Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Turneu - Selectie (optiuni in mesajul #1) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=98100)

Windom 09 Jul 2011 07:40

Theodoros Angelopoulos +1
My Son, My Son, What Have Ye Done -1
Lebenszeichen +1

dragonfly_drk 09 Jul 2011 10:06

Nicholas Ray (+1)
Neil Jordan (+1)
Douglas Sirk (+1)
Eldar Ryazanov (+1)
Sam Peckinpah (+1)
Ki-duk Kim (+1)
Jee-woon Kim (+1)
Robert Aldrich (+1)
Fatih Akin (+1)
Agnes Varda (+1)
Lucian Pintilie (+1)
Atom Egoyan (+1)
Theodoros Angelopoulos (+1)

Jean-Pierre Jeunet (-1)

MinRep 09 Jul 2011 10:53

Regizori deocamdată... Imi pare rau ca nu am prins thread-ul de la inceput. Foarte mișto!

+1
Ingmar Bergman
Jim Jarmusch
Jean-Pierre Melville
Wong Kar Wai
Woody Allen
Samuel Fuller
Jules Dassin
Carl Theodor Dreyer
Satyajit Ray
Claude Chabrol
Robert Aldrich
Werner Herzog
Douglas Sirk

-1
Nikita Mikhalkov
Ken Loach
Marco Bellocchio
Aki Kaurismaki
Rob Reiner

miriad 09 Jul 2011 11:45

voturi

Buna,
as avea si eu urmatoarele voturi :

Luis Bunuel

Wong Kar Wai
Fallen Angels
Happy Together
2046
In the mood for love

Takeshi Kitano
Dolls
Getting Any?
Zatoichi

Akira Kurosawa
High and low
The hidden fortress
Red Beard

Werner Herzog
cu propunere film Aguirre, der Zorn Gottes
si Herz aus glass

Wim Wenders
The state of things

varu 09 Jul 2011 11:48

-1

Ken Loach
Jerzy Skolimowski
Theodoros Angelopoulos
Fatih Akin
Jee-woon Kim
Ki-duk Kim
Spike Lee
Lucian Pintilie

+1
Carl Theodor Dreyer

rvn 09 Jul 2011 12:00

pe langa cei votati pana acum mai adaug:

1.claude chabrol+1
2.milos forman+1
3.john cassavetes+1
4.roberto rosselini +1
5.eric rohmer +1

-1 la toti regizorii romani

Windom 09 Jul 2011 12:08

Originally Posted by rvn:

Ca oricum nu le gasim filmele...

aniela07 09 Jul 2011 13:31

+1

Abbas Kiarostami
Fritz Lang
Fatih Akin
Wernar Herzog
Ki-duk Kim
Wim Wenders
Luis Bunuel
Wong Kar Wai
Ingmar Bergman
Eric Rohmer
Nikita Mikhalkov
Akira Kurosawa
Andrei Tarkovsky
Rainer Werner Fassbinder
Takeshi Kitano

omudindulap 09 Jul 2011 13:41

Originally Posted by Windom:

Originally Posted by rvn:

Ca oricum nu le gasim filmele...

http://www.filmeromania.net/filme-romanesti-online/

Liviu- 09 Jul 2011 13:50

Da, sunt mai multe surse de vazut filme romanesti, mai multe direct online. Daca e nevoie de asa ceva probabil paul_aramis ne-ar putea ajuta, dar se pare ca, cel putin de data asta, nu va participa niciun regizor roman.

Pun si aici mesajul si astept raspuns in topicul de discutii.

Originally Posted by Liviu-:

Am de gand sa fac tabloul in functie de punctajele finale ale regizorilor, nu sa trag totul la sorti. Voi trage la sorti numai in caz de egalitate. Astept pareri. Daca sunteti de acord trebuie sa tineti cont de lucrul asta si eventual sa nu evitati votarea unor regizori pe motivul ca deja au prea multe voturi :D

A da, si nu va abtineti de la a da voturi negative.

