Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

Carmine Galante 24 Feb 2007 19:07

Originally Posted by marx:

nu admit raspunsul ca "Ada Roseti se crede normala cand deverseaza ineptii".

Eh, ai si tu pretentii prea ridicate. Problemele vietii.... Macar o pune in cotidianu' nu in Libertatea, ziar de camionagii din unirea.

Carmine Galante 01 Mar 2007 06:51

http://www.jurnalul.ro/articol_73340..._faliment.html

Supastar 01 Mar 2007 18:25

From: Comunicare TVR
Sent: Thursday, March 01, 2007 12:57 PM
Subject: drept la replica - articolul “TVR este in faliment” (Jurnalul national)

Dragi colegi,

Pentru o informare corectã a publicului dvs., vã transmitem dreptul la replicã trimis de TVR cotidianului Jurnalul Naþional în urma articolului denumit “Televiziunea Românã este în faliment”. Dacã aveþi nevoie de informaþii suplimentare, vã stãm la dispoziþie.
Cu mulþumiri,

Departamentul Comunicare ºi Relaþii Internaþionale

Pentru publicare imediatã

Bucureºti, 1 martie 2007

În urma articolului „Televiziunea Românã este în faliment”, publicat de Jurnalul Naþional, în ediþia din data de 1 martie 2007, vã transmitem, în temeiul art. 69 ºi al art. 70 din Legea presei nr. 3/1974, precum ºi al Codului deontologic al jurnalistului, urmãtorul drept la replicã, cu solicitarea de a-l publica în aceleaºi condiþii ca ºi articolul la care facem referire:

