![]() |
200.
|
Originally Posted by rvn:
|
500
|
Originally Posted by iiii:
|
HEHEHE :d
hai sa zic si eu una simpla : ai doua galeti :D apa cata vrei tu. una este de 9 litri, cealalta de 4 litri. nu sunt gradate. cum faci sa obtii in cea de 9 litri doar 6 litri? (poti schimba apa, arunca apa, dar in final sa ai fix 6 litri) |
o galeata jumate de-aia de 4 litri pusa in aia de 9
|
Originally Posted by rvn:
|
Umpli cu apa galeata de 9 litri. Rastorni din ea in galeata de 4 litri. Versi apa din galeata de 4 litri si mai rastorni o data din galeata de 9 litri inca 4 litri. In galeata de 9 litri ramai cu 1 litru. Rastorni litrul ramas in galeata de 4 litri.
Umpli din nou galeata de 9 litri si rastorni in cea de 4 litri in care se afla deja un litru. Asa ramai cu 6 litri in galeata de 9 litri. |
vars galeata de 9 l in cea de 4 raman 5 l. vars in cea de 4 l ramane 1 l. il vars din nou in galeata de 4 l. Umplu din nou galeata de 9 l si din ea vars 3 litri cat mai incape in galeata de 4 l. raman 6l
|
mai este o varianta, dar e putin mai complicata
|
Originally Posted by indiferrent:
|
aia nu mă tentează... |
Originally Posted by fresie:
E ca si cum ti-ai scarpina urechea dreapta cu mana stanga. Eu as prefera varianta lui rvn, chiar daca ar fi o masuratoare la ochi. Timpul e mai scump decat un litru de apa. |
1. umpli galeata de 4 l cu apa si o rastorni in cea de 9 l > in galeata de 9 l avem 4 l de apa 2. umpli iarasi galeata de 4 l cu apa si o rastorni in cea de 9 l > in galeata de 9 l avem 8 l de apa 3. umpli galeata de 4 l cu apa si rastorni 1 l in galeata de 9 l, care se umple (8+1=9). Versi apa din galeata de 9 l care redevine goala. Versi restul de apa din galeata de 4 l, adica 3 l ramasi(4-1=3). In galeata de 9 l avem 3 l de apa. 4. umpli galeata de 4 l cu apa si o rastorni in cea de 9 l > in galeata de 9 l avem acum 7 litri de apa. 5. umpli galeata de 4 l cu apa si umpli galeata de 9 l (care mai avea nevoie de 2 l pt a fi plina).Versi galeata de 9 l. In galeata de 4 l a ramas 2 l de apa, pe care o torni in galeata de 9 l > in galeata de 9 l avem 2 l de apa. 6. umpli galeata de 4 l cu apa si o rastorni in cea de 9 l > in galeata de 9l avem 6 l de apa. Mai pe scurt: umplem cu apa de 6 ori consecutiv galeata de 4 l, apa care este varsata apoi in galeata de 9 l, care se umple de 2 ori, iar a treia oara raman fix 6 l in caldare. 6 * 4 l = 24 l. 24 - 9 l - 9 l = 6 l. |
|
indifferentule, iti dai seama ca e cam imposibil, avand in vedere ca nu am niciun 1 pe sudoku, nu?
din cate stiu eu, trebuie sa fie macar un numar din toate 9... dar incerc si asa... oricum, deja am pus cateva. it-s not that hard, dar nah... macar un 1 m-ar ajuta enooorm:P |
ar fi de preferat rezolvarea sa vina cu explicatia logica a plasarii primului numar. daca gresesti, stergi si revii pana la urma tot il rezolvi. logica primului numar :D (macar a primului)
|
=))... logica primului numar? fuck... nu mai tin minte care o fost... si ar trebui sa iti desenez ca sa intelegi ce naiba am gandit... :)) da nah, oricum... o sa zic in mare cand termin... trebuie sa pun aici tabelul sau pot sa insirui numerele si sa scap mai usor?B-)
because i am almost done.:P sper doar sa nu fie cacealma si sa imi iasa gresit la ultimul numar. nu prea le-am pus la nimereala si am incercat sa evit "oglinzile", dar la cat e de golas, saracu, habar nu am ce fac aici... my mind goes rollin'. oricum, si de stau pana maine, nu ma las de el.>:) ah, sper ca tu ai rezolvarea. P.S. esti constient ca exista mai multe variante de raspuns, nu?:P |
sunt constient ca ar fi superb sa posteze cineva rezolvarea inaintea ta :)) cum o fi ea, fara nici o explicatie
|
oooohhh... dar as turba de nervi in cazul asta... oricum, le sugerez sa se grabeasca...>:)
deja am pus la locusorul lor 5, 6, 7 si 9... (pe toate>:) )... nah, ca v-am dat un indiciu... ce imi place sa pun omul pe graba... asa sunt sigura ca greseste. e o chestie psihologica...:)) P.S. da eu chiar sper ca cineva mai face jocul asta si nu ma chinui singura aici...:( |
All times are GMT +2. The time now is 05:25. |