![]() |
iata ce au inteles unii din petitia asta:
Quote:
gasiti acest text printre comentariile la articolul lui Valerian Sava, care merita citit http://www.observatorcultural.ro/Gunoiul-(de-sub)-Eugen-%C4%B9%C2%9Eerbanescu-inamovibil-la-CNC*articleID_21073-articles_details.html |
aha, juna Andreea Tanase, sefa comisiei care crede ca Milk ar trebui interzis minorilor :)
|
cine sa aiba grija de minori decat cineva abia trecut de majorat... si de toate grelele incercari si experimente inerente acestei perioade? :)
|
pai cine stie cat a dus gunoiul juna... :D
hai sa nu fim rautaciosi si sa ne rezumam la ce conteaza in CNC, gunoiul e si asa in cantitati uriase |
eu atat am vrut sa zic: petitia a fost interpretata gresit, ca o incercare de purificare extremista.
|
unu: stie cineva cand au de gand ametitii astia de la cnc sa anunte rezultatele?
doi: sunt nou pe-aici, dar, ca un novice care se respecta, am pareri inamovibile precum serbanescu :D . Petitia mi se pare funny, admir efortul depus pentru intocmirea ei, dar mai tare admir superba ei inutilitate. E la fel de suprarealista ca o greva a scenaristilor romani. |
Existä situatii când un lucru inutil si just te face sä te simti incomparabil mai bine decât unul util (idiferent cât de just sau injust o fi...) Cam ca plecarea lui Rhett Butler sä lupte, în ceasu-al doispcelea, când prarfu' se-alesese de Confederatie. (Asta ca sä nu zic vorbä mare: "To dream the impossible dream, / To beat the unbeatable foe, / To bear with unbearable sorrow, / To run where the braves dare not go"
Welcome to Cinemagia, Sancho...! I mean, Pancho (Villa?)... No, EMILIANO (Zapata!). Keep close! :) |
cred ca luni, pe 9, se vor afisa rezultatele.
|
luni, 9 februarie.
Ultima noapte de serbanescu, intaia noapte de carmazan? Sau mai degraba "Intunecare"? :) |
Creca mai dureaza un pic :oops:
|
mai dureazã un pic afiºarea rezultatelor sau aducerea lui Cãrmã la Cârmã?
|
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
probabil cã ºi una, ºi alta... acum eu am o nedumerire.... am observat ca, si in alte domenii, sefi peste organismele astea centrale se pun oameni fara un trecut foarte glorios in bransa respectiva. de pilda, marii sportivi pusi sa conduca federatii au dat chix. pe la uefa si fifa au fost mai degraba alesi manageri. abia acum a ajuns platini in varf, un nume cat de cat celebru. ce sa mai vorbim de ministerele romanesti...unde sunt tot felul de nume aflate pe dinafara sistemului. |
Eu zic ca in mandatul lui Mitulescu (un outsider!) lucrurile au stat mai bine dintr-un punct de vedere.
Nu vedeai gramada de proiecte cazute in poala aceluiasi producator. Continua aparitie a altor case de productie mie mi se pare o chestie benefica dar din pacate accesarea fondurilor CNC e aproape imposibila celor sositi de curind in peisaj. De ce s-ar dori inlocuirea actualului director atita timp cit cei mai vocali dintre regizori primesc finantare dupa finantare? Chestia cu comanda politica este o gogosica rasuflata. |
Quote:
pai de aia. am mai zis si-n alta parte ca DG-ul CNC are puteri de Tzar. |
Dar la contestatie iti poti umfla doar punctajul de la calitatea regizorului si pe cel de la calitatea producatorului.
Nota pentru scenariu ramine batuta in cuie. |
cu toate astea au fost proiecte care au trecut granita, desi nu meritau.
e drept, asta se intampla in vremea in care cnc-ul nu publica atat de detaliat tot ce a dospit juriul acolo. de asta zic: mai multa transparenta, mai multa dreptate. Cand e publica treaba, ti se mai face si rusine. |
CNC-ul este doar semi-corupt. Fata de nivelul general de shpagomafie din structurile statului, cel putin in ultimi 2 ani, e clean. Un scenariu de 8 al unui necunoscut e posibil sa piarda in fata unuia de 6,5 al unui invartit, dar scenariul de 9 al lui Porumboiu, Puiu, Mitulescu, Radulescu si inca altii sigur va trece.
