Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cartea preferata (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83292)

drudu 18 Aug 2006 14:34

Originally Posted by notorious:

o mie noua sute optzeci si patru - e romanul care m-a speriat cel mai tare pana acum. pe cat e de nelinistitor, pe atat e de metodic scris si structurat. chiar si godard a fost influentat de orwell, via 'alphaville'.

eu eram gata speriata dupa ferma animalelor, 1984 a venit ca sa completeze trauma... si sa mai vad si brazil a fost cireasa de pe tort...

Bogie 21 Aug 2006 11:27

Gustave Flaubert - Salammbô

"C'était �* Mégara, faubourg de Carthage, dans les jardins d'Hamilcar."

roman barbar, violent, o cruzime cautata de autor; salt in organic, materie, foame de realism, carne sfasiata, oase rupte, sange si masacre, dezmaturi si sacrificii primitive, totul povestit cu detasare, implacabil ca o lege straveche.
se impune citirea integrala a lui Flaubert.

(sa-mi stearga cineva posturile anterioare, va rog :) )

Alex Leo Serban 21 Aug 2006 18:01

Originally Posted by Bogie:

se impune citirea integrala a lui Flaubert.

t deranjeaza dk t voi cita intr-o 'dilemateca' cu ac. indemn?? 8)
PS integrala-integrala, dar recomand - dk mi s ingaduie - inceperea ac. integrale cu 'educatia sentimentala'... si sfirsirea ei cu acelasi titlu! :P

Bogie 22 Aug 2006 09:54

De fapt, ideal ar fi : re-citirea integrala a lui Flaubert. Go ahead.

notorious 24 Aug 2006 17:11

momentan ma delectez si eu cu particulele elementare ale lui houellebecq. pasaje de analiza sociala incredibile, constant relationate cu evolutiile tehnoligiei, mentalitatii si sexualitatii, pastrand parti din kafka, sartre si camus. material soc. pasionant.

EgoN 25 Aug 2006 12:46

john fante - ask the dusk: am citit-o mereu avand in gand ca autorul a avut in realitate, pt. tot restul vietii lui, numarul ei tatuat pe brat (citit in re: publik). tare.
nick hornby - turnul sinucigasilor: umor cinic, elegant, britanic. superba :love:

europe_east 26 Aug 2006 03:41

citit si eu biografia lui andrei serban. grozava! cu un umor subtil-- trebuie sa ti-l imaginezi pe andrei serban cum ar vorbi, cu gesturile lui, cu totul insufletit, ca sa le gusti si mai bine (cred eu) . omul asta respira si traieste prin teatru. mr A. S., my ever lasting loyalty... (cu mana la inima, precum Luca Brassi catre Godfather.......)

EgoN 19 Sep 2006 11:41

peter brunette - wong kar-wai
o scriere empatica & riguroasa. a must for the fans of wkw 8) .

Bogie 19 Sep 2006 12:08

Spune-mi si mie, te rog, la ce librarie ai gasit-o...o asteptam cam de multisor sa apara.

Si detalii...ti-a placut, e reusita sau nu?

KORBEN 24 Sep 2006 16:43

brett easton ellis the informers
colectie de povestiri zic ei. eu as zice ca e destul de romanesca intentia. deci ca ar fi un roman fragmentat si fascinant.
si ca all in all e cea mai tare (as in bine scrisa, non-demonstrativa, non ratata, minimalista dar atot cuprinzatoare) chestie despre L.A & hollywood pe care am intalnito so far
mixtura de slaker ( ca plutire abulica prin vidul emotional si cosmic) si prequel adus la timp prezent la sunset blv, intro lume populata de vamipiri si zombie si extraterestri, printre hacuri, gramezi de coca, munti de librium si valium si piscine de sange

cum draq reuseste omul asta sa si goleasca emotional cititorii ca la sfarsit cand atrociatile se succed in progresie geometrica sa nu te mai miste nimic e un mister. call it art.
privind retospectiv lunar park (pe care o admir ca exercitiu de cinism si demonstratie fabuloasa e ipocrizie) e un jeg. si stephen king e la gradinita.

Bubu 26 Sep 2006 13:14

Cartea de telefon. Putina actiune si multe personaje. :w00t:

lestatika_29 26 Sep 2006 22:03

Bubu iar e blonda.... yawn-yawn...

"In Cold Blood" mama lui de Truman Capote..... m-a facut sa nu mai scot nasu' din carte.... :love: :love: :love:
imi place la nebunie tipu.... le are
si mai placut la inceputul cartii--cel putin a mea, de prin '93... o mini autobiografie scrisa delicios...
Capote e unic. destul de scund, foarte nesigur asupra sexualitaii sale (se vede si in personajele lui), perfid (mi s-a parut ca s-a folosit de Dick si Perry-but thern again this could just be me), tipul ramane un geniu al literaturii...

Bubu 26 Sep 2006 23:18

Fosta bruneta, cum zicea amica noastre irene...

Ce-o mai fi cu ea, saracuta? :w00t:

Pitbull 26 Sep 2006 23:21

:shock: omg...

"Nimeni nu va râde" - Milan Kundera
"Nimeni nu va râde" - Milan

Bubu 26 Sep 2006 23:41

Ce am citit in ultima vreme:

Arkadi & Boris Strugatki - Lunea incepe sambata; Bohumil Hrabal - Minunea noastra cea de toate zilele; Roman Raz - Vanzatorul de umor; Vladimir Sorokin - Dimineata lunetistului; Raymond Federman - Dubla traire; Milorad Pavic - Dictionar khazar

Autohton: Stefania Mihalache - Est-falia (foarte buna carte); Adriana Barbat - Talk-show; Adrian Majuru - Bucurestiul subteran.

Era sa-l uit pe Matei Calinescu - Portretul lui M.

Supastar 29 Sep 2006 14:20

current reading: jurnalul d chuck palahniuk
desi nu sunt fan literatura noua,extrema, de avangarda & blablabla, tot dau d cartile tipului asta si imi plac.
aseara am dat d o povestire de-a lui destul d f.ucked up (even by his standards!):

Guts by Chuck Palahniuk se poate citi aici!

KORBEN 29 Sep 2006 16:40

@supastar
gutz e aia cu piscina???

si cat de fkd up poa sa fie jurnalu?
pe care tre sal cietsc si io zilele astea

Alex Leo Serban 29 Sep 2006 18:50

daaaa, diary e genial... n-am lasat-o din mina! :P

Supastar 29 Sep 2006 22:37

@korben
da... aia e guts...
si tot d aia ziceam k e mega f.ucked up si dupa standardele lui

jurnalul nu e deosebit de f.ucked up, dar e foarte misto nonetheless! :happy:

notorious 02 Oct 2006 11:20

auch ! 'extinderea domeniului luptei' ma va baga, dupa cum se anunta lucrurile, intr-o depresie asemanatoare cu 'pariculele elementare'... :(

All times are GMT +2. The time now is 10:23.