![]() |
the last emperor - 9.5/10 - am auzit de la cineva de pe forum ideea de 'bertolucci - homo faber'. nimic mai bine tintit ! mestesugurile regizorale ale lui bertolucci, mentinand filmul in zona corectitudinii politice, escamoteaza pe loc creativitatea si spontaneitatea: decorurile si costumele sunt perfect realiste si au acea frumusete stranie si fascinanta pe care am vazut-o la fellini si alti regizori italieni, miscarile ample si molcome ale camerei cerceteaza ca un ochi curios decorurile, imprejurimile, naratiunea este liniara (dar nu plictisitoare), actorii joaca retinut (in afara rolul lui peter o'toole, cu acel aer rasat, carismatic britanic). una peste alta, de o eleganta vizuala nemaiintalnita, probabil, de la 'duelistii' lui ridley scott. iar joan chen este mai frumoasa si mai senina ca niciodata.
|
The Girl Next Door - 8.50/10
nice...know what i mean ;) |
inca o zi, inca un morcov
la notte 9/10 - cel mai bun antonioni pe care l-am vazut pana acum in the mood for love 9/10 - de bagat prin best love movies, acolo la nightwane (da, stiu ca multi l-au pus) kung fu hustle 7/10 am ras la ceva faze.parca totusi cam multe batai, indiferent cat de caterincoase sunt |
Originally Posted by notorious:
abia acum ai observat, sau ai suferit in tacere? |
Million Dolar Baby...trist...very trist --> 9.50/10
|
Cube Zero - minus 1/10 :sick: am mai incheiat o trilogie... :lol:
recomand filmul ptr cei care sufera de insomnie... the best cure the world could have provided ... |
Originally Posted by herbert:
|
Ca tot vb de Cube (nush daca s-a mai vb despre asta) Triple X 2 fara Vin Diesel...stiti voi...chelu ala mare si puternic.. :lol: e naspa...e naspa Triple X 2 fara Vin Diesel...atat am avut de spus...
|
darkness - 6/10 - un horror ok, o combinatie destul de nefericita de 'shining' (tatal posedat, plus o trimitere directa, via mama si copilul baricadati intr-o camaruta de tatal furibund) si 'the haunting' (ma refer la original, of course). cateva momente horror misto (copiii atotprezenti pe intuneric, neobservati de adulti), o anna paquin mai ingrozitoare decat filmul in sine (joaca de parc-ar fi speriata de bombe), un fele martinez irosit intr-un rol ultrabanal (boyfrendu' iubaret si saritor) si un final bashit.
daca dati peste el, pasati-l. |
Originally Posted by notorious:
mie mi-a placut ca a castigat "darkness-ul" :P ---------------------- LOTR-TTT EE 10/10 LOTR-ROTK EE 10/10 e de belea gimli! :lol: :lol: |
Home Alone - 5/10: :lol:
Persona - 8.5/10: am avut mici probleme de concentrare (doar e miezul zilei), dar e un film grozav! Nu cel ma bun Bergman dupa parerea mea, dar am ramas... masca :P |
The Truman Show - 9.60/9
un film prea bun...nush...am ramas fara cuvinte...e a treia oara... |
The Match Factory Girl (1990, Kaurismaki) - precum in povestea cu fetita cu chibrituri, Iris se joaca cu focul si se frige cam rau... subiectul e clasic, ceva asemanator e si in Lilja 4-ever... cu toate ca Iris e ceva mai mare decit Lilja, amindoua se lovesc brusc de 'real life', de cinismul si egoismul celor din jur, si in final ajung la dezumanizare si izolare... si ca intr-un vers PF... shine on you crazy diamond/ you reached for the secret too soon/ you cried for the moon...
|
A Streetcar Named Desire - 8.5/10 Entertaining doar datorita interpretarii actorilor. Is it just me sau Marlon Brando @ tinerete semana cu Paul Newman?