Cunosc – si se vad pe listele castigatorilo, nu din surse – suficienti insi fara spate cu producatori debutanti sau f la inceput care au luat finatari. Evident ca ar fi frumos (utopie) sa fie totul pe bune la CNC, dar sistemul functioneaza, ideea find ca NU mai poate bloca pe nimeni (cum s-a intamplat ani si ani la randul). Fiecare e pe barba lui acuma si face ce filme poate, si pizza si porumboiu si oricare altul. |
Maine aflam numele viitoarelor capodopere romanesti?
|
probabil cã da.
oricum, sunt atât de puþini bani puºi în joc încât va fi foarte greu sã fie împãrþiþi... |
daca ar fi fost rezultatele azi, probabil ca deja la ora asta ar fi fost organizata o conferinta de presa.
stie cineva de aceasta conferinta? pe site-urile de stiri nu gasesc nimic.... |
Originally Posted by farabeuf:
|
inseamna ca pe luni, 16 feb? |
Indiferent de rezultate, invingatorii vor avea viata grea, adica 2009 NU e an de strans bani de la agentii & TVR, iar de afara la fel. Deci cei care o sa castige acuma poate o sa filmeze in toamna lui 2010…
(La Sarajevo a castigat un premiu de dezvoltare “Eu cand vreau sa fluier, fluier” si era (parca) 7500 E in servicii de la o companie sarbeasca. Probabil iti dau la filmare un trav si 2 proiectoare si zic uite astea fac 7500 E, bafta. Evident ca e mult mai bine decat nimic, dar fata de ce spera aplicantul e 100% maruntish) |
cam da, va fi greu de facut filme anul asta.
Am sunat la CNC, abia saptamana viitoare se vor da rezultatele; nu stiu cand, in ce zi anume, dar oricum nu mai e programata saptamana asta nici o intrunire a membrilor comisiilor de jurizare (care ar putea amana anuntarea rezultatelor). |
Nu e productie, sunt servicii de post. Magic Box e compania respectiva. |
Cineva avansa aici o idee periculoasa.
Succesul de azi in festivaluri al unui scenarist ar fi o garantie pentru calitatea scenariilor viitoare semnate de acelasi scenarist. Cu asta nu pot sa fiu de acord. Mai mult, eu unul cred ca daca se afla ca un scenariu este semnat de Mungiu acest lucru inhiba comisia si brusc nota lui va creste indiferent de calitatea scenariului. De ce nu se grabeste CNC cu rezultatele? Ca sa evite surprizele neplacute din urma cu ani. Poate cineva care are filmul selectionat la Berlin o sa ia un premiu si in acelasi timp CNC ii trinteste proiectul. Si deci se asteapta sa se termine festivalul de la Berlin. Acelasi festival functioneaza in schimb si ca paravan. Uitati ce corecti am fost sesiunea asta, tocmai celui premiat la Berlin i-am aprobat un proiect. |
Originally Posted by marmatia:
Ai perfecta dreptate. Veti vedea acum debutul in lung metraj al unui regizor premiat anul trecut la un festival important. Chestia asta a fost considerata probabil suficienta pentru a-i da finantare. |
Cred ca stiu la cine te referi si consider ca merita cu prisosinta sa debuteze in lung metraj.
Macar daca erau toti premiati ca el la momentul debutului pe banii CNC. Eu mereu am crezut ca un regizor inspirat poate sa salveze un scenariu mai slab. Invers insa nu e posibil. Adica decit un scenariu de 10 cu un regizor de nota 2 mai bine un scenariu de 2 cu un regizor de nota 10. Este un subiect sensibil. Se vorbeste despre sustinerea regizorilor dar nu e chiar asa. Iti trebuie nervi de otel, mie mi-au calculat nota la regizor diferit in ani diferiti. Cu o diferenta de 11 puncte! Despre ce vorbim aici? |
Valoarea unui scenariu este mereu discutabila, valoarea unui regizor insa nu prea.
