Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Ho ho ho" - primul meu lungmetraj (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95666)

Dragomara 22 Nov 2009 21:49

greieraş, din păcate nu mi-a scăpat nimic, tot la fel cum n-ar tb să-ţi scape nici ţie câte un "Enter" (ştii tu tasta aia mare cu săgeţica orientată spre stânga, de fapt "e" două taste "Enter") între fraze, spun asta unde ştiu, din proprie experienţă că la diacritice se ajunge abia după ce-am parcurs (=învăţat) toate tastele.:P

Uite aşa. În altă ordine de idei MDBT (exact ca-n SMS, adicătălea mă dau bătută), îţi mulţumesc că ai văzut filmul, şi că m-ai convins să nu-l văd, să economisesc timp şi bani şi să mă ocup de bebicii dulcici de lângă mine. între noi fie spus, din ce-am văzut în trailer şi mie mi-a plăcut puştiu. cred c-am şi scris-o pe-aci.

Şi acum dă-mi voie să "mă" râz un pic, anticipat, în speranţa că Keep îţi va întoarece favoarea când îţi va veni şi ţie vremea. mă refer scenarii, bineînţeles. numa'ai grijă să nu mă dezamăgeşti şi tu.:">

No, acum mi-a picat fisa: tu te-ai dus la filmul ăsta împreună, şi pentru copiii tăi, nu?! ;)

keepwalking 25 Nov 2009 08:37

excelenta performanta de box office pentru "Ho-ho-ho":

conform datelor Cinemagia, dupa primul weekend, in care a fost difuzat in sapte sali, filmul a fost vizionat de 4.658 de spectatori, incasandu-se 84.308,50 de RON, echivalentul a 29.499 de dolari. :)

Ho-ho-ho a intrat in top direct pe locul 4, dupa "2012", "A christmas carol" si "The Box"

marius_em 25 Nov 2009 08:56

...

Parerea unui neavizat, neinteresat, si ne-target al acestui gen. Pare o copie dupa Bad Santa. Mi se pare nedrept ca Ho Ho Ho a batut Le Concert la box office-ul romanesc.

Gospin 25 Nov 2009 08:57

Originally Posted by marius_em:

Parerea unui neavizat, neinteresat, si ne-target al acestui gen. Pare o copie dupa Bad Santa. Mi se pare nedrept ca Ho Ho Ho a batut Le Concert la box office-ul romanesc.

Deocamdata, cine stie ce va urma :D

keepwalking 25 Nov 2009 08:59

sunt genuri diferite.
oricum, si Concertul sta bine, cred ca e pe 6-7.

Gospin 25 Nov 2009 09:02

Originally Posted by keepwalking:

sunt genuri diferite.

Pe 6, ma uitai eu adineauri :">.

keepwalking 25 Nov 2009 09:06

Originally Posted by Gospin:

sunt genuri diferite.

da, in conditiile in care a fost difuzat in 9 săli, faţă de 7 ale Ho-ho-ho.
cu ocazia asta, chiar am început să mă uit mai atent la box-office in general.
filmele trambitate de mare succes vad ca nu prea atrag publicul.
si atunci nu stiu de unde le vine succesul, ca nici pe la festivaluri nu rup gura targului.

Gospin 25 Nov 2009 09:10

E evident ca majoritatea celor din Romania nu mai stiu sa aprecieze un film bun, poate am exagerat, dar stiu cazuri in care unii prefera niste filme de duzina in fata unor ... capodopere chiar :|

redmen 25 Nov 2009 09:13

Cum de ti`ai dat seama ? Normal ca majoritatea oamenilor vor filme usoare,la care sa se relaxeze,sa rada.Capodoperele sunt pentru altii.

