![]() |
Iti multumesc pentru aceasta cinste! :)
Câinele e un animal nobil si loial :x un patruped cu instincte mult mai bune decât ale bipezilor. |
Originally Posted by keepwalking:
O zici de parca ar fi vorba de tanti Stela din capatul strazii, care s-a trezit si ea sa faca un film despre retete de mazare verde-albastruie... |
'Noul Val' e ok pana la un punct. Hai sa nu ne agatam de asta! ;)
|
Poate că sunt influenţat de filmul pe care îl văd... Întotdeauna va exista un salon al refuzaţilor. Noul val devine întotdeauna conformist, hipioţii se schimbă în burghezi, progresiştii ajung frâne - aşa e viaţa. Nu cred că Keep greşeşte. Doar că e prea revoltat şi muşcă mai rău ca un pitbull furios. Tare mă tem că "noul val" şi-a cam atins apogeul şi împlinit menirea. :(
|
Originally Posted by keepwalking:
Am ramas marcat de bucata asta. Chiar asa? :| |
vds,
Nu te lăsa marcat! De multe ori se exagerează pentru a sublinia o idee. Ştiu asta din jurnalism, dar se practică şi în mediile artistice :D Întrebi: chiar aşa? Depinde de sistemul de referinţă. |
Si totusi, cand zic "basini", clar ma gandesc la niste "opere" de nimic, clar nedemne de bagat in seama. Nu cred ca e cazul aici.
|
Si eu am vorbit de 'basini' la un moment dat si totusi imi place de Alice si il sustin prin toate mijloacele de care dispun pe George. Hai sa nu ne 'formalizam'. :P
|
Nici pe departe,c.ghevara...
"Noul val" nici nu s-a stins si nici nu si-a implinit menirea,spre deosebire de cel francez (1959-1963).Si atata timp cat ,din 2001 (de la "Marfa si banii")pana in prezent, nu s-a bucurat de alt succes decat de cel festivalier,va continua.Pana cand "conformistii" isi vor scoate capul din fund si vor mai vedea si in alte locuri decat in interiorul lor;ca afara e o lume minunata pentru ei,si nu miroase tocmai urat. |
nu cred ca menirea curentului minimalist este "sa ii aduca pe calea cea buna" , in masa, pe conformisti ci sa expune niste idei intr-un stil anume, ca orice curent cinematografic.
in alta ordine de idei cred ca e interesant sa aflam si cum vad strainii fenomenul minimalistilor din cinema-ul romanesc: http://www.romanialibera.ro/arte/fil...iv-201422.html |
Fain.
Da' bagä întotdeauna si cu copy-paste, cä lumii-i poate fi lene sä deschidä taburi noi: Elogiu Limba - arma mortală a şefului din „Poliţist, adjectiv" 4 Octombrie 2010 Filmul lui Porumboiu a fost din nou disecat în ziarele britanice, ca o avancronică la o dezbatere ce a avut loc ieri, la Londra. Dintr-o serie de proiecţii avute la Londra, filmul „Poliţist, adjectiv" al lui Corneliu Porumboiu a fost din nou disecat de presa britanică, unde s-a apreciat că arma mortală a şefului de poliţie dintr-un mic oraş românesc este limba. Cronicarul de la „The Independent" face referire la scena în care şeful Anghelache (Vlad Ivanov) îi explică cu DEX-ul în faţă subalternului Cristi (Dragoş Bucur) sensul ascuns al cuvintelor „conştiinţă" şi „morală". O scenă asemănătoare are loc şi în casa lui Cristi, unde încearcă să-şi explice versurile unui cântec, într-o discuţie cumva în contradictoriu cu soţia sa. În „minimalismul claustrofobic" acest „anti-thriller" îşi construieşte lent „un uimitor dramatism", bazându-se pe conştiinţa unui om simplu, care întâmplarea face să fie poliţist. Tot ieri, la Londra, a avut loc o dezbatere pe tema peliculei „Poliţist, adjectiv" şi al noului val. Discuţiile, moderate de criticul de film Ian Haydn Smith, s-au axat pe ideea că cinematografia românească reprezintă în sine un curent ce nu poate fi ignorat. |
Hmmm... Rândurile astea or fi de bine sau de rău?
|
O fi märul rotund, sau dodecaedric?
|
”Ştirea” dacă se poate numi aşa, e foarte ambiguă.
