![]() |
Originally Posted by White1:
![]() |
Keira Knightley in Domino?:-/
|
Originally Posted by Kriss_Kringle:
|
en construccion is not your average documentary. chiar dacă îmi voi lua iar ştouri cu nemiluita, o să postez ce mi-a venit în cap după ce l-am văzut, acum un an aproape.
Când o clădire moare, cand e siluită, spre cer, cu plânset, se ridică un cor de fantome. Nu sunt însă fantomele oamenilor morţi acolo, ci ale lucrurilor, ale amintirilor, ale umbrelor, fantomele umbrelor moarte şi ele. Amintirile sunt ca bagajele, când sunt prea multe, ne descotorosim de ele şi atunci ele rămân lipite de lucrurile de care aparţin, rămân în urmă, mohorâte, abandonate. Când dărâmăm o casă, le omorâm şi pe ele, le înecăm sub ruine, eliberând din ele eterul spiritului. Duhul amintirilor, ca un nor violaceu. Amintirile sunt cele ce îngrijesc lucrul, ca nişte sore de caritate, îi trec cu vederea defectele, spărturile, crăpăturile, refac întregul imaginat acolo unde a rămas doar o jumătate, refac imaginar obiectul acolo unde a rămas din el doar o fărâmitură. Nu e aceasta şi munca arheologului, aceea de a reconstitui un obiect din mai nimic, dintr-un dinte sau un vârf de suliţă, de a recrea amintiri? Arheologul e cel ce reintroduce în memoria omenirii vii lucruri demult uitate, el e cel care, ca în Menon al lui Platon, moşeşte aducere aminte acolo unde părea să fie un loc gol, el e responsabil de maieutica istoriei. Sub pretextul descoperirii a ceva nou, el nu face decât să amintească, să readucă la lumina conştiinţei ceea ce a existat acolo dintotdeauna, dar a fost acoperit de uitare şi de alte lucruri şi edificii, însoţite de umbrele şi amintirile lor. " " aş vrea să văd şi innisfreeul. filmele lui guerin sunt însă destul de frustrante pentru mine, încît să nu ard de mare dorinţă să mai văd şi altele, deşi nu mă înspăimîntă filmele eterice, uşoare ca bezeaua, dimpotrivă. dar guerin prea se joacă cu nervii mei :)) . am prins un val pe mubi de pasiune pentru guerin şi atunci am văzut şi eu. te pot ajuta cu linkuri, dacă vrei. u. e. anunţă-mă cînd bordwell va scrie ceva despre Saless. aş fi curioasă. mie îmi place (saless). (şi okay, textul acela despre en construccion o fi o tautologie or whatever, se poate aplica oricărui film în care se dărîmă o casă, dar mie anume filmul ăla mi-a prilejuit tautologia respectivă şi nu un altul, în care se demolează ceva.) |
Originally Posted by Federico:
Eu l-am vazut acum vreo 4-5 ani dar nu-mi amintesc decat ca a fost destul de sec si editat haotic. Cedez,chiar n-am mai vazut nimic de vreo 4-5 zile. De fapt,am ajuns sa vad o mana de filme pe luna si e cam ingrijoratoare treaba asta.:-S |
Kriss, tu ai vazut Carlos?
![]()
Originally Posted by Malombra:
Mersi si pentru citatul ala, suna curios, dar acum sunt intr-o dispozitie prea frivola ca sa sparg un asemenea text. Promit c-o sa-l reiau. Btw, daca nu te-ai uitat inca pe articolul lui DB, uita-te un pic la fragmentul asta: By making the background girl seem to kiss the foreground guy, Guerin, as Eisenstein would say, “christens” his sequence. In effect, the image says: Watch out! Layered space will become important! When I saw this shot, I nearly jumped out of my seat. ... mi se pare de un haz nebun. |
Shame
![]() |
Am vazut prima parte anul trecut si nu m-am mai incumetat sa o vad si pe a doua,dar zace fila de torrent pe desktop-ul meu de cand a iesit pe bluray,asa ca o sa-i mai dau o sansa in curand. |
Nu te-ai incumetat, adica nu ti-a placut suficient prima parte? :|
|
330 de minute? :))
|
Si sa vezi in ce ritm merge!! Nu sta sa se mire cum se usuca vopseaua in "rafale" de 20min. (nu c-ar fi ceva rau in asta)
Eu l-am vazut dintr-un foc. (cu doua pauze scurte intre cele 3 episoade) @grotesQue: nu e vorba de Torinoi, nu? |
M-am uitat intr-o seara in care nu aveam prea multa rabdare si nu m-a prins asa de tare,dar ti-am zis,ii mai dau o sansa.;)
|
Si eu l-am evitat multa vreme. Ma gandeam: meh, film de TV.
Nu mai stiu cum m-am hotarat sa-l verific intr-un final, dar cand am intrat in el, la scena cu prima misune a lui Carlos mi-a inghetat sangele-n vene, artere si capilare... si m-am predat. totusi, e suspect. Indiferent de conditii, daca zici ca nu prea te-a prins prima parte... e dubios. |
Am in laptop o gramada de filme pe care le evit datorita duratei si cand ma incumet sa le vad,se dovedesc a fi foarte bune.
|
@Federico ala e.
|
Quote:
BTW, trivia: tipul care-l joaca pe Carlos, a jucat si-n Domino. Funny.Oricum, urias rol face baiatul. Nu ma puteam abtine sa nu-l compar cu De Niro in RB, pe parcursul vizionarii. |
Originally Posted by grotesQue:
CEDEZ. :)) We need to go deeper, ca devine prea simplu. ![]() |
Edgar Ramirez mai joaca si-n The Bourne Ultimatum.
Prin comparatia cu Raging Bull,te referi la faptul ca a trebuit sa se ingrase pentru rol sau ca transformare treptata a personajului de-a lungul filmului? |
Originally Posted by Kriss_Kringle:
Hm, nu mi-l amintesc din Bourne; si-am vazut filmul. Stai sa verific. Mda, l-am vazut demult, n-aveam cum sa-l mai tin minte. Mai ales ca filmul nu m-a impresionat. |
El sol del membrillo - voiam sa il vad de ceva timp, dar nu-l gasesc nicaieri. ![]() |
All times are GMT +2. The time now is 00:11. |