Gospin 25 Nov 2009 09:18

Era doar o observatie^#(^

Dragomara 25 Nov 2009 11:21

Ho-ho-ho a intrat in top direct pe locul 4, dupa "2012", "A christmas carol" si "The Box"

ţţţţţţ!... ţţţţţţ!...
şi când te gândeşti că tu nu ai, după afirmaţia ta, niciun procent din încasări... vai ce nedreaptă e viaţa asta cu marii artişti!! atâtea sacrificii în van! :(
:(( :(( :(( :(( :((

keepwalking 25 Nov 2009 11:27

Originally Posted by Dragomara:

ţţţţţţ!... ţţţţţţ!...
şi când te gândeşti că tu nu ai, după afirmaţia ta, niciun procent din încasări... vai ce nedreaptă e viaţa asta cu marii artişti!! atâtea sacrificii în van! :(
:(( :(( :(( :(( :((

iti repet, pe primul loc pun relatiile cu oamenii.
pare ipocrizie, dar asa sunt construit.

quills 25 Nov 2009 21:27

Originally Posted by Gospin:

sunt genuri diferite.

da, in conditiile in care a fost difuzat in 9 săli, faţă de 7 ale Ho-ho-ho.
cu ocazia asta, chiar am început să mă uit mai atent la box-office in general.
filmele trambitate de mare succes vad ca nu prea atrag publicul.
si atunci nu stiu de unde le vine succesul, ca nici pe la festivaluri nu rup gura targului.

2012, lansat weekendul trecut, este filmul cu cei mai multi spectatori romani prezenti in prima saptamana de la lansare, din ultimii (cel putin) 13 ani (109.972). Faptul ca HO-HO-HO a reusit stranga aproape 5.000 de spectatori, avand un astfel de rival, este o chestie de mandrie (apropo de asta, ce-o fi fost in capul distribuitorilor sa lanseze un film de Craciun in noiembrie, exact in perioada in care apar 2012 si New Moon, numai Dumnezeu stie). De precizat si faptul ca, din pacate, doar 25 orase romanesti mai au cinematografe, si doar cel mult 10 au multiplexuri, adica adevaratele locuri in care se fac incasari din filme in momentul de fata.
Dar daca la 2012 a reusit sa-i tina piept, nu mai e nimic de facut in fata lui New Moon care va matura cu box-office-ul romanesc in weekendul ce vine.

l.e. cred ca Ho-Ho-Ho se va opri in jurul a 12.000 spectatori, ceea ce nu e bine, dar nici rau, pentru un film romanesc, in momentul de fata.

keepwalking 25 Nov 2009 23:22

quills,

uitasem sa precizez ca ma refeream la filmele romanesti.
sunt distrat si uneori neatent la scris.

cat despre premiera in noiembrie a lui "Ho Ho Ho", ne putem intreba si de ce "A christmas carol" a fost difuzat tot in noiembrie, ba chiar cu o saptamana mai devreme.
eu cred ca e o strategie logica...daca era difuzat foarte aproape de Craciun, nu mai avea timp sa circule in toate salile romanesti.
iar dupa Craciun, probabil ca al sau caracter "sezonier" isi va spune cuvantul, ducand la o descrestere a numarului de spectatori.
cred ca marele avantaj al unor astfel de filme care se refera strict la anumite evenimente (Craciun, Pasti, zile istorice) este ca pot fi difuzate ani la rand in perioada acestora.
cat despre numarul de spectatori, eu indraznesc sa pariez pe 25.000 pana de Craciun. :)

cristi35 30 Nov 2009 09:49

Despre Ho-ho-ho

Buna dimineata,

aseara am mers sa vizionez filmul HO-HO-Ho, impreuna cu fetita mea de 5 ani care a intrat pentru prima data intr-o ssala de cinema.Din pacate a trebuit sa auda dialoguri inadmisibile pentru un film dedicat copiilor avand o tema atat de sensibila-CRACIUNUL si MOS CRACIUN

Liviu- 30 Nov 2009 09:56

Se discuta aici de ceva timp :D

Pitbull 01 Dec 2009 09:49

Am adus mesajele aici, unde le este locul.

