Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   OSCAR 2005 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85415)

MinRep 07 Feb 2005 15:07

Originally Posted by Nightwane:

Hilary Swank e o iapa :P

:lol: Subscriu! Daca asta mai ia inca un OSCAR, ar fi mai necinstit decat ca Scorsese sa fie trecut cu vederea din nou.

radu83 07 Feb 2005 19:40

in momentul in care am aflat ca Scorsese va regiza varianta hollywoodiana a "Oldboy", a scazut mult in ochii mei.

Longshot 07 Feb 2005 19:45

daca te referi la "the departed", atunci te inseli.ala e remake dupa infernal affairs.alt film hong kong-ez.

radu83 08 Feb 2005 13:44

Originally Posted by Longshot:

daca te referi la "the departed", atunci te inseli.ala e remake dupa infernal affairs.alt film hong kong-ez.

my bad... :oops:

s-o punem pe seama orei inaintate si DCE-ului :D

Longshot 08 Feb 2005 15:51

think nothing of it.

legat de scorsese : si asta "infernal affairs" e destul de nou (acu 3-4 ani parca) si a mai generat vreo 2 continuari prin hong kong.dar omu' nu a scazut in ochii mei.il plaseaza in boston, in mijlocul conflictelor politiei cu mafia de acolo.si dicaprio si damon, ma astept sa se descurce bine.

Cristache 08 Feb 2005 17:49

Doamnelor si domnilor, mai sunt vreo doua-trei saptamani pana la premiile Oscar. Acum stiti care sunt nominalizarile. Va propun efectuarea unui top (concurs fara premii). Pentru cele mai importante categorii, cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal sau secundar, cea mai buna actrita in rol principal sau secundar, cel mai bun regizor si care or mai fii, va invit sa-mi trimiteti pe adresa de mail "[email protected]" pronosticsurile dumneavoastra, o singura varianta pentru fiecare categorie. Eu voi contoriza raspunsurile voastre si va voi tine la curent cu situatia in cadrul revistei "jurnimea" sau pe site-ul nostru, "www.jurnimea.3x.ro". Va multumesc si astept mail-urile voastre. :)

radu83 08 Feb 2005 19:50

Seria Infrenal Affairs este una din cele mai bune pe care le-am vazut. Am inceput cu IA 1, presupunand ca e un alt film asiatic cu si despre politisti. M-am inselat amarnic... E mult mai mult decat atat. Nu vreau sa introduc spoilere aici, dar scenariul e excelent...

Contrar obiceiurilor de peste ocean (aici vorbesc de Atlantic) IA 2 si 3 sint excelente. Prequel-ul si sequel-ul se ridica la incaltimea primului film si reusesc sa adauge noi elemente povestii initiale.

Ca sa explic dezamagirea mea in ceea ce-l proveste pe Scorsese, din informatiile disparate disponibile pana in momentul de fata, el intentioneaza sa comprime toate cele 3 filme intr-unul. Cum o sa faca acest lucru fara sa macelareasca scenariul, nu stiu. Mai mult, unul din cele mai importante aspecte ale filmelor din serie (in special in 2) este atmosfera de incertitudine/nesiguranta creata in jurul predarii Hong Kong-ului catre chinezi. Nu stiu in ce masura va putea sa recreeze acest aspect in Boston-ul contemporan.

O alta problema este inlocuirea mafiei locale (un amestec de chinezi, taiandezi & others) cu mafia irlandeza din state. Se deosebesc in mod radical, atat din punct de vedere ideologic cat si ca mod de operare.

Atatata timp cat proiectul va continua (exista inca anumite dubii) nu pot decat sa sper ca nu va fi un esec total, dar ignorand natura asiatica a povestii, am dubiile mele.

Pe acest subiect se mai poate vorbi mult si bine, dar nu aici... Threadul e dedicat Oscarurilor si probabil asa ar trebui sa ramana

Longshot 08 Feb 2005 21:49

cristache > eu si cu inca un tip am dat niste pronosticuri mai in spate.daca tu chiar vrei sa le aflii, du-te si tu si ia-le cu copy/paste.mi-e prea lene sa fac eu asta :P

radu > suna f bine din ce zici tu seria aia de filme.o sa aprofundez problema.
cat despre remake, iti inteleg perfect temerile, insa totusi...e scorsese.pana acuma tipul nu a comis-o niciodata.poate nu toate filmele lui sunt mari, dar nici unul nu a fost prost.

radu83 09 Feb 2005 00:00

poate nu toate filmele lui sunt mari, dar nici unul nu a fost prost.

