Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Japonia (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96149)

Anxious_Schizoid 25 Sep 2009 19:44

Originally Posted by illotempore2002:

Da,stiu, dar am facut legatura cu chestia asta cu danezii, care e problema? :-O Ce e cu nervii astia pe tine, te rog mergi jos la o farmacie si ia niste calmante. Sau scoate-ti morcovul ala din cur ca te doare dupa cum se vede. Sau ia niste laxative.

În felul astă o să ajungem la nenumărate legături, ştiu că asta e specialitatea unor membri de pe acest forum, dar eu zic că e bine că instaurăm puţină ordine în acest haos. Nu am nervi. Deşi am la avatar o poză cu o fată, sunt băiat, avatarul arată perfect starea în care mă aflu de obicei, o stare de detaşare, de calm, astfel că nu mă enervez.

Originally Posted by Deleted:

Originally Posted by Anxious_Schizoid:

Ar putea să-mi spună şi mie un fan al Japoniei de ce uciderea balenelor este considerată o tradiţie importantă?
Mulţumesc.

oricât de mult m-ar fascina un spaţiu cultural îndepărtat, uciderea nu face parte din valorile, tradiţiile, ritualurile pe care să le pot justifica (eu, alţii - poate)

sinuciderea e altceva. vorbesc de ritual

Înţeleg, deşi vroiam să aflu acest secret, pentru că pur şi simplu nu înţeleg cum o ţară care e văzută ca fiind foarte dezvoltată spiritual, dar şi economic, să fie implicată în comerţul cu balene. Nu văd de ce nişte animale ar trebui sacrificate pentru ca unii oameni să dea dovadă de extravaganţă. Recunosc că m-a deranjat această prezentare (sau ce o fi însemnând toate acestor posturi) având numai lucruri pozitive de spus despre Japonia, eu doar am încercat să-mi aduc contribuţia la completarea adevărului.
Cât despre sinucidere, presupun că despre harachiri vorbeşti, această practică, în Japonia, e văzută total diferit faţă de cum o văd europenii. Acolo e văzută ca un ultim gest de onoare, personal mi se pare o prostie, nu sinuciderea în general, ci sinuciderea pentru onoare şi respect. Aceste ultime două lucruri au cauzat multe lupte copilăreşti, după mine, un războinic, un luptător adevărat, aşa cum este considerat un samurai, acţionează, nu reacţionează.

Dragomara 25 Sep 2009 19:53

În felul astă o să ajungem la nenumărate legături, ştiu că asta e specialitatea unor membri de pe acest forum, dar eu zic că e bine că instaurăm puţină ordine în acest haos. Nu am nervi. Deşi am la avatar o poză cu o fată, sunt băiat, avatarul arată perfect starea în care mă aflu de obicei, o stare de detaşare, de calm, astfel că nu mă enervez.

ha?! legături, ce fel de legături?! :-O
mă ofer să-ţi fac o poză cu ochelari 3D, ce zici, accepţi?! hai să o concurăm pe Gloria! :P

Deleted 26 Sep 2009 00:06

Înţeleg, deşi vroiam să aflu acest secret, pentru că pur şi simplu nu înţeleg cum o ţară care e văzută ca fiind foarte dezvoltată spiritual, dar şi economic, să fie implicată în comerţul cu balene. Nu văd de ce nişte animale ar trebui sacrificate pentru ca unii oameni să dea dovadă de extravaganţă. Recunosc că m-a deranjat această prezentare (sau ce o fi însemnând toate acestor posturi) având numai lucruri pozitive de spus despre Japonia, eu doar am încercat să-mi aduc contribuţia la completarea adevărului.
Cât despre sinucidere, presupun că despre harachiri vorbeşti, această practică, în Japonia, e văzută total diferit faţă de cum o văd europenii. Acolo e văzută ca un ultim gest de onoare, personal mi se pare o prostie, nu sinuciderea în general, ci sinuciderea pentru onoare şi respect. Aceste ultime două lucruri au cauzat multe lupte copilăreşti, după mine, un războinic, un luptător adevărat, aşa cum este considerat un samurai, acţionează, nu reacţionează.

Ritualul de seppuku le este rezervat lor, bărbaţilor, pe când la femei obiceiul era mai puţin complicat (se cheamă jigai): îşi tăiau beregata cu-n cuţit, fără să mai aibă nevoie de asistent care să definitiveze actul. Uneori însă, mai înainte de a purcede, aveau grijă să-şi lege strâns genunchii astfel încât trupul să nu le fie găsit într-o postură nedemnă. La fel, când servesc ceaiul, se aşează pe tatami în poziţia Seiza, adică tot cu genunchii apropiaţi, strânşi bine sub coapse şi cu degetele de la picioare pliate pe podea. Spatele e drept, mâinile stau împăturite în poală, iar când le ridică, le reaşează cu palma întoarsă. Totul atât de lin, armonios, ca mângâierea unei aripi de fluture.
Când îngenunchează…. domo arigato gozaimasu, da, mulţumesc cu voce suavă, delicată, atât de diferită de sunetele guturale care le ţâşnesc samurailor din gâtlej.