|
hm. it's just you, mate :P
sa vedem : woyzeck 8.50/10 l'eclisse 9/10 kundun 9/10 phantom of the opera 6/10 |
lotr-rotk ee
minority report 8.5/10 destul de incalcita povestea |
Magnolia 9.1/10 - PTA is the man.
|
kairo (Kiyoshi Kurosawa - 2001) 7.5/10 - un fel de "dawn of the dead" japonez in care zombii sunt inlocuiti de stafii + un-nu-stiu-ce-un-nu-stiu-cum specific lui Kiyoshi Kurosawa (vezi scena de "evadare" din final cu strazile parasite si fumegande din tokyo) + Kumiko Aso
|
The Ballad of Jack and Rose (Rebecca Miller, 2005). Rebecca Miller este interesanta pentru mine din cateva motive: 1. este fiica lui Arthur Miller, 2. este actuala sotie a lui Daniel Day Lewis 3. last, but not the least, este scriitoare, se pare foarte talentata, a, si 4. este o tipa superba, imaginati-va echivalentul feminin al lui DDL (da, tot ochii aia superbi ii are). Asta e unul din primele ei filme, e scris si regizat de ea si il are pe DDL in rolul principal. Jack si Rose nu sunt iubiti, ci un tata si fiica sa adolescenta. Traiesc impreuna in oarece recluziune pe o insula. Tatal e un individ foarte atipic, cu tineretile pierdute in valurile anilor 60, a ramas pe insula intr-un acces de intoarcere la esente: gradinarit, privit marea si zarea, si crescandu-si fiica intr-un mod original: fata nu merge la scoala pentru ca asa a crezut el de cuviinta. Drept urmare, cei doi se au doar unul pe altul si fata repeta de cateva ori ca atunci cand el va muri, ea se va sinucide. Intre timp, intr-un acces de sociabilitate, el isi gaseste o iubita pe care o aduce sa locuiasca cu ei, asta impreuna cu cei doi fii ai femeii, adolescenti si ei. Si aici incep problemele... Mari. Nu va mai zic mai departe. Povestea e foarte bine scrisa, foarte dramatic si cu sensibilitate. Nu sunt note false pe nicaieri la capitolul poveste. Filmul in schimb pare un pic incropit, asa cum imi imaginez unele filme cu buget mai mic sunt. In fine. Muzica in schimb e foarte bine aleasa si sunt cateva scene, sa le zic nerealiste, care sunt foarte misto: un cer ireal de luminos, un lan de grau cu un patrat in mijloc in care se afla o casa care e luata pe sus de o vaca uriasa, etc. Oricum, una peste alta mie filmul mi-a placut.
|
Magnolia - 4/10: I don't get it... :sleep: In afara de actorii extraordinari (Cruise, Moore, Hoffman, Macy, Reilly etc.)... :sad:
|
Magnolia 8/10
mi-a placut partea din film in care totu se misca repede rau de tot...regizat misto...dar pe la sfarsit a devenit plictisitor... |
@cherry: nu-l combina pe Syd cu Lilja, nici macar in gluma :P
@ minrep: 4? pt. Magnolia? please do explain |
Originally Posted by keyzer soze:
|
Apple seed - 7.5/10 - clar vroiam mai multa actiune inutila si mai mult sange dar a picat bine...
