Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cum va place cafeaua? :) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90855)

Pauline Kael 23 Nov 2008 13:00

Imi place cafeaua la ibric,(o prefer oricarui espresso,capuccino,etc),ibric din alama lucitor,fierbinte,sclipitor ca lampa lui Aladin,aromata,cu caimac atat cat trebuie,fierbinte,sa-mi excite simtul olfactiv,aburii sa danseze ca Fata Morgana in destertul Kalahari sau vreunul din Columbia..Aferim.Sa fie nici dulce,nici amara,tare si de neuitat.Cafeaua de dimineata,din pauzele de serviciu,cafeaua de dupa-amiaza care predispune la reverie.
Nu pot bea mai mult de o cafea pe zi..Si tigara langa ,sigur..Prost obicei.Cand voi gasi,voi arata niste afise minunate cu cafea,de epoca.
Cum beti cafeaua? A,si imi place s-o savurez singura,cu ochii in tv..

Cinemania 24 Nov 2008 14:13

Originally Posted by Pauline Kael:

Cum beti cafeaua? A,si imi place s-o savurez singura,cu ochii in tv..

cu pofta...pe nesimtite...o savurez asa de repede ca tre' sa trec la urmatoarea cana :D

si tre sa fie neaparat dulce-amaruie

Pauline Kael 25 Nov 2008 22:34

Originally Posted by "Cinemania:

Quote:

cu pofta...pe nesimtite...o savurez asa de repede ca tre' sa trec la urmatoarea cana :D

Ai tensiunea buna,daca bei cafeaua ca pe ceai de tei.Esti un vulcan care mocneste.. :lol:
Ce-ar fi daca de maine nu s-ar mai gasi nicaieri ,niciunde cafea? :(
S-ar auzi urlete,sudalme,cascaturi de hipopotam.... :shock:

ratatouille 26 Nov 2008 13:03

Originally Posted by Pauline Kael:

Originally Posted by "Cinemania:

Quote:

Ce-ar fi daca de maine nu s-ar mai gasi nicaieri ,niciunde cafea?

din piata de-ar lipsi cafeaua,
am face doar un scurt ocol
si-am depasi cu toti beleaua...
caci n-am uitat de nechezol!

bre 26 Nov 2008 13:06

varianta 1. tare si dulce. la ibric. simpla. lavazza sau din aia de se gasea pe vremuri la arabi.

varianta 2. tare si dulce. expresso. cu lapte. iulius meinl

Pauline Kael 26 Nov 2008 17:06

Originally Posted by ratatouille:

[
Quote:

din piata de-ar lipsi cafeaua,
am face doar un scurt ocol
si-am depasi cu toti beleaua...
caci n-am uitat de nechezol!

[/quote]

Cum iapa pura dupa glezna s-ar vedea,
Cum pielea cea de neamt..nu-i mucava,
Din surogate de cafea baute -n tinichea
Ajungem toti sa radem" mi-ha-ha!

Parafraza: mai tarziu,dupa Villon
ÎNCHINARE:
Stãpâne, blestema-i-ar Domnul sfânt
sã sugã pânã or crãpa...otrava reaua
cã necinstiþi ºi fãrdelege sunt
toti comersantii care ne-au botezat..cafeaua.

ratatouille 26 Nov 2008 21:44

urare

de-i comerciant pervers
si ne-mbata cu-apa rece,
eu i-as da ceasca cu nes:
el s-o ia ... si sa mi-o frece!

europe_east 26 Nov 2008 22:31

neagra...

Gloria 27 Nov 2008 09:08

deh, era un test psihologic care asocia preferintelor legate de cafea - pe cele sexuale.

---------------
Nu-i asa ca recititi acum toate mesajele anterioare? :lol:

bre 27 Nov 2008 12:15

nu, ca asteptam sa ne zici care-s asocierile...

