trust media într-o armă politică. Şi cred că şi în Statele Unite, într-un proces asemănător, procurorul s-ar folosi de înregistrările discuţiilor cu jurnaliştii pentru a prezenta circumstanţele şi pentru a arăta influenţa de care dispune un magnat din media.

Ştiu că mulţi ziarişti sunt iritaţi la gândul că şi conversaţiile lor cu Vîntu ar putea să apară în spaţiul public. Sau cu alţi moguli. Eu însumi am vorbit la telefon de două ori cu patronul Realităţii, o dată înainte şi o dată după interviul pe care i l-am luat, împreună cu Ioana Lupea, în primăvara lui 2009. Am fost politicoşi, amabili şi am stabilit detaliile tehnice ale interviului. M-ar enerva totuşi ca toată lumea să poată citi transcrierea unei convorbiri private. Dar apariţia stenogramelor din dosarul Vîntu-Popa este o lecţie pentru noi toţi: dragi colegi, nu putem fi cavaleri ai dreptăţii la televizor, sub privirea publicului, şi cârpe în faţa finanţatorului, atunci când acesta ne cere să lătrăm frumos.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/edit...tu-909875.html

Pitbull 22 Oct 2010 11:01

Vineri, 22 Octombrie 2010.
SENATUL EVZ:
Păianjenul
Mircea Cărtărescu

Faptul că primii trei sute dintre cei mai bogaţi oameni din România deţin o avere cât un sfert din venitul naţional este o explicaţie majoră pentru situaţia în care se găseşte astăzi România.

O ţară cu un asemenea dezechilibru în repartiţia bogăţiei (sau mai bine zis, a sărăciei) nu poate fi decât extrem de instabilă şi de vulnerabilă. Politic, economic şi moral suntem o ţară bananieră, nu mai trebuie să ne facem niciun fel de iluzii. Interesele economice şi financiare ale îmbogăţiţilor de după Revoluţie, ca şi enorma lor sete de putere au dus la infiltrarea lor în toate structurile care-ar trebui să asigure democraţia. Totul e infestat şi paralizat: parlamentul, justiţia, presa. Ne aflăm în plină Americă de Sud şi trebuie să ne aşteptăm, de-acum, la toate fenomenele legate de acest sindrom.

Nu există hârtie de turnesol mai revelatoare în privinţa acestei stări de fapt ca stenogramele lui Sorin Ovidiu Vîntu. Ele sunt înspăimântătoare. Mărturisesc că mi s-a făcut rău citindu-le. Ştiam că suntem o peşteră de tâlhari, că totul se construieşte pe hoţie în ţara asta, dar nu credeam că sunt oameni care lucrează, tenace şi sistematic, la subminarea a tot ce mai este cât de cât în picioare. Stenogramele sunt o mărturie a răului în stare pură, conştient de sine şi de ce face, a răului cinic şi contagios. Ele revelează un personaj care-ar părea neverosimil sau ridicol într-un roman: un om pentru care conştiinţa e "rahat la creier", pentru care nu există nici adevăr, nici dreptate. Nu există pentru acest personaj nimic din ceea ce, de milenii, s-a construit cu migală sub numele de umanitate. Viaţa, pentru un asemenea ins, e o luptă obscură de sarcopţi, o orbecăială printr-o mocirlă fără limite. Dacă s-ar mărgini să trăiască în animalitatea asta, în satisfacerea asta de pofte primitive, la adăpostul banilor lui, ne-am îndepărta de el şi l-am lăsa în plata Domnului. Dar, din fundul plasei sale, acest păianjen şi-a întins firele pretutindeni, profitând de slăbiciunea tot mai accentuată a instituţiilor statului. Corupt până-n măduva oaselor şi insensibil la orice principiu moral, el a corupt mai departe conştiinţe în jurul său, a cumpărat oameni vii ca pe sclavi şi i-a folosit cum foloseşti un cleşte sau un pistol. Şi-a recrutat divizii regulate, disciplinate, în stare să întoarcă armele la comandă către aliatul de ieri. A schimbat instituţia presei într-o bandă de zombies fascinaţi de miile de euro primiţi lunar ca soldă pentru un mercenariat ruşinos. A reuşit să creeze oameni pentru care singura busolă e interesul propriu, pe când tot restul e îmbătare cu apă rece. A încercat şi aproape că a reuşit să impună propriul lui preşedinte în fruntea ţării. A creat un trust mediatic manipulativ, în care tonomatele sunt regula de fier, în care reaua-cre dinţă e punctul firesc de plecare.

