![]() |
Scuze, am fost cam sedat la editia respectiva oricum.(:|
|
+ Titanic a avut doi actori nominalizati la Oscar.
|
La cit de fade au fost, ramasesem cu impresia ca n-au fost nominalizate.:-? I fucked up, my bad.
|
Bine v-am gasit!
Foarte interesante discutii! Windom imi place cum te gandesti la IB. Eu cred ca ar merita Oscarul cu varf si indesat. Chiar si doar pentru frumoasa posibilitate trecuta pe care o ofera. Un prieten pe care il respect si care e pasionat de istorie mi-a spus ca e o prostie tocmai din acest punct de vedere - cum adica sa schimbi istoria asa cum vrei?! Mie chiar asta mi-a placut, mi-ar fi placut sa se intample asa. Si nazistii ar fi meritat. Iar exagerarile lui Tarantino fac parte din stilul lui si de asta mie mi se par speciale filmele lui. Avatar e un film bun prin imagine, montaj, etc, si din punctul asta de vedere merita Oscarul. E grandios, trebuie sa recunoastem si va lua Oscarul cu siguranta, desi nu mi-as dori-o. Up in the Air, e bun, dar nu mi se pare de Oscar decat daca il compar cu Titanic si Chicago... Despre The Hurt Locker nu stiu daca se cuvine sa vorbesc fiindca n-am avut rabdare sa ma uit mai mult de 20 de minute si nu din cauza ca nu imi plac filmele de razboi, pur si simplu nu m-a prins. O sa incerc sa termin vizionarea, dar nu garantez. Restul nu le-am vazut, insa sunt curioasa de Precious. |
Originally Posted by MariaMona:
Poate ca nu il tratezi ca atare, si prin faptul ca nu agreezi filmele de acest gen dai dovada ca nu l-ai privit cu interes ;) |
Tocmai a zis ca nu e din cauza ca nu-i plac filmele de razboi. Eu prin asta inteleg faptul ca nu o deranjeaza astfel de filme. Personal nici pe mine nu m-a incantat si eu l-am vazut pana la final, in conditii nu prea bune insa. Dar si asa, mi se pare ca primeste prea multa atentie din partea criticilor.
|
SoX, nu stiu exact de ce nu mi-a atras atentia The Hurt Locker, in definitiv si IB e tot de razboi si l-am savurat la maximum! :)
|
In ciuda faptului ca The Hurt Locker si Inglourious Basterds au un numitor comun, sunt alte aspecte ce dovedesc ca aceste doua ecranizari sunt percepute in mod diferit unul fata de celalalt.
De exemplu T.H.L are o doza de dramatism si realitate ce tinde spre o propaganda militara in timp ce I.B. are un iz de parodie combinat cu o distributie stridenta. |
Pai da, IB doar se joaca de-a razboiul, nu e "film de razboi".;)
|
Corect! Dar se joaca foarte frumos :)
|
Inglourious Basterds e o parodie a filmelor de razboi, nu cred ca din punctul asta de vedere e loc de comparatie.
edit: ma apucasem sa scriu ^ inainte sa raspunda toata lumea de mai sus. The Hurt Locker merita vazut macar pentru scena cu dezamorsarea torpilelor legate in retea si cea cu sniperii. In schimb incercarile de a coase ceva poveste de camaraderie/vitejie sunt momentele total moarte ale filmului: character development rudimentar care nu serveste cu nimic la teza lor despre razboi. Chiar as fi preferat sa se concentreze pe scene lungi repetate, tensionate, calculate: razboiul vazut ca rutina/drog, nu ca ceva bombastic. In scenele astea si-a aratat Bigelow maiestria, pacat ca scenariul n-a prea ajutat-o peste tot. |
Totusi tin morţiş sa-i apreciez "curajul" lui Quentin Tarantino de-l "înjosi" atat de mult pe Hitler cat si reputatia americanilor din cel de-al Doilea Război Mondial.