StefanDo 27 Nov 2008 12:22

cred ca pentru "mare", "neagra", "tare" asocierile sunt usor de facut
mai greu e cu "dulce" :)

illotempore2002 27 Nov 2008 20:34

merge cu lapte in loc de dulce?
:D

adica la lista tare, mare, neagra, cu lapte face sens, dupa voi?

europe_east 27 Nov 2008 21:00

nu prea
dulce/lapte, tot un drac :)

Cinemania 28 Nov 2008 07:33

hehe..deja o dati pe cacao

bre 28 Nov 2008 08:38

adica pana s-o inventa cafeaua alba ne dam pe negri? :))

bina ca n-am adaugat si frisca la expresso ala cu lapte...deja iesea orgie...:D

StefanDo 28 Nov 2008 09:55

bine ca n-ai adaugat, deja am aflat multe despre tine: partide scurte si intense :P

Gloria 28 Nov 2008 10:57

Originally Posted by Cinemania:

cu pofta...pe nesimtite...o savurez asa de repede ca tre' sa trec la urmatoarea

Dar la Cinemania cum interpretati? :lol:

Cinemania 28 Nov 2008 23:32

in zatz e raspunsul :D

tarkan77axa 02 Feb 2009 00:32

Esspreso scurt, fara zahar :D

Pitbull 02 Feb 2009 01:00

Oricum, numai färä SPAM.
Stefane, Gloria... Ia vedeti de semnätura lu' bäiatu'. ;) Si de website...

Cinemania 02 Feb 2009 08:22

numai de cafea nu e semnatura...poate de cacao :D

Pitbull 02 Feb 2009 13:41

I-au täiat-o - da' website-ul din date i l-au läsat.

Poate ar fi bine sä instituim o nouä regulä:
- Website-ul linkuit în datele persoale trebuie SA-L REPREZINTE PE USER, PERSONAL (nu userul sa reprezinte website-ul, oficial!).

corinka 21 Aug 2009 18:07

Imi place cafeaua aromata, calda si tare, slab indulcita (cu zaharina) si lapte. Uneori merge pe langa ea si o tigara slim mentolata.

Deleted 05 Sep 2009 20:12

numa' daca sta lingurita batz in ea!

de tarrrrrrrrrrrrrrre :))

silent_one 07 Sep 2009 14:35

always espresso scurt (2-3 in aceeasi cana daca e posibil), negru si fara alte substante pangaritoare de gust. eventual poate doar cu o tigara langa...

copila_satanista 23 Feb 2010 12:34

cel mai mult imi placea cafeaua bauta noaptea cat mai tarziu :X mi se pare cel mai fain moment pentru a bea o cafea. si o cafea bauta cu prieteni merge bine:D . cat priveste felul de cafea... oricare! am baut si tare si slaba si dulce si amara si cu alcool si fara si cu miere si cu zahar etc .
m-am pus sa postez aici tocmai azi cand mi-am propus sa o las mai moale ca ma ciocaneste inima de ceva vreme. azi nu mi-a iesit ... poate maine sau poate o las balta :D

Windom 23 Feb 2010 12:38

Black as the midnight on a moonless night.

vave 23 Feb 2010 14:14

Sunt o neconsumatoare de cafea, de niciun fel. Totuşi îmi place mult mirosul boabelor de cafea proaspăt măcinate. :)

movie4 23 Feb 2010 14:30

nu-mi place cafeaua am incercat sa beau, cu muuuuult zahar, dar chiar si asa are un gust amar
in schimb imi place cum miroase cafeaua prospat macinata

copila_satanista 23 Feb 2010 14:33

si mie imi placea doar mirosul la nebunie cand eram mica dar mai tarziu am prins si gustul :D

Rapture 23 Feb 2010 18:38

Ador mirosul cafelei (de asemenea si gustul, dar indulcita).

Gospin 23 Feb 2010 18:42

Mie imi place indulcita, nu suport sa fie amara :). Daca e si frisca, cu atat mai bine!

Windom 23 Feb 2010 18:50

Si, alaturi de cafelutza, ce cuie preferati? Ca sa nu facem topic separat...:D

Judex 23 Feb 2010 19:29

Rothmans!!! :D

Windom 23 Feb 2010 19:38

2 Attachment(s)
Attachment 330

and sometimes:

Attachment 331

old school fella<):)

marius_em 24 Feb 2010 15:37

cu paine.

copila_satanista 17 Mar 2010 13:44

tocmai mi-am facut un capucino cu artificii de la milka :))

RomaniaMare 26 Apr 2010 02:45

Cea mai bună cafea este ..... ceaiul verde cu lămîie!!! (după modelul:din toate fructele,cel mai tare îmi place carnea!).