o fi facut el Taxi driver sau Goodfellas, dar a facut si Gangs of New York si the Color of Money

Leonard 09 Feb 2005 07:11

Originally Posted by Cristache:

Doamnelor si domnilor, mai sunt vreo doua-trei saptamani pana la premiile Oscar. Acum stiti care sunt nominalizarile. Va propun efectuarea unui top (concurs fara premii). Pentru cele mai importante categorii, cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal sau secundar, cea mai buna actrita in rol principal sau secundar, cel mai bun regizor si care or mai fii...

s-a fãcut ºi pe cinemagia chestia asta anul trecut. a fost categorie de forum specialã în care erau topicuri pentru fiecare categorie de premii în care puteai vota.
Benny, ce zici, te bagi ºi anul ãsta?

MinRep 09 Feb 2005 07:28

Originally Posted by Leonard:

Originally Posted by Cristache:

Doamnelor si domnilor, mai sunt vreo doua-trei saptamani pana la premiile Oscar. Acum stiti care sunt nominalizarile. Va propun efectuarea unui top (concurs fara premii). Pentru cele mai importante categorii, cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal sau secundar, cea mai buna actrita in rol principal sau secundar, cel mai bun regizor si care or mai fii...

s-a fãcut ºi pe cinemagia chestia asta anul trecut. a fost categorie de forum specialã în care erau topicuri pentru fiecare categorie de premii în care puteai vota.

Chiar asteptam chestia asta! Ar fi o idee buna sa se continue si anul asta... Poate se lanseaza o traditie :D !

Longshot 09 Feb 2005 07:38

:happy: voluntari, ceva?

Cristache 09 Feb 2005 09:08

Cum spuneam, si pentru a mari suspansul, astept mail-urile voastre pe adresa mea "[email protected]" in care sa va spuneti pronosticul pentru castigatorii la cele mai importante categorii. Va voi tine la curent cu situatia pe site-ul nostru mai sus amintit, "www.jurnimea.3x.ro" intr-un articol special dedicat evenimentului. Hai gata, va ajunge, ca seman cu Gigi Becali si PNGu lui. Nu uitati insa ca pe site-ul nostru gasiti si alte articole interesante despre diferite subiecte. Daca doriti si va credeti in forma, puteti sa si scrieti articole.
Mama ce tare sunt ! :lol:

Movie_Maniac 16 Feb 2005 13:27

Lamuriti-ma si pe mine va rog, nu e chiar o intrebare in legatura cu ce discutati DAR: voi unde veti urmari oscarurile? Ca anul acesta nu se dau decat pe pro7, dublate in germana...
Merci!

Longshot 16 Feb 2005 17:47

west parca zicea ca pe pro7 nu e in germana. nu au fost globurile si nu sunt nici premiile academiei. so... giddyup

Gaandalf 17 Feb 2005 07:17

Originally Posted by Movie_Maniac:

Lamuriti-ma si pe mine va rog, nu e chiar o intrebare in legatura cu ce discutati DAR: voi unde veti urmari oscarurile? Ca anul acesta nu se dau decat pe pro7, dublate in germana...
Merci!

tu zici k le dau pe pro sieben dublate , astia zic k le dau tot pe pro sieben in engleza ... ceatza la orizont.

o sa le vedem la Pro Tv dublate de boccia de Margareta ... :sick:

Movie_Maniac 17 Feb 2005 10:11

Adevarul e ca stiam ca sunt pe pro7, si mi-am imaginat ca sunt dublate in germana, nu stiam sigur (mi-am imaginat ca daca la protv le dublau in romana...).
Voi stiti ca sunt in engleza deci. Astea ar fi vesti bune. Mercimult! Si scuze pt. semi-off-topic :oops:

radu83 17 Feb 2005 11:09

e destul de greu sa dublezi o transmisiune live. Cei care incearca sint sortiti sa esueze lamentabil

Longshot 17 Feb 2005 12:07

:lol: imi amintesc faza cu keiko watanabe de anu' trecut, a imbecilului de la pro tv. a fost de antologie. mai bine tacea din gura.

Gaandalf 17 Feb 2005 12:21

:lol: imi amintesc faza cu keiko watanabe de anu' trecut, a imbecilului de la pro tv. a fost de antologie. mai bine tacea din gura.

:lol: ma faci sa rad...
tu doar gresheala asta ai sesizat-o ? Aia nu au nici o treaba ... s-au facut gresheli in masa in fiecare an. I lost count!

