Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Sergiu Nicolaescu - Tunarul no. 1 al filmului romanesc! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85321)

paul_aramis 06 Feb 2010 22:55

hai măi nu fiţi răi, că conu' Serj a făcut filme bune, pe măsura filmelor americane. zău dacă nu. şi pe tipicul lor. singurele minusuri e că filmele alea din care s-a inspirat, din care şi-a tras "vâna", seva creatoare, sunt cam de prin pa'zeci - pa'zeci şi ceva.
a, şi mai au un defect major: că joacă el rolul principal. de asta mi-a plâcut Dacii ...

Pitbull 06 Feb 2010 23:01

Originally Posted by paul_aramis:

de asta mi-a plâcut Dacii ...

De ce, cä-l decapiteazä?

Apropo, "Dillinger", de John Milius, din care-a copiat cadru cu cadru secventa regäsitä apoi în "Un comisar acuzä" (cu rostogolirea pe scara hotelului) era doar cu un an mai bätrân. L-a väzut afarä - si hat, i-a si bägat mâna-n buzunar!

paul_aramis 06 Feb 2010 23:05

exactamente! vă daţi seama ce ieşea dacă juca el tot filmul? îl terminau romanii pe Decebal la Tapae!

nume 06 Feb 2010 23:40

Asta e articolul care m-a facut sa deschid topicul asta acum niste ani, a fost cam primul articol fatis impotriva Maestrului facator de capodopere .... se intampla in '99:

autor Gabriela Hurezean.

keepwalking 06 Feb 2010 23:44

mi-am adus aminte de nume fotografului, Stefan Ionita, supranumit si "Fane Jeg". :)
era pe la Flacara...
mai era un fotograf celebru, Paul Agarici...

Pitbull 07 Feb 2010 00:53

I-am cunoscut foarte bine pe amândoi! :)
Paul Agarici mi-a fost profesor de artä fotograficä, la Cineclubul Ecran Util, în 1976-77 (tot acolo unde învätasem regie cu Lucian Bratu, în anul anterior). Era un profesor bun, am învätat lucruri esentiale de la el; în plus, un om de mare bun-simt, si foarte sensibil. Si cu fixisme: se supära dacä-i spuneam altfel decât "domnule profesor".
Cu Fane am fost coleg la "Expres Magazin", în 1992-93. Nu era doar neîngrijit, ci si foarte mârlan - dar eu stiam cum sä-l iau, mai dezamorsam tensiunile, ne întelegeam bine. N-am sä uit vernisajul primei lui expozitii de fotografie: Fane, ras, tuns, frezat, la patru ace, în costum fin gri... Dacä nu mä însel, cu ocazia aia si-a schimbat stilul.

nume 07 Feb 2010 22:53

Luati cu paine:

civica65 09 Feb 2010 13:03

SERGIU NICOLAESCU: "Am vrut să-l omor pe Ceauşescu cu o grenadă!"

http://www.youtube.com/watch?v=JAaKR...eature=related

paul_aramis 09 Feb 2010 13:07

no shiit!

Pitbull 09 Feb 2010 13:08

Auleo! :|

Multumim, Civico - e incredibil! :-O

Am mai väzut eu mitomani, da' Serj aspirä la titlul de campion european!

Kramer 09 Feb 2010 14:19

Am râs cu lacrimi la faza asta. Ca regizor nu mi-a plăcut niciodată, dar îl respectam ca om...de la un timp începe să se diminueze şi respectul ăla. L-am văzut din greşeală la Bitman cum se bătea cu pumni în piept că Mihai Viteazul e prin nu ştiu ce topuri pe imdb.:-&

Judex 09 Feb 2010 17:58

Bai, mie mi-e mila de el deja...
Quote:

Pentru Sergiu Nicolaescu, actorul talentat e unul care sta bine pe cal.

Genial!!! =))

Floydman 09 Feb 2010 21:44

bancul e nasol. e trist de xenofob. si cred ca n-are ce cauta pe forum, lasad la o parte faptul ca Pit imi este un distins prieten. eu l-as modera.

Kramer 09 Feb 2010 21:50

Nu văd problema în a fi xenofob. Mai ales când e vorba de ciori...ăsta...ţigani...la dracu...rromi.

Pitbull 09 Feb 2010 22:02

Care banc, Floydule...? De unde...? :|

civica65 10 Feb 2010 18:41

http://www.youtube.com/watch?v=JAaKR...eature=related

Pitbull 10 Feb 2010 19:14

Thanks again, Civica gurl! :x

Doamne, penibil poate sä fie... Nici mäcar nu stie sä mintä credibil...

Totusi, ai gresit clipul: nu räspunde la întrebarea mea - despre care banc e vorba mai sus?

Mercutio 10 Feb 2010 19:27

Dupa revolutie, cu aparitia filmele care nu rulasera la noi, am inceput sa vad o gramada de faze furate de Sergiu de prin filme straine. Dintr-un film cu James Cagney in rol de gangster care avea grija de o gasca de copii orfani a luat Sergiu ideea din Duelul. Alta faza furata cu nerusinare e una din "Patton", in care personajul principal dirijeaza niste blindate la o intersectie de drumuri - preluata fara schimbare aproape in Noi cei din linia intai. Mai era scena dintr-un film cu Clint Eastwood la frizerie, cand se intoarce cu scaunul si-l impusca pe un tip pe sub cearceaf, inserata intr-un film cu comisarul moldovan parca. Muzica lui Morricone pusa in Capcana mercenarilor si mai erau cateva, nu-mi mai aduc amite. Cine stie cate mai sunt. :)

Cu toate astea mi-au placut ecranizarile lui Sergiu, le consider bine realizate: Osanda, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte si Ciuleandra.

Pitbull 10 Feb 2010 19:35

"Ciuleandra" e complet ratat (e deja un film, postum, Sergiu murind profesional cam prin 1977), dar "Osânda" si "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" erau bune, într-adevär.

Windom 10 Feb 2010 19:43

Rideti voi rideti, dar Serj ramine singurul regizor roman plagiat de Wachowski bros...>:)

All times are GMT +2. The time now is 08:49.