rrs85 26 Apr 2010 15:49

Nu-mi place cafeaua, mai bine lapte cu cacao ori ceai de toate felurile si in toate felurile, sau vin ori vin fiert depinde de anotimp... sau apa plata cu un strop de lamai ori limonada cu miere, ca sa fiu in trend! ;)

S.naicuL 26 Apr 2010 16:47

rar cafea ...dimineatza cand ma trezeste nevastuica mai iau o gura de la ea ..dar asa la munca cam 2 cani de ~ 500ml pe zi de 3in1 Nescafe + 1 lingurita rasa de zahar:P

P.S. ţigarile le-am abandonat acu vreo 3 ani :P B-)

Floydman 26 Apr 2010 21:15

la nisip. cu arome turcesti

Judex 26 Apr 2010 21:36

Nu sunt cafegiu, prefer un ceai bun, dar, de cand am citit o carte despre care am mai povestit pe forum, a inceput sa ma pasioneze domeniul. Insa insist - e vorba de ideea de cafenea, de clientii care s-au perindat prin aceste localuri, de multe ori fiind vorba de celebritati, scriitori, artisti, oameni care au facut istorie. De fapt cred ca tocmai asta e fascinant la cafenele - rolul asumat de agora moderna, faptul ca se pot face asocieri cu libertatea de expresie.
Bineinteles ca din acea carte nu avea cum sa lipseasca urbea mea de adoptie - ar trebui sa mi se permita deja sa-i spun astfel. Nu mai stiu daca am pus pe forum sau i-am aratat cuiva in particular o poza cu Cafeneaua Hawelka, oricum nu pierdeti mare lucru, am nimerit intr-o marti cand e mereu inchis, se intunecase, eu ma grabeam sa ajung la meci, asa ca poza nu e cine stie ce. Dar data viitoare cand ajung acolo voi incerca sa schimb si cateva vorbe macar cu un Hawelka - acum sunt deja trei generatii in conducere.
Pana atunci, trebuie sa spun ca am inventat o culme avand in gand chiar acest topic de pe acest forum: culmea snobismului - sa fii in Viena si sa bei cafea la Starbucks. :D

PS
Bineinteles ca scrisesem gresit numele cafenelei. :))
Nu-i nimic, cu ocazia asta va trimit direct la sursa -cititi in engleza, sa nu va chinuiti cumva. :P
http://www.hawelka.com/

copila_satanista 27 Apr 2010 08:22

Originally Posted by Floydman:

la nisip. cu arome turcesti

eu n-am baut niciodata facuta la nisip :(( =P~

RomaniaMare 04 May 2010 16:04

de obicei nu consum cafea,dar daca e sa fie,atunci prefer ICE COFFEE XXL de la Dunkin Donuts.Aştept vara asta ca să am parte de Ice Coffee :))

illotempore2002 05 May 2010 04:41

Nu prea-mi mai place cafeaua in ultima vreme. Fara zahar e cam prea amara iar cu zahar e aiurea si nu pot bea. M-am lasat si de tigari.

Judex 05 May 2010 06:51

Originally Posted by illotempore2002:

Nu prea-mi mai place cafeaua in ultima vreme. Fara zahar e cam prea amara iar cu zahar e aiurea si nu pot bea. M-am lasat si de tigari.

Poate ne ajuti sa iesim din criza

http://www.trilulilu.ro/demential/671a0f2a0e1f73

Ce zici? B-)

vlad4s 06 May 2010 07:35

Am baut un capucino cu ciocolata...bunicel,ii mai trebuia putin zahar

portofel 06 May 2010 09:25

Imi place cafeaua mai dulce(atunci cand consum)...in rest 3in 1!Mai mult la munca,in anturaj,dar fara tigari!!!!!

copila_satanista 06 May 2010 09:26

Imi tot fac la munca 3in1 si nu se compara cu cea la ibric dupa care tanjesc atat de rau incat crek o sa imi fac pana la urma acasa dimineata :( 3in1 mi se pare "ceai", e slaba si prea dulce

fleurdelautomne 04 Aug 2010 23:07

imi place cafeaua pentru ca dimineata e un moment relativ unic, cand stai, iti bei cafeaua [neagra, foarte tare, pentru mine] si iti pui la punct ziua in curs rontaind biscuiti :D

All times are GMT +2. The time now is 13:22.