![]() |
Cât de laterală gândirea să fie?
Când a spus ca pe mama ei i-a putut arăta ceva care să-i indice numele? Sau dintre cei doi prieteni unul avea numele Maria şi era de gen feminin şi în loc să spună "ca pe mine" a spus "ca pe mama ei..."? |
e faza cumva legata de operatia de schimbare de sex care tocmai s-a facut in romania? :-?
|
Originally Posted by sergiuseling:
|
unul din pensionari era o femeie. o chema maria.
da. sergiu a zis bine |
Iti dai seama ca ma refeream la Maria-mama. Anyway...m-am gandit la altceva dar e putin probabil sa fie corect. Cand intreaba Gheorghe "Cum o cheama?" sa se refere la nevasta, nu la fiica. Si raspunsul celuilalt, ca pe mama ei, sa se refere la mama-soacra. Long shot though.
Later Edit: Ha, ce simplu era:| |
Originally Posted by White1:
|
asta cu măriile pensionar e ca bancu' (sec) cu calu'.
un cal mergea pe drum. şi calu' era iapă. |
La un concurs la care s-au inscris 100 de persoane una dintre probe consta in imperecherea a patru poze cu patru persoane diferite cu alte patru poze cu aceleasi persoane, dar deghizate. 40 de persoane au reusit sa imperecheze corect cele patru poze, 30 nu au imperecheat nici o poza corect, 20 au imperecheat doua poze, iar 10 dintre ei au reusit sa gaseasca perechea unei singure fotografii.Cum va explicati ca niciunul din concurenti nu a imperecheat trei fotografii?
|
In momentul in care ar fi imperecheat 3, a 4-a ramasa evident era si ea buna.
|
Originally Posted by anaemona:
|
Intr-o ora, sapte capre si patru iezi mananca imreuna 100 de verze. Cate verze mananca fiecare, intr-o ora? Exista o singura solutie logica.
|
Iezii evident nu maninca varza :D ramin 100 de verze de impartit la 7 capre. 5 capre maninca cite 14 si 2 din ele maninca cite 15, asta daca nu consideram ca putem aduna bucatele de verze ca sa faca o varza intreaga :))
|
:)) nu e chiar atat de laterala. are rezolvare matematica. Oare nu mananca iezii varza:-/ . In fine...considera ca mananca si mai considera ca fiecare ied si fiecare capra mananca acelasi numar de verze. daca nu ar fi fost asa specificam, nu sunt trisor :p
|
Am gasit raspunsul :D matematic nu-mi mai amintesc cum se rezolva dar e prin incercari, destul de simple.
7x + 4y = 100 x=12 y=4 Pentru ce clasa o fi matematica asta, sa stiu daca am trecut sau nu? :)) Multumit? :D |
Originally Posted by anaemona:
Raspunsul final e corect :) |
N-am mai considerat necesar de precizat ca da, numarul de verze mincate de o capra e mai mare decit numarul de verze mincate de un ied, asta era logic. Practic asa am gasit raspunsul f. rapid :D
Ah, ca sa spun cum am gasit pina la capat. Am stiut clar ca ambele numere sint pare, nu m-am gindit asa departe pina la multiple de 4 :)) |
Intr-o piesa de teatru, patru dintre personaje repeta cu o oarecare frecventa patru cuvinte: castitate, banuiala, speranta, incercare.
Notand personajele cu A, B, C, D, inchipuiti-va urmatoarele scene: -B asculta ce spune A despre personajul care are predilectie pentru cuvantul castitate - C se desparte de personajul care intrebuinteaza mai des cuvantul banuiala, plecand sa se intalneasca cu personajul care foloseste frecvent cuvantul incercare -cel cel ce utilizeaza mai des cuvantul castitate avusese mai inainte un schimb de cuvinte cu D -B, care, ca si C, nu intrebuinteaza decat o data sau de doua ori cuvantul speranta, promisese ca va pastra taina incredintata de A in legatura cu personajul care are predilectie pentru cuvantul incercare Ce cuvant foloseste mai frecvent fiecare din cele patru personaje? |
A speranşă
B bănuială C castitate D încercare |
Originally Posted by paul_aramis:
LE: e postata de vortex la pagina 30, ora 18:59 |
In copilarie, faceam tot felul de schimburi cu prietenii mei. Imi aduc aminte ca o caseta video facea cat o caseta audio si 100 de surprize cu fotbalisti. O caseta audio facea cat 100 de surprize cu fotbalisti si 10 timbre, iar doua casete video se schimbau cu 30 de timbre. Va puteti da seama cate surprize cu fotbalisti trebuiau oferite pentru o caseta audio?
|
All times are GMT +2. The time now is 22:42. |