Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Sergiu Nicolaescu - Tunarul no. 1 al filmului romanesc! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85321)

nume 01 Feb 2010 05:26

Originally Posted by cremaxx:

Am si eu o intrebare: Dece toate filmele sau filmuletele pana in apropierea lui 1989 au vocile pitigaiate sau impuscaturile lui sergiu sunt asa de stridente?,parca ar trage cu pistol de jucarie ...

Astea erau" efectele speciale" de la Buftea, aparatura din anii '50 care a ramas in uz pana prin '90 si ceva.
Sergiu ne loveste numa' in gura, la ultimul gunoi dat de Pto Tv nu am rezistat decat 20 de minute (Supravietuitorul). Bob ai al sau sarmant "mata vrei mazare?" era mai sexi.

civica65 06 Feb 2010 10:08

SCANDAL Vadim Tudor versus Sergiu Nicolaescu (CANCAN)

"Dacă mai zice ceva, îl las în curu' gol"

Cineastul refuză să-i explice politicianului care sunt motivele pentru care nu a demarat nici până acum filmările la "Candele de zăpadă", lungmetrajul realizat după scenariul scris de Vadim Tudor. Proiectul a primit în 2004 o finantare de 30 de miliarde de lei vechi din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Proiectele finantate de CNC nasc dispute serioase între cineaşti şi scenarişti, care din diverse motive nu reuşesc să se înţeleagă, deşi primesc sponsorizări din partea Ministerului Culturii. Din nefericire, aşa se întâmplă şi în cazul lungmetrajului "Candele de zăpadă", care ar fi trebuit să ruleze deja pe marile ecrane. Sergiu Nicolaescu fusese însărcinat să demareze de ceva timp filmările. Zilele trecute, aflat în platoul emisiunii "Un Show Păcătos", Corneliu Vadim Tudor a lansat un atac la adresa marelui regizor, pe care îl învinovăţeşte că îi amână proiectul, acuzându-l subtil că ar fi folosit fondurile alocate acestui film ca să finalizeze alte pelicule la care lucrează.

"Nu am primit niciun ban"

Contactat de CANCAN, Sergiu Nicolaescu a refuzat să explice care sunt cauzele întârzierii, arătându-se extrem de deranjat de declaraţiile europarlamentarului. "Dă-l în p...a mă-sii. Dacă mai zice ceva, îl las în curu' gol! Nu am primit niciun ban. Acum am finalizat "Poker", care, cel mai probabil, va fi în martie pe ecrane. Cât despre "Candele" ce pot să vă spun, am ales distribuţia şi vă pot da doar un nume: Vladimir Găitan. Atât!", a spus Nicolaescu.

Dincolo de scandal, scenaristul şi regizorul sunt încă uniţi de tema proiectului lor comun pe care o apreciază amândoi deopotrivă. Scenariul semnat de Corneliu Vadim Tudor, care stă la baza proiectului desemnat câştigator în 2004 la concursul organizat de CNC, urmăreşte povestea mai multor familii celebre din perioada interbelică. Regizorul Sergiu Nicolaescu declara în urmă cu doi ani că îl interesează foarte mult tema abordată, fiind fascinat de secolul trecut. "În scenariu este vorba despre un fel de viaţă politică şi dramaturgică. Ar fi foarte interesanta o trecere prin tot secolul. Şi am gasit un personaj care poate reprezenta secolul trecut, este vorba despre Ventura (Veturia) Goga. M-am gândit ca prin ea să vad tot secolul trecut, care a fost o dramă cumplită. Dar să vorbesc despre acest secol merită, chiar dacă nu voi avea spectatorii care vin la o comedie sau un film de acţiune", spunea maestrul Nicolaescu într-un interviu pe care l-a dat în 2008

http://observator.antena1.ro/monden/...escu_4128.html

Pitbull 06 Feb 2010 10:17

Delicios! :D:):x
Era FATAL sä se ajungä aici, mai devreme sau mai târziu!
Moultzamme frumosse, Civicuto! :)