Hide & Seek - :sick: DeNiro = 0 credibilitate spre deosebire de pushtoaica care chiar imi place... filmul este incredibil de prost. Famke Jensen :love: iar Shue zici ca e figuranta nu actrita in filmu' asta. Assault On Precinct 13th - 5/10 - dk juca LL Cool J in locul lui Ja Rule sigur supravietuia ... Drea de Mateo a jucat excelent in rolul de coarda ... Larry Fishburne - credibil. Maria Bello a fost piesa de umplutura. Gabriel Byrne - aproape inexistent. multe faza penibile ... dar a mers la relax ... |
paths of glory - 9/10 - undeva sub 'dr. strangelove' pt early years kubrick, inferior ca mizanscena, constructie, (aproape) egal ca umor macabru si estetica. imaginea black & white a lui george krause functioneaza (ca de obicei in cazul lui kubrick) pe mai multe niveluri, urmarind reactiile oamenilor batalionului 'fatal' (701), de la naucire totala, revolta pana la groaza primara de moarte, reproducand impecabil atmosfera din transee, si aducandu-ne, nu in ultimul rand, una din cele mai incitante secvente de razboi din istorie, desi mai 'politically corecta' decat ce-am vazut mai apoi ('platoon', 'saving private ryan' etc).
dar, mai ales, este un discurs anti-razboi perfect, lipsit de patetism, si cu un kirk douglas intr-unul din cele mai bune roluri ale sale (si n-au fost chiar multe), al sufletistului colonel dax. say anything - 8/10 - un love story adolescentin deosebit, emotionant de multe ori, insa poate putin prea incarcat de sentimentalism (tipic cameron crowe) si idealist (iarasi dragostea invinge tot ?!?). un john cusack adorabil, ca de obicei, poate cu atat mai adorabil cu cat are un cat fata sa de adolescent netot (oricum, non-enervanta, cum ar fi cea a lui criuse, sa zicem) sta in capul unui corp al unei matahale de santier. :lol: iar maratonul cameron crowe continua, pt ca urmeaza 'jerry maguire', in mai putin de-o ora. :P :P p.s.: INDIGNARE si din partea mea pt acel 4 tintit 'magnoliei' lui andreson, pana acum, filmul meu preferat al lui p.t. :love: |
ma bag si eu la jerry maguire,...iar :sleep:
Jeder für sich und Gott gegen alle 10/10 - cel mai tare herzog care l-am vazut. perfect. mi-ar fi facut ziua daca nu ar fi fost ... Nosferatu: Phantom der Nacht 7/10 - la polul opus. nu stiu, pur si simplu nu l-am gustat deloc. abia asteptam sa se termine. 7 ia pt kinski care joaca cel mai tare conte D. pe care l-am vazut pe ecran si pt design. ganz si adjani nu am inteles ce cautau acolo. isi dadeau replicile parca erau in "la bloc". si nu m-am impacat nici cu engleza vorbita in film. plus ca scena cu trasura care o trimite contele dupa harker, o preferata a mea din original, e facuta...banal. |
Road to Perdition - 8/10 (revazut)
I-am mai dat 0.5. In mare: frumos conturat, bine jucat (alterneaza), imagine buna, in mic: tezist, neverosimil & vadit. |
Originally Posted by keyzer soze:
heheheeeeeeee, cine stie cunoaste... numai ca eu nu-l comparam pe meseriasu' cu pustoaica Lilja, doar imi trecusera prin cap doua versuri care i se potriveau si ei... uita-te in jur, se potrivesc multora... |
Off topic (dar nu am gasit alt loc in care sa se potriveasca) : www.mrcranky.com. Sunt cateva cronici la care mori de ras, cam stresante reclamele.
|
der undergang (caderea) 9/10.
un film excelent despre untimele zile ale celui de-al doilea razboi mondial, si in special despre ultimele momente ale lui hitler si ale apropiatilor sai. nu este un film pentru "domnisoare", avand nenumarate scene sau secvente socante, de un realism dezarmant. il recomand calduros tuturor pasionatilor de filme de razboi sau istorie. p.s. cel "mai bun hitler" pe care l-am vazut pana acum. |
anchorman 2/10 --stupid mf
|
Robots - nu as putea sa ma exprim la nota pt ca se vedea naspa...captura din cinema...nush de ce se mai obosesc sa faca asa dar in fine...
cam 8.75/10...bunisor...dar nimic nou...la capitolul de avansari tehnologice... |
La 8.75 e bunisor?