Dar si la TVR2 knd a fost Margareta - atunci aia care macar stie cate ceva despre filme le-a comis in stil barbar.

Longshot 17 Feb 2005 13:26

Originally Posted by Gaandalf:

tu doar gresheala asta ai sesizat-o ?

nu. dar aia mi s-a parut singura demna sa "go in the books" si sa fie tinuta minte si dupa un an.
sunt curios pe cine ii pune sa comenteze , anul asta. poate ii da o sansa si lu neti sandu si ne ia aia cu astrele. :sick:

in alta ordine de idei, uitati aici o faza dusa rau de tot :

Later this month, when Clint Eastwood faces off against Martin Scorsese in the battle for the Academy Award for best director, they could be fighting over much more than a gold statue. Life itself could be at stake. A study by a University of Toronto physician suggests that winning an Oscar can extend a director's life-span dramatically.

In fact, Oscar-winning directors live about two years longer than those who were just nominated, the result of a 24% decrease in the risk of death over their lifetimes. Those with multiple wins saw their average risk of death decrease 48% compared to those with only one statuette.
...
In fact, statistically speaking, Oscar-winning writers actually die on average 3.6 years sooner their peers who are just nominated. Redelmeier offers two possible explanations. First, professional prestige has less of a direct impact on screenwriter's careers than it does on actors and directors. After all, screenplays are read anonymously and who remembers who actually wrote Driving Miss Daisy? Another possible factor? Unhealthy lifestyles. Award-winning actors and directors wind up with entourages of personal trainers and nutritionists who make sure they take care of themselves. Writers don't. Indeed, the financial security brought on by winning an Oscar may even allow them to indulge more deeply in their unhealthy habits

http://www.forbes.com/healthcare/200...sdirector.html

gladiatorul 24 Feb 2005 20:22

Ce ma fac, ca eu in CJ nu prin Pro7, nu ca nu poate televizorul, l-o retras Astralul din grila. sincer nu am chef sa vad Gala trunchiata dupa cum vor muschii celor de la Pro tV ca la asta stiu ca se pricep
Daca mai sunt care nu pot prindee Pro 7 sa scrieti, sunt tare curios

bellhop 25 Feb 2005 16:27

dacã vã uitati pe ProSieben, uitati-vã cu cu orã mai devreme, sã vedeti sosirea si intrarea vedetelor, cu interviuri la cald, glumitze spontane si caterinci, la ProTV probabil bruiajul o sã înceapã la 3.00, cu ceremonia propriu-zisã..;

christi 25 Feb 2005 16:51

Originally Posted by Gaandalf:

Originally Posted by Movie_Maniac:

Merci!

tu zici k le dau pe pro sieben dublate , astia zic k le dau tot pe pro sieben in engleza ... ceatza la orizont.

o sa le vedem la Pro Tv dublate de boccia de Margareta ... :sick:

De mai multi ani de zile, la Pro7 atit Oscarurile, cit si Globurile sint lasate in engleza. Decizie desteapta, dupa parerea mea, pt ca e mai bine asa decit sa asculti un dublaj penibil ce te face sa pierzi trei sferturi din ce zic aia pe scena.
Mai ales ca anul asta il avem pe Chris Rock ca maestru de ceremonii ;) Nici nu vreau sa-mi imaginez cum va fi dublajul in direct facut de ProTV la poantele astuia.
Oricum, Pro7 for me...

Si asa, ca paradox, ironie, whatever.... nemtii astia (ca de altfel intreaga Europa nevorbitoare de engleza) dubleaza in draci toate filmele, dar premiile le lasa neatinse. La noi, invers :)

Sm�agol-Gollum 25 Feb 2005 20:39

Originally Posted by "christi:

Si asa, ca paradox, ironie, whatever.... nemtii astia (ca de altfel intreaga Europa nevorbitoare de engleza) dubleaza in draci toate filmele, dar premiile le lasa neatinse. La noi, invers :)

pai noi intotdeauna facem totul de dos...

raptor 26 Feb 2005 00:22

.poate ati innebunit?vreti filme dublate in romaneste? :sick:

Sm�agol-Gollum 26 Feb 2005 15:48

Originally Posted by raptor:

.poate ati innebunit?vreti filme dublate in romaneste? :sick:

god no!! eu vreau ca oscarurile sa nu fie dublate in romana...