Judex 06 Feb 2010 10:19

Tusea si junghiul. >:)

Pashpix 06 Feb 2010 15:49

"Carol I - Un destin", cel mai vândut film românesc pe DVD în 2009

Un top dat publicităţii de magazinele Diverta arată că în anul care a trecut preferinţele cumpărătorilor pe segmentele DVD şi Blu-ray s-au orientat către producţiile dramatice, comedie şi filme de acţiune, dar nu au fost neglijate nici SF-urile. Astfel, cel mai cumpărat film pe suport DVD a fost "Twilight", urmat de o producţie autohtonă, "Carol", filmul regizorului Sergiu Nicolaescu, de blockbusterul "Titanic", "Parfum de femeie" şi "Pacientul englez". "Bunul Will Hunting", "Mama mia", "Australia", "Mă dau în vânt după cumpărături" şi "Îngeri şi demoni" completează lista. În fine, pe segmentul Blu-ray, clasamentul a fost următorul: 1. "Cavalerul Negru"; 2. "Operaţiunea Valkyrie"; 3. "Benjamin Button"; 4. "Matrix"; 5. "Eu, robotul"; 6. "Australia"; 7. "Partea lui de consolare"; 8. "Matrix Revoluţii"; 9. "Harry Potter şi Prinţul Semipur"; "Matrix Reîncărcat".

Horaţiu Mălăele, mafiotul cu garoafă la rever din "Poker"

Pentru actorul Horaţiu Mălăele, o premieră a anului 2010 va avea loc cu „Poker”, al doilea film de comedie din cariera lui Sergiu Nicolaescu, care îi aduce laolaltă pe Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Riţiu si Horaţiu Mălăele. O poveste desprinsă din realitatea românească de după 1989, mai actuală ca niciodată, în care Mălăele este Titel, mafiotul cu garoafă la rever. „Am încercat altceva decât spectacolul lui Tocilescu. Ceva din tendinţele regizorului Şerban Marinescu, sub bagheta căruia am jucat în „Ticăloşii”. Titel, personajul meu, este un politician nenorocit, care calcă peste cadavre şi se ascunde sub masca generozităţii pentru a deveni un om influent”.

Pitbull 06 Feb 2010 18:43

Si iar îmi amintesc de bancul äla cu steagul tiganilor - cioara, vioara si cäcatul...
...Pe care nimeni n-a märturisit cä nu-l stie, asa cä nu pot zice poanta.

Kramer 06 Feb 2010 19:31

Make me smile!

....cred că nu-l ştiu.

nume 06 Feb 2010 20:05

Sa le bag si aici, ca merg de minune, abearand ii va fi bine, Sergiu in plina schizofrenie acum 10 ani (mai am):

vave 06 Feb 2010 20:20

"Nu e câtuşi de puţin 'eroic' să te lamentezi. Chiar dacă eşti, cum m-am definit singur, un 'lup singuratic' care nu poate trăi nici în 'haită', nici prea departe e ea." Octavian Paler

Pitbull 06 Feb 2010 21:26

Originally Posted by Kramer:

Originally Posted by Pitbull:

Si iar îmi amintesc de bancul äla cu steagul tiganilor - cioara, vioara si cäcatul...
...Pe care nimeni n-a märturisit cä nu-l stie, asa cä nu pot zice poanta.

Make me smile!

....cred că nu-l ştiu.

Ce reprezintä stema de pe steagul tiganilor?
Cioara = asta-i natia
Vioara = asta-i vocatia
Cäcatul = asta-i situatia...

...on-topic: apropo de vânzärile record ale DVD-ului cu "Carol I" - una dintre cele mai grotesc-ridicole penibilitäti din câte mi-a face fost dat sä-mi vadä ochii. Singurul film ever la care, în salä, efectiv am räcnit - nici nu mint, nici nu exagerez, si nici n-am fäcut show; a fost un act fiziologic 100% spontan: e atât de prost, încât vizionarea te doare!