Personal, nu obisnuiesc sä dau sfaturi altor pärinti cu privire la cresterea propriilor lor copii - asta e o responsabilitate inalienabilä, asa cä voi comenta strict de pe margine, din proprie experientä.
Nu la cinci ani, ci la patru deja, îl duceam pe fiul meu la cinematecä, unde vedea "A Clockwork Orange", "The Exorcist", "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "Cabaret", "Patul conjugal" si alte filme categoric "nerecomandate minorilor". Acum are 21 de ani si e un om de bun-simt, manierat, echilibrat, moral. Cheia nu e "interdictia" sau "cenzura", ci dimpotrivä, o educatie solidä si meticuloasä, care sä ajute copilul sä asimileze just si elementele problematice din jur (altfel, nu le aude în filme, cä suntem noi "grijulii", si le va auzi pe scara blocului, în parc, pe stradä, în recreatie la scoalä - unde nu ne va mai avea aläturi, ca sä le regläm efectele).
Ca atare, la nivel strict obiectiv, consider cä replicile vulgare, ofensive si argotice din "Ho-ho-ho" sunt complet inofensive.
Altfel, sub aspect legal (si pe care îl contest) - da, filmul are acest tip de probleme.

ricutza 01 Dec 2009 11:41

n-am vazut filmul Ho, ho, ho deci nu pot judeca perfect in cunostinta de cauza.
Dar mi se pare o problema ca un film pentru copii sa aibe vulgaritati in el. Mi se pare o problema si mai mare ca un film de Craciun sa aibe un vocabular neadecvat.

Pentru mine cel putin, filmele de Craciun sunt ceva cu totul si cu totul special. Nu ma intereseaza ca pe majoritatea le stiu pe de rost, ca sunt destinate in principal copiilor de 7-8 ani sau ca au mesaje care in orice alt moment le-as considera super penibile (de liniste si pace si tot felul de alte utopii). Nici nu ma interesezsa ca majoritatea sunt reiterarea aceleasi povesti. Nu vreau sa vad mari capodopere si nici potentiali castigatori de Oscaruri.

Vreau pur si simplu filme care sa ma binedispuna, care sa ruleze pe ecranul televizorului in timp ce eu ma lupt cu al n-spelea fel de mancare, la care sa nu trebuiasca sa ma concentrez si in care sa nici nu vad tot felul de ambitii artistice.

Iar daca merg la cinema, vreau sa vad un film care sa nu fie foarte departe de stilul filmelor pe care le vad acasa. De-asta sunt si lansate o serie de filme gen Lord of the Rings, Golden Compass sau Harry Potter in perioada Craciunului. Oamenii vor sa vada magie si povesti. In nici un caz probleme sociale, viata reala, vulgaritati si alte chestii cu care oricum ne confruntam tot restul anului.

Asa ca mi se pare destul de trist ca niste oameni lanseaza un film care n-are prea multe in comun cu spiritul Craciunului (din ce inteleg eu), doar ca sa scoata niste bani.

keepwalking 01 Dec 2009 12:09

Originally Posted by ricutza:

Asa ca mi se pare destul de trist ca niste oameni lanseaza un film care n-are prea multe in comun cu spiritul Craciunului (din ce inteleg eu), doar ca sa scoata niste bani.

Imi aduc aminte de "Viata e minunata" a lui Frank Capra, tot un film de Craciun, considerat unanim drept o capodopera.
din cate tin eu minte, eroul principal chiar voia sa se sinucida la un moment dat.
asadar, un act destul de indepartat de "lumea copiilor".

asa ca nu stiu ce intelegi tu prin contradictia intre spiritul Craciunului si problemele sociale, personale, umane.

marx 01 Dec 2009 12:35

Imi aduc aminte de "Viata e minunata" a lui Frank Capra, tot un film de Craciun, considerat unanim drept o capodopera.
.

baietzas, nu mai gandi asociativ-mecanic de genul vezi un brad impodobit intr-un film si automat filmul e despre Craciun, mai fa si tu asociatii intre continut si cauzalitate si ai sa decoperi o lume noua.

Pitbull 01 Dec 2009 12:37

Plotul: un hot deghizat în Mos Cräciun e cucerit de un copil inocent, care scoate iar la luminä tot ce avea mai bun în el acel tip "debusolat", sä zicem. (Adicä: drum de la räu spre bine.)
Spiritul Cräciunului: unde e prezent? Evident, în partea a doua a relatiei de mai sus, nu în prima (în cea de bine, nu în cea de räu)!
Dacä partea "de räu" n-ar avea si träsäturile ei negative (inclusiv de ordin verbal - adicä cele mai inofensive), ponderate si controlate (înjuräturile nu abundä, sunt doar câteva, pentru credibilitate - si nu-s din cele mai triviale, ca-n alte filme; violentele sunt pretty tame, de tip burlesc, nu brutale si naturaliste; violuri, slavä Domnului, nu existä; nici gaguri sexuale; furturile sunt zädärnicite), cât de convingätoare ar fi? Cum ar mai functiona contrastul, menit sä punä în valoare "spiritul Cräciunului"?
Pot exista filme de Cräciun eminamente pozitive (greu de fäcut, färä a degenera în dulcegärii plicticoase - deci putine la numär), si filme de Cräciun construite pe relatia între räu si bine.
Sub acest aspect, "Ho-ho-ho" e destul de echilibrat. Poate nu perfect, dar pe aproape.
Asa cä hai sä nu fim nici schematici, nici tezisti, nici mironosite.