|
Eu nu stiu cum de n-a fost luata pina acum Bigelow in colimator de catre critica. Culmea e ca toti sar acum sa laude unul dintre cele mai slabe filme din cariera ei.
|
Am vazut intre timp The Hurt Locker complet. E mai ok decat credeam, dar tot nu mi se pare ca se compara cu IB. Nu stiu, mi se par scenele muuuuult prea lungi indiferent de mesajul filmului, adica se intelege tensiunea, sunt de-acord, dar cred ca se intelegea si altfel.
|
Intradevar, ofera o doza de tensiune, dar are efect doar la prima vizionare ;)
|
Am citit pe net ca The Inglourious Basterds ar fi favorit, din urmatoarele motive:
- Avatar e SF. Nici un SF nu a luat Cel Mai Bun Film. - The Hurt Locker e un film cu buget mic, si cu un box office infim. - The Inglourious Basterds s-a comportat onorabil in box office, cu incasari de cca 120 de milioana in US si Canada. Statistica spune ca premiul nu merge nici la cel mai block-buster, nici la filme din categoria indy, cu o priza scazuta la public. Pe de alta parte, Titanic, tot cu Cameron, says fuck that shit... - Tarantino is overdue for an Oscar. - Zvonurile umbla ca Avatar ar fi iesit din cursa. Insa sunt zvonuri. |
Nu cred ca titlul de "box office" este atat de important pentru a hotara un eventual castigator.
THL tind sa cred ca va lua pontul cel mare (Oscarul pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun regizor) si Avatar le va lua pe celelalte. :-? |
E vorba de Oscaruri, oameni buni si credeti-ma, mai repede se va creea precedentul cu SF-ul care cistiga Best Picture decit cel cu Tarantino. Mr. T le sta in git celor din academie si lucrul asta nu se va schimba in veci. E mult, mult, prea teribilist pentru gusturile lor. Mizez in continuare pe Avatar (sper din tot sufletul sa ma insel) iar The Hurt Locker vine cu sansa a doua.
|
Si in plus ce a citit marius_em sunt doar niste afirmatii facute in urma unor statistici. Asa ca nu zi hop pana nu ai sarit santul ;)
|
Courtesy of Sasha Stone:
Quote:
t;;">[/quote]</span></p> |
Avataru e mortal prima data cand il vezi prima data, te da pe spate (cu toate ca nu am reusit sa il vad decat pe laptop) insa nu ramai cu prea multe dupa vizionarea lui, doar cu imaginile cu Pandora, fauna, flora acesteia si "strumfii" ei albastri de 2 metri . The Hurt Locker nu l-am vazut inca, o sa il vad probabil maine pe Pro Tv desi ma enerveaza reclamele de la tv.
Inglorious Basterds insa e altceva, Tarantino e un copil mare, ii place sa se joace, sa mixeze, sa compuna scenarii traznite, nu are cum sa nu te captiveze. Meticulozitatea, calitatile de detectiv ce le poseda, dar si caracterul nemilos, diabolic chiar al "Vanatorului de evrei", accentul lui Aldo, ura Shossanei fata de nazisti, Hitler cu "nein, nein, nein" - ul sau etc sunt doar cateva dintre ''artificiile'' folosite de maestrul Tarantino, cu care ramai in minte mult timp dupa vizionarea filmului. Bastarzii lui Tarantino ar merita acest Oscar B-) dar e putin probabil sa se intample asa. |
Off topic - Numai Hbo transmite gala de premiere? :((
|
Hey,cheer up,macar scapam de dublaje :)).
|
Clar, deci nu mai sunt in dubiu daca sa stau sau nu sa vad gala... cum aici nu prind HBO.