|
e problema cu ratingurile astea.ne-ar trebui intr-un sticky dezbatut un sistem clar de note, pt ca e clar ca ce inteleg unii printr-o nota nu inteleg si altii.
sau putem sa continuam ca si pana acum. :P |
Originally Posted by Longshot:
Razbunarea Haiducilor - 8/10 - oare de ce nu mai fac filme dintr-astea in ziua de azi ? D.p.m.d.v astea si peste 30 de ani o sa fie memorabile. Alone In The Dark - 0.1/10 scenariu - jeg imagine - jeg montaj - jeg sunet - jeg coloana sonora - jeg efecte cgi & stuff - jeg actori (Christian Slater & Stephen Dorff) - jeg Tara Reid - yumm! |
minority report : 7,5/10
sfarshitul nu mi-a palcut deloc...ma ashteptam la altceva..banal de tot aia trei nu mai sunt tratati ca nishte roboti...etc |
Uitasem de Minority Report - half drunk si fara sonor k era muzica prea tare am vizionat filmul si spun ca tot de nota 10 este.
|
Originally Posted by WraIth:
din cate stiu eu, aia 3 nu erau roboti, ci erau persoane cu capacitati mintale deosebite(provocate de un drog...) |
Originally Posted by Gaandalf:
Pai bine, ma, si pentru Tara Reid dai 0.1? And you call yourself heterosexual? |
Originally Posted by Sméagol-Gollum:
mda..ma rog.ati inteles la ce ma refer..ca doar nu erau tratati ca nishte fiinte..etc -------------- Wrongfully acused- 8/10(faze super faine...in rest mai nimic) frate era cat pe ce sa ma uit la Wake of Death - cu JCvan Dame(imi palcea cand eram mic shi aruncam shi eu piciorele prin aer aiurea ca el :P) |
Originally Posted by BeNnY:
|
'jerry maguire' - prima ora doar, de aceea ma si abtin sa dau note.
n-am mai rezistat din cauza orei / somnului, dar am vazut destul ca sa pot spune ca filmele lui cameron crowe sunt overrated (singurul care chiar mi-a placut a fost 'almost famous') si ca obisnuitul cabotism al lui tom cruise este mai vizibil ca niciodata, lasat sa evolueze in mod constient chiar de catre crowe. cruise mi s-a parut low in filmul asta (desi il stiu nominalizat la statueta de aur), poate doar in 'vanilla sky' sa fi fost mai low. :(( |
the machinist (m-a facut curios un topic de pe iconoclast si m-am grabit sa-l vad)
super film(11/10 :) ) |
ce face iconoclastul din om :happy:
|
Originally Posted by Longshot:
This is what I call: a. trend setting b. follow the leader impulse c. curiosity killed the cat syndrome :P 8) |
Dr. Dolittle 6/10
|
funny
I [heart] Huckabees 8/10 - un film frumos, cu un cast destul de plin... intorsaturi de situatie... comedie consacrata stilului... dar totusi nu razi pe cat te-astepta... recomand acest film celor carora le-au placut Ethernal Sunshine of the Spotless Mind , nu pentru ca ar fii un film pe care-l prinzi doar la sfarsit, dar ca si idee seamana... doar ca e mai amuzant!
plot: calatoria unuia spre rezolvarea unei coincidente... revolutia continua a unor teorii... auto cunoastere... etc... |
Bad Boys 2 - greu de decis...pt un film de actiune/comedie merita un 8.50/10
|
:D
|
Fallen Angels - 10/10 - mi-a placut instantaneu. Filmul nu s-a vazut crystal clear si mi-a placut enorm de mult imaginea, si coloana sonora este dementiala. EXCELENT!
The Pacifier - 2/10 - some funny situations along with some funny catchphrases ... then NOTHING! JEG! |
All times are GMT +2. The time now is 00:45. |