You know me, yes? Why? 'cause I am a celebrity, I make people laugh … but really if you’d understood you wouldn’t laugh at all. Quite the contrary: men like you should be beating down my door, begging to learn my secrets… for I have known and been loved by the perfect woman … There is a vision of the Orient that I have. Of slender women in chong sams and kimonos who die for the love of unworthy foreign devils. Who are born and raised to be the perfect women. Who take whatever punishment we give them, and bounce back, strengthened by love, unconditionally. It is a vision that has become my life... love and attachment … blind my eyes … so that now when I look into the mirror I see nothing but….I have a vision. Of the Orient. That, deep within her almond eyes, there are still women. Women willing to sacrifice themselves for the love of a man. Even a man whose love is completely without worth … My name is René Gallimard, also known as Madame Butterfly.

(David Henry Hwang, M. Butterfly)

http://www.youtube.com/watch?v=A3Y0p...eature=related

Deleted 26 Sep 2009 00:28

so

Originally Posted by Judex:

Gata, am incheiat. Asteptam niste stampe, eventual Hokusai. :-*

paul_aramis 26 Sep 2009 00:31

poate vine aici si paul_aramis B-)

păi vin, dar nu ştiu ce pot să vă spun din scurta mea experienţă japoneză.

Deleted 26 Sep 2009 00:31

Judex 26 Sep 2009 00:32

Sor'mi-o, ziceam ceva de genul...

Deleted 26 Sep 2009 00:32

mă bucur mult

Originally Posted by paul_aramis:

poate vine aici si paul_aramis B-)

păi vin, dar nu ştiu ce pot să vă spun din scurta mea experienţă japoneză.

că ai venit :)

Deleted 26 Sep 2009 00:35

hey, brother

Sor'mi-o, ziceam ceva de genul...

paul_aramis 26 Sep 2009 00:40

păi am venit, normal, din moment ce acum sunt la 8 ore înainea româniei. atunci eram cu 8 ore după.

Deleted 26 Sep 2009 00:42

Deleted 26 Sep 2009 00:46

Originally Posted by paul_aramis:

păi am venit, normal, din moment ce acum sunt la 8 ore înainea româniei. atunci eram cu 8 ore după.

e mai bine să fii după, dormi mai mult dimineaţa ... sau la prânz, nu se mai ştie :P

ideea e că nu dormi noaptea, ceea ce mi se pare foarte convenabil

uitasem să pun asta :)) , că era vorba de mine!!!

Judex 26 Sep 2009 00:47

Minunat fato, dar da si tu o tura la mine la clasic sa le povestesti oamenilor cat de tare sunt pe Shakespeare. ;)

Deleted 26 Sep 2009 00:49

da,

Minunat fato, dar da si tu o tura la mine la clasic sa le povestesti oamenilor cat de tare sunt pe Shakespeare. ;)

am să fac asta

acum sunt însă după 14 ore de ... :)
n-am glas

Deleted 26 Sep 2009 00:57

Deleted 26 Sep 2009 00:58

am să caut Yosa Buson :)

însă altă dată

Deleted 26 Sep 2009 01:18

haiku

Judex 26 Sep 2009 01:20

Delly dear, please!!!!!!!!!!!
Explica-mi si mie ca stii ca nu le am cu astea..

Deleted 26 Sep 2009 01:25

nu-i nimic

decât un dans pe hârtie

nu arată frumos poezia?

am haiku-uri, dar nu şi scrise de mână

de asta mi-a plăcut să îl aduc pe ăla de mai sus

Judex 26 Sep 2009 01:28

Cum facea Diaconu-n scrisoarea pierduta - nu-nteleeeeeeeeeeeeeeeeeeeg. :D

Deleted 26 Sep 2009 01:30

Cum facea Diaconu-n scrisoarea pierduta - nu-nteleeeeeeeeeeeeeeeeeeeg. :D

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

la ora asta?

Deleted 26 Sep 2009 01:33

finally

am găsit şi un Yosa Buson

Judex 26 Sep 2009 01:35

Sor'mio ma omori! =))

Deleted 26 Sep 2009 01:38

nu,

uite am adus un haiku de Issa:

this world
is a dewdrop world
yes... but...

din Hachiban nikki ("Eighth Diary").

Deleted 26 Sep 2009 01:46

Ori poate

ar fi trebuit să încep cu Matsuo Bashō :)

şi cel mai des-amintit, citit şi citat haiku:

furu ike ya / kawazu tobikomu / mizu no oto

an ancient pond / a frog jumps in / the splash of water
[la 1686 îl scria]

bai mai avea şi umor:

iza saraba / yukimi ni korobu / tokoromade

now then, let's go out / to enjoy the snow... until / I slip and fall!
[1688]

so :P

Judex 26 Sep 2009 01:48

Frunze vestede cad peste ram
De ce m-ai parasit cand eu
Veneam de la Galati.
=))

Deleted 26 Sep 2009 01:50

nu,

Frunze vestede cad peste ram
De ce m-ai parasit cand eu
Veneam de la Galati.
=))

eu :D

All times are GMT +2. The time now is 21:49.