LE: O sa incerc sa actualizez tot timpul punctajul regizorilor, dar nu am timp sa ii si pun in ordinea punctajelor. Lucrul asta il voi face mai rar, probabil pe la sfarsitul zilei si la finalul perioadei de votare.

Kriss_Kringle 09 Jul 2011 15:16

+1:
John Cassavetes
Samuel Fuller
Fritz Lang
Louis Malle
Robert Bresson
Mike Leigh
Sidney Lumet
Ken Loach
Jee-woon Kim
Akira Kurosawa
Jules Dassin

-1:
Woody Allen
Robert Altman
Sam Peckinpah
Lucian Pintilie
Alexandru Tatos

MinRep 09 Jul 2011 16:28

Filme...

+1
Le million (Rene Clair)
L'Argent (Bresson)
Paisan
A City of Sadness
Au hasard Balthazar
Ikiru
Red Sorghum
Raise the Red Lantern
Taste of Cherry
The Travelling Players

Propun
Fox and His Friends/Faustrecht der Freiheit (Fassbinder)
Black Moon (Louis Malle)

indiferrent 09 Jul 2011 17:08

+1
John Cassavetes
Woody Allen

Milos Forman

-1
Takeshi Kitano
Akira Kurosawa

Twinsen 09 Jul 2011 17:44

Hmm, nu vreti ceva mai mult excitement? E foarte ok sa revedem pentru a n-a oara un film de Kurosawa sau Bergman, dar eu cel putin sper sa am si niste surprize placute. Da, stiu ca n-a auzit nimeni din Romania de Shunji Iwai, dar e un regizor superior lui Kitano si comparatia cu Kar Wai Wong nu e catusi de putin ridicola. Un mic exemplu, din pacate la rezolutie nu prea buna: Swallowtail Butterfly Tatoo Scene.

rvn 09 Jul 2011 17:51

Originally Posted by Twinsen:

Hmm, nu vreti ceva mai mult excitement? Swallowtail Butterfly Tatoo Scene.

vreau si eu un tatuaj din asta.
+1.

anaemona 09 Jul 2011 18:12

Originally Posted by Twinsen:

Hmm, nu vreti ceva mai mult excitement? E foarte ok sa revedem pentru a n-a oara un film de Kurosawa sau Bergman, dar eu cel putin sper sa am si niste surprize placute. Da, stiu ca n-a auzit nimeni din Romania de Shunji Iwai, dar e un regizor superior lui Kitano si comparatia cu Kar Wai Wong nu e catusi de putin ridicola. Un mic exemplu, din pacate la rezolutie nu prea buna: Swallowtail Butterfly Tatoo Scene.

Eu ii sustin pe amindoi si cred ca amindoi au sanse :) de fapt mi s-au parut foarte interesante filmele propuse si as vrea sa le vad, sper sa le si gasesc.

varu 09 Jul 2011 18:16

Shunji Iwai (+1)

Ma rog, daca ni se da voie sa facem si un pic de lobby, pot sa pun si eu un link pentru Tsai Ming-liang, pe acelasi principiu ca poate nu e cunoscut. De ce cred eu ca trebuie sa avem si asa ceva pe langa Bergman, Tarkovski etc.

http://www.youtube.com/watch?v=TTan_ZWGEUU

Eu sper sa ajunga printre cei 32.
(Daca am fost necuviincios sa se stearga randurile astea)

Liviu- 09 Jul 2011 18:35

Daca vreti sa sustineti pe cineva chiar va rog. Ne-ar ajuta sa intelegem mai bine ce votam. Eu as vrea sa-i vad pe Bergman, Kurosawa si altii de calibrul lor atat timp cat participa cu filme pe care nu le-am vazut. Sunt 2 dintre favoritii mei si m-au atras in cam fiecare film al lor pe care l-am vazut. Dar nu ma deranjeaza sa vad nume complet noi pentru mine... pana la urma si asta e un scop. Unii pot fi eliminati chiar din prima runda de exemplu, dar un film vazut ar putea fi destul pentru unele persoane sa-i descopere si sa vada mai multe filme in voia lor.

