![]() |
11; 8; 13?
|
yap
|
gaseste si tu un sir mai greu... asta a fost prea usor. :P
sa ne stoarcem creierii la propriu. |
Avem un numar de familii in care:
- sunt mai multi copii decat adulti - mai multi adulti dacat baieti - mai multi baieti decat fete - mai multe fete decat familii - fiecare familie are cel putin un copil - nu exista doua familii cu acelasi numar de copii - fiecare fata are cel putin un frate - fiecare fata are cel putin o sora - una dintre familii are mai multi copii decat toate celelalte familii la un loc Cate familii sunt, cati baieti si cate fete are fiecare familie? Exista doua raspunsuri posibile. |
1 familie cu 2 baieti si 1 fata
1 familie cu 3 fete si 1 baiat |
sunt mai multe familii
|
Notând fetele cu f şi băieţii cu b avem 4 familii cu 4f+3b, 2f+1b, 2b, 1b.
13 copii sunt mai mulţi ca 8 adulţi, mai mulţi ca 7 băieţi, care la rândul sunt mai mulţi decât cele 6 fete din cele 4 familii. Şi după cum se vede fiecare fată are şi o soră şi un frate, iar prima familie are majoritatea copiilor 7 din 13. Cealaltă soluţie e 4f+2b, 2b, 1b. |
Originally Posted by sergiuseling:
mai exista posibilitatea cu 3 familii din care una are 1 baiat, alta are 1 baiat si 2 fete, iar ultima 3 baieti si 2 fete |
Doi pensionari, fosti colegi de liceu, se reintalnesc dupa 50 de ani si, uimitor, se recunosc. Bucurosi, se opresc pe o banca in parc:
-Eu m-am casatorit, zise Gheorghe. Dar tu? -Si eu. Am o fata si doi nepotei. -Felicitari. Cum o cheama? -Ca pe mama ei... -Ce frumos! Maria este un nume pe care l-am indragit intotdeauna. De unde stia Gheorghe ca o cheama Maria pe fata? |
O cunoastea pe Maria din liceu:P
|
1. Maria este fosta nevasta.
2. Maria este sora lui. |
Originally Posted by iiii:
|
Cum să nu ştie cu cine s-a măritat sora lui?
Cel mai probabil avea ceva la el care să-i trădeze numele nevestii, poate un tatuaj cu numele lor, poate ceva tricou imprimat, etc. |
Originally Posted by sergiuseling:
|
Originally Posted by White1:
|
e un raspuns logic, nu fantezist si pentru rezolvarea lui e necesar dialogul respectiv. nu e degeaba. asa intrebam de unde stiu doi colegi care nu s-au vazut de 34345 de ani cu se numesc copiii lor. e nevoie de putina gandire laterala
|
sunt 2 Marii :D mama si fiica da?
|
Originally Posted by iiii:
|
Cred ca a mai fost pusa o problema asemanatoare pe forum.
|
a fost gagica amandurora in liceu
|
All times are GMT +2. The time now is 09:44. |