L.E.
Marx, mä bucur sä te reväd aici, dar te rog: nu mai face pe condescendentul. Nu te prinde, se simte cä-i fäcäturä. Ca om care te-a cunoscut (cu pläcere) si-n realitate, te sfätuiesc: fii tu însuti. Ai toate motivele.

marx 01 Dec 2009 12:58

Originally Posted by Pitbull:

L.E.
Marx, mä bucur sä te reväd aici, dar te rog: nu mai face pe condescendentul. Nu te prinde, se simte cä-i fäcäturä. Ca om care te-a cunoscut (cu pläcere) si-n realitate, te sfätuiesc: fii tu însuti. Ai toate motivele.

cred ca ai vrut sa scrii in loc de CONDOSCENDENT, CONTONDENT. nu sunt niciuna, nici alta. nici aici, nici dincolo. cine ma cunoaste, stie.

Pitbull 01 Dec 2009 13:04

Originally Posted by marx:

L.E.

cred ca ai vrut sa scrii in loc de CONDOSCENDENT, CONTONDENT. nu sunt niciuna, nici alta. nici aici, nici dincolo. cine ma cunoaste, stie.

"CONDOSCENDENT"? :-O
Am scris "CONDESCENDENT", moncherul meu drag - uite si-n citatul täu, uite si ora ultimei mele editäri!

keepwalking 01 Dec 2009 13:04

una peste alta, ma bucur ca "Ho ho ho" a urcat pe locul 3 in box-office, cu 5.772 de spectatori inregistrati in saptamana trecuta si un total cumulat, de la premiera incoace, de 10.430 de spectatori, reprezentand incasari de 62.886,24 dolari, conform datelor Cinemagia.

acum o sa-mi spui, draga marx, ca succesul de casa nu reprezinta un element esential in cinematografie. :)

keepwalking 01 Dec 2009 13:09

baietzas, nu mai gandi asociativ-mecanic de genul vezi un brad impodobit intr-un film si automat filmul e despre Craciun, mai fa si tu asociatii intre continut si cauzalitate si ai sa decoperi o lume noua.

ia si citeste mai jos si nu te mai trezi vorbind:

The film takes place in the fictional town of Bedford Falls shortly after World War II and stars James Stewart as George Bailey, a man whose imminent suicide on Christmas Eve gains the attention of his guardian angel, Clarence Odbody (Henry Travers) who is sent to help him in his hour of need.
The film is regarded as a classic and is a staple of Christmas television around the world.

marx 01 Dec 2009 13:18

@ da draga Mihnea, e cu E, dar unde vezi aplicat sensul cuvantului in ce-am scris eu?

@ Andronache, nu te mai amagi, box-officeul ala anemic de care te agati in jubilatia ta e semn de impotenta.

keepwalking 01 Dec 2009 13:21

@ Andronache, nu te mai amagi, box-officeul ala anemic de care te agati in jubilatia ta e semn de impotenta.

ho, ho, ho, tare multi ar vrea sa aiba aceasta "impotenta"!
decat un creator inacrit si inteles in genialitatea lui de 15 oameni in sala, prefer sa fiu comercial si cu 10.000 de spectatori in spate.

Pitbull 01 Dec 2009 13:21

Primul täu mesaj cätre Keep avea un ton condescendent manifest. Dacä n-a fost intentia ta, înseamnä cä e doar un rezultat involuntar.
Al doilea, într-adevär, nu mai e condescendent, e pur si simplu gratuit-jignitor. Nu väd sensul (dar ceva preväd, totusi: o semi-justificare îmbârligat-neclarä).