As vrea sa-i vad filmele lui Iwai, mai ales ca mi-a placut scena respectiva si am Swallowtail Butterfly pe calculator de muuuult timp (recomandare tot de la Twinsen) asa ca o sa-l vad oricum :D Nu-l votez inca pentru ca asta ar putea insemna sa scot pe altii pe care ii vreau mai mult.

Dintre cei asiatici cel mai mult as vrea sa-i vad pe Tsai Ming-liang si Hou Hsiao-hsien. As vrea foarte mult sa-l vad si pe Bresson pentru ca i-am vazut doar 2 filme si nu mi-a lasat o impresie prea buna (mai mult o chestie de gusturi sau poate chiar superficialitatea mea). Fiind unul din cei mai apreciati regizori as vrea sa-i mai dau o sansa, iar daca ii vom si discuta filmele ar fi cu atat mai bine. Poate altii vad ceva ce eu n-am vazut in filmele sale sau poate o sa vad singur de data asta :P

Woody Allen -1
Akin -1
Altman -1
Peckinpah -1

Dassin +1
Subiela +1

Angelopoulos +1

sergiuseling 09 Jul 2011 20:00

Robert Aldrich +1
The Big Knife (1955) (+1)
Kiss Me Deadly (1955) (+1)

Jean-Pierre Melville +1
Les Enfants Terribles (1950) (+1)

Și acum cele negative:

Ingmar Bergman -1
Woody Allen -1
Michael Haneke -1
Hou Hsiao-hsien -1
Takeshi Kitano -1
Akira Kurosawa -1
Yimou Zhang -1
Abbas Kiarostami -1
Tsai Ming-liang -1
Mike Leigh -1
Sidney Lumet -1
Aki Kaurismaki -1
Pier Paolo Pasolini -1
Jee-woon Kim -1
Ki-duk Kim -1

sergiuseling 09 Jul 2011 20:38

Alte câteva modificări:

Nicholas Ray +1
They live by night (+1)
In a Lonely Place (+1)

Samuel Fuller +1
The Naked Kiss +1
Propun:
Forty Guns
The Crimson Kimono

Fritz Lang deja votat
propun filmul: Clash by Night

omudindulap 09 Jul 2011 21:30

+1

Hou Hsiao-hsien
Dreyer
Chabrol
Bresson
Skolimowski

-1

Kurosawa
Mike Leigh
Yimou Zhang

Liviu- 09 Jul 2011 22:43

Originally Posted by omudindulap:

+1
Ken Loach
Shunji Iwai
Fuller
Fassbinder
Jarmusch

Putin mai multa atentie pls :D I-ai votat deja, pe Jarmusch chiar tu l-ai nominalizat :D

omudindulap 09 Jul 2011 22:50

Scuze!

Windom 10 Jul 2011 07:47

Black Moon +1
Milos Forman -1

MinRep 10 Jul 2011 09:00

+1
The Big Red One
Day of Wrath
Written on the Wind
The Life and Death of Colonel Blimp

loud.rocks 10 Jul 2011 14:14

Pe tipul asta nu-l ia nimeni in considerare? Nu prea am vazut in ultimele posturi nici voturi pro nici contra.

Dar filme ca Bad Timing, Walkabout sunt in BFI top 100 (60-70), Performance in top 10 iar Don't Look Now pe primul loc. Michael Powell are iarasi filme la fel de importante pe care nu stiu cat de multi le-au vazut.