Numai la noi se crede ca un scenariu bun poate sa compenseze lipsa de pregatire a regizorului. |
Ne-nvârtim în jurul cozii.
Dintr-un scenariu prost NU se poate face un film bun - decât rescriind complet scenariul; adicä, fäcând ALT scenariu: bunul BUN! Q.e.d. (Evitati ieea tembelä cä scenariul ar fi doar un pretext - cum spun unii bipezi care iau lefuri grase la unateceu; scenariul e un produs artistic cu drepturi depline - si foarte greu de scris; aproape la fel de greu ca regia...) De asemenea, un regisor bou SIGUR va compromite un scenariu bun. Unele dintre cele mai gräitoare exemple: "Un acoperis deasupra capului", distrus de Popovici, sau "Niki Ardelean..." - ca sä nu mai vorbim de însusi "De ce trag clopotele, Miticä", pe care Pintilie si l-a stricat singur, filmând cu picioarele... Am citit scenariul, la vremea lui, era genial! In rest, si valoarea unui regisor e de cele mai multe ori discutabilä. Cei mai buni regisori români de-acum 30 de ani - Pita, Daneliuc, Pintilie - au decäzut acum la nivelul unor Barna, Popovici si Nichitus... Märgineanu oscileazä incredibil: una caldä ("Schimb valutar"), alta rece ("Logodnicii din America")... Mungiu, atât de discutabil în "Occident", a särit incredibil cu "432"... And so on. Ce sä mai zicem de Orson Welles, Hitchcock, Truffaut, Kusturica, Spielberg si atâtia altii, într-a cäror creatie capodoperele si vomele alterneazä într-o veselie continuä? Nu mai fixati tipare, verdicte si automatisme de gândire - neuronizati! |
Era si este o parere personala. Regret ca din formulare suna a axioma.
Ne place sau nu, imaginea bate verbul la curul gol. Ghici cine are de cistigat din asta? Regizorul priceput cu un scenariu mai slab sau cel amator dar cu un scenariu genial in brate. Dar ai dreptate, ne invirtim pe loc. |
Originally Posted by marmatia:
Il completeazä, îl dezvoltä, îl ridicä, îl înaltä, îl înnobileazä - da nu-l bate, cä ar însemna s-o ia si ea - la muian! |
Vorbiti frumos.Scrieti adica.
|
Originally Posted by Pitbull:
|
Manuela Cernat va face K.O. acum pe tvr3! 8)
Cu petitia voastra! Rusine! :lol: |
Ce spui, Frantz? Doudouche, K.O.? :? C-est' copil? Päi Doudouche e genu' care când ridicä pumnu' sä-si ieie avânt, singurä se autopocneste pe sine însäsi personal în nasule.
Dati careva un copy-paste, cä nu prind TVR-3. |
Nu aveþi impresia cã membrii "noului val" sunt cam nemulþumiþi de concurenþa regizorilor veniþi din teatru? Mãlãele, Purcãrete...Caºcavalul CNC trebuie împãrþit acum la mai mulþi....
|
N-am observat asa ceva...
Cine, unde, ce a zis? Deci, îmi zice si mie cineva ce-a zis asearä Madam Cârnat la Tevereu-Treu? |
|
cred ca de emisiunea asta era vorba, reluata aseara la ora 0.00 13:30 Dupã -amiaza unui fan. TVR Bucureºti. Moderator Andreas Petrescu * Invitatã: Manuela Cernat. Producãtor tv. Mihaela ªerºun Transmisiune directã (Responsabil Virgil Diaconescu) dar nu gasesc inregistrarea emisiunii pe site-ul tvr... |
Asa se pare.