|
Originally Posted by BLACK-SPIDER:
Si Pro7. |
Originally Posted by buticut:
asta discutam ieri cu cineva. incercam sa-i explic unul din motivele pt care Avatar va pierde cel mai bun film si cel mai bun regizor. Cel putin anul trecut S.M. a avut un scenariu oscarizat. Daca avatar castiga, atunci cred ca ar fi primul best picture fara o nominalizare la scenariu sau macar un actor. |
Originally Posted by tank240388:
De prin topicul asta:
Originally Posted by Liviu-:
Celalat film era Titanic, desigur. |
Oricine va castiga dintre Avatar si The Hurt Locker,e clar, there will be blood. Daca Avatar castiga,pentru mine va fi un upset. Cei care au lucrat la Avatar au influente printre membri academiei,destul cat sa traga niste sfori, dar The Hurt Locker , cu tot cu incasarile lui jalnice, a castigat un momentum incredibil in ultimele luni, astfel incat un film precum Up in the Air, care pana de curand era considerat un favorit la toate premiile mari, nu mai are sanse decat la Adapted Screenplay. Cred ca IB ar fi singurul castigator care ar multumi pe cei mai multi. Momentan il vad ca pe un dark horse, dar are sanse reale sa castige. La urma urmei nu conteaza filmul care apare cel mai des in top 3 pe liste , ci cel care apare cel mai des pe prima pozitie.
|
Te superi dacă va câștiga Avatarul?
Și nu cred că ai dreptate cu ce film apare cel mai des pe primul loc. Filmul care câștigă trebuie să aibă acceptul majorității. Eu nu m-aș mira prea tare să câștige Up in The Air. Scenariul îl ia 100%, orice altă decizie acolo ar fi ridicolă și m-aș culca secunda următoare. Apoi Clooney e și el foarte bun, cele 2 tipe și ele. Desigur că Mo'nique și Bridges au luat deja premiile, însă cei din Up in The Air ar fi pe locurile imediat următoare. Dar în momentul acesta The Hurt Locker e lăudat peste tot și pe bună dreptate deoarece este clar cel mai bine realizat film din toate punctele de vedere și va câștiga cum a câștigat și Slumdog Millionaire anul trecut. Nu neapărat filmul care îți place cel mai mult, dar filmul pe care îl apreciezi cel mai mult pentru ce au reușit să facă. PS Acum după a doua vizionare a lui Sus, în aer aș vrea ca el să câștige și mi ce am votat în chestionar. |
Originally Posted by sergiuseling:
Dude,these are the Oscar rules! Cel putin asa erau pana acum,poate cu 10 BP noms le-au mai schimbat. |
Nici nu mai stiu daca mi-am spus parerea, dar oricum, filmul meu preferat dintre cele nominalizate este A Serious Man. Din cele cu sanse as spera la Hurt Locker.
|
Mamă - ce şi-a mai furat-o James Cameron cu "Avatar"-ul lui ... probabil a uitat că la partajul de divorţ a cedat şi nişte talent pe-acolo ... :P
|
Oare chiar a fost cel mai bun film Hurt Locker?:-/ Am crezut ca glumeste Tom Hanks la cat de repede s-a dat premiul avand in vedere intarzierea.
Dintre alea 10 mi-ar fi placut A serious man sau Up. |
Originally Posted by Coshava:
l-o fi avut vreodata?...in afara de primul terminator (care i-a placut si lui godard :D ) si, ma rog, "titanic" (:| , a spus omul asta ceva care sa merite a fi retinut? |
"Game over man, game over!" :D
|
Told Ya!
|
Cred ca de-abia ai asteptat sa zici asta.:P Dar ma bucur ca ai avut dreptate...
|
Poti sa stii :D :D :D!
![]() :)) :)) |
Mai bine ca a luat THL decat Avatar si "strumfii" sai albastri :)) .
Pacat de Tarantino, sper ca in curand sa ajunga sa ia si el un Oscar B-) |
Era de asteptat sa castige "The Hurt Locker".
|
Imi e greu sa cred ca The Hurt Locker ar fi castigat atat de multe premii (daca ar fi fost vreunu) daca nu ar fi existat frustrarea si razboiul cu Avatar. Oricat de snob ai fi, sa nu recunosti ce a facut Cameron este..... dezamagitor. La sound mixing si editing i-au dat din oficiu pentru ca filmul nu are nimic special si nimic peste Inglorious Basterds de exemplu. Bravo lor ca au jucat cartea underdog-ului pentru ca au jucat-o bine si au castigat.