LE:

-1 pentru:

Douglas Sirk
Atom Egoyan
Sydney Lumet
Satyajit Ray

Liviu- 10 Jul 2011 14:46

Si eu il sustin pe Roeg. N-am vazut decat Don't look now, dar ala a fost foarte bun. Vroiam de ceva timp sa vad Performance si Walkabout. Daca n-ai vazut ceva de Satyajit Ray nu ti-as recomanda sa votezi impotriva sa, but that's just me. Eu i-am vazut 2 filme din trilogia sa (Pather Panchali, Aparajito, The World of Apu) si ambele mi-au placut foarte mult. Din cate am citit si The Music Room ar fi foate bun. Toate astea 4 sunt in primele 300 din lista TSPDT. Cred ca regizorul asta e un must pentru oricine, chiar si numai pentru a observa ca cinemaul indian nu inseamna doar dat din buric odata la 20 de minute. De exemplu l-as recomanda fara dubiu in fata lui Powell (am vazut 4 din filmele nominalizate). Doar The Red Shoes as zice ca se apropie de cele 2 filme vazute de Ray.

Verificand lista TSPDT si imdb adaug The Lonely Wife ca nominalizare la Ray.

-1 Sirk
-1 Forman

loud.rocks 10 Jul 2011 15:40

Si de la Satyajit Ray voiam foarte tare sa vad trilogia sa, si asta doar ca sa-mi fac o idee despre ce inseamna filmele indiene bune, dar i-am dat -1 pentru ca doresc sa-l aman putin. La fel si in cazul lui Fassbinder, mi se pare poate greoi, sau nu stiu, dar pe asta il aman de si mai mult timp si am decis sa-i dau +1.

Ma mai gandesc pana deseara, le-as putea da -1 lui Jerzy Skolimowski sau Agnes Varda in locul lui Satyajit Ray, dar si cei doi sunt pe lista regizorilor mai necunoscuti pe care vreau sa-i descopar. (Am pe lista in special Four Nights with Anna si Cleo de 5 a 7).

Liviu- 10 Jul 2011 16:44

Pentru ca vreau sa vad nume mai noi:

Akira Kurosawa -1 (cum eu l-am nominalizat scade cu 2 pcte)

Sper ca si Allen sa iasa din competitie pana la urma (ceva imi spune ca nici filmele din lista respectiva nu sunt la fel de consistente ca ale altor regizori).

La Varda adaug Vagabond. Imi poate da cineva un link pentru Sans toit ni loi? M-am uitat rapid in lista de pe imdb si nu l-am gasit.

sergiuseling 10 Jul 2011 16:49

http://www.cinemagia.ro/filme/sans-t...agabond-23514/

E și link la imdb la notă.

Liviu- 10 Jul 2011 16:51

:)) Deci era acelasi film :"> Ca sa vezi. Pe oriunde am vazut filmul asta l-am vazut cu titlul Vagabond. Am verificat la toate celelalte titlurile alternative dar la asta nici nu m-am gandit. Mersi :P

omudindulap 10 Jul 2011 16:53

+1

Roeg
Varda

sergiuseling 10 Jul 2011 17:00

Liviu- probabil depinde cum ți-ai setat contul pe imdb. Eu l-am setat să-mi arate titlurile în română și apoi cele originale, așa că și eu am ceva dificultăți când scrieți titluri în engleză ale unor filme care nu sunt în engleză și sunt destule cazuri chiar în prima pagină.

anaemona 10 Jul 2011 18:02

Imi cer scuze daca stric ceva ploi, dar o sa modific putin ce-am votat.

Agnes Varda - modific de la +1 la -1
Nikita Mikhalkov - modific de la +1 la -1

Woody Allen +1
Ken Loach +1
Akira Kurosawa +1
Nicholas Ray +1
Wim Wenders +1

Michael Haneke -1
Eric Rohmer -1
Jim Jarmusch -1
Yimou Zhang -1

Sper sa nu ma mai razgindesc :)

Liviu- 10 Jul 2011 18:16

Nicholas Ray -1
Skolimowski -1

Loach +1
Varda +1

@anaemona - Rohmer era cu +1 de la tine, deci si el scade cu 2. (just so you know :P) Nicholas Ray e nominalizat de tine, deci ramane la punctajul de dinainte.