Ce e şi mai stupefiant pentru mine e că, de fapt, Vîntu nici măcar n-a făcut vreun efort deosebit ca să corupă oamenii în jurul său. Cei mai mulţi politicieni şi jurnalişti abia aşteptau să-i corupă şi pe ei cineva, se rugau să fie corupţi, îl aşteptau pe corupător ca pe un Mesia. Când sunt atâtea suflete de vânzare, cumpărătorul trebuie să apară şi el cumva, de undeva. Am revăzut ţopăiala lui Geoană şi schimbul lui de tricou cu Crin sub oblăduirea lui Vîntu şi-a altora ca el.

Pe de altă parte, îi cunosc personal pe câţiva dintre ziariştii care stau în poziţie de drepţi în faţa lui Vîntu. Cei mai bătrâni sunt vechi securişti aflaţi şi azi în diverse misiuni, îmbogăţiţi peste măsură în ultima vreme. Cei mai tineri sunt din tagma "puştilor fără rahat la creier" comandaţi de Vîntu lui Doru Buşcu. Se pare că nu le-au trebuit chiar ani ca să se formeze. Împreună, şi împreună cu monştrii din Realităţi şi Antene (aşteptăm şi televiziunea primului mogul al ţării), ei au reuşit să distrugă credibilitatea presei româneşti pe cincizeci de ani de-acum înainte.

Prin urmare, mogulii există, tonomatele există, presa este cu adevărat o ameninţare la securitatea naţională. Nu presa în sine, ci presa care există azi, concret, în România. Presa ajunsă armă a oamenilor fără scrupule împotriva statului democratic. Dacă lucrurile vor continua astfel, eu prevăd (fără să fiu prăpăstios de felul meu) nu doar totalul nostru faliment economic, ci şi mari probleme legate de apartenenţa la Uniunea Europeană, poate chiar excluderea noastră din această structură.

Când puterea e imbecilă, iar opoziţia ticăloasă, un alt deznodământ e greu de imaginat.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/sena...ul-909883.html

keepwalking 22 Oct 2010 11:16

Pitbull,
nu ma mira accesele tale dictatoriale si faptul ca sustii un stat politienesc.
patronul unui trust de presa poate face ce vrea cu publicatiile din subordine, poate sa dea ordin ca acele publicatii sa apara o luna in limba chineza, e dreptul lui.
la fel cum patronul Cinemagiei poate da ordin ca, de azi inainte, in toate materialele de pe site sa-l laudati pe Sergiu Nicolaescu, de pilda.
chiar, ce-ai face in cazul asta?
ti-ai da demisia si ai pleca, nu-i asa?:D
institutia mercenarilor din presa a existat si va exista intotdeauna.
mircea cartarescu, marian ala de la evz, radu moraru, andreea pora, rodica culcer, ion cristoiu si alte zoaie sunt exemple limpezi in acest sens.
si tocmai astfel de oameni tin lectii de moralitate?

Pitbull 22 Oct 2010 11:31

Un stat MAFIOT nu poate fi contracarat decât cu metodele unui stat "politienesc".
Merg mai departe si repet: nu sustin un stat politienesc, sustin (figurativ vorbind, dar cât se poate de serios), un "Stat National Legionar".
Când institutiile statutului sunt confiscate de banditi, ele nu numai cä se auto-anihileazä, ci chiar se convertesc negativ - împotriva statului, a natiunii, a poporului.
Iar atunci, singura solutie rämâne exterminarea pegrei de la putere prin orice mijloace - inclusiv linsajul si executiile sumare.
Publicarea stenogramelor, desi salutarä, legitimä si necesarä, e din päcate un îngeras neputincios. Asa cä fraierii cärora le place sä fie fututi în cur, sä oräcäie mai încet. Mie nu-mi place, deci vreau sä-i väd atârnati în cârlige la abator pe äia care vor sä ne-o tragä tuturor.

dragonfly_drk 26 Oct 2010 22:56

stiu ca nu e un articol, dar viata chiar bate filmul:

http://www.youtube.com/watch?v=Lf8Ig2M3Zq0

danonino 27 Oct 2010 10:51

asta mi se pare foarte tare.

http://www.europafm.ro/stiri/externe...ronica~n42101/

Ma amuza.

ulrich 27 Oct 2010 22:39

cristian tudor popescu despre ce-a fost azi si despre ce-o sa vina.

bremen1980 30 Oct 2010 18:31

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/d...gele-vaginului

Pitbull 30 Oct 2010 21:44

Stergeti-i urgent nesimtitului linkul...
Sau, mai bine, tot mesajul...
Stiti ceva? Hai si useru'.

gigabyte 01 Nov 2010 15:56

INCREDIBIL! Intr-un film de Charlie Chaplin o doamnă vorbeşte la telefonul mobil, anul 1928 (video)

http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=5892

omudindulap 01 Nov 2010 16:08

A mai postat cineva video-ul, dar la aberatii, unde ii e locul.
Time traveling, huh?