Liviu- 01 Dec 2009 13:28

ho, ho, ho, tare multi ar vrea sa aiba aceasta "impotenta"!
decat un creator inacrit si inteles in genialitatea lui de 15 oameni in sala, prefer sa fiu comercial si cu 10.000 de spectatori in spate.

Chiar daca marx si-a exprimat punctul de vedere in felul lui tipic asta nu inseamna ca nu are dreptate. Sunt sigur ca si Pitbull e de acord aici. Ma gandesc la recenta discutie purtata in topicul despre "Concertul", dar bineinteles ca sunt filme mai bune decat acesta aflate in aceeasi situatie. Ba cred ca si tu, keep, esti de acord cu noi, dar simti nevoia sa iei apararea filmului pentru motive clare. Ma indoiesc ca ai prefera sa faci un "Ho ho ho" cu lipici la public decat un "Calauza" sa zicem.

marx 01 Dec 2009 13:35

@ ok Mihnea, daca tu ai sesizat nuante de RESPECT in desantul meu catre domnul pseudo-scenarist atunci eu ma retrag dintr-o polemica inutila in care n-am adversar.

PS: CONDESCENDÉNT, -Ă, condescendenți, -te, adj. Care are o atitudine plină de respect sau de bunăvoință față de cineva; respectuos, amabil. – Din fr. condescendant.

@ Andronache, zici ca filmul tau a scos pana acum cam 60 mii de dolari, cca 40 mii de euro (cred, nu mai stiu care e cursul dolar/euro), pai cu banii astia abia acoperi sonorizarea filmului. care e marele succes?

Pitbull 01 Dec 2009 13:38

Hai sä nu exageräm! Ce-au "Ho-ho-ho"-urile cu "Cäläuzele"?

Vorba lui Cristi Puiu (parafrazatä):
- Färä Cäläuze, n-am avea scoala, evolutia, profesionalismul pentru Hohohouri.
- Färä Hohohouri, de unde bani (si tot ce decurge din ei) pentru Cäläuze?

Un film de consum nu e de dispretuit în sine - are locul si rostul lui!
Ar fi de disretuit dacä pânä si acolo, la locul si cu rostul lui, e prost - ceea ce nu se poate spune despre "Ho-ho-ho". Cu bunele si relele lui, e totusi un început onorabil pentru noi, în conditiile în care asemenea filme necesare ne lipseau în totalitate. Mai pe larg am explicat în analizä.

L.E. - Si ca s-o lämurim cu "condescendenta".
Ca de-atâtea ori, definitia din D.E.X.-online sau de unde o fi e incompletä - omite tocmai aspectul DEFINITORIU al condescentei: privitul DE SUS, atitudinea de a te COBORI la nivelul (presupus sau realmente inferior) al preopinentului - cum reiese din însäsi rädäcina cuvântului: DESCINDERE. La ASTA m-am referit în primul rând.
Iar dacä din atitudinea ta fatä de Gabriel Andronache lipseste complet respectul, nu pot decât sä te compätimesc.

keepwalking 01 Dec 2009 13:45

@liviu,

cand am vorbit de creatori "inacriti", eu nu ma gandeam la "Calauza", ci la ceva de genul "Cele ce plutesc".
bineinteles, orice cineast si-ar dori o "Calauza" in biografia sa, dar asta nu exclude latura comerciala a meseriei.
Pit are dreptate.
Si apoi, cati isi incep cariera cu capodopere?

@marx,

pentru un film romanesc care se bate cu superproductiile americane aceste incasari sunt mai mult decat onorabile.
in alta ordine de idei, salutari lui Marius Dobrin! :)

marx 01 Dec 2009 14:03

L.E. - Si ca s-o lämurim cu "condescendenta".
Ca de-atâtea ori, definitia din D.E.X.-online sau de unde o fi e incompletä - omite tocmai aspectul DEFINITORIU al condescentei: privitul DE SUS, atitudinea de a te COBORI la nivelul (presupus sau realmente inferior) al preopinentului - cum reiese din însäsi rädäcina cuvântului: DESCINDERE. La ASTA m-am referit în primul rând.
Iar dacä din atitudinea ta fatä de Gabriel Andronache lipseste complet respectul, nu pot decât sä te compätimesc.