Powell -1 (nominalizat de mine)
Akerman -1
Bellochio -1
Leconte -1
Ryazanov -1

anaemona 10 Jul 2011 18:26

Mersi ca esti atit de atent, eu m-am pierdut in atitea voturi. Da, ce-am zis minus, ramine minus.

loud.rocks 10 Jul 2011 19:28

-1:

Jerzy Skolimowski
Ken Loach
Agnes Varda
Wim Wenders

alexandru_d 10 Jul 2011 20:58

Salut,

Am si eu cateva optiuni cu +1

Luis Bunuel

John Cassavetes

Ingmar Bergman

Fritz Lang

Roberto Rossellini

Wernar Herzog

klaudya_e 10 Jul 2011 21:35

daca tot ai cateva optiuni cu + umbla la fundul listei ca astia oricum se califica;)

Twinsen 10 Jul 2011 21:36

Takeshi Kitano -1
Woody Allen -1

Rainer Werner Fassbinder +1

Eric Rohmer +1
Conte d'éte -1
L'amour l'apres-midi +1 (un film esential a lui Rohmer si nu cred ca l-au vazut multi)

varu 10 Jul 2011 21:43

Eisenstein (-1)

anaemona 10 Jul 2011 22:01

Am si eu o rugaminte, uitati-va la regizorii care au 3 si 4 puncte si poate vreti sa-i saltati, macar prin tragere la sorti sa aiba sansa sa intre in competitie. O sa fie mai exciting asa :))

Liviu- 10 Jul 2011 22:15

Eisenstein +1 (si adaug Ivan Groznyy 1 si 2 la filme... se poate sa fie si impreuna, dar asta e de discutat daca trece)

Mikhalkov -1 (nu-i neaparat ca nu-l vreau, dar mai bine daca e la egalitate si ma hotarasc dupa :P)

rvn 10 Jul 2011 22:33

-1 toti asiaticii,mai putin cel cu tatuajul.
-1 si indianul.
liviu, te cred cand spui ca Bollywoodul nu mai e ce a fost odata,adica lacrimi si dans din buric,dar eu am niste sechele. inca ma mai urmareste si acum "lantul amintirilor","vandana" si "sandokan".
+1 la Rohmer, la toate filmele nominalizate."ma nuit chez maud" era deja notat.

Liviu- 10 Jul 2011 22:41

Numeste-i, te rog. Nu mi-e clar de exemplu daca vrei si pe Kiarostami. Inclusiv Kar-Wai care e sus si n-are treaba?

PS: Ai o fobie fata de filmele asiatice? :))

varu 10 Jul 2011 22:48

Kiarostami e din Orientul Mijlociu, care nu e in Asia, la fel cum Romania e in Balcani, deci nu e in Europa.

Nu il depuncta de Kiarostami. :P

klaudya_e 10 Jul 2011 22:52

-1
Nikita Mikhalkov
Takeshi Kitano

Liviu- 10 Jul 2011 22:52

Wenders -1
Loach (imi retrag votul dat, adica +1)
Haneke (retrag votul de +1)

PS: Nu editati mesajele dupa 12.

PS2: Nu l-am luat pe Kiarostami in calcul. Probabil te refereai doar la partea estica a Asiei.

gigabyte 10 Jul 2011 22:58

Woody Allen (-1)
Milos Forman (-1)

Liviu- 10 Jul 2011 23:01

Ce ma bucur ca l-ai scazut pe Allen in ultimul moment :P Modific acum mesajul principal. Puteti incepe departajarea. Dupa cum se poate observa e intre cei cu +3 puncte. Cine a votat deja asupra lor normal ca nu poate sa mai voteze inca o data la fel, dar isi poate modifica votul.

All times are GMT +2. The time now is 19:54.