Pitbull 01 Nov 2010 16:36

O tâmpenie incredibilä.
Cel mai mult îmi place papagalul äla care-a lansat tot spanacul, cum zice el: "M-am tot gândit, si altä explicatie nu gäsesc!"
Uite-aici, puiu':
- o durea mäseaua
- o durea urechea
- îsi aranja päläria
- îsi aranja pärul
- se scärpina
- avea un tic
- asculta glasul märii într-o scoicä
- voia sä facä pe gânditoarea
- ...etc.

Cum spunea cineva:
Bine-bine, da' de vorbit, cu cine vorbea? Si cu ce conexiune, prin satelit...?

omudindulap 01 Nov 2010 19:59

Originally Posted by Pitbull:

Cum spunea cineva:
Bine-bine, da' de vorbit, cu cine vorbea? Si cu ce conexiune, prin satelit...?

Exact asta le-am spus si eu unor prieteni. Poate ca asculta muzica.:P

omudindulap 02 Nov 2010 17:01

O romanca de numai 10 ani a adus pe lume un copil. :|
Dar nu, nu e un nou record, asa cum multi ar putea crede. Se pare ca cea mai tanara nascatoare avea numai 5 anisori.
Iat-o !

chuckyfan 02 Nov 2010 17:07

Cam spooky daca stai sa te gandesti. 5 ani, cum dracu'?

victor 02 Nov 2010 18:14

Publicarea stenogramelor, desi salutarä, legitimä si necesarä, .......

Nu pot spune ca ma pricep la justitie dar din ce vad prin filme probele sunt tinute la secret nu imprastiate pe la televiziuni. Deci nu stiu cat de legitim e ca niste stenograme din dosar sa apara in presa in timpul anchetei. SI evident in folosul cui.

Salutara si necesara de ce ? Avea cineva dubii cam ce gen de om e cel care a luat bani de la FNI si pagubitii nu vor mai lua nimic niciodata ? Sau daca stenogramele constituie probe evidente care sa il infunde pe Vantu(nici nu le-am citit d'asta spun daca) si nu doar arata ce caracter are, avem noi nevoie de aceste probe ? Ce sa facem cu ele ?

Problema e cu justitia si procuratura care nu isi fac treaba sau o fac in functie de interese. Vom avea stenograme si nu condamnari. Excelenta ironia celor de la Catavencu cu cele 100 de stenograme care nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca. De ce sa mai citim carti ?

Cutia Pandorei a fost deschisa. Cand se va roti puterea vom afla stenogramele astorlalti si iar fara condamnari ca de, pana la urma toti pupat piata independentei.....

Asa incat haideti mai bine sa asteptam sa faca Sergiu Nicolaescu filmul cu stenogramele si apoi sa comentam valoarea artistica. Pentru mine toate stenogramele sunt de OTV.

Liviu- 02 Nov 2010 19:32

Originally Posted by victor:

Nu pot spune ca ma pricep la justitie dar din ce vad prin filme probele sunt tinute la secret nu imprastiate pe la televiziuni. Deci nu stiu cat de legitim e ca niste stenograme din dosar sa apara in presa in timpul anchetei. SI evident in folosul cui.

Sper sa nu ma insel, dar din cate stiu dosarul este public. In acest caz nu vad de ce nu ar fi aratate populatiei prin mass-media. La cate prostii de spalare a creierului apar, putin adevar social n-ar strica.

Salutara si necesara de ce ? Avea cineva dubii cam ce gen de om e cel care a luat bani de la FNI si pagubitii nu vor mai lua nimic niciodata ? Sau daca stenogramele constituie probe evidente care sa il infunde pe Vantu(nici nu le-am citit d'asta spun daca) si nu doar arata ce caracter are, avem noi nevoie de aceste probe ? Ce sa facem cu ele ?