Cine-mi gäseste un link, îi dau un pupink. (Acu', asta nu înseamnä c-as fi un pupinkurist!) |
Quote:
Am priceput ca scria jos pe banda ca e profa de istorie in cinema la UNATC..Prezentatorul era un tip ingrijit, dolofan, spilcuit, brunet-abanosian, tegument de alba ca zapada, ca mai toti prezentatorii snobi si conformisto-docti-intelectuali. Domnia Sa Manuela Cernat a pomenit de mai multe ori de meme-ul vostru CineMagia, nu cred ca zicea de rau dar nici de bine, avea un aer neutru ori in cel mai rau caz subtilo-ironic-perfid. Nu stiu de ce tot pomenea ca discutia era despre altceva, ori intrebarea Prezentatorului Spilcuit; de cele mai multe ori trata in aceeasi fraza-raspuns mai multe posibile intrebari puse sau nepuse ori intuite ca se vor pune. Chiar n-am inteles de ce tot pomenea de CineMagia. Probabil ati devenit celebri, sper ca si eu care-mi tarai existenta de vreo 2 ani p-aci, oi fi si eu celebru, te pomeni?... Nu am vzut decat ultimele 20 de minute si alea cu un ochi caci cu celalalt search-uiam cu mandra pe Dc++ Shooter cu Mark Wahlberg pe care l-am si vazut apoi si mandra imi tot zicea sa ne bagam la film mai repede ca a doua zi avea de invatat pt ezamen ca e in sesiune iar eu ziceam: "Taci! Ca zice de CineMagia! SUNT CELEBRU!!!! :w00t: " S-a referit la petitia online legat de CNC cum ca nu am avut curajul sa votam cu numele real si ca ne-am ascuns dupa... "porecle" :? :huh: CE PORECLE??? zicea Domnia Sa Manuela Cernat, "doar 2-3 persoane au avut curajul sa voteze cu semnatura proprie" nu identic dar cam astea erau cuvintele. Impreuna cu Prezentatorul au inclinat atmosfera spre ei si aveau un aer usor arogant daca nu chiar dispretuitor, apoi Domnia Sa Manuela Cernat a pomenit de Mircea Daneliuc cum ca-i un monstru sacru ori ceva de genu' iar Prezentatorul incuviinta si aproba si-i dadea dreptate - desi se observa de la o posta ca era pe dinafara cu subiectul, bai (Stimate) Spilcuitule, mai documenteaza-te si tu 'nainte de emisiuni sa afli cine e Neuptolem!, whatever! :hmm: ...si l-au ridicat usor in slavi pe Daneliuc - aluzie la?? :D - ca ii un mare regizor ce nu merita contestat, orice-ar regiza/scrie/produce, era pe sistemu': "Nu conteaza ce face si ce va mai face atata timp cat a facut aia si aia si aia si etc.". Aaa, si nu s-a legat de finantari deloc, pare-mi-se ca nu au inteles deloc petitia aia online si mai mult am inteles-o eu care nu am de-a face cu astea, pe deasupra citind-o destul de superficial. Cam atat, in mare, sunt prea obosit acum sa reproduc emisiunea la perfectie. Oricum, lupta cu morile de vant are totusi un farmec al ei ce macar te imbata cu optimism. E bine sa fim increzatori. |
Quote:
|
Originally Posted by Neuptolem:
Deci, rämâne cum am stabilit. Lulu K.O. Nici n-a ajuns în ring, s-a încurcat singurä-n corzi, când sä intre - si-asa a rämas. |
|
Eu unul m-am suparat rau.
daca voi vedea iar finantari pt proiecte submediocre gen pescuit sportiv, nunta muta si alte kkturi de filme, e limpede, viata e in alta parte! am vazut azi coperta unui cd pe care scria: RICA RADUCANU in Legiunea Straina. da-i in pula mea de cinematografie, regizori de kkt si ma f-t in toata cinematografia romaneasca de furtisaguri si de rahat! |
nu mai vreau subiecte de kkt cu porumboiu cum se chinuie sa scoata un kkt de poveste in vasluiul sau de kkt sau pe puiu cu experimentele sale de kkt!