„Articolul intitulat «Televiziunea Românã» publicat în Jurnalul Naþional din data de 1 martie 2007, cuprinde, pe lângã tonul tendenþios, o serie de invenþii ºi afirmaþii mincinoase legate de situaþia financiarã a TVR ºi de activitatea instituþiei sau a conducerii. Ne surprinde cã publicaþia care se laudã cu audienþa cea mai mare, la categoria publicaþii serioase în rândul cititorilor din România practicã un tip de jurnalism de tip senzaþionalist ºi total neconform cu realitatea.
Sã explicãm:
1. Conform Jurnalului Naþional, «TVR este în faliment».
Falimentul este, potrivit DEX, Bucureºti - 1998, situaþia de insolvabilitate în care se aflã un comerciant, un industriaº etc., declaratã de o instanþã judiciarã. Ca urmare, afirmaþia nu are nicio legãturã cu situaþia financiarã a TVR.
2. «TVR nu mai are bani nici sã plãteascã salariile».
Televiziunea Românã a onorat la timp plata salariilor. Ieri (28 februarie 2007) a fost virat pe cardurile angajaþilor avansul lunii februarie, conform graficului normal de plãþi.
3. «la ora actualã instituþia publicã se aflã la al doilea împrumut bancar».
TVR nu a apelat pânã în prezent la niciun împrumut bancar. Nici pentru plata salariilor, nici pentru a onora alte obligaþii financiare. TVR nu exclude posibilitatea apelãrii la credite bancare în viitorul apropiat, pentru demararea unor investiþii sau pentru retehnologizare ºi nu vedem de unde atâta urã de tip proletcultist faþã de ideea creditului. Toate companiile mari apeleazã la credite când au diferite nevoi de dezvoltare, inclusiv companiile de media.
4. «TVR are facturi restante ºi penalizãri la mai multe contracte cu firme din afarã. În aceste condiþii, contractele cu Formula 1 ºi Walt Disney sunt pe cale de a fi pierdute».
TVR deþine în continuare drepturile de difuzare pentru Formula 1, plata cãtre deþinãtorul licenþei s-a facut în termenul prevãzut în contract. Drepturile pentru difuzarea producþiilor companiei Walt Disney sunt la TVR ºi nu sunt pe cale de a fi pierdute.
5. «Tudor Giurgiu este proprietar a patru sãli de cinema».
Tudor Giurgiu este doar asociat într-o firmã care face exploatarea ºi managementul unor sãli de cinema, ca urmare nu le deþine, ceea ce este perfect legal ºi nu reprezintã niciun conflict de interese.
6. «Ioana Moldovan produce ºase emisiuni la TVR».
Firma Format Factory care aparþine Ioanei Moldovan produce doar emisiunea „Lumea citeºte” pe TVR 1.
7. «o ediþie din Lumea citeºte costã nu mai puþin de 8000 E…mai ales cã este produsã în TVR (toatã echipa este plãtitã deja de instituþie)».
Contravaloarea unei ediþii a emisiunii invocate este de 4.687 de euro pe ediþie, acest cost incluzând ºi cesiunea de drepturi patrimoniale de autor ºi conexe pe durata contractului pentru 5 ani ºi un numãr nelimitat de radiodifuzãri pe teritoriul României ºi în afara þãrii. În plus, TVR mai plãteºte pentru aceastã emisiune 48,20 euro, reprezentând cheltuieli cu casetele, recuzita ºi telefonul.
8. «o altã emisiune produsã în ºi integral de TVR este Dis de searã, care costã „doar” 650.000 E pe sezon».
9. Emisiunea „Dis de searã” este o coproducþie TVR-REC PRODUCTION la care TVR contribuie cu recuzitã, telefoane, echipã editorialã: 1 producãtor, 1 ºef producþie, 1 redactor, secretar de redacþie + echipa tehnicã ºi artisticã a studioului, 50% contravaloarea premiilor oferite în cadrul emisiunii; figuraþie, casete etc.). REC PRODUCTION contribuie cu 3 reporteri, 2 operatori, 2 monteuri, 1 producãtor, 2 realizatori/prezentatori, 2 co-prezentatori. Costul emisiunii este 4.000 de euro pe ediþie plus cheltuieli directe de 216,76 euro pe ediþie.
10. «achiziþii tehnice aberante – laptopuri Macintosh, nejustificat de performante ºi de scumpe pentru angajaþi».
TVR nu a ahiziþionat niciodatã computere marca Macintosh. Existã anumiþi angajaþi ai TVR care lucreazã pe astfel de echipamente, dar pe care ºi le-au achiziþionat singuri.
11. «achiziþii de filme la suprapreþ de la Transilvania ºi Libra Film».
TVR nu a achiziþionat niciodatã licenþe de film de la compania Libra Film ºi nici nu existã contracte în curs de negociere cu aceasta.
Cu compania Transilvania Film, TVR a încheiat 2 contracte de achiziþii de filme (unul în 2005 ºi unul în 2006), la preþuri similare cu cele achiziþionate de la alte companii distribuitoare de film naþionale sau internaþionale, iar suma totalã plãtitã de TVR în 2006 reprezintã 0,69% din totalul bugetului alocat pentru licenþe de film în 2006 ºi cea mai micã valoare achitatã unei companii de distribuþie din România care activeazã pe piaþa localã ºi care are relaþii comerciale cu TVR.
12. «fondul de salarii pentru cei 19 consilieri – un milion de euro/lunã».
Preºedintele – director general al TVR are un aparat de lucru format din 5 consilieri, iar fondul de salarii pentru aceºtia este de 10.083 E/lunã (brut, adicã sunt incluse în aceastã sumã ºi obligaþiile la bugetul de stat).
13. «Tudor Giurgiu ar trebui sã ºtie cel mai bine ce achiziþii are Televiziunea Românã, din moment ce a participat la fiecare licitaþie publicã, în calitate de preºedinte al comisiei».
Televiziunea Românã a organizat în perioada iulie 2005 – martie 2007 aproximativ 110 licitaþii publice; în plus au mai fost numeroase proceduri de comparaþii de oferte.
Tudor Giurgiu a fost preºedinte de comisie în cadrul a cinci licitaþii/proceduri, considerând cã sunt de importanþã majorã pentru instituþie:
· Achiziþionarea de servicii de gestionare ºi vânzare a spaþiului publicitar (Licitaþie deschisã).
· Servicii de planificare, creare ºi plasare a mijloacelor publicitare (campanii marketing pentru lansarea grilei de primãvarã/varã TVR 1; licitaþie deschisã).
· Servicii de planificare, creare ºi plasare a mijloacelor publicitare (campanii marketing pentru lansarea grilei de primãvarã/varã TVR 2; licitaþie deschisã);
· Concurs concept scenografic ºtiri. A fost la deschiderea ofertelor ºi a fost ulterior înlocuit de o altã persoanã din TVR.
· Realizare pachet grafic al site-ului TVR. Cerere de ofertã.
14. «desene animate: 30.000 de euro/orã».
Costul unei ore de desen animat este sub 3.000 euro/orã. Poate doar un lung-metraj sã ajungã la suma vehiculatã de Jurnalul Naþional.