Salutara si necesara pentru toti cei care iau de bune informatiile prezentate de angajatii sai si ma indoiesc ca sunt putini. Ei nu il asculta pe Vantu, ci pe ziaristi. Aici, inaine de toate, a fost aratata stofa subordonatilor lui Vantu. Probabil multi nici n-au habar ca Vantu e proprietarul Realitatea Tv si ale celorlalte "bunuri" mass-media.

Pitbull 02 Nov 2010 20:18

Publicarea stenogramelor, desi salutarä, legitimä si necesarä, .......

Nu e nevoie sä te pricepi la justitie; e de ajuns sä te pricepi la lumea în care träiesti. Alo, desteptarea! Aici suntem în ROMANIA ANULUI 2010, nu "prin filme"! ...Si nici în lumea civilizatä!
Aici, justitia e majoritar coruptä, manipulatä, delegitimizatä. Intr-un asemenea caz cum e al lui Vîntu, "probe tinute la secret" înseamnä INGROPATE. Imprästierea lor pe la televiziuni e nu doar legitimä, salutarä si necesarä, ci chiar obligatorie, moralä, beneficä, pentru a îngreuna pervertirea procesului. Mi se rupe dacä e legalä sau nu. Când ilegalitatea a acaparat tot statul, ca un cancer cu metastaze, te aperi disperat, cu aceleasi mijloace. Pe un judecätor de la C.S. sau C.C.R. care e corupt si imunizat mafiotic în fata legii, nu-l dai în judecatä: îl executi sumar, la Jilava sau în pädurea Snagov.
"In folosul cui?" Intr-al mafiei adverse, desigur; putin conteazä.
"In dauna cui?" A LUI SI A COMPLICILOR. Numai asta conteazä.
Nu mai are cine sä ne apere; nu mai avem nici mäcar o Gardä de Fier care sä-i curete. Deci, nu ne mai rämâne decât sä-i läsäm sä se sfâsie între ei - färä a respecta nici o altä lege decât a JUNGLEI. (Metaforic, vorbind; fiarele de-acolo, cel putin, luptä cinstit.)

danonino 02 Nov 2010 23:07

Tu esti sanatos la cap? Asa, un pic?

Omul are niste drepturi, pentru ca e om. Vantu e roman, detine, ca orice roman, mai multe drepturi.
Ai ajuns sa spui ca e un lucru normal ca telefoanele sa fie ascultate, iar convorbirile private ale unui om sa fie date publicitatii.

Lumea ar trebui sa iasa in strada, sa protesteze pentru incalcarea flagranta, complet evidenta, a drepturilor acestui om.

Pe deasupra, l-au arestat si preventiv, el nefiind un pericol public. Nu era acuzat pentru omor, viol etc.
Se creeaza precendente.

Citind postul tau a doua oara, poporul asta isi merita soarta, pe deplin.

Liviu- 03 Nov 2010 06:07

Originally Posted by danonino:

Pe deasupra, l-au arestat si preventiv, el nefiind un pericol public. Nu era acuzat pentru omor, viol etc.

Din nou, nu sunt sigur de afirmatia urmatoare, dar eu stiu ca pericol public nu inseamna neaparat omor sau viol, ci o persoana cu o influenta mare, mai ales politica, influenta pe care Vantu clar o are (pentru dubii vezi stenogramele, ca doar nu sunt chiar degeaba nici alea).

Totusi, cineva cu mai multe cunostinte poate confirma/infirma daca dosarul e intr-adevar public? Ca sa nu se mai trezeasca cineva sa spuna vreo ceva de "saracul Vantu" caruia i-au fost publicate ilegal conversatii particulare.

victor 03 Nov 2010 08:34

Uite chiar o sa incerc sa ma interesez. Nu inteleg de ce ar trebui sa fie public un dosar. Ma judec eu cu Tata Floarea si dosarul poate sa apara in presa ?

Nu e un dosar de interes national, nu aduce atingere sigurantei statului (favorizarea infractorului) nu e vorba la mijloc de bani de la stat. Asta nu inseamna ca nu e condamnabil dar justitia se face in sala de justitie nu in presa. Si aici apropo o intrebare nevinovata, cum se face ca Ministrul justitiei e acelasi de pe vremea lui Tariceanu ?

Cand apar stenograme in presa inseamna cel mai probabil ca cineva sa arata pisica cuiva. Nici vorba de cautare de adevar de ingropare. Ingropat inseamna sa nu il condamne. Acum au aparut stenogramele dar cel mai probabil nu va fi condamnat. CIne a castigat ce ?