Privit de SUS nu corespunde cu atitudinea de/a COBORI. una se numeste aroganta, alta condescendenta.

si da, n-am niciun respect pt domnul Gabriel Andronache care acum un an spumega pe aici la adresa unui scenarist validat de premii, critica si public, ca apoi sa-i cerseasca ajutorul pt a-l consilia la un scenariu. de ce as RESPECTA aceasta IPOCRIZIE?!

keepwalking 01 Dec 2009 14:08

si da, n-am niciun respect pt domnul Gabriel Andronache care acum un an spumega pe aici la adresa unui scenarist validat de premii, critica si public, ca apoi sa-i cerseasca ajutorul pt a-l consilia la un scenariu. de ce as RESPECTA aceasta IPOCRIZIE?!

Esti prost informat, Marx (nu-ti cunosc numele real, dar asta probabil ca n-are importanta).
Nu am cersit niciodata ajutorul lui Tudor Voican pentru a ma "consilia" la un scenariu.
Il poti intreba oricand.
Afirmatia asta ma convinge ca esti rau intentionat si nu ai nici un strop de onoare.
Am incheiat discutia.

Pitbull 01 Dec 2009 14:09

Hai ca la scoalä:
Orice om e cu bune si cu rele. Il respectäm pentru alea bune, nu pentru alea rele - desigur, punându-le în balantä. Doar nu crezi cä as astepta de la tine sä respecti pe cineva taman pentru defectele lui!
Iar acum, concret:

Gabriel Andronache mi-a fäcut adesea impresia unui om impulsiv si inconstant.
Dar niciodatä nu l-am prins cu ceva care sä-l califice drept ipocrit.
L-am väzut schimbându-si atitudinile, dar nu falsificându-si-le.
Din acest motiv, pânä la proba contrarie, îl respect pentru calitätile lui.

keepwalking 01 Dec 2009 14:16

Pit,

multumesc.
mi-e jena ca trebuie sa intervii conciliant in aceasta discutie.

ii mai precizez lui marx ca, de la acele critici aduse de mine pe forum si care se refereau la notele de 3 si 4 luate de tudor voican la cnc (atat si nimic mai mult), am discutat cu acesta si am lamurit lucrurile.
de atunci si pana acum am purtat diverse discutii amiabile cu tudor voican, fara nici un resentiment din partea cuiva.
asa ca sentinta "morala" a lui marx nu este acoperita de nimic concret.

pana la urma, am sa urmez chiar sfatul lui tudor, care-mi marturisea ca nu se amesteca in aceasta breasla a cineastilor, pentru ca este un mediu coroziv.
de aia si sta linistit.
asa voi face si eu, pana la urma.

marx 01 Dec 2009 14:27

pana la urma, am sa urmez chiar sfatul lui tudor, care-mi marturisea ca nu se amesteca in aceasta breasla a cineastilor, pentru ca este un mediu coroziv.
de aia si sta linistit.
asa voi face si eu, pana la urma.

Andronache, ai scris clar si repetat maladiv ca un scenarist care are note de 3 si 4 la cnc NU are dreptul sa-i invete pe altii sa scrie, iar tu apoi ai apelat la el sa-ti imbunatateasca un scenariu. nu e asta IPOCRIZIE?!
si ai avut tu norocul ca Tudor Voican e un om de maxim bun-simt, care poate sa treaca peste marlaniile acuzatorii la care e supus inutil. si daca el te-a iertat, cum iarta el de obicei, eu n-o s-o fac niciodata, pt ca esti un mizerabil care vei putea repeta oricand acele accese de stupiditate.

StefanDo 01 Dec 2009 15:55

marx, cred ca stii ce te asteapta daca ai revenit doar ca sa provoci scandal

Pitbull 01 Dec 2009 16:14

'Ai, mä Marxule mä, ce puii mei faci asa pe prostu'? (Cä stiu cä nu esti!) Doar din ambitia asta puerilä de a nu recunoaste chiar niciodatä cä ai gresit?
Poftim:

Andronache, ai scris clar si repetat maladiv ca un scenarist care are note de 3 si 4 la cnc NU are dreptul sa-i invete pe altii sa scrie, iar tu apoi ai apelat la el sa-ti imbunatateasca un scenariu. nu e asta IPOCRIZIE?!