Considerãm cã articolul publicat de Jurnalul Naþional în data de 1 martie 2007 reprezintã o gravã prejudiciere a imaginii TVR. Înþelegem interesele de trust ºi comerciale (poate uneori ºi politice) cãrora trebuie sã se supunã aceastã publicaþie, dar nu înþelegem sã acceptãm denigrarea, calomnierea ºi decredibilizarea Televiziunii Române din aceste motive.
Ne întrebãm dacã prezenþa recentã în poziþii de conducere în trustul Intact (confirmatã de câteva surse) a Doamnei Sabina Petre, fost director economic al TVR, demisã de cãtre actuala conducere a Televiziunii Române pe motive disciplinare ºi aflatã în prezent sub urmãrire penalã de cãtre Parchet pentru sãvârºirea infracþiunilor de înºelãciune, delapidare ºi fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, nu are legãturã cu retorica pseudo-comunistã a acestui articol, similarã cu aceea a multor anonime ºi mesaje obscure transmise pe diverse cãi în media, în perioada ulterioarã demiterii doamnei Petre.
Regretãm cã articolul ne dezvãluie o lipsã totalã de profesionalism ºi o ignorare a elementarelor norme de deontologie jurnalisticã. Recomandãm redactorilor Jurnalului Naþional sã solicite informaþiile de care au nevoie Televiziunii Române ºi sã nu se bazeze pe cele oferite de surse îndoielnice, unele urmãrite penal tocmai pentru înºelãciune ºi fals.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ªI RELAÞII INTERNAÞIONALE

Carmine Galante 01 Mar 2007 18:48

Eu nu pun botu' la astfel de dari de seama. In tvr se fura ca in codru. Sumele adunate de la noi lunar pt. abonament sunt imense. Ca sa nu mai vorbim de ceea ce primesc de la buget +reclama, banii incasati din ea, la fel ca orice televiziune privata. HUO !

aayana 03 Mar 2007 06:32

Mistah J
Imi imaginez deja cozi de batranei, lesinuri, bani scosi de la saltea :P

Alex Leo Serban 09 Mar 2007 18:17

megaLOL:

http://209.85.129.104/search?q=cache...k&cd=149&gl=ro

Pitbull 09 Mar 2007 18:47

Vai de mine si de zilele mele!!! :(
Grid mi-a fost coleg, mi-e prieten, da' väd cä s-a senilizat complet! Mamä ce misto am sä mai fac de el, la prima vizionare unde ne mai vedem!

Carmine Galante 09 Mar 2007 19:14

Originally Posted by Alex Leo Serban:

megaLOL:

Articolul e de tot rahatul, dar cu urmatoarea faza sunt de acord :
Premiile Uniunii Cineastilor pe anul 2006 i-a scos înca o data la rampa pe oportunistii care dezbina cinematografia româna
Deci tu in ce categorie te incadrezi, premiant fiind?

Alex Leo Serban 10 Mar 2007 07:37

la exceptii.

la 'lupi tineri' nu ma pot incadra, k ma apropii d 50 d ani, 'oportunist' - nu vad in c fel, cit priveste 'dezbinarea cinematografiei ro' - sa fim seriosi: adik alde nikitush & stuff reprezinta 'cinematografia ro'?! doamne fereste! astia n-au treaba cu cinematograful (si cu cinematografia in gneral), ci sunt asha, un fel d casa d cultura a sindicatelor :lol:

Carmine Galante 10 Mar 2007 09:57

la exceptii.

Sa fim seriosi.

la 'lupi tineri' nu ma pot incadra, k ma apropii d 50 d ani, 'oportunist' - nu vad in c fel, cit priveste 'dezbinarea cinematografiei ro' - sa fim seriosi: adik alde nikitush & stuff reprezinta 'cinematografia ro'?! doamne fereste! astia n-au treaba cu cinematograful (si cu cinematografia in gneral), ci sunt asha, un fel d casa d cultura a sindicatelor :lol:

De acord cu tine, Nichitus nu are nimic de-a face cu cinematograful.

p.s.
Vad ca locul asta te atrage precum musca e atrasa de diverse mirosuri, totusi ti-ai anuntat retragerea de pe forum de cel putun cinci, sase ori.