Si apoi chestia cu arestul preventiv. Cu pericolul social. Pai lasa-l sa fie pericol social ca si asa era urmarit si ascultat minut cu minut cu cat mai multe probe cu atat mai bine. Putea chiar sa fie prins in flagrant.

@Pitbull : "Mi se rupe dacä e legalä sau nu. Când ilegalitatea a acaparat tot statul, ca un cancer cu metastaze, te aperi disperat, cu aceleasi mijloace. Pe un judecätor de la C.S. sau C.C.R. care e corupt si imunizat mafiotic în fata legii, nu-l dai în judecatä: îl executi sumar, la Jilava sau în pädurea Snagov"

La suparare se spun multe prostii. Vezi ca intrii pe felia lui Vadim.

@Liviu. Prosteala la televizor e in toate partile nu numai la mogulii rai. Nu cred ca cine vede emisiunile lui Radu Morar are informatii mai corecte.

danonino 03 Nov 2010 08:36

Gresit. Vantu este acuzat de ajutarea unui infractor demult plecat din Romania.

1. Convorbirile alea telefonice nu au absolut nici o legatura cu cazul. Dar absolut nici una. Ce lagutra are fugirea din tara a unui om, acum 10 ani, cu directivele lui Vantu catre Realitatea TV. Absolut niciuna.

2. Vantu, oficial, nu are influenta politica. Nu are un rol in Parlament sau guvern. Roberta Anastase ar fi trebuit arestata preventiv din cauza ca a furat in Parlament, ea fiind presedinta de camera.

Uite conditiile pentru arestare preventiva. Nu se incadreaza in niciuna din ele

a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarire sau de la judecata, ori exista date ca va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la urmarirea penala, de la judecata ori de la executarea pedepsei;
a1) inculpatul a incalcat, cu rea-credinta, masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara ori obligatiile care ii revin pe durata acestor masuri;
b) exista date ca inculpatul incearca sa zadarniceasca in mod direct sau indirect aflarea adevarului prin influentarea unei parti, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de proba;
c) exista date ca inculpatul pregateste savarsirea unei noi infractiuni;
d) inculpatul a savarsit cu intentie o noua infractiune;
e) exista date ca inculpatul exercita presiuni asupra persoanei vatamate sau ca incearca o intelegere frauduloasa cu aceasta;
f) inculpatul a savarsit o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

victor 03 Nov 2010 08:43

Asta cu Roberta Anastase cu furtul la vot am lasat-o moale. Pentru ca am inteles ca asta era o practica in parlament. Nu e prima oara cand s-a intamplat asa ceva.( Adica si pe vremurile celorlalti)

Dar asta ar trebui atunci sa ne faca sa ne intereseze mai mult cum se voteaza legile in parlament decat ce spun jurnalistii la tv. Pe jurnalisti poti sa-i asculti sau sa inchizi televizorul Aia in parlament vor vota indiferent daca vrem noi sau nu.

Asa si cu stenogramele, se canalizeaza mania proletara pe anumite directii, se deschid supape. Ce conteaza ca niste imbecili voteaza in parlament si nici nu stiu ce. E mai important ca Vantu e un om de cacat, un caracter mizerabil un zbir care considera trustul mosia sa. Uite ca avea Ilievici dreptate au venit mosierii!!!!!!

danonino 03 Nov 2010 08:59

E mai important ca Vantu e un om de cacat, un caracter mizerabil un zbir care considera trustul mosia sa. Uite ca avea Ilievici dreptate au venit mosierii!!!!!!

Realitatea e mosia lui. A cumparat-o. Daca vrea, Vantu poate sa apara pe masa stirilor f**tandu-se cu alina plugaru in direct. Face ce vrea pe banii lui, pe firma lui.

Doamne, cati comunisti!
Ce ne asteapta, ce o sa se duca dracului tara asta. Dar stiti ceva? Poporul o merita.

Pitbull 03 Nov 2010 14:29

Originally Posted by Victor:

justitia se face in sala de justitie nu in presa

Intr-o lume normalä, da.
Când în sala de justitie se face coruptie, justitia se face pe unde se poate: în presä e cel mai la îndemânä, desi nici la zid sau în pädure, noaptea, nu-i räu.