1) "Repetat-maladiv" e o constructie literarä necreditabilä, bazatä pe dusmänie copiläroasä deghizatä în terminologie intelectualä.
2) NU, nu e neapärat "ipocrizie", poate fi la fel de bine SCHIMBARE SINCERA DE OPINIE. Iar personalitatea lui Gabriel Andronache, asa cum i-o cunosc, plus explicatiile lui de mai sus, O CONFIRMA.

si ai avut tu norocul ca Tudor Voican e un om de maxim bun-simt, care poate sa treaca peste marlaniile acuzatorii la care e supus inutil.

NU, Tudor Voican e doar un om de bun-simt, nicidecum de "maxim bun-simt". Nu-l condamn, nu-l critic, am o pärere bunä despre el - dar stiu cä (la fel ca Gabriel Andronache, ce surprizä!) e temperamental si inconsecvent. Cu un prilej, întelegând pe dos o manifestare a mea (în care, recunosc, nu fusesem diplomat - si ar fi trebuit sä fiu!), m-a atacat la modul cel mai mârlänesc posibil ("maxim bun-simt", da? Halal!), inclusiv amenintându-mä cu agresiuni fizice (incidental, ceea ce i-am fäcut si eu - inclusiv cu fapta, nu doar cu vorba! - perpetuului täu nemesis actualmente-transatlantic). Deci, nici Tudor si nici eu, nici Gabi si nici tu, nu suntem oameni cu "maxim bun-simt", toti avem calitätile si defectele noastre. Terminä cu tezismele maniheist-demagogice

si daca el te-a iertat, cum iarta el de obicei, eu n-o s-o fac niciodata, pt ca esti un mizerabil care vei putea repeta oricand acele accese de stupiditate.

Aceastä ultimä afirmatie nu mai are nici un fundament. E prosteascä, imaturä si plinä de räutate gratuitä. In calitate de moderator, pun aici punct acestui conflict, si voi sterge prompt orice mesaj care va cäuta sä-l perpetueze.
BACK TO TOPIC!!! X(

L.E.
Scuze, începusem înaintea lui Stefan, da' m-am enervat si m-am lungit.

ricutza 02 Dec 2009 11:56

Originally Posted by ricutza:

din cate tin eu minte, eroul principal chiar voia sa se sinucida la un moment dat.
asadar, un act destul de indepartat de "lumea copiilor".

asa ca nu stiu ce intelegi tu prin contradictia intre spiritul Craciunului si problemele sociale, personale, umane.

Evident, si filmele la care ma refer eu au momente de cumpana sau chestii tragice si nu sunt lipsite de violenta vizuala. Ar fi absurd sa militez acum pentru filme lipsite de parti sau personaje negative avand in vedere ca oricum 90% din povestile pentru copii sunt deosebit de violente.

Cu toate astea, continui sa consider un film cu un limbaj vulgar ca nefiind potrivit pentru copii. Nu stiu sa-ti explic exact de ce, dar mi se pare ca limbajul are o dimensiune mult mai reala si poate afecta mult mai mult minte unui copil.

keepwalking 02 Dec 2009 12:00

e ok ce spui tu, dar trebuie sa avem in vedere ca, daca privim desenele animate de azi, descoperim ca sunt mult mai "mature" in limbaj si situatii decat cele facute de Disney acum cincizeci de ani.

fireste, nu incurajez o precocitate a receptarii cuvintelor vulgare, dar ele fac parte din realitatea de zi cu zi, nu numai din filme.

ricutza 02 Dec 2009 12:18

citind explicatiile lui Pitbull am inteles ca limbajul vulgar era oarecum contextual.
Cum n-am vazut filmul mai mult nu ma pot aventura in discutie.

Stiu ca nu e usor si nu pretind ca eu as sti cum sa fac asta, dar un artist ar trebui sa poata gasi o cale ca sa impace si capra si varza. Mai precis, cred ca in cazul de fata exista o cale prin care sa poti construi si personaje credibile dar sa nici nu inspaimanti parintii.

keepwalking 02 Dec 2009 13:59

Ho Ho Ho se lanseaza de Mos Nicolae si pe DVD

Stefan Banica va sarbatori sambata, 5 decembrie, cu incepere de la ora 17.00, la Baneasa Shopping City, alaturi de echipa Ho Ho Ho, atat lansarea pe DVD a primei comedii romanesti de Craciun, cat si a celui mai recent album al sau, Un Craciun cu Stefan Banica.