vreau filme grele, inteligente, vreau tarkovski, vreau truffaut! daca nu sunteti in stare sa scrieti si sa filmati filme cu greutate, cu miez, nu mai ocupati ca o noua mafie cnc-ul romanesc! cnc-ul nu e ca sa va dea voua bani pentru jucariile voastre de serie C! stiu ca ati reusit sa indepartati fosta mafie si acum aveti mana libera sa faceti voi filme, indiferent de calitatea lor! naspa e ca faceti numai kkturi, de duzina, care nici comerciale nu sunt, nici cu un "ce" anume, vorba lui tanase! kkt, "schimb valutar"! kkt, "nunta muta"! au zis aia de la cannes: "pai daca vroiam un kusturica, luam unul original, nu o contrafacere romaneasca"!! mai priviti la cinematografiile finlandeza, suedeza, britanica! nu mai faceti asa zise filme de autor, cu mizerii si sudalme romanesti! mai intrati si voi in chestii adanci, psihologice, umane! nu va mai trageti spuza cnc-ului pe turta voastra lipsita de imaginatie si de consistenta filmica! |
Cam asa ziceam si eu, B.C.P.
Noroc cä vremurile astea au trecut. Mä bucur cä avem proiecte valoroase gen "Pescuit sportiv", sau mäcar onorabile, ca "Nunta mutä" si alte filme; e limpede, ne trezim si noi la viatä! Sper, numai, ca fenomene penale gen "RICA RADUCANU in Legiunea Straina" sä disparä cât mai curând, înlocuite cu subiecte valoroase cu Porumboiu cum reuseste sä scoatä o bijuterie de poveste din Vasluiul lui natal, sau pe Puiu cu experimentele sale de diamant. Nu mai vreau asa-zise "filme grele, inteligente", imitându-i epigonic si snob pe Tarkovski sau Truffaut - vreau filme sincere, vii, proaspete, originale. Vreau si alti regisori români care sunt EI INSISI, la fel cum fac Mungiu, Caranfil, Muntean, Puiu, Porumboiu, Sitaru, Jude, Solomon, Dorobantu, Iepan... Artisti care sunt în stare sa scrie si sa filmeze filme cu greutate, cu miez, care inträ in chestii adanci, psihologice, umane, care au o personalitate proprie, nu copiazä ca niste papagali cinematografiile finlandeza, suedeza, britanica! ...Ceea ce n-as mai vrea, e ca oameni pe care-i respect si pretuiesc sä înjure valorile färä nici cel mai mic motiv. E dureros. |
draga Mihnea,
am motive sa fiu infuriat pe faptul ca, de-acum inainte, vom vedea cum CNC va finanta cu ochii inchisi proiectele "onorabile" ale unor regizori care abia au facut un scurt metraj mai acatarii si deja li se pare normal sa obtina finantare pentru toate ideile pe care le au. nimeni nu va mai avea curajul sa ii critice. vezi vreo critica nefavorabila in presa la adresa lor? dom'le, oamenii astia fac filme perfecte chiar de la debut sau de la al doilea film! brusc, cinematografia romaneasca a devenit o mina prodigioasa de creativitate si de talent. permite-mi sa cred ca nu e chiar asa. ce razboi, ce scandal erau acum 2-3 ani cand Puiu nu obtinuse finantare pentru un proiect! conferinte de presa, trebuie schimbat sistemul, afara cu dinozaurii, etc! de ce tace acum Puiu? cum primeste bani, cum gata, CNC nu mai este o institutie detestabila? P.S.: am scris mesajele anterioare, poate prea dure, dupa ce tocmai vazusem Omul problema pe tvr1. na, ma influentase calitatea unui film adevarat... |
Originally Posted by Proletar:
Ai-ai-ai-AI! :( Stiu de filmul asta de vreo 2 ani si tot nu l-am vazut. Pai daca e pe-asa, vreau si eu: Cameron, Tarantino, Fincher, Joel Schumacher, Nemescu, Gus van Sant, Jan de Bont, samd. :hmm: Cat ar costa sa realizez o scena cu un avion care se prabuseste in Muntii Fagaras, 5 minute filmate in avion inainte de dezastru, 30 de secunde cu prabusirea si restul filmului cu supravietuitorii prin zapezi?! Cu dialoguri bune, cu personaje interesante si credibile, cu eroi in care sa ne regasim, cu un mid-point si un pp2 inimaginabil si un final tulburator?! Banui ca nu 50.000.000$! DA! VREAU FILME BUNE, REUSITE, PT PUBLICUL DE MASA CARE NU E INCUIAT SI COCALAR IN TOTALITATE! :hmm: |
All times are GMT +2. The time now is 11:20. |