@Pitbull : "Mi se rupe dacä e legalä sau nu. Când ilegalitatea a acaparat tot statul, ca un cancer cu metastaze, te aperi disperat, cu aceleasi mijloace. Pe un judecätor de la C.S. sau C.C.R. care e corupt si imunizat mafiotic în fata legii, nu-l dai în judecatä: îl executi sumar, la Jilava sau în pädurea Snagov"

La suparare se spun multe prostii. Vezi ca intrii pe felia lui Vadim.

Nope, nu intruu pe felia lui WC Tudor; intruu pe a Cäpitanului

omudindulap 03 Nov 2010 14:57

Dar cum poate fi posibil ca intr-un dosar PUBLIC sa existe convorbiri ale unor persoane persoane care nu au nicio legatura cu obiectul sau? Nu este asta o incalcare flagranta a drepturilor omului? Sigur, nu vi s-a intamplat voua si va ganditi ca nici nu vi se va intampla, pt ca voi sunteti niste oameni onesti, care nu frecventeaza astfel de cercuri. Asta mi se pare a fi o gandire limitata si extrem de periculoasa.
Cazuri numai bune de CEDO, despagubiri platite nu de ticalosi, ci de voi.
Da, ne meritam soarta. Clar.

intruu pe a Cäpitanului

...de vas?:|

Pitbull 03 Nov 2010 15:29

1) Collateral damage. Important e sä-l radä - pe urmä, ne putem pierde si-n chichite, ca sä vedem cum e posibil si cum nu e posibil si blabla.
2) Nu, al Gärzii.

victor 03 Nov 2010 15:36

Din ce am gasit pe net dosarele sunt publice :

"Dosarele şi registrele care privesc activitatea de judecată sunt publice şi pot fi consultate de orice persoană care justifică un interes legitim, precum şi de ziarişti, în baza unui regulament de organizare interioară şi a unui ghid de bune practici adoptat de CSM în 2006, care reglementează aceste situaţii. Există şi excepţii: dosarele care se judecă în şedină secretă, cauzele privind adopţiile şi cele privind percheziţile şi interceptările"

Totusi :

art. 91 ind. 2 din CPP spune: ”Convorbirile sau comunicările interceptate şi înregistrate care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării sau nu contribuie la identificarea ori localizarea participanţilor se arhivează la sediul Parchetului, în locuri speciale, în plic sigilat, cu asigurarea confidenţialităţii şi pot fi transmise judecătorului sau completului învestit cu soluţionarea cauzei, la solicitarea acestuia; la soluţionarea definitivă a cauzei, acestea vor fi şterse sau, după caz, distruse de către procuror, încheindu-se în acest sens un proces-verbal”

Pitbull 03 Nov 2010 15:44

Foarte bine.
Urmeazä partea a doua. Parcä-l aud pe Iaurticä
"Vai, cum si-au permis sä-i intercepteze convorbirile? De ce nu l-au läsat în pace, sä jefuiascä si el în liniste, sä santajeze, sä falsifice, cä doar nu fäcea räu la nimeni! E si el om, are drepturile lui - sä fure, sä escrocheze, sä manipuleze politica... In ce hal am ajuns, sä se ia politia de un biet bandit multimilionar...! Avem tara pe care o meritäm!"
...Tarä de Iaurtici.

omudindulap 03 Nov 2010 15:52

Ha, ha. Nu o sa rada pe nimeni, sa fim seriosi. Sunt toti patati, mai mult sau mai putin. Poate (desi putin probabil) vor iesi ceva lucruri la iveala peste vreo 4 ani. Asta daca, asa cum spunea si CTP, nu cadem si noi odata cu ei.

victor 03 Nov 2010 16:14

E mai important ca Vantu e un om de cacat, un caracter mizerabil un zbir care considera trustul mosia sa. Uite ca avea Ilievici dreptate au venit mosierii!!!!!!

Realitatea e mosia lui. A cumparat-o. Daca vrea, Vantu poate sa apara pe masa stirilor f**tandu-se cu alina plugaru in direct. Face ce vrea pe banii lui, pe firma lui.

Doamne, cati comunisti!
Ce ne asteapta, ce o sa se duca dracului tara asta. Dar stiti ceva? Poporul o merita.

Asta cu poporu o merita e o mare prostie. Care popor ? Tu nu faci parte din poporu asta ? Deci o meriti si tu ? Marea majoritate a poporului si-a bagat picioarele in stenograme si nu e interesata ce face Vantu pe mosia lui. Sunt mai destept daca citesc stenogramele ? Sau daca aflu ca un capitan de vas face pe cineva tiganca imputita? Asta e presa de pretutindeni e nevoie de scandal si circ. Ca sunt unii care primesc scandalul asta ca pe o ofranda sa le fie de bine.