Alaturi de Stefan Banica, vor veni in intampinarea lui Mos Nicolae si vor imparti autografe celor prezenti la eveniment si actorii Bogdan Iancu, Pavel Bartos, Alina Chivulescu si Raisa Mihai.

Distribuit in exclusivitate de Pro Video, DVD-ul Ho Ho Ho poate fi achizitionat incepand cu 5 decembrie din toate centrele comerciale si magazinele de specialitate din tara, precum si de pe site-ul www.provideo.ro, la un pret de 39.9 RON. DVD-ul cuprinde un numar impresionant de bonusuri, printre elementele speciale de care vor beneficia cumparatorii DVD-ului numarandu-se 4 versiuni de making of si trailerul filmului.

halebardul 06 Dec 2009 16:47

mai pe scurt http://bucuresti.24fun.ro/articol/ni...isca-6322.html
mai pe larg http://dilemaveche.ro/index.php?nr=3...ticol&id=11990

Dragomara 06 Dec 2009 17:04

huo, huo, huo!

acuma de, poate n'om citi noi cum trebuie, mai ştii?!X_X 8->

keepwalking 06 Dec 2009 20:45

dragilor cinefili firoscosi labehardul si dragomara,

de obicei, filmele se vad, nu se citesc :)
eu stiu ca mediapro este invidiata de multi, tocmai de aceea nici nu-mi bat capul sa comentez ceva.
vizionare placuta! :)

keepwalking 06 Dec 2009 22:03

Originally Posted by halebardul:

draga,

nu trebuie sa fiu gaina ca sa stiu ca un ou e stricat.
asuma-ti, macar.

mi-am asumat integral succesul "Ho, ho, ho", desi sunt co-scenarist.
astazi am vazut si eu filmul.
in general, sunt un om foarte critic si foarte greu de multumit.
insa, marturisesc ca, vazand filmul, exceptand orice subiectivism, pot spune ca totul a iesit bine.
nu e plictisitor, are un ritm bun, replici bune, imagine excelenta, muzica adecvata.
e un film pe gustul oricarei familii.
si ma opresc aici, pentru ca imi dau seama ca sunt iarasi extrem de amabil cu un om care nu merita aceasta consideratie.

halebardul 06 Dec 2009 22:16

noroc cu tine ca m-ai citat, ca mesajul meu a si disparut.

pai despre asta e vorba aici, despre simtul (auto)critic.
s-a lamurit.

halebardul 06 Dec 2009 22:26

insa, marturisesc ca, vazand filmul, exceptand orice subiectivism, pot spune ca totul a iesit bine.
nu e plictisitor, are un ritm bun, replici bune, imagine excelenta, muzica adecvata.
si ma opresc aici, pentru ca imi dau seama ca sunt iarasi extrem de amabil cu un om care nu merita aceasta consideratie.

cum se potriveste ce e cu bold cu asta:

Originally Posted by cristi35:

Buna dimineata,

aseara am mers sa vizionez filmul HO-HO-Ho, impreuna cu fetita mea de 5 ani care a intrat pentru prima data intr-o ssala de cinema.Din pacate a trebuit sa auda dialoguri inadmisibile pentru un film dedicat copiilor avand o tema atat de sensibila-CRACIUNUL si MOS CRACIUN

?

keepwalking 06 Dec 2009 22:37

Originally Posted by halebardul:

cum se potriveste ce e cu bold cu asta:

Originally Posted by cristi35:

Buna dimineata,

?

este posibil ca, dintre cei 10.400 de spectatori inregistrati in primele 10 zile de difuzare sa existe si 2 persoane, sau 6, sau 12, care sa fie suficient de puritane incat sa gaseasca asa-zise "dialoguri inadmisibile".
repet, dupa parerea mea, in film nu exista nimic de natura sa violenteze verbal un copil sau un parinte.
irelevant mesajul tau.
mai incearca.

All times are GMT +2. The time now is 20:08.