Cel mai bun scenariu original ? Nigger pleaaaaaaaaase. Quentin a fost peste ei acolo. Defapt de acolo a inceput tot si mi-am dat seama ca il vor strange in brate pe THL mai mult decat este cazul. Avatar saved the movies. The Hurt Locker saved some people's hurt ego. |
Ca sa vezi cata dragoste pentru Avatar, din sondajul de pe imdb la fav Oscar moment, rezultatele cu 3000 de voturi:
Knowing that Avatar did not win Best Picture! 601 - (20.6%) When The Hurt Locker upset Avatar to win Best Picture. 246 - (8.4%) http://www.imdb.com/poll/results Nu aveam impresia ca-s chiar atatia hateri. :D |
"The Hurt Locker" si-a meritat din plin premiul pentru cel mai bun film ( aici as fi dat statueta si lui Avatar, IB si District 9), pt. regie si montaj. Dar premiul pt. scenariu trebuia sa ajunga la IB si Montaj/Mixaj Sunet la Avatar. Chiar daca predictiile mele au fost in mare parte diferite fata de ce s-a castigat, nu pot spune ca cei ce au castigat nu si-au meritat premille. Poate in afara de film strain si actrita in rol principal.
|
Originally Posted by buticut:
Mie mi s-a parut destul de clar de pe la inceputul ceremoniei ca nu o sa ia Avatar, la cat l-au luat la misto pe Cameron :P |
Mistourile alea au fost cam dobitoace, ostentative si snoabe.
|
Originally Posted by Disciple:
Best Picture inseamna productie, unde Avatar e de-a dreptul altceva! Nu ai cum sa nu premiezi o asemenea realizare, pur si simplu nu avea rival. Ce s-a intamplat e strigator la cer. E ca si cum ar fi pus semnul egalitatii intre Filarmonica din Viena si Guta, apoi l-ar fi ales pe Guta pentru ca merita o sansa, nu-i asa? La fel in materie de montaj. Regia de la THL e o mizerie in comparatie cu toate celelalte nominalizari. Si barba-su, si Quentin sau Reitman, chiar si nigga' sunt peste Bigelow. Labarii aia academicieni puteau macar sa recunoasca - dom'le, e cadou de 8 Martie, intelegeti-ne si pe noi. La scenariu original - o alta manareala. Al lui Tarantino era de departe cel mai bun. In fine, da-i in gatii ma-sii... |
Eu credeam ca Best Picture inseamna...Best Picture si nu Best Production...:-/ :-?
|
Best Picture inseamna cel mai bun film, adica suma calitatilor unui produs cinematografic, evaluat pe criterii clare precum amploarea actiunii, gradul de dificultate si maiestria executiei, organizarea generala si calitatea prestatiei pe departamente si, last but not least, rentabilitatea si profitul. Deci productie. De-aia li se si inmaneaza producatorilor premiul.
|
Pai inseamna ca premiul Oscar pentru cel mai bun film nu e deloc reprezentativ, pentru ca toate criteriile alea enumerate de tine (eu nu le-as zice calitati, decit daca as fi businessman sau inginer) sint strict aspecte ce tin de forma. Desigur, din punctul asta de vedere, poate un Avatar ii ia fatza unui Haneke, ca sa dau un exemplu. Asta inseamna ca e un film mai bun? Pentru ca arata bine si e aducator de gologani? Astea sa fie criteriile reprezentative pentru cel mai bun film al anului? Best Picture cu o poveste pentru copiii de scoala primara? Nu o sa pricep logica asta niciodata, sorry.
|
Pentru ca este bine realizat. Un film bun inseamna in primul rand un film bine realizat. Pentru continut se premiaza scenariul. Povestea pentru clasa a patra nici n-a fost nominalizata pentru script.
|
All times are GMT +2. The time now is 08:24. |