Alex Leo Serban 10 Mar 2007 10:25

1 sa-nteleg k revenirea mea (periodik) t deranjeaza?
2 sa-nteleg k locul acesta e pt tine un rahat?! dk nu, d c m-ai comparat cu o musk - dintr-un impuls obscur ushor psihanalizabil? k puteai sa ma compari cu o albina, d ex, si nu s mai supara nimeni
3 acum am revenit pt k vroiam sa-i las malei o inimioasa roshie pt c a scris dspr 'marie antoinette'... iar apoi m-am luat cu vba ;)
4 STIU cine esti

Pitbull 10 Mar 2007 10:34

Päi, vorba aia: on reviens toujours!
Da' lasä, cä-i numa' spre binele tútulor, stim toti cä forumul trece cam de vreun an printr-o perioadä tulbure, a pierdut o mânä de oameni, altii s-au luat cu treburi, useri noi vin mai încet... E normal ca noi, ästia, daiharzii, sä proptim umäru' la tinut stindardu'. Cum zicea si Creangä:
Cele rele sä se spele,
Cele bune sä se-adune,
Vrajba dintre noi sä piarä
Ca neghina din ogoarä!
(Pupäza din tei - Amintiri din copilärie, II)

* * *

Apropo, n-am rezistat si i-am scris lu' Grid. ;) M-am fäcut cä ploo, i-am läudat articolul, cä ce m-am amuzat, cä chestii, si cä poanta cea mai marfä e c-a fost atât de subtil, încât oamenii nu i-au prins ironia si chiar l-au luat în serios! Si drept exemplificare, i-am trimis linkurile la cronicile mele pentru "Si totul era nimic", "Azucena", plus "C.N.C.-ul fatä cu Revolutia Puitocalie". Acu' sä vedem ce zice! :D
(Apropo de asta cu C.N.C.-ul, curând am sä vä mai dezvälui una dulce de tot - da' mai stati nitel; sä vedem cum evolueazä. ;) )

Mala Portugal 10 Mar 2007 12:52

3 acum am revenit pt k vroiam sa-i las malei o inimioasa roshie pt c a scris dspr 'marie antoinette'... iar apoi m-am luat cu vba ;)

:oops: :love:

Carmine Galante 10 Mar 2007 19:34

1 sa-nteleg k revenirea mea (periodik) t deranjeaza?

Nu, era o observatie facuta in trecere.

k puteai sa ma compari cu o albina, d ex, si nu s mai supara nimeni

Musca a fost mai la indemana.

3 acum am revenit pt k vroiam sa-i las malei o inimioasa roshie pt c a scris dspr 'marie antoinette'...

Foarte bine. Oricum s-a dovedit ca forumul poate supravietui si fara un nume ca al tau, si ca declinul cinemagiei s-a tras de la scindarea de anul trecut. Un forum e tinut de forumisti, nu de un ratacit cu pretentii. Unii pleaca, altii vin. Deocamdata il avem pe Mihai Fulger, ca e f. ok, si care a scris cat unii in ani (vezi numai exemplu Riciotto) doar in doua saptamani.

STIU cine esti

Si ce propui?
Fa un topic / poll in care sa te scandalizezi si in care sa-ti anunti iar retragerea.

Mala Portugal 10 Mar 2007 20:06

Originally Posted by Carmine Galante:

Foarte bine. Oricum s-a dovedit ca forumul poate supravietui si fara un nume ca al tau, si ca declinul cinemagiei s-a tras de la scindarea de anul trecut.

Cred ca lobbyul facut de Leo pt cinemagia si prezenta lui aici au contat mai mult in devenirea siteului decat eforturile vechiului sau noului management . Prima data am intrat p forum datorita unui link de-al lui in Dilema . Tin minte ca din cauza lui ai ajuns si tu . So no bully needed . Thank you.

Carmine Galante 10 Mar 2007 20:21

Originally Posted by Mala Portugal:

au contat

La trecut, ca si site-ul ala cu vechituri de pe vremea impuscatului.

Originally Posted by Mala Portugal:

Tin minte ca din cauza lui ai ajuns si tu ..

Nop, esti in eroare, nu era vorba despre je. Cautam un film, motoarele de cautare m-au trimis din greseala si catre aceasta pagina si citind p-aici am zis sa-mi fac cont. Crede-ma, Leo era ultima mea grija p-atunci... ca si acum, btw.

Mala Portugal 10 Mar 2007 20:46

lier lier pants on fire :lol:

Andy69 10 Mar 2007 21:35

@ Galantu and ALS
mam gandit ca IAR incepe meciu... 8)
dc nu va intreceti voi in niste domenii mai constructive: poker, biliard, counterstrike, sah? online evident... :D

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 06:37

s pare k 'galantului' ii stau in git... one more reason to stay! :P

Carmine Galante 11 Mar 2007 11:15

Da stai batrane, e o tara libera. Daca la 50 de anisori iti da mana sa arzi timpu' p'aici e treaba ta.

All times are GMT +2. The time now is 02:38.