Pitbull 03 Nov 2010 17:19

Poporul o merita.

Asta cu poporu o merita e o mare prostie.

Da, da' sunä bine! ;)

danonino 03 Nov 2010 19:16

Foarte bine.
Urmeazä partea a doua. Parcä-l aud pe Iaurticä
"Vai, cum si-au permis sä-i intercepteze convorbirile? De ce nu l-au läsat în pace, sä jefuiascä si el în liniste, sä santajeze, sä falsifice, cä doar nu fäcea räu la nimeni! E si el om, are drepturile lui - sä fure, sä escrocheze, sä manipuleze politica... In ce hal am ajuns, sä se ia politia de un biet bandit multimilionar...! Avem tara pe care o meritäm!"
...Tarä de Iaurtici.

Nu imi bat capul cu imbecili, dar pentru tine sunt dispus sa las asta la o parte.

Vantu, ca si mine, ca si tine, e un cetatean roman. Ca oricare alt cetatean roman, el dispune de niste drepturi datorita acestui fapt. Unul dintre aceste drepturi este cel la viata privata.
Dreptul la viata privata, al lui Vantu, in Romania, a fost incalcat flagrant. In acest fel s-a creat un precedent.
Vantu este un nenorocit si jumatate. Nimic nou sub soare. Dar el este roman, traieste in Romania, si are aceleasi drepturi ca si mine, aceleasi legi se aplica, aceleasi institutii functioneaza.
Justitia trebuie sa fie oarba. Ea nu trebuie sa il judece pe barbutistul/smenarul/scmecherul Vantu, justitia trebuie sa il judece pe cetateanul Vantu.

@ Victor

S-au strans 60.000 de oameni sa protesteze pentru ca nu mai sunt bani, pentru ca guvernul le-a taiat salariile. Ei, la protest, au facut dansul pinguinului.

Tu ai senzatia ca daca nu faci parte din majoritate, pe tine nu te afecteaza nimic? Fie ca iti place, sau nu, majoritatea decide, ce-a decis majoritatea vei suporta si tu.

omudindulap 04 Nov 2010 00:34

De ce nu trebuie să plece guvernul Boc

Cristian Tudor POPESCU

Scrieţi: Suma unghiurilor unui triunghi este 180º. E aşa pe răspunderea mea. Învăţaţi pe dinafară tabelul lui Mendeleev. E aşa pe răspunderea mea. Cosorul lui Moceanu a fost inventat de Moceanu - aţi notat?
Prof. Emil Boc, prof. Daniel Funeriu, prof. Marko Bela, prof. Gh. Ialomiţianu, prof. Gabriel Oprea, prof. Valeriu Tabără, prof. Cătălin Predoiu... Mulţi profesori în guvernul României. Niciunul dintre ei n-a avut vreo tresărire la asumarea răspunderii de către guvern pentru Legea Educaţiei. Că sunt cei mai proşti miniştri din istoria Palatului Victoria, asta nu mai trebuie demonstrat că plictisim lumea, dar faptul că n-au sesizat nonsensul alăturării noţiunilor de "asumare a răspunderii" şi "educaţie" arată cât au înţeles domniile lor din meseria de dascăl.
Nu poţi să înveţi pe nimeni nimic pe răspunderea ta. Orice spune elevilor un profesor adevărat, nu un purtător de catalog, e urmat de o demonstraţie, de o susţinere, cu exemple şi analogii, cu putere de convingere şi, nicidecum în ultimul rând, cu pasiunea dezbaterii. Există inşi la orele cărora se scrie după dictare. Orice întrebare din clasă e considerată obrăznicie. Acestor aşa-zişi profesori le rămâne mereu străină bucuria de a auzi o observaţie formulată cu capul lui de un elev. Chiar îi agasează.

Mai mult, dacă eşti dispus să munceşti în actul didactic atunci nu începi cu un enunţ: Eminescu a fost un poet romantic. Începi cu o întrebare: cu ce poeţi din lumea largă seamănă Mihai Eminescu? După care contraargumentezi cu răbdare ipotezele greşite şi le susţii pe cele corecte până când răspunsul la întrebare îl formulează un elev, nu tu. Şi aproape că îţi dau lacrimile dacă îl alătură cineva pe Eminescu lui Edgar Allan Poe.