Longshot 27 Feb 2005 09:50

ma rog. deja cred ca toti stim ca romanii nu dau ceremonia asha ca nemtzii it is.

ieri au fost si independent spirit awards
sideways a luat movie, actor, sup actress, sup actor, director, screenplay.
catalina sandino moreno a luat best actress. mar adentro a luat foreign film-ul si garden state best first feature. cinematografia si best debut (rodrigo de la serna) s-au dus la diarios de motocicleta.

radu83 27 Feb 2005 10:56

poate ca visez eu frumos, dar din cate cunoasteti, ceremonia o sa fie transmisa pe internet prin vreun stream de catre cineva?

sint constient de faptul ca e destul de scumpa o licenta de "live broadcast" pe internet (in cazul in care a fost pusa la dipozitie), dar totusi, a auzut cineva de asa ceva?

BeNnY 27 Feb 2005 18:23

Abia acum am vazut chestia asta... daca o vedeam mai devreme probabil ma bagam, sorry.

Leonard 27 Feb 2005 19:10

Originally Posted by BeNnY:

Abia acum am vazut chestia asta... daca o vedeam mai devreme probabil ma bagam, sorry.

kkt. tocmai anul ãsta cînd (spre deosebire de anul trecut) am vãzut aproape toate filmele nominalizate ºi chiar aº fi postat pe topicurile alea...

Longshot 27 Feb 2005 19:32

hai mah, lasa-l pe benny si fire away cu cine zici ca ia. asta e. le face la anu' :P

West 27 Feb 2005 19:54

Pe PRO7:

02:00 Oscar 2005 - Ankes Red Carpet Show
03:00 Oscar Preshow 2005
03:30 Oscar 2005: LIVE

Asa e?

Leonard 27 Feb 2005 19:54

în fine, în lipsã de poll-uri, o sã încerc sã-mi dau cu pãrerea manual:

(cine cred cã meritã / cine cred cã va lua)

mai întîi categoriile de la care am vãzut toate nominalizãrile:

Supporting Actor: Cliwe Owen / oricine ar lua, nu m-ar mira
Costume Desigs: Lemony Snicket / Aviator
Directing: aici e mai greu... o sã fac un top:
1. Mike Leigh
2. Taylor Hackford
3. Alexander Payne (la foarte micã distanþã primele 3)
4. Clint Eastwood
5. Martin Scorsese
/ cred cã ia Scorsese, aºa ziceau pe BBC, la talking movies
Best Picture: Ray (foarte aproape de Sideways) / Million Dollar Baby
Film Editing: categoric Ray / Aviator
Adapted Screenplay: Before Sunset (deºi trebuia nominalizat la original) / Sideways

de la categoriile la care n-am vãzut chiar tot:

Leading Actor: Jamie Foxx / Jamie Foxx (n-am vãzut Hotel Rwanda)
Leading Actress: Imelda Staunton (Vera Drake) / Hilary Swank
Supporting Actress: Virginia Madsen / Natalie Portman
Art Direction: A very long engagement / Finding Neverland
Cinematography: A very long engagement / Aviator (n-am vãzut passion of christ ºi phantom of the opera)
Makeup: Lemony Snicket (n-am vãzut restul)
Original Score: Lemony Snicket (n-am vãzut HP)
Sound Mixing: Ray / -
Original Screenplay: Vera Drake / Eternal Sunshine

BeNnY 27 Feb 2005 19:57

Originally Posted by BeNnY:

kkt. tocmai anul ãsta cînd (spre deosebire de anul trecut) am vãzut aproape toate filmele nominalizate ºi chiar aº fi postat pe topicurile alea...

Yeah asa ma gandeam si yo, ca si yo am vazut majoritatea din alea.

PS O sa fac ceva totusi

BeNnY 27 Feb 2005 20:46

http://www.cinemagia.ro/forum/viewforum.php?f=51&hist=0

Longshot 27 Feb 2005 21:01

"Forumul selectat nu exista"
like ... wtf mate

BeNnY 27 Feb 2005 21:43

WTF.... Voi nu vedeti forumul Oscar, il vad doar yo ca sunt moderator... Si ce m-am chinuit yo acolo...

Trist

ricutza 28 Feb 2005 00:00

de cativa ani buni, m-am obisnuit sa-mi fac propria lista de pronosticuri pt Oscaruri...anul asta o sa-mi fie cave mai greu intrucat am vazut super putine filme...dar iata care sunt variantele mele:

ACTOR IN A LEADING ROLE
Johnny Depp - FINDING NEVERLAND

ACTOR IN A SUPPORTING ROLE
Jamie Foxx - COLLATERAL
cred ca o sa castige premiul asta pt ca nu o sa-l ia pe ala pt Ray :P

ACTRESS IN A LEADING ROLE
Kate Winslet - ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND
chiar mi-ar palcea sa castige Kate...

ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE
Cate Blanchett - THE AVIATOR

ANIMATED FEATURE FILM
THE INCREDIBLES

ART DIRECTION
THE AVIATOR

CINEMATOGRAPHY
THE PASSION OF THE CHRIST

COSTUME DESIGN
TROY

DIRECTING
THE AVIATOR

FILM EDITING
THE AVIATOR
mie nu-mi place cum e montat dar exista motive pt care Academia i-ar da premiul asta...

MAKEUP
THE PASSION OF THE CHRIST

MUSIC (SCORE)
FINDING NEVERLAND

MUSIC (SONG)
"Accidentally In Love" - SHREK 2

BEST PICTURE
THE AVIATOR
nu prea as vrea sa castige filmul asta pt ca nu mi-a placut...dar ma tem ca la cum a fost promovat, el este fericitul castigator... chiar m-as bucura sa gresesc....

SOUND EDITING
THE INCREDIBLES

SOUND MIXING
RAY

VISUAL EFFECTS
I, ROBOT

WRITING (ADAPTED SCREENPLAY)
FINDING NEVERLAND

WRITING (ORIGINAL SCREENPLAY)
ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND
deci chioar vreau sa castige filmul asta pt ca mi s-a parut genial scenariul!

Nae 28 Feb 2005 01:28

comentarii de kkt pe Pro7...
somebody shoot that woman, piz!!!!

Leonard 28 Feb 2005 01:49

mie-mi place Anke aia. Simpatic Clive Owen...

Nae 28 Feb 2005 02:10

mhhh, da cam tampita asa. intrebari de kkt. alternativa: cnn
deh... insa scarlet johanson was cute... :oops:
a inceput pre-show-ul... one more hour to go.

p.s. a fost misto sa vezi toate stelutele astea defiland prin fata reporteriilor... like a walking zoo... hehehe

Danny 28 Feb 2005 02:29

Predictiile mele...

BEST PICTURE: MILLION DOLLAR BABY

BEST DIRECTOR: CLINT EASTWOOD

BEST ACTOR IN A LEADING ROLE: JAMIE FOXX (Ray)

BEST ACTRESS IN A LEADING ROLE: ANNETTE BENING (Being Julia)

BEST ACTOR IN A SUPPORTING ROLE: MORGAN FREEMAN (Million Dollar Baby)

BEST ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE: CATE BLANCHETT (The Aviator)

BEST ORIGINAL SCREENPLAY: ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND (Charlie Kaufman, Michel Gondry and Pierre Bismuth)

BeNnY 28 Feb 2005 02:54

Pana acum:

Art direction - The Aviator
Best actor in a supporting a role - Morgan Freeman
Best animated feature film - The Incredibles
Make-up - Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Nae 28 Feb 2005 03:10

ma bucur pentru Dante Feretti la Art Direction... misto.

Morgan Freeman a meritat. nice.

Incredibles ca incredibles... mai tare a fost Robin Williams... a avut un text 'one-man-show' genial.

make up... who cares?

beyonce... wtf? let's be serious... was that french?

p.s. 1 la 1 intre The Aviator si Million Dollar Baby.

BeNnY 28 Feb 2005 03:26

Costume - The Aviator (nu merita dupa parerea mea)
Supporting actress - Cate Blanchett

Faza lui Robin Williams cu Jach Nicholson as Bugs Bunny a fost geniala

Nae 28 Feb 2005 03:27

costume design: The Aviator

Best Supporting Actress: Cate Blanchet (The Aviator)

si premiul pentru inovatie tehnica... nu stiu, au luat mai multi... dar scarlet johanson... damn.

p.s. deci: 3 la 1 pentru Aviator.

BeNnY 28 Feb 2005 03:38

A mai luat unul Aviatorul. Pentru Film Editing. This is bullshit. O sa fie fun cand o sa spuna cel mai bun regizor, like: "And the award goes to ... Mar.. oh, no, i'm sorry, i mean CLINT EASTWOOD" yeah 8)

Leonard 28 Feb 2005 04:19

Robert Richardson era favoritul meu cînd lucra cu Oliver Stone, dar acum, sã ia pentru Aviator... :((

bellhop 28 Feb 2005 04:48

gosh, this Oscar edition's so dull..nimic original, numai dinozauri, momente artistice de doi bani, si discursuri anoste... :(

All times are GMT +2. The time now is 23:19.