* * *

Originally Posted by Vave:

Originally Posted by Paler:

Nu e câtuşi de puţin "eroic" să te lamentezi...

Un adevär care n-a ajuns la urechile tufäneilor - si garantez cä nici nu va ajunge vreodatä.
...Apropo, Nume - multumim pentru materieluri! Mai vrem, mai vrem!

Kramer 06 Feb 2010 21:45

Originally Posted by Pitbull:

Ce reprezintä stema de pe steagul tiganilor?
Cioara = asta-i natia
Vioara = asta-i vocatia
Cäcatul = asta-i situatia...

:))

Apropo de filmele idioate marca Nicolaescu... a văzut cineva Coroana de foc?:-&

paul_aramis 06 Feb 2010 21:59

un Cid românesc ...

Pitbull 06 Feb 2010 22:04

De neprivit. :((
Impreunä cu "Mircea", a fost începutul sfârsitului sfârsitului...
(Cu doispe ani înainte, "Pentru patrie" fusese începutul începutului sfârsitului.)

Apropo, la "Coroana..." am lucrat detasat trei nopti, ca secund suplimentar la secventa asediului cetätii. Nu mi-a venit sä cred - ce bine arätase pe platou, la Buftea, si cum s-a pierdut totul pe drum...

Kramer 06 Feb 2010 22:16

A dat-o pe arătură cu Accident, asta cu vreo 2-3 ani înainte. Dupaia a venit Osânda, care a fost bun şi un altu care mi-a plăcut, Războiul de Independenţă.

Dupaia, OOOUCH!

Cu câteva excepţii, au fost toate nişte gunoaie.

Pitbull 06 Feb 2010 22:21

As zice cä "Zile fierbinti" si "Accident" au fost "filmele lui slabe din perioada bunä" - cu toate defectele lor, se urmäreau totusi cu pläcere. Desigur, "Osânda" a fost o revenire admirabilä... dar imediat pe urmä, la "Pentru patrie"... pentru prima oarä, cäscam si mä enervam, si nu pricepeam ce-o fi cu mine (cä-i eram fan). Mai târziu am priceput: nu cu mine era.
Ulterior, un ultim zvâc: "Capcana mercenarilor".
Si gata.

Kramer 06 Feb 2010 22:28

Capcana mercenarilor nu mi-a plăcut deloc.

Acu era în groapă, acu dispărea miraculos.

- mi-a plăcut în aşa hal filmul, încât singurul lucru pe care mi-l aduc aminte e o greşeală. Când era în groapă şi veneau doi să-l împuşte, dar el ieşea miraculos din groapă şi îi omoara pe ăia.:-&

Pitbull 06 Feb 2010 22:34

Da, avea si mai bune, si mai rele. De-aia nici n-am zis cä a fost chiar "bun", ci doar un ultim "zvâc".

paul_aramis 06 Feb 2010 22:39

Originally Posted by Kramer:

Capcana mercenarilor nu mi-a plăcut deloc.

Acu era în groapă, acu dispărea miraculos.

- mi-a plăcut în aşa hal filmul, încât singurul lucru pe care mi-l aduc aminte e o greşeală. Când era în groapă şi veneau doi să-l împuşte, dar el ieşea miraculos din groapă şi îi omoara pe ăia.:-&

cred că le confunzi. ăla e Nemuritorii.

Pitbull 06 Feb 2010 22:47

Da, dar ma rog, face miscarea doar o data - nu când/când...
"Capcana mercenarilor" l-am väzut o singurä datä, la premierä, si-mi ziceam acum cä o fi vreo secventä pe care am uitat-o...

Kramer 06 Feb 2010 22:48

Posibil, dar sunt sigur că am văzut şi Capcana Mercenarilor. Din moment ce nu îmi aduc aminte prea multe de el, înseamnă că nu mi-a plăcut.

All times are GMT +2. The time now is 22:05.