Singurul motiv pentru care n-ar fi bine ca guvernul Boc să plece e pericolul ca "domprofesorii", în cap cu premierul, să se apuce să predea ceva, pe undeva, unor fiinţe lipsite de apărare.

Nu închei aici textul pentru că nu pot trece peste întrebarea care mi se adresează tot mai des: bine, ăştia se duc, dar Opoziţia ce face? Păi, face ce face liderul ei informal, Crin Antonescu, care refuză în faţa naţiunii să accepte invitaţia la dialog făcută de şeful statului pe motiv că Traian Băsescu nu-şi îndeplineşte funcţia de mediator. Asta când ţara geme de probleme. Un profesor nu are dreptul să suspende dialogul nici cu ultimul derbedeu din fundul clasei, pentru că asta e soluţia cea mai dăunătoare întregii clase. Ce meserie are la bază dl. Antonescu? Profesor de istorie, dacă nu ştiaţi sau aţi uitat.

omudindulap 05 Nov 2010 13:51

Realizarea unui medicament universal pentru cancer poate fi o chestiune de luni de zile

bremen1980 05 Nov 2010 14:07

Ar fi bine dar nu cred .Sunt satul de acesti cercetatori care toarna baliverne doar in speranta ca vor primi in continuare pentru cercatarile lor.E pacat ca sunt (sute de ) milioane de oameni suferinzi in lume care se agata de orice asemenea stire.Luminita e inca departe.

anaemona 05 Nov 2010 14:20

Problema cancerului nu e ca nu-i tratabil ci ca nu se fac teste pentru descoperirea lui la timp. Pentru ca o boala sa se manifeste plenar, adica sa se descopere cu un test de rutina deja 70-80% din organul respectiv e afectat, din cauza asta nu se mai poate trata. Iar teste ca sa fie descoperita din timp nu se fac daca nu exista simptome. Un test ieftin care sa detecteze celulele canceroase sau aglomerarea lor mai bine spus, asta ar fi util.

bremen1980 05 Nov 2010 14:31

E adevarat ca in Romania se moare cu zile din vina doctorilor ( spagari ,incompetenti ,inumani ) dar si a pacientilor ( prost informati ,speriosi ,prosti ,s.am.d. ).Daca dam insa la o parte situatia din tara noastra observam ca si afara se moare la greu de cancer.Poate nu in aceleasi proportii dar cind vine doama cu coasa nu prea mai ai pe unde sa scoti camasa.O gramada de actori celebri au murit in ultimii doi ani cu toate tratamentele si doctorii din Occident.

Inca o stire care ''strica imaginea Romaniei '' ./ http://www.evz.ro/detalii/stiri/roma...iv-911423.html

paul_aramis 05 Nov 2010 14:34

ba' io unu' te contrazic. teste există, da' cin' să te tragă de mânecă să te duci la doftor, până când nu te doare-n durere?

bremen1980 05 Nov 2010 14:39

Originally Posted by paul_aramis:

ba' io unu' te contrazic. teste există, da' cin' să te tragă de mânecă să te duci la doftor, până când nu te doare-n durere?

Toti merg pe ''Lasa ca n-o sa mi se intimple tocmai mie '' si hopa ca patesti buba.

redmen 05 Nov 2010 17:37

O boala fara simptome clare nu are cum sa te trimita la medic.Si nu stiu cati romani se duc sa isi faca control amanuntit in fiecare an.La majoritatea spitalelor totul este facut in scarba,la cabinetele private e prea scump sa faci o gramada de teste.

gigabyte 06 Nov 2010 15:08

Michael Douglas mai are doar trei luni de trăit

http://www.romanialibera.ro/arte/ved...it-204909.html

bremen1980 06 Nov 2010 15:53

Nu sunt de stinga (ba din contra ) dar cred ca marile companii merita ceva peste bot.Ne vind doar un brand occidental iar produsul e facut in Asia.Ii dai unui chinez 10 centi sa-ti coase un tricou intr-un atelier jegos ,mai dai 2 dolari pe material ,inca ceva la taxe, la vama si apoi scrii pe tricou Nike (Puma ,Adidas ) si ceri 80 de dolari pe el .De ce sa nu-i dai unei sportive mediocre ca Ana Kurnikova (care s-a retras chipurile intre timp ) 15 milioane de euro sau unui dopat din NFL ,NBA,MLB inca 40 de milioane de dolari pe an ???
Made in America -ciuciu -China .

http://finance.yahoo.com/tech-ticker...L,MOT,aapl,bni

All times are GMT +2. The time now is 16:21.