”Dintr-o serie de proiecţii avute la Londra, filmul „Poliţist, adjectiv" al lui Corneliu Porumboiu a fost din nou disecat de presa britanică, unde s-a apreciat că arma mortală a şefului de poliţie dintr-un mic oraş românesc este limba. ” Ce serie de proiecţii, unde, când, pentru cine au fost proiecţiile? Când a mai fost disecat, dacă e ”din nou”? Care a fost concluzia primei ”disecţii”? ”Cronicarul de la „The Independent" face referire la scena în care şeful Anghelache (Vlad Ivanov) îi explică cu DEX-ul în faţă subalternului Cristi (Dragoş Bucur) sensul ascuns al cuvintelor „conştiinţă" şi „morală".” Adică, ”presa britanică care disecă” e un cronicar (căruia nici nu-i pomenim numele) de la ”The Independent.”? ”O scenă asemănătoare are loc şi în casa lui Cristi, unde încearcă să-şi explice versurile unui cântec, într-o discuţie cumva în contradictoriu cu soţia sa. În „minimalismul claustrofobic" acest „anti-thriller" îşi construieşte lent „un uimitor dramatism", bazându-se pe conştiinţa unui om simplu, care întâmplarea face să fie poliţist.” Dacă asta a scris cronicarul de la ”The Independent”, e meşter mare. ”Tot ieri, la Londra, a avut loc o dezbatere pe tema peliculei „Poliţist, adjectiv" şi al noului val. Discuţiile, moderate de criticul de film Ian Haydn Smith, s-au axat pe ideea că cinematografia românească reprezintă în sine un curent ce nu poate fi ignorat.” La Londra? Unde? La o cârciumioară? Cine ”a avut loc o dezbatere”? Cine a organizat, iniţiat? Cine a participat? Lipsesc date, voit sau din prostie? La asta mă refeream. Tare mi se pare că dezbaterea a fost aici: http://www.romanianculturalcentre.or...in-uk-cinemas/ Poate găsiţi şi ceva date despre criticul de film Ian Haydn Smith. ;) ”...cinematografia românească reprezintă în sine un curent ce nu poate fi ignorat” Ăsta o fi un citat din mai sus menţionatul critic? Ăsta e cel mai interesant lucru pe care îl poate spune despre cinematografia românească? Că nu poate fi ignorată? Nici muştele nu pot fi ignorate. |
@ Floydman
Mai,"sa-i aduca pe calea cea buna",nu,dar "se le dea o palma peste moaca",da. In fond,nu asta s-a dovedit a fi si Nouvelle Vague-ul : din critica pana in cinema? Sper ca stii unde bat,ca-i imposibil sa dezvolt asta aici. Cum spuneam... "sa-si scoata capu'din fund".Sigur ca asta ii relativ si optional. |
eu as face urmatoarea clasificare, din cele pe care le-am vazut, desigur:
foarte bun: "A fost sau n-a fost" bun: "432" satisfacator: "Eu cand vreau sa fluier, fluier", "Politist, adjectiv" slab: "Felicia, inainte de toate" foarte slab: "Cea mai fericita fata din lume" |
si "ho!ho!ho!"? ca banuiesc ca ai fost curios sa-l vezi si p-asta....
hai, suntem la momentul adevarului.... daca ai vana in tine, vei avea curaj sa-l incadrezi... |
la mahalaua pe care o ai in tine, nici n-ar trebui sa-ti raspund.
dar o fac. ho, ho, ho - satisfacator. fac precizarea ca che se referea doar la "noul val". |
Aveti grijä, cä iar se lasä cu bannäri.
|
Keep, eu mă abţin de la a da calificative, pentru că aş intra într-un context mai larg. Trec doar ordinea în preferinţele mele (încă n-am văzut Când vreau să fluier):
1. "432" 2. "Politist, adjectiv" 3. "Cea mai fericita fata din lume" 4. "A fost sau n-a fost" 5. "Felicia, inainte de toate" |
All times are GMT +2. The time now is 17:22. |